2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
přítel 8.2.2007 20:36

Re: Re: Re: Havel vyzval i k tažení na Irák, zase létají rakety. Je nutno strašit

Popiš, prosím, cos viděl o dovolené. Vlastní zkušenost nebo tlumočená tím, komu se dá věřit, to je pro orientaci v dění a okolí to nejlepší. Ď.:-)

IS 8.2.2007 22:45

Re: Re: Re: Havel vyzval i k tažení na Irák, zase létají rakety. Je nutno strašit

Rakety SS20 byly odpovědí na předtím instalované americké Pershingy. Tok času se jaksi nedá obrátit.

Americká raketa 8.2.2007 23:09

Re: Re: Re: Re: Havel vyzval i k tažení na Irák, zase létají rakety. Je nutno strašit

Skoro to vypadá, že vy se o obrácení toho toku času snažíte.

Pershingy(-1) byly v Německu od konce 60. let. Rusové koncem 70. let rozmístili rakety SS-20, čímž narušili už tak vratkou rovnováhu ve střední Evropě. Nejenomže měli drtivou konvenční převahu, teď měli i přesné rakety schopné likvidovat konkrétní základny NATO. Proto Američané rozmístili počátkem 80. let rakety Pershing-2. To byly ty "zlé" proti kterým se protestovalo na obou stranách. A prakticky současně s rozmístěním Pershingů-2 byly u nás rozmístěny rakety SS-12/22

už zase Havel 8.2.2007 17:11

Havla opravdu ne

Havel nikdy nebyl dobrý dramatik, novodobý Shakespeare. Pouze západ potřeboval nějaký symbol. Jeho hry v demokracii vyšuměly, protože to hry ani nejsou.

Nikdy nebyl dobrý manžel. Nestaral se o rodinu, jen o ženské. Když Olga umírala na rakovinu, užíval si lásky jinde, po smrti nepočkal ani rok, a hned do chomoutu.Vyženěná dcera měla hraběcí svatbu v Lánech...

Dostal se k moci jako symbol protinormalizačního odporu. Vyznačoval se nekompetentností, neschopností zasáhnout proti gaunerům, rozkrádačům, nepravostem, které trápily společnost. Lidé by za ním tehdy šli. Naopak mu vzali bez odporu všechny kompetence. Havel tak pouze dostával peníze za funkci, a byl na výsluní, cestoval po světě, psal moralistické projevy, které nikoho nezajímaly, a pak už nudily, aniž by podle nich žil on sám. Velmi dbal, aby se komunistickým zločincům nic nestalo. Nejsme jako oni - čímž nastatoval marasmus naší společnosti. Právě on se začal OMLOUVAT SUDETSKÝM NĚMCŮM, čímž rozpoutal nárokovou smršť, tlak na ČR, a vyhrožování z jejich strany. Zpochybnil až dosud platné mezinárodní právo, a výsledek světové války.

Touha být u moci, nebo u něj spíš na výsluní, se ukázala být zřejmá. Zezačátku tvrdil, že prezidentem být nechce, že je jím proti své vůli. Po svobodných volbách pokračoval ve funkci. Po rozpadu státu rovněž, ačkoli byl prezident ČSR, ne ČR. V posledních volbách, které se konaly jen díky právnickým kličkám, už působil dojem, že se tam drží jak žaba na prameni. Jiní se přitom moci bez problémů vzdali, např. Michal Kocáb, který splnil svůj politický program, a vrátil se k občanskému životu, a další... Prosazoval své známé, pokud se dopustili např. rozkrádání, omilostnil je. Pro stát tehdy už byl brzdou, přátelé potvrzovali, jak moc se změnil. Nemohu nevzpomenout Hutkovu novou verzi písničky Havlíčku Havle, kterou zazpíval na Havlově bombastické oslavě narozenin. I na to, jak se Havel, který byl zvyklý jen na chválu a pochlebování, tvářil..:o)

už zase Havel 8.2.2007 17:12

Re: Havla opravdu ne

Havel hodně zklamal v politice. Nejvíc se to projevilo při rozpadu Československa. To by se rozpadlo tak, jako tak, i když Havel k tomu svou politikou ( mj. i tolerance bolševiků, z kterých se stali národovci, aby se udrželi u moci ) hodně přispěl. Měl stát jako první muž státu v čele. Bojovat za to, co pokládal za správné do poslední chvíle. Pak bychom mohli říct, že udělal vše, co mohl. Ale Havel to vzdal. Nechal jiné , a sám se hodil účelově marod. Můžeme jen děkovat Bohu, že ČR v té době nehrozilo nějaké skutečné nebezpečí.

Vždy jednal v zájmu současného Imperia. Byl v USA předváděn jako výsledek úspěšné politiky USA, cvičená opice. Získával zde tituly univerzit - ne za své vědecké práce, ale jako symbol. A peníze a podporu. Přednášel o lepším světě, díky levičáckému sociálnímu inženýrství. Měl vazby na tehdy vládnoucí americkou levici, se kterou má pořád společné vize, jako zrušení tradičních hodnot, sociálního inženýrství, ustupování darebákům, podpory palestinských teroristů, a tak dále. Impérium se záhy začalo zajímat o Balkán, kde bylo právě, po rozpadu SSSR, a díky marasmu v Jelcinově Rusku mocenské vakuum. Svým chlebodárcům se odměnil, a vyplatil. Právě on naplnil orwellovský newspeak, vymyslel např. termín "humanitární bombardování". Aliju Izetbegoviče, autora Islámské deklarace, kde nastínil svou vizi Evropy ovládané islámem, a osud dhimmi, tedy i nás, nazýval demokratem. Vědomě tak odváděl veřejnost od podstaty problému, kterým bylo HOLÉ PŘEŽITÍ NEMUSLIMŮ v Bosně, nebo Kosovu. Kryl zvěrstva americké strany, démonizoval jen jednu stranu. Pomáhal krýt skutečnosti, že války v Jugoslávii začaly útokem na srbské civilisty, vražděním žen a dětí ( které kupodivu některým lidem ani dnes nevadí ), obrana byla překroucena na agresi. Neměl problém vyrovnat se s američany iniciovanou etnickou čistkou Kosova, nebo balkánským řáděním islámských teroristů z celého světa. Tehdy Usámova al Kaida a USA byli spojenci.

už zase Havel 8.2.2007 17:13

Re: Re: Havla opravdu ne

Nejen v Afghánistánu. USA al Kaidě poskytovaly peníze, a ta hájila jejich politiku ve světě, a při tom dělala svou politiku vlastní..za 11 září nikdo z amerických odpovědných činitelů nebyl pohnán k bezpečnosti..

Tento článek navíc postrádající kritické myšlení a nezávislý úsudek, zcela odpovídá protagonistovi. Zase nepřiznal, k čemu má radar sloužit, jen manipuluje. Nevěřím mu.

Jestli něco obhajuje člověk, jako právě Havel, je třeba se mít hodně na pozoru. !!

BuBu 8.2.2007 17:20

Re: Re: Re: A před blázincem na něho . . .

. . . volaly malé děti : "Už zase Havle, Už zase Havle . . . Ty ču.áku vypatlanej . . . "!

už zase Havel 8.2.2007 17:24

Re: Re: Re: Re: A před blázincem na něho . . .

o tom nic nevím. Příležitostně se ho zeptám.

Helejte, že oni jsou největší inteligent v rodině? ;-)

J.G. Pašek 8.2.2007 19:13

Kdyby Havel napsal že je proti radaru . . .

tak by si ho opěvoval a zpíval Hosana glóry, glóry halelujá dlouho buď  živ náš geniální vůdče . . .  

už zase Havel 8.2.2007 20:32

Re: Kdyby Havel napsal že je proti radaru . . .

co bys dělal ty? ;-D

J.G. Pašek 8.2.2007 20:41

Re: Re: Kdyby Havel napsal že je proti radaru . . .

Já nemám koně v tomto dostihu . . . . já nechci, aby ten radar skončil v ČR . . . . chci, aby skončil v Polsku nebo lépe v Anglii . . . 

už zase Havel 8.2.2007 20:51

Re: Re: Re: Kdyby Havel napsal že je proti radaru . . .

jenže v Anglii neskončí. Oni ho totiž nechtěj, prý to je čistě US iniciativa, Evropě je nanic. Polsko je taky na vážkách. Myšlenka, že je to ochrání, tam téměř neproběhla. Naši novináři jsou halt napřed :-) Takže prosadit se to může povést jen tady. My jsme zvyklí a stýská se nám... :-) Ale třeba ti zdejší odborníci mají pravdu, a Angláni nevěděj, o čem mluvěj. Odborníky na radar, nebo základny bychom mohli vyvážet. Halt, zlatý český hlavičky. :-)

zrusksc 8.2.2007 17:30

Re: Havla opravdu ne

Západ potřeboval symbol,přesně takhle žvanil Kojzar,Jambor a jiná bolševická esa.Havla jsem obdivoval a vždy i za bolševika jsem mu věřil a také podepsal petici na jeho propuštění, to že zklamal a z bolševikem si notoval(Čalfa) je jiná, ohledně základny má ale pravdu ať je jaký je!!

přítel 8.2.2007 20:47

Re: Havla opravdu ne

Pod tohle se taky podepisuji.  Jen jsi zapomněl, že jeden z jeho prvých vejžmolů byl ve smyslu, že jsme se ke Slovákům chovali jako protektoři a byli v našem společném státě jako ti nerovnoprávní. Pokud si vzpomínám, Slováků byla jedna třetina, vyžrali polovinu státního rozpočtu a přispívali do něj jednou čtvrtinou. Havlovo servis vybrala většina Slováků a hlavně boxer Mečiar a komediant Kňažko rozbili ČSFR. Dle v té době platných zákonů to byl protistátní čin. Kdy bude ten druhý (a k tomu špatný) komediant Havel souzen?

Pasáček koz z Vermontu 8.2.2007 17:03

Ochrana proti teroristům

Ano terorismus je velké nebezpečí. Americký novinář a spisovatel William Blum napsal ve třetím vydání své knihy Rogue state toto:

Kdybych byl prezidentem, zastavil bych teroristické útoky proti USA za několik dnů. Trvale. Za prvé bych se omluvil – velice veřejně a upřímně - všem vdovám a sirotkům, zbídačeným a mučeným a mnoha dalším milionům obětí amerického imperialismu. Pak bych vyhlásil do všech stran světa, že americké globální intervence skončily. Informoval bych Izrael, že již není 51. státem USA, ale pouze cizí země. Pak bych omezil americký vojenský rozpočet nejméně o 90 procent a z ušetřených peněz bych zaplatil náhradu obětem mnoha amerických bombardování, invazí a sankcí.To bych udělal první tři dny jako americký prezident. Čtvrtého dne bych byl zavražděn.

Poznámka: Války jsou výborný byznys. Americké zbrojní továrny jedou naplno. Nikomu, ani prezidentovi USA by nebylo dovoleno okrást vojensko-průmyslový komplex o biliony dolarů.

jupiter 8.2.2007 17:07

Re: Ochrana proti teroristům

R^R^R^R^R^R^R^VVV

J.G. Pašek 8.2.2007 18:17

Áha, zase ten ukecanej mudrlant ilegální Čecháček ve Vermontu . . .

.

nycc500 8.2.2007 16:54

PRO základnu

Nikdo neumí předpovídat budoucnost, a za deset patnáct let se může bezpečnostní situace velmi lišit od té dnešní. Agrese byla, je a bude součástí vzájemných vztahů národů a nadnárodních celků. To se nám nemusí líbit ale je to fakt a je velmi krátkozraké strkat před tím hlavu do písku jen proto, že zrovna nehrozí bezprostřední nebezpečí. Jako malá země s malou armádou těžko budeme vzdorovat potenciálním silnějším nepřátelům. Z tohoto důvodu nebudeme nikdy schopni trvale udržet absolutní nezávislost, vždy budeme muset patřit do širšího společenství, ve kterém budeme svým dílem přispívat k zajištění jeho obrany. Je mnohem výhodnější vybrat si za spojence stát, který má dlouhou demokratickou tradici a který nám spojenectví NABÍZÍ, než s pocitem (iluzorní) nezávislosti čekat, až nás zase někdo ke "spojenectví" DONUTÍ silou.

Nikdo z vás, kteří tady vykřikujete, jak jste proti základně a jak nechcete lézt USA do řitního otvoru atd. atd., ještě nám ostatním nesdělil, jak hodláte zajistit naši bezpečnost v případě ohrožení. Až nám zase bude hrozit silové začlenění do nějakého budoucího totalitního bloku tak už bude dost pozdě přemýšlet, kde jste udělali ve svém uvažování chybu.

Silné USA jsou naším zájmem, pokud si chceme trvale udržet demokracii. Proto do ČR patří jak radar, tak i rakety, i když to už se asi bohužel nestane.

Qakin 8.2.2007 17:00

Re: PRO základnu

Tak to byste se mel(a) podivat, kam se za poslednich 6 let pohnuly zakony v USA, abys mel jasno, ze pojem 'demokracie' tam dostava tezce na frak.;-D

nycc500 8.2.2007 17:30

Re: Re: PRO základnu

Nevím kam se pohnuly zákony USA za posledních šest let, pobývám tady asi rok a žádný drastický úbytek demokracie rozhodně nepozoruji. Jistě, na některé věci mám jiný názor než současná americká administrativa. To má ale i velká část amerických voličů a právě díky demokracii to můžou dávat najevo. Ukažte mi stát, kde mají společenské zřízení s vyšší mírou osobní svobody a hospodářské efektivity než USA. Je to Rusko? Nebo snad Čína? Ke komu chceme patřit? Nebo se pokusíme o naši českou specialitu, tzv. "třetí cestu"?

Qakin 8.2.2007 19:47

Re: Re: Re: PRO základnu

Jenze prave ta svoboda projevu se vUSA zacina seredne poslapavat a media, pravicova tomu jeste prispivaji. Za pr. OSN kritizuje USA, reakce Seana Hennedyho, my jim platime barak v N.Y. tak at drzi hubu. Kantor rekne studentikum at premysli, zda USA nei nahodou agresivni velmoc a uz ho zbavuji moznosti ucit. Patrion Act, schvaleni muceni, porusovani lidskych prav 'obvinenym' z terorismu. To co se delo a deje v Guantanamu, kde je presumce neviny ? Kolik nevinnych semlel tenhle masomlejn, priste to muze byt nekdo od nas. Presoupavani lidi po zemekouli, aby je bylo mozno mucit.  Pravo ma pouze obcan jinak muzes zmizet a nemas pravo na pravnika atd...dokonce i obvineni a dukazy proti tobe ti nemusi byt uvedeny, tak jak se pak branit. To uz prestava byt demokracie. Retorika Foxu, jenom naznac, ze se ti libi neco od demokratu a uz jsi rasista, pomahas teroristum a jenom umis nenavidet Bushe. Posloucham to denne a mrzi me to.

Qakin 8.2.2007 20:02

Re: Re: Re: PRO základnu

Ke komu chceme patrit ??? No to je spravna otazka. Co Evropa, tu na vyber nemame? Jen USA, Rusko nebo Cinu ? Bohuzel nejde krumpacem nasi zem udloubnout a presadit na to misto na zemi, kde se nam to hodi, takze musime hledat po sousedech. A spolehat na to, ze si za nas nekdo bude palit prsty, historie jasne rika, ze ne. My nejsme Kuvajt, takze bych radil styl Svycarsko a byt v NATO.

nycc500 8.2.2007 22:34

Re: Re: Re: Re: PRO základnu

Evropu? Tu na vyber jiste mame a uz do ni patrime, coz je samozrejme spravne. Ale jaka ta Evropa je? Dovedla za poslednich sto let resit svoje velke prusvihy bez cizi pomoci? Myslim, ze sotva. A neunavne si zadelava na dalsi. Prilis mnoho lidi rozmazlenych socialnim statem ztratilo ochotu pracovat a politici je v tom zdatne podporuji vetsim a vetsim prerozdelovanim. Nekde jsem cetl, ze 50% mladych Francouzu chce pracovat ve statni sprave. To speje k tomu, ze mensina bude vytvaret hodnoty a vetsina bude vymyslet narizeni, smernice, regulace... A dalsi velka cast lidi bude jen sedet doma na socialnich davkach, protoze oni prece maji pravo na dustojny zivot, bezplatnou lekarskou peci, bydleni. Sila kazdeho spolecenstvi se odvozuje mj. od jeho hospodarske prosperity. A jakou prosperitu muze mit spolecnost, kde velka cast lidi neni motivovana k praci?

Dalsim aspektem je muslimska imigrace. Puvodnich Evropanu ubyva, muslimu pribyva solidnim tempem. Francie, Nemecko, Britanie i dalsi zeme maji silne muslimske mensiny, ktere nejevi prilis velky zajem prijmout nase evropske hodnoty. Spis by radi zili podle tech svych puvodnich, ktere jsou s temi nasimi totalne nekompatibilni. A prave prislusnici techto mensin jsou velmi casto pobiraci nejruznejsich socialnich davek. Paradoxne se jako duvod pro prijimani imigrantu uvadi nutnost naplnit jimi pracovni mista, na ktera v dusledku klesajici porodnosti neni dost puvodnich Evropanu. Je to podle me ale hloupost, lidi je dost, jen je potreba je motivovat k praci razantnim seskrtanim socialnich vydaju. Nezda se ale, ze by se k tomu mohla v brzke budoucnosti najit politicka vule.

Po urcite dobe muze situace dospet  napr. k obcanske valce (ja vim, dnes to muze znit velmi nepravdepodobne...) a pak budeme velmi radi, pokud bude Amerika silna a s nami. Evropa a USA totiz patri k sobe. A mam pocit, ze my je potrebujeme jeste o neco vic nez oni nas.

BuBu 8.2.2007 17:17

Re: "nycci500" . . . to já Vám řeknu . . . .

. . . co budou ti oranžovo-rudí šmejdi dělat až budeme ohroženi ! (. . . . i ti Knechti od Jínců)

Když přijdou Korejci - tak si nasadí slamáčky, zažlutí ksichty . . . a budou v potu tváře jednotit rýži ! No a když přijdou Íránci, či jiná islámská verbež - tak nasadí turbánky a v potu tváře začnou budovat mešity ! A nás ostatní budou udávat (mají v tom praxi - viz konfident komunistického gestapa Filip) . . . za to, že mluvíme česky !

Jako byste neznal co byl . . . je . . . a co vždy bude . . . . bolševicko -socialistický HNUS ! 

děda 8.2.2007 17:45

No BuBu

Vás je tady v té republice škoda, nadělal by jste jistě hodně starostí  toreadorům v býčí aréně. A ten nadhled jaký máte! Z té vaší výšky ani nedohlédnete na zem a vaše výrazové prostředky: no je to počteníčko. Ani bych vás nechtěl poznat.

nycc500 8.2.2007 17:54

Re: No BuBu

Vidím, že vám velmi záleží na formě. Na tom ještě nemusí být nic špatného. Podělte se ale taky o názor na obsah, o kterém se tady diskutuje. Děkuji

jindřich 8.2.2007 18:12

Re: PRO základnu

ano, autor  příspěvku PRO základnu nycc500 má 100% pravdu.Díky

Roy Boehm 9.2.2007 11:33

Re: PRO základnu

No, pokud pobýváte v USA, tak to se nedivím, že chcete radar a nejlépe i rakety (ono to zas tak nepravděpodobné není. Libavou si nechali v záloze). Protože vás a vaše okolí to třeba chránit bude. Ale nás, tady doma, nikoliv! Pokud by nás někdo (nastiňte kdo?) chtěl silou začleňovat, tak USA s klidem nějaký radar oželí. Rozhodně to bude levnější, než nás bránit.

nycc500 9.2.2007 16:46

Re: Re: PRO základnu

Asi byste měl vědět, že jsem neodešel do USA natrvalo. Za rok nebo dva už budu zase zpátky v ČR. A žádné okolí (pokud jste tím myslel rodinu a přátele) v USA nemám, všichni jsou doma. Dále tvrdíte, že nová základna USA ochrání, nás doma ne. Pokud lze věřit násl. odkazu (a já mu věřím) http://data.idnes.cz/g/zpravy/radar.htm tak USA jsou chráněny už současným vybudovaným systémem, nový systém bude chránit ostatní členy NATO (tedy i nás), kteří v současnosti pokryti nejsou.

A pokud vás nenapadá žádný budoucí nepřítel, tak si lze představit státy Blízkého východu sjednocené pod vlajkou islámu a jdoucí na pomoc svým "utlačovaným" muslimským bratrům ve státech EU, kteří se při současném kurzu evropské imigrační politiky mohou v budoucnosti stát velmi početnou skupinou obyvatelstva EU. Podobný scénář jako Československo - Německo 1938-1939, nyní ovšem s jadernými střelami v např. íránských silech.

zrusksc 8.2.2007 16:45

Havel má po dlouhé době stoprocentní pravdu

a když poslouchám žvásty levičáckých idiotů tak se směji ale když poslouchám levičácké žvásty lidí jako je Zaorálek, což je ústavní činitel  tak si myslím že to je ohrožení národní bezpečnosti a doufám že tuhle rudou pakáž budou jednou soudit za vlastizradu;-€Rv