28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PETR 7.2.2009 10:50

500 korun českých na občana ?

Napsal jsem si těch pět tisíc miliónů na papírek, vydělil počtem obyvatel ( deset miliónů) a vyšlo mně, že by se z těch pěti tisíc miliónů mělo škrtnout sedm nul. Výsledek - pět set korun českých na občana. Prosím, přepoštěte to, nikdy jsem v počtech nebyl pevný v kramflekách. Ale  pokud jsem se nezmýlil, tak by to za tu legraci stálo. Konec konců - dnes je každý občan našeho státu zadlužen, ať už díky kterékoliv vládě, o to teď nejde, 70 - 90 tisíci. Těch 500,- Kč je pakatel. Za tu legraci to stojí. Do dneška jsme pyšní na to, že jsme si postavili Narodní divadlo. Jenže od té doby už nějaký ten rok uplynul a je na čase to zopakovat. A když se ukáže, že opravdu, ale opravdu není knihovna zapotřebí, o čemž pochybuji, tak ať výbor pro postavení blobu už teď řekne, nač se vybrané peníze použijí.  Tak prosím Vás, přepočtěte to po mně a jde-li opravdu o 500 korun - nebylo by to fajn, říkat si, že jsem jednou za celý dlouhý život dal pět stovek na něco rozumného ?  

Joun 7.2.2009 10:54

Re: 500 korun českých na občana ?

Člověče vy jste snad spad z višně. Národ, který prodá republiku za třicet korun bude dávat pro vaše krásný voči 500,.?

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 11:00

Re: 500 korun českých na občana ?

Jen připomenu že fin.prostředky na knihovnu byly ve st.rozpočtu vyčleněny, jinak by se nemohla vypsat soutěž a vybrat vitěz.:-D

grr 7.2.2009 11:01

Re: 500 korun českých na občana ?

Svatá pravda. Navíc mnozí mají zkušenost ze ZOO, kde pavilón slonů dodnes nestojí, ačkoliv mnozí posílali aspoň to pětikilo.....no, oni aspoň rozdávali volňásky. Ostatně ty vybrané peníze už Kaplický nikdy neuvidí, prožerou je jiní a blob stát nebude, neb studio v Londýně se rozpadá: http://fokus.respekt.cz/Dostavba-Kaplickeho-knihovny-zustava-ve-hvezdach-3688.html

Map 8.2.2009 11:12

Re: 500 korun českých na občana ?

Já bych těch pět stovek dal za to, aby "neonové megasrdce" u Hradčan nestálo. Najdou se další?

frajava 8.2.2009 22:32

Re: 500 korun českých na občana ?

Chytrej pane! Kdo zaplatí za Štefana Kováče z naší ulice, má 12 dětí a je nezaměstnaný, tak kdyby jste si pár tisíc navíc taky připravil, navíc- ta cena za blob může být také dvojnásobná. Howg.

LJG 7.2.2009 10:46

Nojo ta matematika

On dneska málokdo počítá a já spěchám takže to bude asi blbě.

To by tedy znamenalo, že pokud by blob chtěli zaplatit jen demonstanti dali by na něj každý kolik? Půl milionu?

Kolik by to vyšlo ,kdybysme se sbírali všichni včetně nemluvńat? Dvacet tisíc na rodinu? Pět tisíc na osobu?

Já dám nanejvýš stovku. Je to šité horkou jehlou. Viz ty články toho mladého architekta. Jsou ještě na netu bebo je musel stáhnout,

Eva D. 7.2.2009 19:13

Re: Nojo ta matematika

Já ani stovku, lituji. Máme většinou problémy dostat nějaké peníze na nákup beletrie pro školní knihovnu, takže tam nosím i vlastní knihy, jen co je přečtu.

Zjednodušenou četbu v anglině kupuji sem tam ze svého srandovního platu a půjčuji studentům. Takže ne, na architektonické veledílo nepřispěji.To, co dělám z vlastní iniciativy pro své venkovské studentíky, považuji za užitečnější.

xxxKubeš 7.2.2009 10:43

S autorem

souhlasím do puntíku. Doufám, že hnusné příspěvky uvedené níže nebere v potaz, není se čemu divit když je mezi námi tolik komoušů a jim podobných. Za sebe bych jen dodal, že Béma od jisté doby nemusím.

M. Zima 7.2.2009 10:46

Napište nám, jak jste to dokázal,

zatratit Béma, kLausovu onuci, a to při Vaší inteligenci! To bude jistě zajímavější, nežli Vlkovi bláboly.

Kecal. 7.2.2009 11:34

Re: Napište nám, jak jste to dokázal,

Zimo ty bys taky potřeboval zatratit,pár takovejch zapšklejch hnid jako ty dělá mezi lidmi jenom rozvraty.

Petr 7.2.2009 10:37

Chobotnici nechceme

Dobře, Pochválil jste pana Klause ,trochu ODS  a nadal socanům. Bohužel jste zapomněl na bradvici p. Paroubka, a srovnat Ratha s Hitlerem. Rozšířilo by to prostor pro diskuzi.

brána 7.2.2009 10:30

Klaue je velkým vůdcem vítězné konzervativní revoluce

 a tím zůstane navěkyvěků.

Haf 7.2.2009 10:46

Re: Klaue je velkým vůdcem vítězné konzervativní revoluce

a ještě největší ješita v česku, tím taky vostane na věkyvěkův.

M. Zima 7.2.2009 10:49

Určitě, ale jako prezidentský imitátor nestojí za nic.

twin 7.2.2009 10:22

Ten pan Vlk, to je ale hlava!

Ten nám to, pravdoláskovcům a intošům, zase nandal, rejdy naše temné odhalil, ukázal, že nám nejde o nic jiného, než našemu slunéčku jasnému, dědu vševědu, kotník okopávati a světlé liberálně tržní zítřky tak ve své levičácké zavilosti mařiti.

Bože, to je ale vůl!

honzak 7.2.2009 10:33

Re: Ten pan Vlk, to je ale hlava!

možná je. Ale jste minimálně dva, ty "twine"!

Map 8.2.2009 11:23

Re: Ten pan Vlk, to je ale hlava!

Na rozdíl od Vás, přestože nesouhlasím s Vaším názorem, si nedovolím Vás označit jako vola. Nejsem totiž pravdoláskovec ani intoš. Vaše názory pokládám za důsledek propagandy ve jménu "lídra blbé nálady".

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 10:21

Vlk jako vzor myšlenkové totality

Prestaňte Vlku házet kolem sebe tyhlety zvratky. Podle vás demokracie spočívá v tom, že každý musí říkat jen to co se líbí Vám.  Označení Klause za extremistu možna není tak docela výstižné(ale není to zase na druhou stranu ani urážka), podívejte se ale vy na ten svůj článek jak nazýváte vy ostatní. Vašeho šéfa se nikdo nesmí dotknout , vy můžete titulovat ostatní sprostotami jak chcete. Podle vás platí, že ten kdo nechce volit komunisty a socialisty musí držet hubu a spolknout každého karieristu a gaunera kterého mu ODS předhodí.  A jestli blob zarazil Klaus jen z ješitnosti a Bém z vrozeného horo(řito) lezectví k němu, pak asi přiznivci Kaplického nebudou tyhlety dva hochy chválit.  Ale to, že si dovolujete tvrdit co by dělal Kaplický kdyby demonstraci viděl (kdyby žil), to je už vrchol. V režimu jehož principem bylo podsouvání (a vnucování) svých názorů jedincům a národům jsem prožil většinu svého života , domnival jsem se že už je to za mnou. Ve vás ale vidím jeho vzorného následovníka.

PROKOP BUBEN 7.2.2009 10:30

Re: Vlk jako vzor myšlenkové totality

R^ - není co dodat......

honzak 7.2.2009 10:35

Re: Vlk jako vzor myšlenkové totality

se na příznivce Kaplického těším tak za rok. Komu asi věnují svoji přízeň? Kaplický a jeho provozně nesmyslné stavby to rozhodně nebudou.

M. Zima 7.2.2009 10:37

Pan Vlk

se svými iditskými výlevy sice splňuje bohatě kriteria poťouchlého kreténa, ale on je dnešní český vlastenec, člen redakční rady  Psa, a on se od tvořitelů mínění Neffa a spol. v podstatě neliší. I když se to nechce věřit, to je dnešní Česko, na víc se nezmůžou a víc také pakáž dosazená přes Listopad Prognosťákem a pod. stále ještě nedovolí.

jan 7.2.2009 10:08

nesouhlas s článkem

zaprvé pokud mám nějaký názor a jsem o něm přesvědčen konfrontuji ho s někým, kdo má názor jiný (byť je to blbost) - odvážní lidé to dělají, zvou na konference i protiřečníky a klaus je nyní asi leader antiekologických aktivit spojených se změnou klimatu - to že ho zvou nedokazuje že klaus nemá pravdu - spíš že na konferencích nejsou zbabělci, kteří se, když někdo argumentuje proti, urazí a pak jen dělají scény v novinách (ano mluvim opět o Klausovi)

zadruhé pět miliard korun není až tak moc - je to tak kolik se ukradne peněz na 20 km dálnice, popřípadě cca 0,2 procenta z vytunelovaných peněz od revoluce - jesli to lid vybere nebo ne to se uvidí, rozhodně škoda, že autor článku nebyl už u sbírky na národní divadlo, jistě by si  tam všichni rádi poslechli jeho nezdolný optimismus

Malý Aston 7.2.2009 10:17

Re: nesouhlas s článkem

Pět miliard je hodně peněz v České republice pracuje cca 5 mil.občanů.Co tak jim raději těch 5 miliard poslat na účet a sklad na knihy a časopisy vybudovat levněji? A s tím Národním divadlem to bylo také jen divadlo,podstatnou část nákladů zaplatila Vídeň.:-D

jirka.s. 7.2.2009 10:17

Re: nesouhlas s článkem

No, ta tvá "fakta" jsou přesně na úrovni tvého písemného projevu! Vřele doporučuji http://prirucka.ujc.cas.cz/, i když nejsem  přesvědčen, že zrovna u tebe se dotyčná stránka setká s pochopením! ;-(

jan 7.2.2009 10:29

Re: nesouhlas s článkem

jirko podle mě je mnohem důležitější co píšu než že mi tam semtam chybí čárka či velké písmeno (víceméně schválně neztrácím s tim čas prostě píšu co mě napadne)

nepíšu článek do novin píšu komentář do diskuzního fora - ty jsi napsal jistě bezchybnou hlášku, dokonce jsi tam přidal uvozovky, je to krásné stylistycky bez chyby leč uplně k ničemu - radši bych aby jsi polemizoval s mými názory, než mě učil pravopisu - takže má fakta (možná spíše mé fakta - jukněme na pravopisnou stránku :-) ) možná obstojí v racionální diskuzi, těžko se ovšem hájí, když se jim nikdo nepostaví - jako malý aston kterému odpovídám, kolik dala vídeň nevím, myslim, že moc ne, i když někteří rakouští aristokraté patrně ano - vybralo se dokonce na dvě stavby ne na jednu - snad nám blob neshoří - nechci levnou knihovnu protože ta bude opravdu hnusná a nevkusná - blob se mi líbí klído si připlatim - už nejsme tak chudá země abysme museli šetřit na kultuře - stavba tam navíc bude desítky let - tak složme se - kde jste vzal číslo 5 miliard nevím - k dispozici je papundeklový modýlek z toho cenu nespočítá ani největší odobrník

M. Zima 7.2.2009 10:41

Dáváte si zbytečně práci, jirkas je tu coby placený klaun

jan 7.2.2009 10:43

Re: Dáváte si zbytečně práci, jirkas je tu coby placený klaun

tak a´t si vydělá na chleba někdo ty diskuze musí vyvažovat - jinak by to byla nuda kdybysme si všichni přizvukovali :-) jen at argumentuje aspoň se něco zajímavýho dozvim

M. Zima 7.2.2009 10:52

Kdyby skutečně argumentoval, OK, ale u něho zbývá jen ta legrační komponenta.

jan 7.2.2009 11:07

Re: Kdyby skutečně argumentoval, OK, ale u něho zbývá jen ta legrační komponenta.

sem tohle zažil u diskuze o radním richterovi a jeho pornokomixu - ten byl ale vtipnější - autor komixu se již tetelí strachy neboť polici si již pro něj jede (psal spisovně) ... jste hlupáci a stejně jako autor již brzy budete litovat... (a korektně)  a pod různými jmény - říklajsem si kolik ti chudáci politici platěj PR agenturám takovýhle kvality