5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 12.5.2006 15:28

Re: KLAUSOKRACIE - PRVNÍ ETAPA MODRÉ DIKTATURY? II.

Prosím pěkně - který článek ústavy prezident překročil?

Cesta zákona je dána ústavou. Jednou z ústavních pravomocí prezidenta je zákon vrátit. Můžeme mít výhrady k důvodům vrácení. Samotný fakt vrácení je však vždy plně v souladu s ústavou. Bát se musíme lidí, kteří křičí cosi o neústavnosti jen proto, že se jim to hodí (a kdoví, jestli náš základní zákon četli). Také nekřičím, že se chová neústavně parlament, když odsouhlasí do nebe volající blbosti. Jen křicím, že dělá blbosti (což všek s ústavností či neústavností nemá co dělat).

Používat nepravdivých výroků v souvislosti s ústavností považuji za mimořádně nebezpečné pro rozvoj demokracie v tomto k demokracii (snad) kráčejícím státě.

Speedy 14.5.2006 10:37

Re: Re: KLAUSOKRACIE - PRVNÍ ETAPA MODRÉ DIKTATURY? II.

"Používat nepravdivých výroků v souvislosti s ústavností považuji za mimořádně nebezpečné pro rozvoj demokracie v tomto k demokracii (snad) kráčejícím státě." 

S výrokem souhlasím, ale všimněte si, že jako protiústavní vrací většinu zákonů (i těch, které schválil Senát, kde rozhodně není "rudá většina") stejný člověk, který před 10 lety mluvil o používání veta jako o pozůstatku monarchie a nabádal prezidenta, aby je používal jako šafrán. Tehdy se ovšem jednalo o jiného prezidenta a jiného předsedu vlády, že? Přitom nynější prezident stachanovským tempem vetoval za své relativně krátké funkční období tolik zákonů, co Havel za trojnásobek doby!

Jaroušek podeváté 12.5.2006 14:38

KLAUSOKRACIE - PRVNÍ FÁZE MODRÉ DIKTATURY? II.

Jedním z viditelných průvodních znaků nastupující modré diktatury je servilita, s jakou ODS přihlíží evidentnímu překračování ústavních pravomocí prezidenta a bezzásadově vítá každý krok, kterým Klaus ve zdánlivé podpoře svého volebního koně instaluje sebe do pozice de facto 3. komory parlamentu, což je již tiše akceptováno i médii (slavnostně ohlašujícími nabytí účinnosti každého zákona, který Jeho Milost posvětila svým podpisem, jako by to vyžadoval ústavní pořádek tohoto státu). Byť je toto nebezpečí nahrazení parlamentní demokracie prezidentskou republikou (dnes tak výhodné pro ODS, přestože ji Klaus vždy jen zneužívá k naplnění vlastních mocenských ambicí) dozajista známo právním expertům ODS, kteří ostře kritizovali, když se tak choval prezident Havel, přesto - snad paralyzováni vyhlídkou na uchvácení moci ve všech orgánech státu - neodvažují se pozvednout svůj hlas proti tomuto evidentnímu porušování ústavních zásad, jak o něm nedávno hovořil ústavní soudce prof. Klokočka. A bude smutné, až se osud země dostane za tichého přihlížení vítězstvím opitých politiků ODS  do rukou chorobně ctižádostivého a ješitného starce, který již tisíkrát prokázal, že nemíní respektovat nic, co stojí v cestě k ukojení jeho zpozdilých mocensko-monarchistických choutek. Prostřednictvím své vetovací mašinérie, v níž po třech letech ve funkci již současným vetem zákoníka práce dosáhl celkového počtu vetovaných zákonů, jako jím samým v této věci ostře kritizovaný prezident Havel za všech 10 let výkonu svého úřadu (!!), sděluje veřejnosti, že ví lépe než zákonodárná většina parlamentu, jaká by měla být politika státu. Není to spíše znakem absolutistické monarchie (L´etat est moi!) než parlamentní demokracie, za kterou tento stát vyhlašuje ústava ČR? Prezidentské veto je nástroj, který by měl sloužiit jako pojistka proti mimořádným, obecně nepřijatelným pochybením zákonodárců. A je-li zneužíván za potlesku ODS, lze vážně pochybovat o tom, zda je dostatečně občanská i demokratická.

Malý Aston 12.5.2006 14:55

poděkování

Již vedle jsem poděkoval panu Jarouškovi za volební kampaň pro ODS.Nikdo toho tolik neudělal,jako on. Jenže on to blb posílá na všechny temata. Já se vrátím k chování pana Davida.

Každé jeho vystoupení,každé jeho vyjádření,každý jeho zákon,vyvolává takovou nespokojenost nejen ve formě ale i v obsahu, že i nerozhodný volič bude raději volit někoho jiného něž ČSSD.

Lékaři a lékárníci,budou volit ODS. Ještě žádnému ministrovi zdravotnictví se nepodařilo tak všechny sjednotit. Já děkuji panu ministrovi,pro ODS ještě nikdo a nikdy nepracoval jako on a Jirka Paroubek a také děkuji Jandákovi.Pokud Sobotka najde těch 500mil.které mu někdo pod rukama ukrad,také mu poděkuji.

Vlad 12.5.2006 14:59

Re: poděkování

Bodejť by nevolili. ODS nezná špinavé peníze.

Malý Aston 12.5.2006 15:15

No,no

Ale,ale to bylo krátké a tvrdé.Je potřeba se vyjařovat vyváženě. Já mám dojem,že těch pozavíraných sociálních demokratů je v poslední době nějak moc.A to se ještě opozice nedostala,k dokumentům. Aby nešel Sobotka za Součkovou!

Doktor 12.5.2006 14:08

Proč mi vadí autor článku.

Protože je jako ostatní exponenti ODS. Postupje podle Gobblesovského - stokrát opakovaná lež, stává se pravdou. Příklad:

 "Koneckonců i našim nemocnicím daří získávat pražské kapacity, odborníky, pro které není potupou pracovat mimo Prahu, například prof. MUDr. Josefa Dvořáka, DrSc., který přešel do nemocnice v Karlových Varech"

Jaká je skutečnost: vynikajíci pražský chirurg prof. Dvořák, pracuje v nemocnici v Karlových Varech. Nicméně ho pro tuto nemocnici nezískalo současné vedení, ale odešel tam již před několika lety, poté co ho tehdejší ředitelka FN Motol vyštvala z kliniky. Tato paní (ing. Rögnerová) nyní sedí v Senátu byv zvolena za KDU-ČSL.

A v tomto duchu "kreativní práce z fakty" je celý článek. proč si myslíte, že jsou nemocniční lékaři proti ODS a podporují vznik veřejných nemocnic. Protože vědí, jaká je skutečnost, a co prezentují představitlé krajů na veřejnosti. A vědí, že hejtmani a spol. lžou, lžou a zase lžou. A kdo lže, ten krade.

abc 12.5.2006 14:51

Re: Proč mi vadí autor článku.

že jste doktore zase pracoval v noci? Jinak byste takovou hovadinu nemohl zplodit.Paní Rognerová,není náhodou ta,co vyhodila z Motola Ratha? Fanatismus,který z Vás čpí se mi nějak neslučuje s vysokoškolským vzděláním i když na druhé straně nedává patent na rozum. A proč jsou nemocniční lékaři pro neziskové nemocnice? Velice jednoducé vysvětlení. Protože jim jde o prachy!

jonáš 12.5.2006 15:23

Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Vám prachy smrděj?8-o

abc 12.5.2006 15:58

Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

určitě ne,ale nemusí to lékaři schovávat za neziskové nemocnice nebo odboráři za zákoník práce.

MUDr Jiří Kilian 12.5.2006 16:31

Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Toto vysvětlení je vskutku jednoduché.  Je docela zvláštní, že mnozí lidé rádi projikují obavy vlastního svědomí do těch ostatních.

buj 13.5.2006 0:11

Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Nemocniční doktoři nemají ponětí co se děje.Jsou to jen a jen zaměstnanci! Jde jim samozřejmě o prachy, jako všem. Ale myslí si(pokud myslí), že u neziskovek ty prachy budou vždy. Ale nebudou. A ani nemohou být.Pořád jim ta červená čísla nikdo sanovat nebude.

Andy 12.5.2006 16:28

Re: Proč mi vadí autor článku.

doktore, dr. Josef Dvořák, kterého znám osobně několik desítek let, nebyl vyštván žádným ředitelem, ale stal se dobrovolnou obětí intrikánského prostředí, v kterém se roky pohyboval a které nemělo původ v ředitelství, ale v jeho kolektivu. V doktorech. Podíl měl na událostech nemalý a je natolik chytrý, aby to věděl.

Představa, že nemocniční lékaři nejsou klubko zmijí, které se navzájem hryžou, podráží a denně intrikují, je více než zcestná. Ty dokonale sehrané týmy s jedním komickým prudičem jsou dobré jen do telenovel. Realita je jinde.

Pafko nedávno zlikvidoval celé oddělení, které nepomohl vybudovat a které fungovalo bezchybně a ke spokojenosti pacientů z celého kraje. Výborní odborníci odešli do Berouna a kdovíkam. 

Takže Dvořáka raději do hry netahejte.

MUDr Jiří Kilian 12.5.2006 16:43

Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Já se teda ani trochu necítím mezi nemocničními lékaři - svými kolegy - jako v klubku zmijí. Vaše invektiva vůči lékařskému stavu, vyjádřená  uvedeným příměrem, je nevkusná, nepatřičná a řekl bych sprostá nejen ve smyslu jednoduchosti, v níž nacházíte smysl svého vystupování na tomto foru. Mezi zmijemi ty jsou první, které křičí, že nejsou klikaté, to cesta že se kroutí.

abc 12.5.2006 17:54

Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

pane,na těchto stránkách vystupujete jako slušný člověk,ale musím z vlastní zkušenosti potvrdit,že Andy má pravdu.A to se ještě nezmiňuje o praktikách LOKu,když jde o peníze. Nic nechutnějšího jsem doposud nezažil.

MUDr Jiří Kilian 12.5.2006 22:20

Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Milý abc, pravda není od toho, aby ji někdo měl.  Dá se poznávat, hledat, popisovat, akle určitě ne mít, vlastnit. Ti, co si to myslí, vnímají svobodu jinou,než jaká je.

Co je pravdivéhona to, že lékai jsou klubkem zmijí, to věru nevím.

Andy 12.5.2006 22:57

Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

ano, máte pravdu, klubkem zmijí nejsou, to jsem přehnala. Jste zcela běžnými kolektivy, se všemi klady i zápory, které vyplývají ze zájmu o práci, touhy po kariéře, úspěchu, věhlasnosti, jistě i nějaké té koruně ( ale, to si laskavě všimnětě, nikdy jsem vás nepodezírala, že snad zdravotníky zajímají jen peníze nebo kariéra). Takže klubkem ne, ale rozhodně ne ani spolkem andělů. Prostě normální lidi. ( doufám, že tím jsem vás neurazila víc než tím klubkem).

Andy 12.5.2006 23:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

sakra, gram. chybka se vloudila.

MUDr Jiří Kilian 13.5.2006 8:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Milá Andy, pravdu nemám ani mít nechci, není to věc k vlastnění. To, co jste nyní popsala, není nic nového a nejspíše to každý ví, urážlivé to jistě není, když píšete o lidech a ne o zmijích.

Ohledně oněch motivací - jsou možná takové, jak píšete, rozdíl je ve výraznosti. Někdy to je i trochu jinak  - např. touha po věhlasnosti je třeba zrovna u mne vystřídána spíše opačným přáním. Zapoměla jste - resp. sloučila do zájmu o práci - na zájem o medicínu : Ten je trochu jinou věcí, mnohdy rozhodující ( Dám příklad : Přestože, když jeden má té " práce " lidově řečeno plné kecky, zaujme ho medicínsky zajímavá věc a to zaujetí probere v něm z únavy řadu sil ).  

A gramatické chyby ? Ale, milá Andy, řeč je samoopravitelná, gramatická dokonalost psaného projevu je přirozeně nedosažitelná a objeví-li se neomylný, znamená to toliko to, že zmizela svoboda.  Nadto je omyl jednou z nejplodnější věcí - akorát aby mohl nést ovoce, musí být poznán. A to nejen v gramatice.

Andy 12.5.2006 22:15

Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

chápu, že vám to vadí, ale realitu nezměníte. A to buďte rád, že zde nepřipomínám metody získávání primariátu za dob rozvinutého socialismu- udávání nadřízených, aby se neschopný asistent dostal na místo, po kterém toužil, byl celkem běžný postup.  Že to ( možná) neděláte vy, neznamená, že to neexistuje.

MUDr Jiří Kilian 12.5.2006 22:34

Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Já jsem nemocniční lékař, zaměstnanec. Nepřipadám si jako zmije a nikdo mi něco takového dosud ani nenaznačil, natož aby napsal.  Primariát jsem v r. 1984 nezískal nikterak nečestně a nikterak s nějakou politickou podporou nebo skrze nějaké konexe. Nebyl jsem nikdy členem žádné politické strany a nebyl jsem vázán žánou spolupraví s nějakými STB a podobně.  Nikoho jsem neudal , abyc získal primariát o sto km dál, než jsem bydlel, a ani jsem zde nikoho neznal. Vychoval mne dědeček, který byl prostým zaměstnancem Dopravního podniku města Brna. Učil mne lásce k bližnímu a úctě k pravdě.

To, že my to něděláme, neznamená,  že to neexistuje. Ale ani to, že to někde existuje ( a to já vskutku překvapeně hledím na to, jak právě Vy to všechno dobře a jistě víte a znáte ), přece neznamená, že to existuje všude.  Vyjádřila jste se tak, že z toho plyne, že lékaři jsou klubko zmijí. Je to hodně jedovaté vyjádření, odráží Vaši zlobu, zášť, nenávist a možná nějakou závist k lékařům.  Je to právě tak jedovaté, jak ten jed zmijí.  Dejte si ještě doušek.

MUDr Jiří Kilian 12.5.2006 22:38

Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Jen ještě jednu maličkost : Můžete se přesvědčit snadno, mé jméno není nickem, byť Vám překážel akademický titul, který k němu patří. Není mi zapotřebí skrývat se v anonymitě přezdívky.

Andy 12.5.2006 23:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

ale no tak. Nepřekážel. Jen mi připadal zde poněkud zbytečný. Ale jak už jsem se zmiňovala, je to vaše věc. Takže nechápu, proč jste sem tu poznámku vůbec přičinil.

Andy 12.5.2006 23:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

a úplně nakonec. Kdykoliv je tu řeč o podobném tématu jako dnes, píšou sem lidi děsné nadávky, urážky a posměšky. Ale ty prakticky nekomentujete, neplýtváte urážkami, pseudodiagnosami a hodnoceními. Asi oba dobře víme, proč to tak je.

A už vážně jdu:)

MUDr Jiří Kilian 13.5.2006 8:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Nevím , co Vy víte.  Já si nemyslím,  že Vám píši něco urážlivého (  a sémanticky mi plýtvání urážkami přijde jako nesmysl ),  hodnotit  si  netroufám a co je pseudodiagnosa, to nevím.

Nereaguji na mnohé napsané neslušnosti proto, že je mám za primární  potřebu některých lidí si ulevit od zloby. Vy, při Vašem vzdělání., ale nemáte něco takového zapotřebí a tak předpokládám, že stojí za to s Vámi diskutovat  a Vámi vyjádřené soudy ukázat jako  nepatřičné v tom kterém ohledu. 

Andy 12.5.2006 22:54

Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

ne, to jen vy hledáte něco, co tam není. Kdybych chtěla napsat, že lékaři jsou klubko zmijí, tak si budte jist, že bych to právě tak napsala. Ty nadávky, nebo co to má být, klidně používejte, nic nevyřešíte. Vy bráníte svou profesi- to je fajn. Jen jedinou chybu to má- nikdo, ani já, nenapadá vaši profesi. Jen odmítá, a já zejména, přiznávat jakékoliv profesi statut nedotknutelnosti a dokonalosti.

O vás nepíšu, nemusíte prskat. Nebo ano, proč ne. Vždyť je to to samé, jako když já prskám, že někdo nehovoří jen lichotivě o Pražácích, ekonomech, podnikatelích, blondýnách nebo třeba kopáčích.

Takže- ono to neplyne. To jen vy si to vykládáte tak, jak chcete. A naprosto zbytečně, mylně atd. Nehledejte pohnutky tam, kde jen hovoří zkušenost. To, že byste si snad myslel, že zdravotnický personál je nějak morálnější než jiné kolektivy, tomu nevěřím.

Závidět vám nemám co. Jsem z lékařské rodiny, v nemocnicích jsem dlouho a spokojeně pracovala- a tak prostě jste pro mne lidé, ne bozi. Lidé skvělí i špatní,  obdivuhodní i ti, kteří si nezaslouží slušného slova. A dokud budete bránit všechny, nepřiznáte, že na současném stavu nemá nikdo větší podíl než sami insideři, tak smír nebude.

Dobrou noc. Dám si pozor, abych už nadále nekomentovala nic, kde bude řeč o zdravotnictví. Rezignuji. To je asi to, co lidé jako vy chtějí- pokorné ovce, které platí a mlčí.

MUDr Jiří Kilian 13.5.2006 9:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Milá Andy,

napsala jste - L.C.: " Představa, že nemocniční lékaři nejsou klubko zmijí, které se navzájem hryžou, podráží a denně intrikují, je více než zcestná." a poté jste dodala, že chápete, že mi to vadí, ale že na tom nic nezměním.  Tož to vskutku nevím, co tam tedy není z toho, proti čemi jsem se ohradil a myslím, že ne skrze nadávky nebo prskání. Nemyslím si, že označení lékařů za klubko zmijí je případným vyjádřením jejich nedokonalosti.

Píšete-li o lékařích, péšete o nás.  nevěříte a chcete, aby Vám se věřilo. To je jistá asymetrie, že. Morálnější - to je co ?  Nebráním každého jednotlivě, stavím se proti neslušným a apriorním  útokům na charakter lékařského stavu.

Vůbec si nepřeji pokorné ovce, takové, jak Vy píšete.  Naopak. Když rodiče mých pacientů odcházejí a k poděkování na rozloučenou připojí pochvalu, prosím je o to, aby spíše řekli, co se jim u nás nelíbilo, abychom to co  třeba skrze provozní slepotu měli nepoznané.

Jde vždy o charakter vůle. Jednání není správné, pokud není správná vůle, z níž jednání vychází. A opět,. vůle nebude správná, pokud nebude správný duševní stav, neboť ona vychází z něj.

Doktor 12.5.2006 16:59

Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

Andy, vy znáte osobně prakticky kohokoliv, řídila jste velké nemocnice, také ale průmyslové podniky, a jak jste také kdysi mínila, jste špičkovou odbornicí na právo ústavní a zákonodárné procesy. Také jistě ovládáte virtuosně hru na citeru a kontrabas. O vašich schopnostech stran pilotáže nadzvukových letounů také nepochybuji.

Andy 12.5.2006 22:13

Re: Re: Re: Proč mi vadí autor článku.

nikoliv, doktore, ale s dr. Dvořákem jsem spolupracovala v Motole deset let. Stýkali jsme se i potom. Že jsem vystudovala další obor a nyní zase další, to je věc mé volby a schopností, je mi líto, že vás to tak popuzuje. Na téma Pafko a likvidovaná oddělení si můžete promluvit s kolegy z Motola, třeba kápnete na někoho, kdo bude vaše krevní skupina ( LOK) a pěkně si zdrbnete, fakta ale nepřekroutíte.  Pokud se nemýlím, vy jste v uplynulém týdnu zde zasahoval do debat vedených na zcela jiná témata, než je zdravotnictví, takže nechápu, proč rejete do mne.  O ústavním právu se nezmiňuji nikdy, zákonodárné procesy kritizuji pouze v mezích zde na Psu obvyklých. Na citeru ani jiný hudební nástroj nehraji a letadlům se vyhýbám jak v životě, tak na NP.

Za poměrně mnoho let mého života jsem leccos poznala- tak mne ty propagandistické, lobbystické pindy, co tady předvádíte, tak neberou, no. Smiřte se s tím. Nebo nesmiřte, váš problém.  

Vlali 12.5.2006 13:06

proč mi vadí chování OdS

ODS dostala státní nemocnice a teď je privatizuje. Ve středních Čechách dokonce všechny. I když mají dluhy vyplácí horentní odměny "správcům" za OdS. Je okolní civilizovaný svět tak hloupý, že nejdou touto cestou nebo je OdS tak hloupá, že nás ve jménu modrého experimentu žene někam na východ? Obávám se, že se jedná o snahu rozkrást co ještě zbylo. Von to pak někdo (zřejmě socani) dá do pořádku. OdS se svou modrkrádežnickou šancí je nejhorší volba. Komunisté Tlustý a spol zavlečou zemi do chudoby stalinistického Ruska. Chování nového Lukašenko-Klausovského režimu začíná připomínat Bělorusko před volbami.