18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Prosba pravdoláskařům & xenofobům

Při pohledu na celkem hutně zaplněné pražské Václavské náměstí musí valnou část nekoblihářů napadnout: „Tak fajn, fázi číslo 1 bychom tu možná zdárně měli rozběhnutou.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 12.5.2017 14:50

Re: 1***

Přidávám se. S dovolením.

K. Pavlik 12.5.2017 15:06

Re: 1***

Je hezke mit sny. Jak se pravi v jedne me oblibene knize: Za mladi jsem strasne potreboval lehky kulomet - ani se nemusite ptat jak to dopadlo.

Ono dat si napriklad do programu neplatit dane je vyborny napad, funguje to opravdu skvele a velice casto je takovy program vitez voleb. Co se deje pak? No holt to zase nabizi nejaka jina strana.

K. Loskot 12.5.2017 12:31

Co je na EET tak strašného a zločinného.

Více než 25 let velká část živnostníků neplatí daně a odvody nebo v minimální výši jak to kdy šlo ? Z toho důvodu máme nejvíce živnostníků na obyvatele z celé EU, proč taky ne, když ODS a TOP si tak hýčkala svoji voličskou základnu.

Bouřila se pani Next Finance, když vlády ODS a TOP ořezaly důchody a zavedly poplatky u lékaře a v nenocnicích. Prý to bylo nutné, já dodávám, aby asi něco živnostníci vůbec platili :-))

Proč májí zaměstnanci platit na důchody rodičům či prarodičům živnostníků, na školy a jiné státní služby živnostníkům, proč mají zaměstnanci platit na zdravotní péči pro živnostníky, jejich rodiče, či prarodiče, manželky a děti ? Živnostníci jsou prý zdraví jako řípy, proto asi. Ale co jejich rodiny ?

EET pomůže vyrovnat podnikatelské prostředí vůči slušným živnostníkům, nakonec i podnikatelské svazy ho podpořily.

J. Tachovský 12.5.2017 13:11

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Jste hlupak. Zivnostnici drzi tuhle zemi. A dokud funguji a jsou, tak jim stat hazi klacky pod nohy a buzeruje. Ja jako zivnostnik platim i po tech ulevach statu daleko vic nez vetsina zamestnancu.

V. Novák 12.5.2017 13:35

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Fajn - a teď bez odklánění: "Co je na EET tak strašného?"

J. Kyselková 12.5.2017 15:19

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Pane Nováku - to nepochopíte, zbytečná námaha !! Zkuste si sám podnikat - jenom třeba ze srandy a uživit se tím. To Vám otevře bájné dveře do ráje zákonných zmatků, byrokracie, záhad IT, obchodních příkazů - dodavatelů a třeba i psychologie zákazníků. A skousněte hned nadávky do Zlodějů, výhrůžné pohledy sousedů a zažeňte hrůzu z pokut Velkého bratra, který otevřel vrátka. Nikdo nepochopí Váš dobrý úmysl služby bližnímu.

Nejste Babiš - takže začnete pokukovat po nejbližším pracáku.

K. Loskot 12.5.2017 17:38

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Když si bude někdo stěžovat na zloděje, tak mu řekněte zkuste taky krás sám a poznáte, jak je to těžké.

Tak nám sepište jaké jste dostala pokuty, pohlubte se tím kolik za rok vyděláte a přiznáte čistého a jaký máte majetek.

V. Čermák 12.5.2017 18:23

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

zbytečné. Paní Kyselková je ze všech EET potrefených hus ta nejpotrefenější. Doufá, že po zrušení EET opět nebude muset platit žádné daně.

P. Burda 12.5.2017 19:57

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Kdo daně platit chce, nepotřebuje EET. A kdo nechce, ten si cestu najde i kdyby bylo EET ztrojené. Třeba Babiš je hezkým příkladem, jak obcházet.

J. Kyselková 12.5.2017 18:35

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Pane Loskote, už jsem vícekrát hovořila o trafice, jak zavřená bouda hnije a já brečím. Žádný výdělek to nebyl, ale měla jsem to moc ráda a lidi ke mně chodili. Sorry ! Sorry ! Pokuta za ceduli ještě není zaplacená, jiný dluh nikdy nebyl. EET byla poslední kapka.

K. Loskot 12.5.2017 18:49

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Z toho si nic nedělejte. Něktarým zaměstnancům , třeba dluží výplaty za několik roků. Dávají jim jen minimum, bylo celkem nedávno 8 000,- a zkuste v šedesáti shánět místo, když už padesátníci mají problém.

Nebo firma ze dne na den krachne, majitel je uplný žebrák, bezdomovec, telefon na cizího, auto na cizího, bydlí sice ve svém, ale u cizího, nic nemá :-))

L. Novák 12.5.2017 23:29

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Když jste hloupý, neschopný, a ještě k tomu závistivý a nepřejícný, obě ruce doleva, tak to se pro vás placená práce bude opravdu těžko hledat... Padesátníci ani šedesátníci problém nemají. Problém mají hlavně líní a neschopní. ;-)

M. Prokop 12.5.2017 15:47

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Presumpce viny. Nákladnost. Složitost. Zbytečnost.

R. Fiala 12.5.2017 14:38

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Zivnostníci ani živnostníci tuhle zemi zcela jistě nedrží (leda snad pod krkem). Je smutné, jak se právě tihle zastánci soukromého sektoru vyjadřují hrubě a agresivně. Asi to bude tím, že nemají moc věcných argumentů! Nebo si tak jen kompenzují útlak, jemuž byli, resp. jejich předkové vystaveni za komunistů? To ovšem pláčou na špatném hrobě.

K. Loskot 12.5.2017 14:56

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Tachovský, možná máš automobilku, která vyváží do Evropy a my o tom jen nevíme :-)) A kolik platíš daleko víc státu. Jestli máš 10 zaměstnanců, tak za ně celkem platíš víc , než jeden zaměstnanec. To je logické, matematiku :-))

P.S. Jistě nemáš dovolenou, stravenky a děláš 25 hodin denně.

J. Pernica 12.5.2017 14:10

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Chcete raději tem lidem platit podporu v nezamestnanosti? Budte rad, ze kdyz Vam tece topeni, tak nejaky takovy manik prijede a za par korun Vam to opravi. Protoze to je kseft za par korun, tak se Vam na to kazda firma z vysoka.

Z praxe vim, ze lidi co nejvice podporuji EET tak v beznem zivote se snazi mit vsechno bez papiru a alkohol pali doma.

K. Loskot 12.5.2017 14:53

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Žádná podpora se jim platit nebude, protože oni si platí velmi malé sociální pojištění. Budou tedy žebrat o sociální dávky v nouzi, ale zde platí opatření, že se přihlíží k majetku :-)) Takže budou žít z úspor, které většinou nakradli.

Již dnes se živnostníci šikují, že mají malé důchody. Otázka je proč.A žádají, aby to vláda řešila. Proč ?

Zlodějinu máme tolerovat, jenom kvli tomu, že mi může někdy téci topení ? A proč ne voda, chytrolíne.

Živnostníků jsou mraky.

L. Novák 12.5.2017 23:32

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Kradou komunisti jako vy. A ještě to považují, nevím proč, za ctnost.

J. Anděl 12.5.2017 18:23

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

No nevím, s tím počtem živnostníků ve srovnání s EU - máte nějaká čísla? Myslíte, že tu třeba máme nejvíc hospod, restaurací, barů a kaváren? Nejvíc instalatérů a malířů pokojů?

Co jestli tu máme nejvíc lidí, co dodávají poradenské služby v IT nebo bankovnictví na živnosťák - týká se jich elektronická evidence tržeb, když nemají tržby?

K. Loskot 12.5.2017 18:27

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Najděte si na internetu. U nás máme cca 800 000 živnostníků, z toho cca 600 000 v hlavní činnosti. Najděte si počty živnostníků v Rakousku.

K. Loskot 12.5.2017 18:39

Re: Co je na EET tak strašného a zločinného.

Vyšší počet živnostníků má prý Itálie a Řecko.

Vyšší počet lidí, kteří podnikají, však konkrétním zemím nezaručuje vyšší prosperitu. Platí to zvláště v krizových letech. Z deseti zemí Evropské unie s nejvyšším počtem živnostníků nemá pouze Slovensko významné ekonomické problémy.

Nedaří se zvláště středomořským zemím, kde lidé tradičně nejvíc podnikají, do recese se ovšem propadly také bohaté země na severozápadě Evropy, tedy Nizozemsko, Velká Británie a Irsko.

Naopak prosperující jádro Evropské unie v čele s Německem, Francií a Švédskem vystačí s tím, že živnostníci tvoří necelou desetinu pracovní síly.

Ovšem některé zeměmají velký soukromý sektor v zemědělatví a ti zemědělci se tam počítají do živnostníků. Polsko, Rumunsko apod.

V. Vaclavik 12.5.2017 12:24

Doufam ze je to jen poza pro blogarinu

ze to pani to vsechno tak neproziva, protoze jestli ano, pak ji lituji. Asi jako lituji pana Neffa, ze musi sledovat to politicke zabomysi deni, poustet si denne do hlavy ty kasparky a hurvinky nasi politicke sceny.

J. Jurax 12.5.2017 12:04

Ty další postupné body se mi líbí

a přijdou mi vcelku moudré.

Ovšem, nikdy nebudou naplněny. Od jakékoliv vlády, od jakéhokoliv parlamentu nelze v těchto i jiných punktech čekat moudré věci.

Ačkoliv aspoň ty šílené dotace by se zkrouhnout měly ...

Š. Hašek 12.5.2017 14:55

Re: Ty další postupné body se mi líbí

Též souhlas s článkem.

Zatím punkty nebudou naplněny.

Ale není všem dnům konec. Zde jeden ze zákonů ctihodného pana Newtona říká, "že se to změní/hne se to, když (to) bude nuceno". Volně. Zatím tedy "parlament/y setrvávají v pohybu rovnoměrném přímočarém". Zatím.

A. Trick 12.5.2017 11:57

Paní autorka

se zle rozkatila na eet. Doufám, že to není o potrefené huse. To by mne mrzelo.

L. Novák 12.5.2017 23:34

Re: Paní autorka

Je to o komunistické nenávisti a závisti. I té tvé, troubo!

K. Vyšata 12.5.2017 11:48

Paní Šichtářová tak trochu nenápadně

volá po revoluci. Volby nám začali vyhrávat ti tříčtvrteční dolní a tak se zdá pro některé "demokraty" nejvhodnější podpalovat ohníčky s nadějí, že někdo jiný podpálí barák. Ale potíž je v tom, revoluce dělají ti nejchudší bez naděje. A ti se docela dobře válí v polštářích sociálního systému a z třeštění pár tisíců "elitářů" mají srandu. Systém Majdan a dolary je profláknutý a i kdyby se těch několik scén v čele s uměleckou snažily sebevíc, nastavovat kožich se nikomu v současnosti nechce.

M. Prokop 12.5.2017 11:54

Re: Paní Šichtářová tak trochu nenápadně

Revoluce obvykle dělají dobře zajištění. Chudáci se připojí a odnesou to nejvíc ze všech.

S Majdanem vám "jebe" moc pěkně.

J. Jurax 12.5.2017 12:10

Re: Paní Šichtářová tak trochu nenápadně

No, dobře zajištění a vzdělaní to zbuntují a vedou. Chuďasi se připojí, mají-li důvod. Obvykle ten, že si přijdou být opravdu chudáky; a ještě jich musí být moc, aby sehráli roli kanonenfutru.

V přítomnosti v Evropě není dostatek chudiny natolik chudé, aby se dala iritovat nějakým revolučním žvaněním.

M. Prokop 12.5.2017 15:50

Re: Paní Šichtářová tak trochu nenápadně

Řekové a Španělé blbnou dost, hlavně mladí. Ta jejich nezaměstnanost je dost tragická (a oba asi víme, čím způsobená), z toho by nějaké revoluční blbnutí mohlo být.