5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 12.5.2006 13:31

Re: proč mi vadí chování OdS

Pan Tlustý byl komunista, ale Vy jste komunista. Komunista není jenom legitimace, ale především způsob myšlení.

Buvol 12.5.2006 14:09

Re: Re: proč mi vadí chování OdS

"především způsob myšlení" v tom případě vy jste blbec ....

jamo 12.5.2006 17:06

to BUVOL

a ja vim, ze vy nejste BUVOL. To zvire je totiz mnohem mnohem chytrejsi nez VY

MUDr Jiří Kilian 12.5.2006 22:36

Re: Re: proč mi vadí chování OdS

Myšlení, které vede k rozhodnutí vstoupit do KSČ.A to celkem krátvce před r. 1989. Inu, možná chtěl zabránit štváčům....

Sch.glosátor 12.5.2006 11:00

Kdyby jen polovina. Nakonec zemřou všichni. Skandální.

Opravdu skandální.....

Čumil 12.5.2006 12:15

Re: Kdyby jen polovina. Nakonec zemřou všichni. Skandální.

Vy si snad přejete, aby si každý žil až do smrti?

herdekbabka 12.5.2006 10:38

mno, proč ten rambajs kolem Ratha - asi rpto, že se doopravdy snaží ten bordel srovnat na přijatelnou míru

nevím už, kolik ministrů se ve zdravotnictví vystřídalo - brali velké prachy a to bylo tak všechno. Tedy ne - bylo to,vděčné místo, když si podpíchnutí /zač asi/ pisálci chtěli někoho odstřelit - a dokázat tak  svou moc. Udržoval se socialistický způsob financování a pod. Dobrý džob.

Rath se ale nebojí a jako jediný se snaži financování tohoto odboru převést do průhledné podoby bez toho aby stát / potažmo i my/ byl stále dojnou krávou. Nebo si myslíte, že to není důvod proč jsou tyhlety dávky tak vysoké - Z jedné strany to kritizujete - ...vlastně kritizujete/ ?na objednavku ?/ kohokoliv a cokoliv. Dovedu si představit tu tragedii - kdyby měl čas a povedlo se mu to - hmmm... o čem pak by psali, proč by se stávkovalo??? Představte si tu tragedii, kdyby zdravotnictví  přestalo být  záminkou k čemukoliv a kdykoliv. 

ydyjot 12.5.2006 11:04

Re: mno, proč ten rambajs kolem Ratha - asi rpto, že se doopravdy snaží ten bordel srovnat na přijatelnou míru

Jenže to jeho snažení nějak vede k tomu, že dojná kráva stát musí dojit podstatně více mléka než před páně Rathovým nástupem. :-(

herdekbabka 12.5.2006 18:09

Re: Re: mno, vzhledem k tomu, že uplynulá léta od roku 1990 se se zdravotnictvím nic nedělalo - nedivím se že to něco stojí.

Když 15 let na údržbu rodinného domu ani nešáhnete  tak z něj máte zbor - jehož rekonstrukce by stála majlant.........                a tím neustálým odstřelováním nebo zbabělostí či pohldlností předchozích ministrů .     co to asi se systémem udělalo ......

Jana V. 12.5.2006 11:11

Re: mno, proč ten rambajs kolem Ratha - asi rpto, že se doopravdy snaží ten bordel srovnat na přijatelnou míru

ty si dej taky hadr na hlavu

vládík 12.5.2006 11:12

Re: mno, proč ten rambajs kolem Ratha - asi rpto, že se doopravdy snaží ten bordel srovnat na přijatelnou míru

Co konkrétně změnil změnil na financování kdekoliv ve zdravotnictví? Co je průhlednější. Zatím pouze zvýšil platby státu ze "státní" pojištěnce (možná je bylo třeba "valorizovat", ale o zprůhlednění to není) a zaslal další miliardy z ze státních (tedy námi placených) peněz na účet VZP. To ovšem mohl udělat s jakýmkoliv ředitelem a určitě bez nucené zprávy.

Takže: uvedente konkrétně, čím byly finanční toky zprůhledněny a zejména čím konkrétně chce Dr Rath uspořit?

Frogo 12.5.2006 12:55

Re: Re: mno, proč ten rambajs kolem Ratha - asi rpto, že se doopravdy snaží ten bordel srovnat na přijatelnou míru

Vládík to je boj s větrnými mlýny. Pořád budou někteří, kteří si myslej jakem je to geroj. To se dobře dává z cizího. Jedna věc se Rathovi ale podařilo - rozeštval skupinu v "jeho" nemocnicích a skupinu soukromých doktorů. To je jako za socialismu - jednou se přidalo horníků, kteří fedrovali na Ostravsku a všichni ostatní byli prominte mi "nasraní". A tak to chodilo dokola. Jen je hrozné, že mnoho z těch co to zažili dodnes nepochopili jak se s nima manipulovalo. A Rath je "šikula", někde si to přečetl a teď to aplikuje včetně toho, že našel "správného třídního nepřítele" pracujících (v tomto případě pacientů)

Žulový Aston 12.5.2006 13:48

Re: Re: mno, proč ten rambajs kolem Ratha - asi rpto, že se doopravdy snaží ten bordel srovnat na přijatelnou míru

Snad jen první zjevný argument - farmaceutické firmy si stěžují, že jejich zisky klesly asi o 20% - jako prvý krok to není špatné.... 

baci 12.5.2006 10:37

oprava

...z celkem...

baci 12.5.2006 10:36

ad ola

po sté zde píši,že asi nikdo není proti neziskovým nemocnicím jen ne v té podobě která s celkem dobrého zákona udělala jiný zákon,který je skutečně znárodnovací-přečtěte si znění zákona k Vašim připomínkám doporučuji si přečíst zprávu vyšetřovací komise přednesenou dr.Kubyniim v posl.sněmovně najdete na www.psp.cz a jen něco z historie

Ve spojitosti s lékaři jako živnostníky se mi vybavuje citát:

"My komunisté nesmíme připustit, aby živnostnictvo, jako početná složka národa, sedlo na lep těm nepoctivým politickým kejklířům, kteří se snaží pomluvami o našem plánu zestátňování drobných živnostníků očernit naší stranu v očích živnostníků," prohlásil v únoru 1946 tehdejší předseda KSČ Klement Gottwald na sjezdu drobných a středních živnostníků. V listopadu 1948, na zasedání ÚV KSČ, už Gottwald hrozil: "Pokud jde o obchodní živnosti, musíme je suchou cestou zlikvidovat převzetím, výkupem, umrtvením, abychom co nejdříve měli distribuční síť až ke konzumentovi v ruce."

ola 12.5.2006 10:48

Re: ad ola

Díky za připomínky, prostuduji tedy celý zákon...Ale myslíte si, že ČR v roce 2006, již třetím rokem v EU je srovnatelná s ČSR v roce 1946?. Zestátňování nehrozí a to se přesvědčíte po event. výhře ČSSD v parlamentních volbách- tedy že celé zdravotnictví nabere směr doprava- připojištění, přímé platby, zvýšení spoluúčasti atd. A lékaře srovnávat se žibnostníky i v současné době je směšné. Soukr.lékaři již nyní patří do skupiny  svobodných povolání- jako advokáti, architekti, daň. poradci. Ale řeknete mi, v čem je jejích povolání svobodné?Cenu práce určuje zdravotní zajišťovna a to tolik, kolik jí zůstane až jako  v posledním článku rozdělování . ...až z toho vyjde 180 Kč na hodinu- Srovnejte s jinými- třeba i s řemeslníky.

Zdravím

vládík 12.5.2006 11:19

Re: Re: ad ola

To povolání je svobodné proto, že ho nikdo neřídí. Svobodné povolání a živnost je rozlišování středověké: řemesla měla cechy, svobodná povolání nebyla ničím svázána  (komory /což jsou vlastně cechy/  tehdy neexistovali). Dnes jsou vše osoby samostaně výdělečně činné.  Číslu 180,- Kč na hodinu nerozumím. Pokud je to platba, tak to za ty peníze nikdo dělat nemůže (sestra, nájem, materiál) a je to naprostá blbost. Pokud to je po odečtení nákladů, není to nic moc, ale ti řemeslníci po odečtení nákladů taky vždycky víc namají.

vládík 12.5.2006 11:20

Re: Re: Re: ad ola

Pardon: cechy neexistovaly (samozřejmě)

ola 12.5.2006 11:30

Re: Re: Re: ad ola

díky za reakci. Ale vemte toto "svobodné "povolání lékaře- vždyť ono řízeno je, ne že ho nikdo neřídí.Řídí ho zdravotní zajišťovna. Určuje jestli si dotyčný lékař může otevřít praxi, určuje cenu práce, dělá kontroly, limituje a penalizuje výkony, předepisování léků, zdravotních pomůcek atd.      A soukr.lékaře určitě uklidní, že  řemeslníci po odečtení nákladů nemají více, ještě že mají lékaři více než hajzlbáby.

Mirek 12.5.2006 12:44

Re: Re: Re: Re: ad ola

pane, popíchl jste mě k reakci o morálce a příjmech lékařů. jeden konkrétní příklad , měl jsem 95 letou babičku v domově důchodců, při mých návštěvách babička pravidelně naříkala, že nemá peníze.Ty jsem ji pravidelně dával.Když jsem posléze zjistil,že pan doktor prodává za 20 Kč babkám 1 tabletu Rohypnolu aby spaly a následně jsem zjistil, že na celé balení o 20s.tablet se doplácí 21.40 Kč v lékárně a lehce jsem si spočetl, že pan doktor má na jednom balení 380 Kč čistého, které bez skrupulí vydřel z bezmocných babek udělalo se mi hodně zle a moc jsem se muse držet abych mu nenafackoval.Ve stručnosti ppro ty, kteří se zastávají pánů doktorů.

MUDr Jiří Kilian 12.5.2006 12:50

Re: Re: Re: Re: Re: ad ola

myslíte si, že na základě Vámi uvedené jedné  zkušenosti s jedním doktorem lze říci, že si lékaři nezaslouží žádné zastání ?

Mirek 12.5.2006 12:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ad ola

Vážený pane doktore, tedy další skušenost, v roce 1977 v dubnu mi doktor při porodu zamordoval dítě, protože jaksi opomenul to co věděla každá porodní bába, vyčistit novorozeněti zbytky plodové vody z krčku.Tuto následně chlapec vdechl a po 24 hodinách se udusil.V úmrtním listě ovšem byla jako příčina uvedena vrozená srdeční vada.Pravda vyšla najevo proto, že to i přes přísný zákaz vykecala sestra, která u porodu byla a stejně se nikomu nic nestalo.Budete li si přát mohu posloužit i dalšími příklady o podplácení v případě nutné operace atd.

Taraszátaras 12.5.2006 13:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ad ola

Ale zaslouží, jenom se trochu začala vytrácet ta přirozená úcta, kterou lidé měli k povolání tak humánnímu a prospěšnému. Cítíte to také? Asi to bude tím, že se do vztahu lékař - pacient začala nadmíru plést kalkulačka.

MUDr Jiří Kilian 12.5.2006 16:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ad ola

Je to více věcí, které se do vztahu lékař-pacient vloudily. Ekonomika, právo, managerství, politika, byznys - medicína, obklopena těmito giganty stůně. Kdekdo se do ní plete, říká jak co má být, co kde napsáno a zapsáno, podle jakého pokynu a schematu. Ars medici ustupuje strojovému myšlení, které je požadováno. Je to vskutku složitá věc.

Nicméně : tak jak tak přeci převažují ctnosti obecně a tak i v jednotlivých obcích, občanských nebo profesních.  Pán tu líčí, že mu někdo zamodoval děcko, nebo vydíral babičku. Tisíce smyšlených nebo přiklášlených příhod, nebo nesprávně vnímaných příběhů dá se vyprávět. Když dojde na věc samu, když opadne hněv a zloba a s rozumem posoudí se věci spravedlivěm, zbude z těch všech jen pár, kterým patřičné je označení za nemravné.

Já nemohu soudit, jak kdo ublížil tomu dítěti v citované příhodě. Ani nevím, kdy se stala, abych mohl říci něco k té vrozené srdeční vadě. Aspirace plodové vody není věcí, která je snadno řešitelná odstátím z dutiny ústní.  Nemůže nikdo posoudit takovou věc z  jedné prosté výpovědi. Potíž je v tom, ža ta výpověď , takto podaná, vrhá stín špatnosti a nikdo tu nemůže proti tomu cokoli činit. U Egypťanů byli křivopřísežníci trestáni smrtí poo, že nerušili důvěru mezi lidmi, největši to pouto lidské společnosti.  Dnes je to tak, že veřejná obvinění jsou na denním pořádku kdevšade a lidé jakoby si libovali v tom, že je všude kolem jen špatnost  a těšili se na další zprávy o ní a na to, jak sami nějaké takové zprávy zveřejní.

Taraszátaras 12.5.2006 17:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ad ola

Doba vymknuta atd. Ty okolnosti, které jste popsal na začátku, jsem měl na mysli pod tou kalkulačkou. Potíž Vašeho povolání spočívá v tom, jak dalece si lékař může připustit odpovědnost (s ohledem na to, že některé zdravotní nehody a úmrtí jsou nepředvídatelné a nejde jim zabránit ani při nejlepší péči), aby se z toho nezbláznil, na druhé straně nepochybně jsou případy zanedbání, a opět nemusí být úmyslná, může tam být také omyl. Máte ale při všech potížích jednu výhodu, kterou si ale někteří Vaši kolegové neuvědomují: když je některé povolání esenciálně prospěšné, chcete-li bohulibé, tak z vykonané práce může být dobrý pocit, ať už jsou okolnosti jakékoliv.

ivanaborovková 12.5.2006 13:18

Re: Re: Re: Re: Re: ad ola

pane a znátě ještě víc takových doktorů ? Nebo jen toho jednoho?Myslíte,že mezi lékaři nejsou lidé s charakterovými vadami jako třeba mezi ministry?proč myslíte,že lékař má patent na rozum- toho pana doktora jste měl ohlásit na Lékařské komoře a žádat nápravu.Ale přece nemůžete říct,že všichni doktoři kradou.

abc 12.5.2006 15:01

Re: Re: ad ola

slečinko,cenu práce lékařů stanovuje MZ a ne pojišťovna. Naposledy Rath ji zvedl až o 70% u internistů,když je jedním z nich.A proto jsou nyní problémy s udržením péče o pacienty oproti minulému roku.

Vlad 12.5.2006 15:07

Re: Re: ad ola

Onehdá si tu nějaká paní doktor stěžovala, že podle smlouvy musí pracovat až 22 hodin týdně. To chudinka bere 20 hrubého?

baci 12.5.2006 11:25

Re: ad ola

budu skutečně rád,když po vítězství CSSD zavene to co píšete,jsem bohužel jiného názoru,ale to je zatím možné a já to beru jako prospěšné nevím jak dlouho.V roce 1946 většina národa brala za fatasmagorii,to že by mohlo dojít k tomu k čemu došlo po roce 1948.Mé názory na zdravotnictví se nemění a najdete je na

http://bakala.mediblog.cz/index.php?op=ViewArticle&articleId=25&blogId=10

http://mediblog.cz/summary.php

P.S.má žena pracuje jak říkate ve svobodném povolání je praktická lékařka docela ráda uslyší vaše přirovnání,já dělám medicínu 36 let,takže o ní ledacos vím ,ale přeji hezký den

souljazz 12.5.2006 10:11

Rath - to nejhorší co mohlo potkat české zdravotnictví

Takže pro všechny zde se projevující zastánce MUDr. Ratha s vymytými mozky:

1. Rath je podvodník - podváděl se svojí licencí a členskými příspěvky ČLK .2. Rath je zloděj - roky si nechal platit za podporu různých farm firem, reklamu atd případ Klimovičová je jen špička ledovce.3. Rath je egocentrický psychopat s vychováním řeznického psa  (osobní zkušenost) 4. Rath je diktátor, který koncentruje do svých rukou moc nad českým zdravotnictvím. 5. Rath je bezpáteřní, půjde s kýmkoliv, kdo bude u moci (viz jeho jednání v čele ČLK) a nezastaví se před ničím.

Každý, kdo se zastává Ratha je stený zmetek, a zvrathek jako on.