15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident na hanbě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olin 8.12.2008 16:52

Re: Český Honza

Správně, z daní. A ČÍM lidé platí daně? A KDE na ty daně vůbec berou, ptáme se dále?

Olin 8.12.2008 16:50

Re: Český Honza

Ústavní smlouva to není, protože je to myšleno jako flexibilní, přechodný dokument, což byl už "Maastricht" a "Nice". Předchozí variantě se mylně říkalo "ústavní smlouva" jen z marketingových důvodů. O suverenitu se s ostatními částečně dělíme už teď a dělit nadále budeme, protože chceme. Kdo nechce, má smůlu, protože zatím odpůrci evropské integrace nemají naději v této zemi vyhrát volby a vládnout.  Vzhledem k tomu, že v historii této země máme nějakou formu sdílené suverenity už tisíc let, a nikdy to nebylo jinak, tak jsem zvědav, kdo první přijde s reálnou alternativou a la Švýcarsko. Těžko se toho dožiju. Teoretických 3% podílu na rozhodování o Evropě je mnohem víc než 0% z tvého snu. Je to podobný rozdíl, jako kdyby mělo nějaké ministerstvo roční rozpočet v hodnotě 3% HDP a moje domácnost v hodnotě +- 0%.

H.K. 8.12.2008 16:41

Re: Český Honza

 A kde na to ten stát má vzít, ptáme se?

Z vybraných daní. Odkud jste myslel? Ale nemusí vybírat 50% ale třeba 30% a nebude rozdělovat peníze svým kamarádům ve formě dotací, grantů, pobídek, atd.

Olin 8.12.2008 16:39

Re: Klaus si o to řekl

Jaký výsledky výzkumu prokrýlepána?

Olin 8.12.2008 16:38

Re: VK ze řetězu utržený

Marde, to nebyla žádná návštěva, gómeš? Dneska nebo zítra se setká Paroubek s Topolem, nejspíš u něj ve Strakovce, a bude to tvrdý licitování. Představit si Topola jak kouká a říká něco jako "no toto, já jsem tady premiérem"...no zkus to. Delegace EP zkrátka našeho prezidenta ńachytala a vyškolila. On si ovšem umínil vařit na tom svou vnitronárodní popularitu. To je mu podobný, to může. Po Evropě se tím ale shazuje. A u soudných lidí, co nemají sklony poklonkovat Majestátu, mu to taky nepřidá. Prezident to nezvládl a jak ho znám nikdy to nepřizná.

H.K. 8.12.2008 16:35

Re: Český Honza

 Jinak nic nechtěj, jen zrušit tu smlouvu - a bude ráj.   

 O ráji jste psal Vy, ne já.

Lisabonskou smlouvou na našem makání ....... Je to smlouva mezi státy.

 Je to ústavní smlouva.  Je to výměna suverenity,  za 3% podílu na rozhodování.

Starý J. 8.12.2008 16:35

Re: Tihle rošťáci ze Západu

Jen potvrzujete, co Mard napsal!

Starý J. 8.12.2008 16:32

Re: Klaus si o to řekl

Z čeho usuzujete, že "Klaus propaguje svůj názor, jako by to byl odhlasovaný názor celé republiky "?

A i kdyby. Minimálně hovoří za 55% občanů tohoto státu. U radaru se neustále lidé vašeho typu ohání 70 procenty (které mimochodem nikdy nebyly pravda a i těch 60% dávno už není pravda) a u LS najednou nikdo výsledky výzkumu nebere v potaz.

Můžete mně nějak vysvětlit proč?

gerontusinza 8.12.2008 16:30

Mluvte o své ostudě.....Re: Klaus si o to řekl

jen idiot nechá plivat a sám to dělá, na své zvolené představitele........ jenže co slovo slušnost u takových buranů co...:-/

gerontusinza 8.12.2008 16:28

Pane jsem rád za tato slova..........

ač s vámi velmi často nesouhlasím, je faktem, že ti kteří jsou schopni plivat na svého presidenta v takovéto situaci, si ve své zabedněnosti neuvědomují, že časem si své huby budou od slin a jiného slizu  otírat taky.....a dobře jim tak..:-/

Starý J. 8.12.2008 16:27

Re: na hanbě by měli být ti EUROpos(l)ranci

V té prče vám nikdo nebrání.

Má to jeden háček, že pro prču jste tady jen vy. LV napsal velice přesný, pravdivý a inteligentní příspěvek, na rozdíl od té vaší prče. Rád bych věřil, že "takových jako je  Cohn Bendit není VĚTŠINA". Pak-li to, že obyčejnou sprostotou na sebe dokáže upoutat pozornost a vy to nazvete, "že se mu daří na co sáhne", pak máte pro lidské snažení a konání opravdu prapodivná měřítka! To dokáže každý obyčejný a nevzdělaný hospodský hulvát. Těm se podle vás zřejmě také "daří".

Je lhostejné, zda jde o Klause, nebo někoho jiného. To prasisko totiž bylo na návštěvě. Vy byste doma na návštěvě strpěl tímto způsobem jednajícího hosta? Myslím, že by vás prča rychle přešla.

Vašek 8.12.2008 16:16

Re: konfrontace

Olinek je nonplusultrasuperpablb

karel-smichov 8.12.2008 16:11

Re: Tihle rošťáci ze Západu

Mard : Jen se podívej koho  jsme tam zvolili  my !! >->-

Karel K 8.12.2008 15:57

Klaus si o to řekl

Klaus propaguje svůj názor, jako by to byl odhlasovaný názor celé republiky - neurazili teda republiku, ale jen jeho ego.  Je ovšem fakt, že to cizina neví a tak nám Klaus dělá větší a větší ostudu. Dejte mu dobrou penzi a ať jde do stínu, kam už dávno patří.

socioog 8.12.2008 15:56

Re: VK ze řetězu utržený

Daniel Cohn-Benditt pouze nasemu prezidentovi kladl otazky, ktere se mu nikdo tady neodvazi polozit.

Proc asi? Snad pro prezidentov obzvlastni talent k dialogu, ktery naposledy projevil na kongresu ODS?

dino 8.12.2008 15:56

Re: Nu

Lído, to je moc dobrý nápad - obávám se jen, že v nevhodnou dobu. Těm ostatním "malým státům" totiž ještě dostatečně neteče do bot a "reálsocialistický ráj" nepamatují. Takže by teď do ničeho takového nešly - bližší košile než kabát, smrádek, ale teploučko, a tak zle, abychom - nedej Barosso - museli konat a myslet, nám snad ještě není - řekly by si. Protože jim chybí naše nedobrá zkušenost...

JAP 8.12.2008 15:54

Působení V.Klause jako presidenta

mne upevňuje v názoru, že tato funkce by se měla zrušit, případně omezit na kladení věnců a připíchávání metálů.

Historik 8.12.2008 15:52

Re: Český Honza

R^R^R^

Olin 8.12.2008 15:47

Re: Český Honza

Kostely stavěla prakticky ve všech dobách příslušná "vrchnost". Někdy svobodná "obec". To bylo ovšem v dobách, kdy obec byla zároveň církví a vrchnost byla v církvi. Stavěli to církvi a sobě.

Dnes je situace zásadně odlišná. Tedy - začala se měnit už v XIX. stol. a zásadní přeryv znamenala komunistická vláda. Z "církve" vzniklo ze společenstkého hlediska torzo, "proutek vyrostlý z kořene", ale z církevního hlediska se teprve stává církví, tj. hloučkem "vyvolaných ven", společností odlišnou od obce. Vrchnost neexistuje, úřad k církvi žádným způsobem nepatří.

Představa, že by církve vzhledem ke své maličkosti financovaly stavby nebo jejich rekonstrukce samy, ve světě, kdy všichni, i mnohem bohatší entity, staví především z úvěrů, je nerealistická. Církev ale úvěr dostane jen vyjímečně. Protože se tím živím, vím to velmi konkrétně. Zbývají tedy dotace a sponzoring. Významnou pomocí je také partnerství s bohatými církvemi zejm. v USA, kterého dosáhnouti je však velmi obtížné. Sanace dědictví po předcích, což jsou zejména kostely jako dominanty, je velmi rozumné, žádoucí užití bruselských fondů. A není pragmatičtějšího argumentu ve prospěch evropské integrace než měděné cedulky "postaveno v programu Phare" a podobně. 

Historik 8.12.2008 15:47

Re: Řečtí souputníci toho Banditta

Máte pravdu, kdyby toho Cohn-Bendita před 40 lety zastřelili, byl by mučedníkem, nikoliv šaškem.

Historik 8.12.2008 15:45

Absolutní souhlas s článkem

A Vojtěch Filip skvěle kontroval setkáním francouzského presidenta Mitteranda se skupinou disidentů v čele s Václavem Havlem při jeho oficiální návštěvě Prahy roku 1988. "Skvěle kontroval" ovšem v tom smyslu, že se tato analogie přímo nabízela.

Mard 8.12.2008 15:43

Re: VK ze řetězu utržený

Tak nevím co se vám nezdá. Vy když jdete nějam na návštěvu, tak taky hned začnete hositele urážet? Pokud ano, tak se nedivím, že vám spíše sedí lidé typu pana Bendita nebo členové dělnické strany.

Mard 8.12.2008 15:41

Re: Tihle rošťáci ze Západu

Bendit a Pottering mají způsoby řeznického psa. Ale možná právě tím se do Europarlamentu hodí. Je to odkladiště té nejodpornější politické špíny.

Luděk 8.12.2008 15:41

VK ze řetězu utržený

Po přečtení tohoto textu mne napadají dvě slova.Patolízalství a devotnost dovedená až do dna.Prostě prezidentování Václava Klause bude až do konce jeho volebního období  řetězcem konfliktů a trapných scéně,jak na domácí scéně,tak v kontaktu se zahraničím.Náš prezident se stává už tragikomickou figurou,ze které si utahují už i renomovaná světová média.VK prostě neumí diskutovat s lidmi odlišných názorů,jeho ješitnost a všeználkovství hraničí s psychickou poruchou.Připomeňme si naprosto skandální průběh jeho nedávné návštěvy v Irsku,která vyvolala ostré protesty irských nejvyšších politiků.Jak by asi reagoval VK,kdyby se prezident jiné země při státní návštěvě vměšoval do vnitřních věcí ČR a setkal se například s českými představiteli ekologických organizací nebo oponenenty výstavby radaru.?Volba VK znovu do hradní funkce bude mít pro celou zemi katastrofální dopady.To dneska ví už i Mirek Topolánek.

Libor 8.12.2008 15:29

Re: Český Honza

A nebylo to spíš tak, že (v případě církevní stavby) se na financování podílela jednak církev (prostřednictvím peněz, vybraných od "oveček") a také (a možná především) "pán kraje" (král, kníže, hrabě - prostě ten, komu daná obec patřila)?

emil 8.12.2008 15:26

Re: konfrontace

Oni se tak totiž chovali ke Klausovi, a ne k tobě. Proto se ti to líbilo, protože si nevidíš na špičku nosu. Hlavně že urážejí prezidenta, kterého evidentně nemáš rád. Buď klidný, tebe urážet nebudou,. Jsi totiž nula, o kterou nemá nikdo zájem (kromě voleb). Ovšem způsob vedení debaty (který se ti velmi líbil), dělá hlupáky z nás všech, protože tímtostylem budou z EU jednat i s námi, i když nebude Klaus, a bude ve vedení stejně loajální pitomec pro EU, jako jsi ty. Velké státy si s námi budou stejně dělat co budou chtít (pokuty za inflaci pro nové státy, když se objevilo v Německu, nemuselo Německo platit nic). A o tom jsou ty nespravedlnosti v Lisabonské smlouvě.

Badaxe 8.12.2008 15:24

Re: na hanbě by měli být ti EUROpos(l)ranci

Navíc oblíben jako málokdo, to musí štvát různé rudochy jako málo co :-)

Ladislav 77 8.12.2008 15:22

Re: Český Honza

Milý pane, vaši předkové se spojili s nepřítelem tohoto státu a rozvrátili tento stát. A potom se aktivně podíleli na vyhlazovací válce proti všem, kteří se opovážili bránit svůj národ a své životy . Zvěrstva, která při tom napáchali, budou jejich hambou ještě za tisíc let.  Ale nevyhnali je do nějakého vyhlazovacího tábora typu Osvětim, ale do svého kdysi rodného státu, po kterém tak toužili. Takže dostali jen 50 kg  a potom je vyhnali  ze státu, ve kterém nechtěli společně žít. A to byla jen malá odplata proti tomu, co napáchali na našem národu a co oni sami chystali v případě svého vítězství nám.V>-

Badaxe 8.12.2008 15:21

Re: ...provokativní předání vlajky EU...

Když jsem byl v Bruselu u královského paláce nevšiml jsem si že by nad ním vlála vlajka EU, stejně tak není důvod aby vlála na pražským hradem. Pokud to eurohujerům vadí, měli by si najít jinou zemi.

emil 8.12.2008 15:17

Re: Uslapnuti zamindrakovani nohsledi kejhaji v udesu nad urazkou majestatu

Vochomůrka je určitě nějaký zamindrákovaný blbeček, který dokáže vyhrožovat, a po zadupání raději uteče. Papírové hrdiny opravdu miluji. Bývá to totiž vždycky ten největší srab, který plynule přeroste v grázlíka udavače, a to ze strachu.