30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jura-p 26.11.2008 1:55

Já si myslím, že text smlouvy

by měl být tak jednoduchý, aby i Vízek ho mohl přečíst a na základě obsahu, kterému by porozuměl, by argumentoval pro nebo proti takové smlouvě. Argumentovat tím, že je i pro právníky obtížná samozřejmě beru za argument proti přijetí.

V jedné české televizi se ptala euronadšenecká moderátorka Irky kolik lidí četlo v Irsku tu ústavu, když ji dle Irky Irové odmítli také pro nesrozumitelnost. A Irka řekla, že to odhaduje na maximálně 250 lidí. A reportérka se ji zeptala, proč tito lidé, co ji četli, nevysvětlili Irům, že smlouvu mají přijmout. A ta Irka ji odpověděla:

No protože ji četli.

janabok 26.11.2008 4:09

Re: Já si myslím, že text smlouvy

R^...

beze slov...

P.S: juro-p, lze jest možno druhý odstavec šířit mezi prostý lid? ...

MUDr Jiří Kilian 26.11.2008 8:47

Re: Já si myslím, že text smlouvy

:-D:-D:-D:-D:-DR^R^R^R^R^

Ladislav N :-))) 26.11.2008 9:16

Re: A reportérka se ji zeptala, proč tito lidé, co ji četli, nevysvětlili Irům, že smlouvu mají přijmout. A ta Irka ji odpověděla: No protože ji četli.

;-DR^

To je to nejlepší, co jsem si mohl pod Vízkovým nesmyslem přečíst... ;-)

MGM 26.11.2008 9:30

Re: Já si myslím, že text smlouvy

Jste neskutečný optimista! Pan Vízek je totiž stroj určený pro nekonečné šíření demagogie a není naprogramován na diskuze s reálnými argumenty. Zkuste schválně s panem Vízkem chvíli diskutovat. Brzy zjistíte, že když se dostanete k opravdu jednoduchým, každému srozumitelným, ale pro program pana Vízka nepříjemným argumentům, přestane stroj komunikovat a už jenom opakuje naučené demagogie. Ale raději to nezkoušejte, škoda času na takovou on-lin hru. Už to vyzkoušelo tolik lidí, že další testy nemají smysl.

jirka.s. 26.11.2008 10:36

Re: Já si myslím, že text smlouvy

No, s Vaším varováním pro pana Ladislava jste přišel s křížkem po funuse!!! Kolikrát ten se už pokoušel s franckem "diskutovat".......;-(

MGM 26.11.2008 10:54

Re: Já si myslím, že text smlouvy

To bylo pro pana Juru-p, ale obecně pro každého;-)

jirka.s. 26.11.2008 11:39

Re: Já si myslím, že text smlouvy

Ano, došlo mi, bohužel pozdě! ;-(

JJ 26.11.2008 11:25

Myslim, ze lidi, co precetli vsechny pristupove smlouvy CR s EU

by clovek mohl spocitat na prstech jedne ruky. A presto o tom bylo roferendum a nebyl to argument proti.

LS je zbytecne slozita, je to ovsem vyplodek prace vas politiku, meli jste pracovat lepe. Jinak to referendum dopadlo celkem tesne (podle vseho se tam odrazila zacinajici hospodarska krize) a tak se da rici, ze rozhodujicimi argumenty byla otazka zachovani si plne kontroly nad zakazem potratu a zachovani si velmi nizke dane pro podniky (Irsko zalozilo svuj hospodarsky boon na zaklade 10% dane pro podniky, pozdeji pri vstupu do EU to usmlouvali na 12.5%). Pokud Irsko ziska v techto oblastech explicitni garance, tak se da predpokladat, ze LS prijme.

Tony 26.11.2008 1:41

Reakce Cechacku.

Pane Vizek naprosto presny rozbor situace kolem LS. A 100% presna a ocekavana reakce poloviny obtuse Cechacku.:-(:-(

ginANDtonix 26.11.2008 4:20

Re: Reakce Cechacku.

Pane, ten Vizek je ale skvely analytik. Tolik fundovane argumentace jsem uz dlouho v zadnem clanku necetl...

janabok 26.11.2008 1:03

takže,

i kdybych EU smlouvu nečetla (jako že četla); na tu z Lisabonu už fakt sil nezbylo, tak zjištění, že si její existenci přeje Vízek, Paroubek, zelení fašisté a podobně uvažující zločinci, mne přivádí do stavu maximální opatrnosti a pochopitelně odmítnutí paskvilu stvořeného EUkriply...

NobodyWasHere 26.11.2008 0:49

už jen to, že Vízek je pro euroústavu

by mělo stačit k tomu, aby myslící jedinec byl proti.

kacir 26.11.2008 1:11

Re: už jen to, že Vízek je pro euroústavu

chlapče, chlapče,   tys tedy ukázal argumentaci  nemýslícího blba... :-D¨

A jakou vidíš alternativu k lisabonský smlouvě ? v tvém pojetí určitě Moskevskou smlouvu na věčné časy ;-D

kocour 26.11.2008 0:32

Vzteklý Vízek ...

... jasná známka toho, že se Klaus trefil.

kacir 26.11.2008 1:12

Re: Vzteklý Vízek ...

do čeho  ???  8-o

ginANDtonix 26.11.2008 4:18

Re: Vzteklý Vízek ...

Do cerneho, debile.

kacir 26.11.2008 4:37

Re: Vzteklý Vízek ...

;-D;-D;-D... to je hlína, takový howado z ginu a toniku se jen tak nevidí... ty jsi ještě větší kašpar, než Klaus ...do černého se můžou obléct občani této země, že mají člověka tvého maloměšťáctví v čele státu :-D

MUDr Jiří Kilian 26.11.2008 0:31

Víte,

já si myslím, že když pětadvacet skočí do studny, nemusím se přidávat, kor když část z nich ten skok zatím jen slibuje.

Jde o jistý náhled, který jedněm hoví a jiným nikoli. S členstvím v RVHP a Varšavské smlouvě bychom takové cavyky dělat nemohli, pravda. To asi ani Kléma ani Milouš by ani špitnout v Moskvě nebo kdekoli jinde nemohli, natožpak k soudu - ten by jim to vytmavil jak Horákové.  A najednou to je tak, že když president má pochybnosti a není v jednom šiku, ostatní ho odsoudí právě za to -. třeba tak lacině, jako právě Vy, pane Vízku.

Aby bylo jasno, já sám si myslím, že EU je pro nás výhodná a že ona Lisabonská smlouva je nutným nástrojem k tomu, aby se v té velké kupě lidé a jejich jednotlivé státy vůbec mohli domlouvat. Na druhé straně  vnímám i to, že osudy nebyly příznivé velkým říším. Ale taky vím, že my jsme si nikdy vládnout neuměli.

Nějak se nakonec rozhodne, myslím si, že to podepíšeme. Ale vůbec mi nevadí, že se předtím trochu zamyslíme.  Koho myšlení bolí, ten spílá těm, kteří mají jen trochu jiný názor a vybočují z šiku.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 8:26

Přemýšlejte...

Proč prokazatelně do Strakovky na jednání vlády ani jednou jedinkrát Klaus nepřišel v průběhu více než roku a nesnažil se za "zavřenými dveřmi" ministry -  které jmenoval - svými argumenty přesvědčit, že podpis "Lisabonu" je chyba? Proč volí cestu veřejné a ve světě nevídané komedie, která světu ukazuje, že vrcholný orgán exekutivní moci (=vláda) je v rozporu s hlavou státu, která je součástí exekutivy a navíc podle ústavy neodpovědná, čili za ni odpovídá vláda?

Tento postup vyhovuje leda Klausovi: pozvánky na přednášky se mu ze světa jen pohrnou, protože takový exot - to j něco k pohledání !  

MUDr Jiří Kilian 26.11.2008 8:44

Re: Přemýšlejte...

exot ?  Kdyby ve světě věděli o Vás, možná by ani tak nechtěli přednášky jako putovní výstavku.

Milan 26.11.2008 0:27

Soudruhu Vízku,

to jste opsal z Poučení z krizového vývoje ve straně a společnosti po nevíkolikátem sjezdu či jak se ten pamflet jmenoval...

Magor Milda , Mgr. etc. 26.11.2008 0:20

Příznaky poukazují na neviditelnou ruku ruské tajné služby

už ta volba V. Klause byla zcela neprůhledná, předem zjištěná většina se stala náhle menšinou, záhadné onemocnění ausgerechnet manželky ruského residenta Zubova, zhroucení jakéhosi stbáka, na nějž měli materiály k vydírání atd. Jedná se proto zřejmě pro předem naplánovanou destabilizační akci, která má narušit jednotu EU a tak ji do měkka naklepat pro ruské rozkazy. Finlandizace EU prozatím nenastala, mohla by se ale stát naším osudem, pokud by se nezdařilo, ruského trojského koně V. Klause nějak neutralizovat.

drak 2 26.11.2008 5:32

Re: Příznaky poukazují na neviditelnou ruku ruské tajné služby

:-D Magore! Perfektně vystiženo! Karma jak hrom! Čeho jsem se to na stará kolena dožil, když nás velký guru chce znovu přivázat k Rusku! Je to opravdu zvláštní situace jednání konzervetivce , nabo neoliberála ............jak on si to vlastně říká!!!;-O

maňas 26.11.2008 7:39

Re: Příznaky poukazují na neviditelnou ruku ruské tajné služby

Tohle je naprosto přesné.

jan 26.11.2008 10:29

Re: Příznaky poukazují na neviditelnou ruku ruské tajné služby

ted už je jen otázka proč to dělá - buď se chce pomstít havlovi - dotáhnout sem zpátky rusy to už by byl pořádnej direkt - možná si chce na starý kolena Klaus ještě zadizidentit - tentokrát doopravdy - možná na něj čeká flek v gazpromu jako na Schrodra čímž budou zajištěny generace mladých Klausů až do roku 2150 -  možná má slíbený doživotní prezidentství v nové ruské gubernii ČSR a pak vystavení v mauzoleu vzniklém na letenské tramvajové točně (proto vadil blob), nebo a to nerad dám za pravdu Rathovi je to prostě zapšklý stařík