16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident na hanbě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vesničan 8.12.2008 13:36

Re: Český Honza

Samozřejmě, že dotazníky a doložené žádosti musíme vyplnit, peníze pochází z fondu PHARE a od bývalých spoluobčanů. Nikdo nás však netravuje zbytečnostmi jako liberečtí úředníci, kteří se potom chlubí jak všechno krásně zařídili.

$ 8.12.2008 13:35

Re: Český Honza

Tak hlavně, že původ peněz znáte Vy.

Klička 8.12.2008 13:35

Re: Dobrý článek, ale

Nejen že neumějí napsat titulek. Oni totiž neumějí nic. Ani správně používat rodný jazyk. Jediné, v čem jsou přeborníci je buzení emocí a špatných vlastností lidí. Z jejich článků a vystoupení čiší naprostá neprofesionalita. Jsou všichni prostě "hnůj a póvl", jak kdysi velmi správně prohlásil pan Miloš Zeman.

Vesničan 8.12.2008 13:31

Re: Český Honza

Naše projekty jsou financované z PHARE a z části bývalými občany naší vsi. Na kontrole se samozřejmě podílejí i oni. Protože jsme se ve škole dobře učili a složili zkoušky překlady jsou autorizované, máme spíše problémy s úředníky libereckého kraje, kteří chtějí vše vědět, aby se potom mohli chlubit jak to zařídili.

H.K. 8.12.2008 13:28

Re: Tihle rošťáci ze Západu

V Italii, Francii a Španělsku byly komunistický strany a myšlenky socialismu silné. Dnes se buduje socialistická společnost i v takových státech jako  Velká Britanie. Do ovlivňování věcí veřejných se dostávají také lidé, kteři nemají v sobě nic jenom agresivitu a přesvědčení o vlastní geniálnosti.

Lidé podobní těm, kteří v bývalých zemích tábora míru, hnali lidi do ráje přes kopce mrtvol. Ti co to nezažili budou mír možnost se s tím seznámit. Ti, kteří se nepoučili to prožijí znovu.

Olin 8.12.2008 13:27

Re: na hanbě by měli být ti EUROpos(l)ranci

Tady vidíte, jak beznadějně mimo je veřejnost: takových jako Cohn Bendit je VĚTŠINA. Tomu člověku se daří skoro na co sáhne: rozhodne se upoutat na sebe pozornost v jedné středoevropské zemi, a stačí mu na to dvě věty. Všichni jsou z něj na haluzi. A dokonce se stane normou, podle níž se měří.

Elvéčko a tobě podobní, já z vás mám hurónskou prču.

www.jiri 8.12.2008 13:21

Re: www.jiři

Samostatný a svrchovaný stát zde již byl a neosvědčil se. To ví každé malé dítě a učí se to ve škole. Výsledek byl rok 1938 a1948 světové války a revoluce. Na to ale již přišli po 2.světové válce v západní evropě, že tudy cesta nevede a proto začali budovat jednotnou Evropu na základě EHS atd. A výsledek. Neobyčejná stabilita a úspěch, že pro občany byl přitažlivější než všechny socialismy a podobné režimy, takže tyto režimy padly. Naše budoucnost je v jednotné a funkční EU a proto je potřeba toto snahu podporovat. To se nelíbí pouze Klausovi a komunistům a proto nás táhnout znovu na východ a je úplně jedno z jakého důvodu to není podstatné, podstatný je výsledek. Nerad bych se zase jednou ráno probudil jako v roce 1968. A neopírejte se stále o Paroubka, Klaus je pro tento stát mnohem nebezpečnější

optimistický skeptik 8.12.2008 13:21

Dobrý článek, ale

nesmyslný titulek. Ti dnešní novináři už neumějí napsat titulek tak, aby nebyl v rozporu s obsahenm článku.

eTony 8.12.2008 13:18

Re: Český Honza

zato z brusele dotazníků netřeba a prachy pošlou na telefon...... a ani nechápete původ peněz, které jste dostali.....

Pejsátko 8.12.2008 13:18

Re: Český Honza

O kontrolovatelnosti soutěží na veřejné zakázky financované z evropských peněz vím své. Od těch běžných se vůbec neliší. Jedinou výjimkou jsou zakazky financované z PHARE a ISPA, ty jsou dražší o autorizované překlady kdejakého papíru.

hamar 8.12.2008 13:17

Autorita se nedá poručit...

... a ve světle výroků a činů VK vůči EU se delegace chovala obdobným způsobem jako VK, jako slon v porcelánu. Takže ješitnost narazila na provokativnost a poučování, což je také "silná stránka" VK. Myslím si, že "disident" Klaus by si měl zvykat, že "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá"!

eTony 8.12.2008 13:12

Re: Tihle rošťáci ze Západu

jasně, na západě jsou všichni tak bezchybní..... a proč ? No, dyk jsou ze západu, ne ? Je úplně jedno, odkud marxistický xindl přijde.....

Vesničan 8.12.2008 13:09

Re: Český Honza

U nás na vsi v Lužických horách jsme požádali o dotaci na opravu kostela, dotace byla schválena, námi byla oprava financována a dotaci jsme ve slíbené výši po dokončení obdrželi. Dále jsme dostali peníze na dětské hřiště. Samozřejmě jsme museli vše doložit, soutěž na opravu kostela byla veřejná, kontrolovatelná a také kontrolovaná. Ani komunikační problémy jsme neměli, je nás zde dost co umíme německy. Proto nám je bližší Brusel než Praha, odkud dostáváme pouze dotazníky a strašení co se stane, pokud ho v daném termínu neodešleme vyplněný zpět. Peníze samozřejmě na nic nejsou.

LV 8.12.2008 13:09

na hanbě by měli být ti EUROpos(l)ranci

Miluji ouchyly, ničemy a spasitele světa, Cohn Bendita pak zejména!! On je přímo tresťí a esencí EU. Bývalý vůdce bojůvek, které v r.68 chtěly spasit svět odstraněním kapitalismu a násilným nastolením socialismu (pravdaže osvíceného). Trockista, okouzlený Sovětským svazem a myšlenkami Mao ce Tunga (o Pol Potovi již aspoň nehovoří).... Tak tento blázen podřezával větev blahobytu na níž vyrostl. Neuspěl, a tak škodil dál jako politik Zelených Khmerů.

Takových "vážených" poslanců je tam většina. Nevíš-li kam s bláznem a  potížistou (že příteli Špidlo), šup s ním do Brusele. A výsledek se dostavuje - to, co nešlo v 68 na barikádách, protlačují dnes ti zneuznaní pábitelé zákony a směrnicemi. Hlavně co nejvíc podvázat ten hnusný konzum, znemožnit tu odpornou svobodu obyvatelstva (protože ti dětinové, neprozřelí Evropané stále ještě volí svobodně jakési výhody svobodného trhu a furt  ne nás). Podporovat vše cizí, jiné (multikulti) a potlačovat tradiční... Jednou ten svět, soudruzi, předěláme!!

Toto semeniště podivínů, ta smečka (skrytých) nepřátel mé svobody nás fakt nemá co mistrovat. Pamatuji sovětský svaz a EU začínám mít stejně rád....

honzak 8.12.2008 13:06

Re: Tihle rošťáci ze Západu

já bych s dovolením dodal, že  RUDOZELENÝ  hulvát.

honzak 8.12.2008 13:05

Re: pan autor si ocividne nevsiml, ze Cohn-Benditt je rozhodne

nejlíp by jim to šlo na duričkově jachtě....

H.K. 8.12.2008 13:04

Re: Tihle rošťáci ze Západu

Vůbec nezáleží , jestli je hulvát ze západu nebo z východu. Je to jenom huvát.

Mirek F. 8.12.2008 13:03

Re: Tihle rošťáci ze Západu

Západ se od rudého bloku lišil mj. i jistou slušností a politickou kulturou. I ostré diskuse se dají vést kultivovaně a nikolilvěk cohnbenditovsky. Ovšem přiznačné pro demagogy je, že hned vykřikují nesmysly o druhém extrému,  jakémsi snad vyžadovaném lokajském jednání.

Mirek F. 8.12.2008 13:00

Re: už jste pane Jemelík

Takže se vlastně ani nemusí diskutovat, jen se spočítá, kolik let kdo studoval, kolik let kdo kde prožil a hned se určí vítěz. Prosté duše se zajisté budou radovat, jak je to nádherně vymyšleno:-)

Hnyk 8.12.2008 13:00

Tihle rošťáci ze Západu

Vůbec si neváží toho, že v poskomunistickém státu se už otázky nemusí dávat písemně a procenzurované. Místo aby přišli ke Státníkovi v uctivém hlubokosklonu, tak jednají s takovou drzostí na jakou si na Západě za poslední desetiletí od osmašedesátého zvykli a řekli mu od plic co si myslí. ;-);-D 

Starý J. 8.12.2008 12:58

Re: KSČ

Pokud vím, kritizujete jen Klause za "paktování s komunisty" - pozvání KSČM do Lán.. Nic jiného a stokrát závažnějšího a podstatnějšího  zde nekritizujete! Asi Vám to tedy nevadí!

H.K. 8.12.2008 12:55

Re: KSČ

Vám vadí komunisté, ale nevadí Vám komunistické metody. Když nemá někdo stejný názor jako já , tak ho praštím dlažební kotkou do hlavy. Soudruh jak soudruh. President jak nýmant.

milan007 8.12.2008 12:54

Re: pan autor si ocividne nevsiml, ze Cohn-Benditt je rozhodne

Máme doma papoška, mluví docela hezky jen smysl to nedává. Připomíná mi Vás , s tím rozdílem, že Vy máte volební právo (bohužel).

Starý J. 8.12.2008 12:54

Re: Když Pol Pot studoval na Sorboně,

R^

Starý J. 8.12.2008 12:53

Český Honza

....Nemají obavy spíše ti co by přišli o možnost tunelovat, rozkrádat, zadávat neprůhledné státní, či jiné zakázky a jinak se přiživivat na neprůhlednosti státní správy.....

Bruselská správa a byrokracie je pro Vás "průhlednější státní správa"??? Co Vás k tomu přesvědčení, kromě VÍRY, vede? Vy máte nějaké relevantní zkušenosti s její průhledností?

Podělte se s námi!

eTony 8.12.2008 12:51

Re: už jste pane Jemelík

děte do hajzlu i s ege, a neříkejte takové krávoviny o civilizovaném světě, víte o tom lejno.

H.K. 8.12.2008 12:51

Re: KSČ

 Každý máme jiný názor na nezdvořilost....... Nevím jestli si kdokoliv musí zvykat na "zdvořilost" kohokoliv. Vůbec ne na nezdvořilost lídí, kteří se proslavili poze házením dlažebních kostek na barikádách.

Jaký máte názor na nezdvořilost Vy pane Čtenář IP: 90.178.74.

Z 8.12.2008 12:50

Prezident Klaus je frajer, klobouk dolů

Na Klause plive česká Strana zelených kdekoli a kdykoli, avšak Topolánkovi to nevadí a aby si udržel koryto bratříčkuje se s touto zelenou sebrankou pod velením Klausova zarytého nepřítele Bursíka a jeho protiklausovsky zaryté postelnice Au Au. Bursík, taky aby si udržel koryto, na oplátku leze orálně Topolánkovi do zadnice kdykoli k tomu má příležitost a Topolánkovi se to líbí.

Zelení nemají žádnou úroveň, proto stejnému Topolánkovi nevadí. Naposledy se znamenitě předvedl ten francouzský Zelený křupan z Bruselu, co si usmyslel chovat se u prezidenta Klause na Pražském hradě jako dokonalé zelené hovado. Šéf té bruselské delegace na Hradě nebyl v křupanství o nic mírnější. Dobře s nimi prezident Klaus vyběhl, ale Topolánek se dosud ani slovem nezastal Klause. Zelení už víc nemohli udělat pro zesílení odporu lidí v ČR proti Bruselu. Každý alespoň vidí, co Čechy čeká, když český parlament schválí ten Bruselský diktát, pardon Lisabonskou smlouvu. Křupani z celé Evropy s posvěcením z Bruselu si budou v Čechách dělat co se jim zlíbí a Češi budou muset mlčet, protože to sami chtějí. Po ratifikaci ten Zelený křupan půjde na Hrad bez zvaní a dá si tam nohy na stůl.

Čtenář 8.12.2008 12:47

Re: KSČ

Jste zřejmě telepat, že víte co mně vadí a nevadí, koho mám rád a koho nenávidím. To komunisté nám  věčně něco podsouvali. Rozhodně mi vadí komunisté, ať jsou v jakémkoliv kabátě.

eTony 8.12.2008 12:47

Re: to se mi líbí

co vy si myslíte, je naprosto v rozporu s tím, jak prezident Klaus jedná, vaše myšlení vyměnit nelze, lze se vám jen smát, jako hlupákovi..... nevšiml jste si, že za několik let Evropa, i ta západní,  změnila původní obsah hodnot na socialistickou evropskou republiku, na diktaturu mocných. Jak to končí, víme, špatně.