26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Prosba pravdoláskařům & xenofobům

Při pohledu na celkem hutně zaplněné pražské Václavské náměstí musí valnou část nekoblihářů napadnout: „Tak fajn, fázi číslo 1 bychom tu možná zdárně měli rozběhnutou.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Loskot 12.5.2017 10:24

Next Finance, tim je receno vse. A jak prispivaji k rustu hospodarstvi Ceske republiky a ke zvysovani zivotni urovne vsech obyvatel. Nejen bankeru a financniku ? Nikdo to nemohu najit !

P. Han 12.5.2017 11:41

Re:

Zase jeden z těch, kdo čtou jen nadpis a podpis. A co obsah článku, vůbec se nechytáte?

K. Loskot 12.5.2017 12:20

Re: A vy už jste se chytnul ?

Hoříte ?

M. Prokop 12.5.2017 11:55

Re:

A když to najdete, stejně tomu nebudete rozumět.

K. Loskot 12.5.2017 12:21

Re: A vy tomu rozumíte ?

Potrefený husák zakejhal ? :-))

J. Tachovský 12.5.2017 13:12

Re:

Jen ho nechte. Loskot je ubozak, ktery nevi, ktera bije.

M. Prokop 12.5.2017 15:51

Re:

Aktivní blb, zhouba všeho.

Z. Rychlý 12.5.2017 10:20

Evoluce, nebo revoluce.

Náš český způsob života se může v demokracii zlepšovat buď evolucí, nebo revolucí. Pokud se soustředím pouze na způsob vládnutí, pak evolucí bych v tomto případě nazval trpělivý vývoj našich delegátů přes strany a hnutí. Strany a hnutí navrhují ideje a jejich reprezentanty, a občan si pak z této množiny vybere to nejlepší. Prostě zastupitelská demokracie.

Nebo revoluce. Demonstrace, barikády, blokády. Kormidlo vpravo, kormidlo vlevo ... jejda útes - kormidlo vpravo ... jejda, kormidlo vlevo!

Kdo v demokracii jediný má na výběr? No lid, neboli démos, neboli volič. Proč volič volí revoluci a ne evoluci? Protože revoluce je snadnější. Jít si zahulákat na demonstraci je jednodušší, než zdlouhavě studovat a trpělivě sledovat svého kandidáta, jak se chová, zda dostál svému slovu, mám ho znovu volit, zda sousedův kandidát nemá rozumnější nápady, nedej bůh se zapojit do zastupitelstva, či vstoupit do nějaké strany (ó Bože!!), případně sousedovi říct do očí: Tady nazýváš kdekoho zlodějem, ale sám kde můžeš, tak zaměstnavateli něco ukradneš! Nebo všeci tu len kradnú, to já se dostat k moci, tak budu krást mnohem chytřeji!

S takovým voličským materiálem nám nezbývá, než permanentní revoluce se svými permanentními recyklovanými revolucionáři. Pozor útes zprava!

J. Berger 12.5.2017 10:16

Vzhledem k nížeuvedeným příspěvkům

bych se podíval do zahraničí: USA: demokraté (levice) a republikáni ( pravice). VB: Labouristé (levice) a konzervativci (pravice). Je to jasné. 2 strany s víceméně jasným programem. Tady je spousta stran a straniček, některé mají velmi podobné programy, ale jelikož každý chce být "předseda", tak se holt dohromady nedají a mají kolem 1% hlasů, vznikají různé "koalice", kde se nepodaří nikomu prosadit svůj program. Teď si představte, že by nebyl 5% limit a v parlamentu by bylo hafo stran s 1 poslancem... to by byla asi neustálá vládní krize. Koalice nějakých 8 stran - teď jsou 3 a koukněte na to... Skoro by byl lepší většinový systém, kdy vítěz bere vše, než tento zmatečný propetenec - několik levicových, několik pravicových, několik "středových" stran... a nikdo se v nich nevyzná.

J. Lukavsky 12.5.2017 11:08

Re: Vzhledem k nížeuvedeným příspěvkům

"Skoro by byl lepší většinový systém, kdy vítěz bere vše," teoreticky ano, protože vítěz sice bere vše, ale také za vše odpovídá. Čili odpadly by výmluvy že my bychom sice velice rádi.... ale to neprojde parlamentem.... Ale zase na druhou stranu, pokud zvítězí ve volbách strana protože dostala o 1 hlas více pak to znamená, že skoro polovina je pro a skoro polovina proti a to není dobrá atmosféra. I o 5, 10%. S něčím by měly souhlasit 2/3, lépe 3/4 voličů. Ale jak to udělat?

J.L.

J. Karlík 12.5.2017 11:30

Re: Vzhledem k nížeuvedeným příspěvkům

Jednoduše, chce to vedoucí úlohu jedné strany.

M. Prokop 12.5.2017 11:56

Re: Vzhledem k nížeuvedeným příspěvkům

Vítězství jedné strany ve volbách. Příště zase nějaké jiné.

A. Alda 12.5.2017 10:08

S výjimkou bodu 4 souhlasím.

Přímou volbu presidenta bych nejen zachoval, ale ještě bych ji doplnil o možnost všeobecného referenda ke kterékoli politické otázka, vysloví-li se pro referendum 50 tisíc zletilých občanů.

J. Kyselková 12.5.2017 14:29

Re: S výjimkou bodu 4 souhlasím.

Pane Aldo, referendum k EET a kontrolnímu hlášení je předem jasné ! Kdo nepodniká bude se drát o to, aby nadále drastický postih EET a KH podnikatelů fungoval - protože nemají zdání o čem se mluví.

Užitek ? Uspokojování hladu neúspěšných, aktivizace a odměna fízlů.

Babiš nelitoval peněz, aby k podpoře svých křiváren zakoupil media, která mu slouží k lživým zveličováním "obrovského" úspěchu - postižením až likvidací "zlodějů" (!!!) živnostníků. Pravdou je opak. Např. i bohulibé pořádání festivalů, knižních prodejních veletrhů apod. - akce 1 až 2x pořádané v roce se mění na blázinec s EET - (zapojení do 7 vteřin a potvrzení složenky (pár korun) Fin. správou !! ) Vždy není tržba, IT a vratka jednoduchá, pokuta však bývá jistá - přes zmatečné zákonné podmínky!

Konec. Zase budeme zastřižený kanadský trávník žeroucí v řetězcích (a řetězech !)

Nadarmo se magnát Babiš, (ministr financí, který lže, uráží a krade) neřeší až v Bruseli...

M. Prokop 12.5.2017 9:46

1*

.

K. Loskot 12.5.2017 8:18

Nechal bych to na Báře Štěpånovē.

M. Prokop 12.5.2017 9:51

Re:

A dobře byste udělal, je mnohem chytřejší než vy.

K. Loskot 12.5.2017 12:19

Re: A než vy ?

Štěpánová, Loskot, Prokop.....

J. Štrobl 12.5.2017 7:21

V podstatě vše,

co si přeje paní Šichtařová (a ještě mnohem více) mají v programu Realisté. Takže máme jednoduše dvě možnosti. Volit muzeální strany nebo Realisty, kteří s tím chtějí něco udělat. Čas nám odtikává a do chvíle než nás retrobolševici nadobro prodají Bruselu, už moc času nezbývá.

V. Halašta 12.5.2017 8:03

V podstatě vše,

co si přeje paní Šichtařová (a ještě mnohem více) má v programu ODS. Takže máme jednoduše dvě možnosti. Volit nové strany bez minulosti jako

Realisty nebo ODS...

Nerozumím, proč se takhle tříští síly.

A. Bocek 12.5.2017 8:54

Re: V podstatě vše,

ODS se nezměnila,Langrové, Kubové,Bendlové jsou tam dál. Babiš je dotační superlevičák a tak nezbývá nic jiného než Realisté.

J. Štrobl 12.5.2017 8:58

Re: V podstatě vše,

Za minulost ODS bych nedal ani pětník. Tahle strana je jednou z několika které přispěly k dnešnímu marasmu. Ostatně jak říká české přísloví: "Jenom blbec se spálí dvakrát o stejná kamna." Takže Realisty. Také nerozumím, proč bychom měli tříštit síly a volit stranu, která totálně zklamala a svým klientelismem přispěla k nevolitelnosti pravice na několik let. ODS byla a je pravicová jenom hubou svých lídrů a to mi nestačí. ODS ve svých předvolebních materiálech má spoustu krásných nápadů, ale jak jich chce dosáhnout o tom ani slovo, takže vlastně nijak. Pak zase řeknou jako socani, že je v EU přehlasovali a nic nemohou dělat. Měli například ve svém programu, platném v roce 2010, aby spolu s komunisty hlasovali pro zákon o cenzuře internetu? Tohle může udělat pravicová strana? Na to opravdu nejsem zvědavý. Jejich krásným slovům není co věřit. Ať ukáží, že jsou státoprávní a můžou jako regulérní levice nahradit prohnilé a nebezpečné socany, jenže to musí ukázat teprve něco v parlamentu. Zatím jenom žvaní.

J. Chaloupka 12.5.2017 9:03

Když Fiala četl ten jejich "krásný" program, napadlo mne:

sliby se slibují, blázni se radují, nebo jak říkala jedna moje kolegyně: slibem nezarmoutíš. Bohužel uskutečnění je právě takové, jako jste napsal, a to o těch kamnech je jedno z mála mouder, které mi zůstalo v hlavě po absolvování VŠ.

P. Švejnoch 12.5.2017 9:10

Re: Když Fiala četl ten jejich "krásný" program, napadlo mne:

Zjištění, že jen blbec se spálí dvakrát o stejná kamna, se (k) Vám dostalo až na VŠ? :-o

J. Chaloupka 12.5.2017 13:06

Ne, ale tam to povídal jeden pan profesor

a zaujalo mne to tak, že si to pamatuji dodnes.

M. Prokop 12.5.2017 9:51

Re: V podstatě vše,

Smůla je v tom, že strana skutečně pravicová zde nemá dost voličů. Jak je vidět třeba na Svobodných.

V. Vaclavik 12.5.2017 13:21

Re: V podstatě vše,

"Tahle strana [ODS] je jednou z několika které přispěly k dnešnímu marasmu."

Dokud budete (budeme) hledat zakopaneho psa v jednotlivych stranach, nic se nezmeni. Jde totiz on nastaveny system, system treti cesty, ktereho se neminime vzdat, a s dusledky teto treti cesty nenadela nic zadna strana.

Hledani cesty ven sazenim na reci a programy politiku ruznych stran je v posledku jen perestrojkarenim, ktere je odsouzeno k nezdaru.

M. Prokop 12.5.2017 9:47

Re: V podstatě vše,

U Realistů je ten problém, že na to jaksi "nemají lidi".

A Svobodní to mají v programu také a ještě více.

P. Maleček 12.5.2017 7:16

Zas jen kecy Šichtařová -a skutek utek.

Ona má Šichtařová obecně pravdu (vč. těch dotací mládežnickému fotbalu, které z většiny končí u nenažraných profesionálů a v kapsách bafuňářů), ale jsou to zas jen kecy - a skutek žádný.

To vč. zesměšňování organizátorů i účastníků demonstrací. Jako by Šichtařová nevěděla, že bez nasazení a riskování organizátorů listopadových demonstrací by byla max. ušmudlanou vedoucí účtárny v nějakém tom státním podniku.

Ono totiž provést to, po čem Šichtařová volá, bez masových demonstrací nepůjde. Politici to bez tlaku Šichtařovou zesměšňované ulice neudělají.

Takže Šichtařová co takhle místo jen keců ťukaných z pohodlí domova a s Pikorou nejen v zádech vyrazit do syrových ulic a tam zaujmout masy. Minimálně, poznaje co to je za rachotu, přestanete zesměšňovat ty, co se o to snaží.

P. Lenc 12.5.2017 8:02

Re: Zas jen kecy Šichtařová -a skutek utek.

Pane Malečku,sleduji již delší dobu vaši nechuť vůči paní Šichtařové.Ta by byla v pořádku, pokud by byla podložena argumentem, že paní Šichtařová zjevně píše nepravdy, což jaksi nejste schopen dokázat.A výkřiky o "kecích a pohodlnosti" svědčí pouze o tom, že vám vadí ženská, která je inteligentní a dobře ví o čem píše.Za článek dík.