26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Prosba pravdoláskařům & xenofobům

Při pohledu na celkem hutně zaplněné pražské Václavské náměstí musí valnou část nekoblihářů napadnout: „Tak fajn, fázi číslo 1 bychom tu možná zdárně měli rozběhnutou.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Harabaska 12.5.2017 8:39

Re:

Nelze než s vámi plně souhlasit. BTW: Nikdo mi nikdy nic - ani dnes ani v dětství - nedotoval, nesubvencoval, neplatil - a drog jsem si nikdy ani "nečuchnul".

Z. Lapil 12.5.2017 12:05

Re:

Abyste se nedivil. Jel jste dnes veřejnou dopravou? Po silnici? Šel po chodníku. Chodil jste do školy?

Aby nedošlo k omylu - já na dotace reaguju dost alergicky, ale tím spíš mám potřebu si uvědomit, že v naší zemi se nějak dotuje naprosto všechno; skoro všechno, aby mě někdo nevzal za slovo.

A nepříjemně často z toho vznikají nesmysly. Příklad? Víte, proč se na trase Pardubice - Havlíčkův Brod na půl cesty přestupuje a přímé vlaky jezdí prastarými rekonstruovanými motoráky regionova? Poněvadž dotované soupravy z Pardubicka nesmějí do Havlíčkova Brodu (podmínky dotací na rozvoj regionu), zatímco ty havlíčkobrodské nesmějí z úplně stejného důvodu do Pardubic. Regionovy jsou dostatečně staré, zaplacené nikoliv z dotací EU.

P. Maleček 12.5.2017 7:19

Re: Hluboké nepochopení paní ekonomky

Až na to, že ty prý mládežnické dotace z většiny skončí u nenažraných profíků a v kapsách ještě nenažranějších bafuňářů ala Pelta či Berbr.

A. Trick 12.5.2017 7:24

Re: Hluboké nepochopení paní ekonomky

Jak velká je dle Vás ta většina?

P. Harabaska 12.5.2017 8:34

Re: Hluboké nepochopení paní ekonomky

1) Jedno, zda se financuje jen fotbal mládežnický nebo i jiný. Panem et circenses, chléb a hry! Plebs je třeba nějak duševně zaměstnat a někdo to zaplatit musí. Měli by si to však v každém případě platit "kopanofilové" sami. Já dávám přednost běhu na lyžích a lyže i ostatní výstroj si platím sám. Sousedovu malému synkovi platil lyžařskou výstroj také jeho tatík, nikoli nějaký anonymní daňový poplatník.

2) Autorka píše o chronických revolucionářích. Oni jsou to spíše revolucionáři profesionální, tedy z povolání. Naprostá většina z nich si svým profesionálním revolučním jednáním vydobyla poměrně slušná místa tu ve státní správě, tu v podnicích a institucích státem placených nebo v tzv. neziskovkách, které jsou proto neziskovkami, že po nich žádný zisk nezůstane, neboť si jejich příslušníci všechny ty prachy mezi sebe rozdělí. Kvalifikaci na to mají všichni. Někteří dokonce původně pásli krávy.

D. Bystriansky 12.5.2017 4:59

ony klíčové fáze 2-7

..mají pravdoláskaři u zádele, živý se dotacemi a granty.

L. Novák 12.5.2017 5:14

Re: ony klíčové fáze 2-7

Tak živý, jo? A jakou školu jste absolvoval vy? :-D

D. Bystriansky 12.5.2017 6:22

Re: ony klíčové fáze 2-7

Ptáte se jestli jsem se neprochlastal až do EU parlamentu? Ne, ale vím o jednom nevzdělaném knihkupci.

R. Gramblička 12.5.2017 6:52

Re: ony klíčové fáze 2-7

že by potíže s chápáním? Zkuste si pozorně přečíst, co jste napsal a pak reakci pana Nováka

P. Švejnoch 12.5.2017 7:02

Re: ony klíčové fáze 2-7

Jak že zní název onoho Shakespearova díla? "Much ado about nothing"?

Jeden překlep, a tolik slov okolo...?

D. Bystriansky 12.5.2017 7:05

Re: ony klíčové fáze 2-7

Nomen-omen. Přečtěte si o čem je článek autorky. Pak můj příspěvek, pak reakci pana Nováka a moji odpověď. Už se vám rozsvítilo?

P. Švejnoch 12.5.2017 7:13

Re: ony klíčové fáze 2-7

Všem zde zúčastněným se už dávno rozsvítilo, tedy zřejmě krom Vás.

Problém není v obsahu Vašeho úvodního příspěvku - ten je věcně +/-správný (i když nikterak objevný).

Problém je v tom, že Vámi jmenovaní se dotacemi "neživÝ" nýbrž "živÍ". A okolo toho je celé tohle skrznaskrz (včetně Vašeho úvodního příspěvku, troufám si říct) zbytečné vlákno.

A co jste mínil tím "nomen-omen", mi zůstává utajeno. Ale nemusím nutně vědět všechno...

D. Bystriansky 12.5.2017 7:46

Re: ony klíčové fáze 2-7

Omlouvám se pane, váš příspěvek z 7:02 jsem postřehl až teď.

Jak že zní název onoho Shakespearova díla? "Much ado about nothing"?

Jeden překlep, a tolik slov okolo...?

Opravdu mi po probděné noci nedošlo, že pan Novák a Gramlička dělají nočního korektora. Všem se hluboce omlouvám.

Za body 2-7.. stojím a rád bych přidal i další, ale.. momentálně mne přešla chuť, nevím jestli by byly dostatečně "objevné", samozřejmě patent nevlastním. Hezké ráno a den všem.

P. Sulc 12.5.2017 2:24

Zeby ti dobri Cesi s andelskymi kridelky

byli udavaci, ze Cesi i zavidi sousedum? To snad ani neni mozne ! Kdyz jsem se o tom parkrate na diskusich zminil, dostal jsem vynadano, ze si kalim do vlastniho hnizda, hnizda tak dokonale cisteho.K neuvereni, ze? Narod, kteremu se celicky svet obdivuje, nemuze ani zavidet, ani udavat !

D. Bystriansky 12.5.2017 4:21

Re: Zeby ti dobri Cesi s andelskymi kridelky

Pane Sulci, to nám nejprve řekněte kde to vaše "vlastní hnízdo" máte, ať je jasná ta vaše replika. Takhle totiž polemizuje sám se sebou! Ha-ha. Žádný člověk andělská křídla nemá, nefabulujte ve svých konstrukcích.

M. Krátký 12.5.2017 1:49

Jak jsem já sám přišel ke kontrolnímu hlášení

to mi takhle před časem volala z fin. úřadu mě přidělená ( já jí přidělený ) a zděšeným hlasem mi sdělila, ježíšmarjá vy jste nám neposlal dosud žádné kontrolní hlášení ( za několik uplynulých období ). Tak jsem jí po pravdě sdělil, že vůbec netuším o čem mluví a tak jsme se dohodli, že k ní zítra zajedu a vysvětlí mi to. Postupně jsem se seznámil s daným požadavkem s tím, že ale netuším jak toho dosáhnout moje IT schopnosti jsou nulové. Z fin úřadu jsem odjížděl s web adresou, na které mě to samo povede. Tuto web adresu jsem dal do mého PC a úplně mi zčervenal celý monitor, tak jsem ho vyfotil a té paní odmejloval - asi za dva dny mi mejlovala jinou web adresu a tam jsem zase zčervenal já. Takže jsem si zavolal mého placeného IT a ten se po čtyřech hodinách prokousal k cíli a mě to stálo 4.000,- kč. Od té doby mi to hlášení dělá moje žena s pomocí účetního programu ( který placeně každý rok inovuji ) a odesíláme to na fin. úřad. Maličkosti ze státní buzerace mé osoby.

D. Bystriansky 12.5.2017 4:50

Re: Jak jsem já sám přišel ke kontrolnímu hlášení

Buzerace je buzerace o tom žádná, vaše IT schopnosti nejsou nulové, umíte-li printscreen a mejlovat. Nulová nejspíš bude vaše znalost účetnictví, nechte to manželce a doufejte, že má dostatečné účetní a daňové znalosti, v opačném případě se nedoplatíte.

..nepotěšil jste mne, ani já vás nepotěším..

J. Strakoš 12.5.2017 5:48

Re: Jak jsem já sám přišel ke kontrolnímu hlášení

Po sametu si mnozí podnikatelé dělali účetnictví sami, dnes už to bohužel vyžaduje účetní - prostě si věci komplikujeme a tím zaměstnáváme další a další lidi. A každá povinnost vyžaduje kontrolóra na straně úřadu, takže více a více povinností. No a nakonec někdo požaduje po kontrolórech výsledky - takže musí něco nacházet. V praxi už se dělají umělé chyby, aby kontroly odcházely spokojené. V důsledku každá nová povinnost znamená defacto jistotu postihu - takže na každou nově zavedenou povinnost bychom měli dvě stávající zrušit.

D. Bystriansky 12.5.2017 6:35

Re: Jak jsem já sám přišel ke kontrolnímu hlášení

Vřele souhlasím, až na první souvětí! Sám, ale dovzdělaný si účetnictví dělám 27 roků. Ne že by mne to bavilo, ale jak říkám, v ostatním s vámi vřele souhlasím.

M. Krátký 12.5.2017 6:32

Re: Jak jsem já sám přišel ke kontrolnímu hlášení

můj příspěvek nebyl o mých nebo malželčiných schopnostech - hlavní problém spočívá v komplikacích ( kterým nerozumí ani řadoví pracovníci fin. úřadů ), které mi jako klacky pod nohy hází náš stát, který mi před 25ti lety nepřidal na rozjezd ani korunu a taky jsem od něj nic nechtěl a nepožadoval - naopak jsem si přál aby se na mě zvysoka vykálel a nechal mě žít a pracovat. Moje hokynářství strojírenského charakteru bylo ze začátku tak jednoduché, že na daňová přiznání mi stačila znalost trojčlenky a taky to tak a dobře fungovalo ( a tak jsem v jednu chvíli měl až tři zaměstnance a furt bez PC ). Pak jsem si PC pořídil a současně přišly od státu ta stále větší polena, která mi začal házet pod nohy - o tom byla moje řeč pane Bystriansky. Od silvestra 2015 už jsem zase sám a MUSÍM pracovat až do konce života, protože z důchodu se neuživím. EET je důsledek závisti zaměstnanců, kteří žijí v bludu, že taky platí daně !!!

R. Tichý 12.5.2017 7:30

Posledni veta zaslouzi upravu: .....zamestanancu ve verejne sfere, kteri.....

J. Anděl 12.5.2017 0:48

Já to beru

Jsem pro.

I. Procházková 12.5.2017 0:59

Re: Já to beru

Já taky.:-))

K. Pavlik 12.5.2017 0:42

Ukrajina

No faze jedna je stejna jako byla na Ukrajine a musim uznat ze se dokonale povedla.

Je vyhodne mit spolecneho nepritele nebo dokonce hnedle dva.

Nejaky spolecny pritel by nebyl? Ono je strasne jednoduche rvat na ulici. A co takhle jit k volbam?

L. Novák 12.5.2017 5:13

Re: Ukrajina

No jo, zase jeden chytrej... Potíž je, že když český národ vyrazí k volbám, zvolí si za prezidenta hulvátského senilního dementa, který propouští na milost z vězení dvojnásobného NÁJEMNÉHO VRAHA (Kájínka), a v zahraničí si z něj dělají legraci...

A. Richter 12.5.2017 9:25

Re: Ukrajina

Tak tak. Český pronárod by si měl zvolit za presidenta L. Nováka 475 a v zahraničí by si z něj nedělali s*andu. Holt by neměli slov.

*8-D

J. Berger 12.5.2017 9:43

Re: Ukrajina

No, pane Nováku, váš názor na presidenta sdílím, důvod pro amnestii pro K. je zajisté jeho obliba (K) ve veřejnosti, nikoliv dále uvedené pochybnosti, ale K. jako dvojnásobného nájemného vraha bych se označit neodvážil. V zahraničí (pokud si z něj dělají legraci kvůli dotyčné milosti) asi neznají naše soudnictví v 90tých létech, kdy bylo možné vše (propojení org. zločinu s policií i soudy atd., nakonec Berka...). K. zajisté není anděl (ani to o sobě netvrdí, říká: já jsem byl zloděj, ale vrah ne), ale opravdu si vezměte: experti na balistiku říkají, že stříleli nejméně 2. Odsouzen byl na základě svědectví jediného, a to odsuzeného svědka. Nakonec si odseděl cca 20 let, což je při takových, dosti oprávněných pochybnostech dost. Soud K. odsoudil, rozsudek je pravomocný, ale soudy se jako čert kříži vyhýbaly obnově procesu - kdyby si byly jisté, tak se nevyhýbají. Takže pochybnosti zůstávají.