29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Přestaňte s válečným štvaním

Kdybych se probudil, nevěděl, jaký rok se píše, a přečetl si úvodníky českých médií a poslech řeči v rádiích, musel bych si myslet, že jsem v roce 1982, kdy Sověti umísťovali v Česku rakety SS20 a USA na západě své pershingy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sinnreich 3.2.2022 0:45

Rozpinani NATO je skutecne horky balon. Ani jeden clensky stat neni ochoten (krome Polska a Estonska ) financovat svoji armadu smluvenymi 2% HDP. Zarnym prikladem je nejbohatsi Nemecko z nefunkcnim Bundeswehrem a 1.3%. To potom musi nastoupit nenavidene Spojene Staty, kde se Obamovi jakakoli vojenska krize narame hodi, aby se zapomelo na katastrofu, kterou zpusobil svoji neschopnosti v Afganistanu.

S. Ševeček 3.2.2022 0:40

Ivan už nemá kam couvnout. A v takové pozici může chtít Ivana mít jenom úplný imbecil.

P. Rychetsky 3.2.2022 0:39

To je krasa. Ruske lasky jedne pravoverne Holasky. Uplna geopoliticka poezie. Vsichni ty nebohe mirumilovne Rusy otravuji a provokativne harasi zbranemi. A okupace? Jo, to delavali jen ti tajemni Soveti. Kdepak asi bydleli? Bylo to neco jako Hobiti? Existovala vubec ta tajemna Sovetozem?

J. Kudrnová 3.2.2022 0:23

Velmi dobře napsáno. Bohužel většině stávající politické garnitury chybí diplomatické myšlení a rozvaha. Místo toho slyšíme jen přihlouplé útočné výkřiky od politiků, kteří kdyby se neudělali slepence tak ani v politickém spektru nejsou ( Pekarová, Lipavský), předsedu vlády moc slyšet není. Obávám se , že v zahraniční politice stávající vládnoucí garnitura nadělá takové škody, které nepůjdou napravit.