30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zloch 26.11.2008 11:25

Re: Otázka zbytečná...

:-D:-D:-D Vízku, vy vtipálku, ve kterém roce jste seděl v Senátu a pod lavicí tajně louskal LS???? Aspoň tak okatě nelžete, hrdino od Jablonce.

emil 26.11.2008 11:59

Re: Otázka zbytečná...

Pane Vízku, sám píšete, že někdo (zřejmě podle vás hlupák) se stále ptá na jednu věc a nechce vidět skutečnost. Bohužel musím konstatovat, že vy jste toho přímo vzorem. Stále dokola chcete alternativu, ČR bez EU. Melete to už asi podesáté. Použijte hlavu a přečtěte si, co opravdu říká Klaus. On chce do EU rozhodně, dokonce říká, že není jiná alternativa, ale nechce do EU jako pitomá ovce, aniž by se snažil získat něco nejen pro ČR, ale i ostatní nové státy. A o tom to je. Honem rychle podepsat  nevýhodnou Lisabonskou smlouvu, vše odkývat ? To jsme dělali 40 let v minulém století a někteří znovu až teď za Paroubka. Tak to chcete ?

jasan 26.11.2008 9:07

Vizek jako vzdy

zcela mimo misu.... jeho zajima dalsich 25 statu - presneji receno elity techto statu - mne zajima CR.

Obcane chodi kazde 4 roky k volbam a kdyz se jim zachce, je vse jinak - viz posledni krajske.

Po prijeti LS  k volbam chodit netreba - i kdyby se obcan preskocil, nezmeni pravidla a zakony (ty nam nadiktuje brusel slunecko jasne)  ale jen osobu mistodrziciho....

pak uz budou volby opravdu jen bojem o koryta.....

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 9:23

Také mě zajímá především osud ČR v Evropě !

Vždyť Češi byli v minulých staletích fackováni ze všech stran...a "suverenita" (nejen jejich)  byla zadupána kdykoli si mocní a nejmocnější zamanuli.   Kdykoli se v Evropě sešli dva potentáti, pokaždé pouze kuli pikle, jak zatočit se třetím. A sešli-li se tři, potom aby domluvili postup na jiné tři... Tak to bylo po celá staletí.

Není těžké pochopit, že EU nabízí docela nové řešení.  Ovšem i po 50 letech fungování je to pořád ještě batole, čili pokus, který se nemusí zdařit, ale je nadějí... Pokud ovšem díky „klausistům“  nebude v soukolí více písku, než je zdrávo...  

Ladislav N 26.11.2008 9:40

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vízek: "...pokus, který se nemusí zdařit, ale je nadějí... "

Takovým pokusem byl kdysi tvůj vysněný komunismus, není liž pravda? ;-P

Vízku, kde se v tobě bere drzost hlásat tyhle nesmysly?

Lišák FOX 26.11.2008 9:41

Re: Také mě zajímá především osud ČR v Evropě !

Nové řešení nabízeli i nacisti a komunisti.....

zloch 26.11.2008 11:30

Re: Také mě zajímá především osud ČR v Evropě !

Vždyť Češi byli v minulých staletích fackováni ze všech stran...

Vy, komunistický funkcionář jste patřil k těm, co tenhle národ fackovali celých 40 let!

Haui1 26.11.2008 9:01

Můžete mi vysvětlit, pane Vízku,

jak je možné, že 25 údajně demokratických států pokračuje ve schvalování či projednávání smlouvy, když ta se stala neplatnou už v okamžiku, kdy s ní nesouhlasilo Irsko? Je to demokracie nebo není? Já bych to viděl jako normální diktaturu, s demokracií to nemá nic společného.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 9:41

Jednoduché vysvětltení

Lisabonskou smlouvu (ostatně stejně jako někdejší euroústavu) podepsali představitelé všech zemí Evropské unie (!) s tím, že prosadí její ratifikaci. Čili podpisem na sebe vzali závazek, že proces ratifikace dovedou až do konce...

Solidní vlády by při nezdaru (= při neprosazení toho, co samy podepsaly) měly dobrovolně odejít ze scény... Ale tato politická kultura se většinou už "nevede".

Závěr:  Za ČR podepsal Topolánek, vláda je povinna dovést proces ratifikace do konce. Nezdaří-li se, dolů z višně !   Kuriozní je, že potíže dělá sama ODS (včetně prezidenta) a samozřejmě KSČM.   Ostatní strany - ČSSD, zelení i lidovci - jsou pro !  

Haui1 26.11.2008 9:54

Re: Jednoduché vysvětltení

Aha, takže s demokracií to nemá nic společného. Jde o silové řešení navzdory mínění obyvatelstva toho kterého státu a pokud se my nebo Irové budeme vzpouzet, sepíše Merkelová nebo Sarkozy zvací dopis a ona si ta Evropa s námi přece jen poradí a dostaneme po hubě. Tak děkuji, to jsme tady měli přinejmenším jednadvacet let.

michal 26.11.2008 8:53

Maminka mi vždycky říkala

, když jsem se vymlouval, že jsem něco nedělal sám. "A až Pepíček vyskočí z okna, tak ty vyskočíš taky?" Pan Vízek asi tohle jednoduché pravidlo selského rozumu nezná.

realysta 26.11.2008 9:02

Re: Maminka mi vždycky říkala

R^ Velmi správně...!!Navíc dodávám - Lisabonskou smlouvu přijali politici 25 zemí!! Nikoliv občané! O LS rozhodovali občané jediné Unijní země - Irska a ti ji odmítli. Když o její předchůdkyni - Euroústavě rozhododvala referenda více zemí - byla euroústava odmítnuta hend 2x a pak raději bylo právo občanů se k unijním věcem odňato z jejich rukou... !!Výsledek prvního "nedemkratizačního kroku".

EU dnes formují tytéž země (Německo,. Francie, Británie, Itálie), které nás v roce 1938 prodali Německu. V roce 1968 nás nechali napospas SSSR... Dnes podle svých interních potřeb mění a porušují vesele a beztrestně Unijní pravidla a směrnice... Prostě bližší jim košile než kabát... K čemu tedy lezeme do jha, které zapřahá někdo jiný a ne v našem zájmu?

Copak nemáme z Rakouska-Uherska dost zkušeností z protekcionalismem vůči vybraným národům mnohonárdonstních říší na úkor národů bezprávných?

SID 26.11.2008 8:51

Další neskutečný blábol

ze šuplíku dojmologie a nikoliv ze šuplíku, kde by měly prodit fakta. Jděte do háje dojmologu a zbavte se nenávisti vůči prezidentovi. Jděte se stydět do kouta a sypejte si popel na hlavu, jak jste hloupej, že můžete psát proti svým potomkům a příbuzným, když vynechám vás, jako hlupáka.

jirka.s. 26.11.2008 10:17

Re: Další neskutečný blábol

jirka.s. 26.11.2008 10:25

Re: Další neskutečný blábol

Vy si snad, SIDE, myslíte, že franckových 13 vnoučat se projevuje inteligentněji než on ??? Proboha, genetika je naprosto exaktní věda!!! 8-o

Tatar 26.11.2008 8:41

Politická elita

v Evropě neztratila pud sebezáchovy a proto v drtivé většině nepřipustila referendum o LS. A pokud v Irsku se má hlasovat tak dlouho, až výsledek bude ano, pak je to minimálně na zamyšlení: Smíme vůbec k nějaké otázce, an které se dohodne ona politická elita, říci Ne? Pokud mezi politickou elitu řadíme např. bývalého prezidenta Francie Chiraka, který nás okřikl, že jsme propásli příležitost mlčet, tak se mi chce před ono elita dát jedno písmenko.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 8:35

Ohlédnutí do historie...

Češi (nejen oni) byli v minulých staletích fackováni ze všech stran...a "suverenita" (nejen jejich)  byla zadupána kdykoli si mocní a nejmocnější zamanuli.   Kdykoli se v Evropě sešli dva potentáti, pokaždé pouze kuli pikle, jak zatočit se třetím. A sešli-li se tři, potom aby domluvili postup na jiné tři... Tak to bylo po celá staletí.

Není těžké pochopit, že EU nabízí docela nové řešení.  Ovšem i 50 letech fungování je to pořád ještě batole, čili pokus, který se nemusí zdařit, ale je nadějí...

Pokud ovšem díky "klausistům"  nebude v soukolí více písku, než je zdrávo...  

Ladislav N 26.11.2008 9:11

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Pro tebe, Vízku, nabízel "nové řešení" už komunismus. Za celý svůj komunistickou vírou naplněný život jsi nezmoudřel. A už to od tebe ani nikdo nečeká. ;-P

Petr Kohout 26.11.2008 7:37

Podle důležité právní zásady "nepodepisuj něco, čemu nerozumíš", může

většina občanů dát EU ústavě své kvalifikované NE. Já Lisabonské smlouvě rozumím (je stejná jako euroústava a tu jsem četl a bylo mi z toho hrůzou špatně - jde o mlouvu, jak se dobrovolně stát bezprávným otrokem euroúředníků), čili já mohu dát kvalifikované NE také.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 8:09

Nerad bych se mýlil...

Dal bych ruku do ohně za to, že i naši českou ústavu četlo sotva tak pět procent našich spoluobčanů a pochybuji, že by ve více procentech tento "štíhlý" materiál měla každá rodina ve své knihovničce. 

Je-li něco nejméně vhodné k posouzení občany v referendu, pak - v souladu s dřívějšími stanovisky V. Klause - platí, že jsou to materiály mnohasetstránkové,  vyžadující ne přečtení, ale důkladné studium.  A to by měla být schopna vstřebat naše politická reprezentace.

karel h 26.11.2008 8:48

Re: Nerad bych se mýlil...

jako treba predseda snemovny?! nebo stinovej ministr zahranici Zaoralek?Ten kdyby ji cetl tak Klause rozcupuje na kousky...ale bohuzel asi na to nema zaoralek IQ tak co by si fando chtel....nech to konovi ten ma vetsi hlavu a nebo tem erudovanejsim jako je treba Ustavni soud oni se s tim popasuji.

PS. a pred kazdym klobouk kdo ten paskvil receny lisabonska smlouva cetl az do konceRv8-o

eTony 26.11.2008 6:48

nevážený soudruhu,

tam, kde se politici zeptali vlastních lidí, tak to projeli. Převážná část politiků v Evropě stojí proti vlastním lidem, no bodejť ne, vždyť jsou socialisti. Takže přstaňte ohromovat počtem zemí, nic to nevypovídá o faktickém stavu vztahu lidí k LS ( upravené EÚ ). A jinak soudruhu, pravidla hry zněla - náhlá smrt, pokud někdo kdy porušoval pravidla ( smlouvy ), pak to byli diktátoři......

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 8:17

O soudruzích...

Nic proti tomu, kdybys tady připomněl aspoň hrst skutečných - dokonce Husákových a Jakešových -  soudruhů - komunistů , které do své vlády přivedl sám Václav Klaus, např. s. Kočárníka, s. Dybu a s. Dlouhého, kdysi nejoblíbenějšího politioka v zemi. 

Nic proti tomu, kdybys připomněl, že nejen soudruzi - komunisté Husákovy éry sedí na mnoha ministerstvech, ale dokonce i na "zeleném" ministerstvu pana Bursíka (které má 2000 zaměstnanců !) sedí dokonce důstojník STB a "zásadový" Bursík to v ČT omlouvá...  A o tom víme jenom díky   náhodě a poslankyni  Zubové. Co zatím nevíme hrůza domyslet!

Ladislav N 26.11.2008 9:13

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vízku, rozdíl je v tom, že ty jsi věřícím komunistou zůstal. Celý život. ;-D

zloch 26.11.2008 11:36

Re: O soudruzích...

Vízku, když vás druhá parta soudruhů vyločila z KSČ, měl jste ještě tolik drzosti, že jste soudně napadal toto vyloučení a trval jste na svém členství v KSČ. Pozdě jste svlékal Dubčekův kabát. V té době už "letěla" od krejčíře Bilaka jeho saka. I když jste se do něho rval, soudruzi vás poslali makat rukama.....

Kačaba 26.11.2008 6:35

Soudruhu

Vízku, dej si raději porci řízku a nemel tady hovadiny:-D

Kylchap 26.11.2008 8:21

Kačabo,

když něčemu nerozumíš tak se zeptej. A nevyrušuj.

sKoba 26.11.2008 6:06

Jasně, lidi typo Jo Leinena to budou z Bruselu rozhodovat líp! Fakt se na to

těším.  A taky na kecy zpitomnělých čecháčků, kteří se jednoho dne probudí do reality a poznají, jak francouzsko-německý pakt funguje v praxi. A v čím zájmu....

Fafa 26.11.2008 4:35

Kocoure,

Vy tomu zda se rozumite. Proc se vlastne k Ustavnimu soudu predvolavaji "svedci" a ucastnici rizeni?

Ja mam o Ustavnim soudu takovou az naivni predstavu. Existuje verejne znamy dokument #1 -Ustava Ceske republiky. Soucasne existuje verejne znamy dokument #2 - Navrh Lisabonske smlouvy. A ukolem ustavnich soudcu je zjistit, jestli dokumenty #1 a #2 nejsou v rozporu. Pokud jsou, tak dokument #2 ma smulu, protoze odporuje ustave. Jiste je mozne rict, ze bychom radi prijali dokument #2, tak holt Ustavu v par clancich upravime. Ale proc jsou k tomu potreba svedci a ucastnici rizeni?    

jirka.s. 26.11.2008 10:33

Re: Kocoure,

No, věci se mají tak, že páni ústavní soudci, přesně podle mého očekávání, se z toho právě před chvílí, elegantně vykroutili! ;-(;-(;-(