29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Přestaňte s válečným štvaním

Kdybych se probudil, nevěděl, jaký rok se píše, a přečetl si úvodníky českých médií a poslech řeči v rádiích, musel bych si myslet, že jsem v roce 1982, kdy Sověti umísťovali v Česku rakety SS20 a USA na západě své pershingy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Černý 3.2.2022 12:22

Pětikolkový odpad nám tu opravdu chyběl.

J. Černý 3.2.2022 12:20

Aby jste si nesmočila.

Z. Ukolébavka 3.2.2022 12:20

Jen pro pořádek, nejprve vznikl spolek NATO, až poté Varšavský. Pokud si vzpomínám, SSSR měl zájem do NATO vstoupit, leč byl odmítnut. A že má Rusko na SVÉM území vojenské základny? Tohle přitloukáte na pranýř?

H. Rybnická 3.2.2022 12:19

Jen jestli Vám dobře rozumím pane autore: Zlobí Vás, že "Západ" nezajímalo Československo a jeho situace 1968. Zárověň konstatujete, že se Česko o dnešní problémy Ukrajiny nezajímá. Tak jak by to mělo být dle Vás?

J. Kindl 3.2.2022 12:19

Čím víc bude NATO rozšířené a zdánlivě obranyschopnější, tím víc bude vnitřně vyhnívat.;-D;-D;-D Vaše starosti bych chtěl mít. To by měli komáři radost, kdyby tomu bylo. Nevím co jsem za národ anebo pronárod, náš stát byl od roku 1945 gubernií Ruska , které nás morálně, ekonomicky vysálo a jediný, kdo nám po roce 1945 nezjištěn pomohl dodávkami potravin strojů bylo USA. Zatímco Rusko odtud odváželo strojní zařízení, krdalo patenty, sivětská armáda znásilňovalo ženy, tak my přesto všechno oslavujeme a hájím Rusko. Nepochopitelné

P. Molík 3.2.2022 12:14

Horliví prosazovatelé rozšiřování NATO ad absurdum, kdy by se mělo NATO nafouknout tak, aby pojmulo jako nenasytný bumbrlíček i Ukrajinu atd., zřejmě nechápou matematicko-společensko-ekonomické meze takovéhoto iracionálního rozšiřování přestárlého vojenského bloku, který nyní bojuje s výzvami 21. století. Čím víc bude NATO rozšířené a zdánlivě obranyschopnější, tím víc bude vnitřně vyhnívat.

V. Novak 3.2.2022 12:13

Ceny zemního plynu v Evropě mají ke klesání daleko: https://www.kurzy.cz/komodity/zemni-plyn-graf-vyvoje-ceny/

Stejně daleko jako mají tankery s LNG k evropským přístavům.

H. Lukešová 3.2.2022 12:13

USA nabídly Rusku možnost inspekce základen NATO v Rumunsku a Polsku, aby se mohlo přesvědčit že se tam nenacházejí střely s plochou dráhou letu Tomahawk a to v případě, že by Moskva byla ochotna sdílet podobné informace o některých svých vojenských základnách.

https://www.wn24.cz/usa-nabidly-rusku-moznost-inspekce-na-zakladnach-nato-v-rumunsku-a-polsku/

J. Kindl 3.2.2022 12:12

Americký útok byl prý tehdy výsledkem nešťastné náhody. Kvůli poruše radaru, husté oblačnosti a silnému větru si totiž Američané spletli německé Drážďany, které byly jejich původním cílem, právě s Prahou. Vdůsledku prudké protiletecké palby nad Holandskem, nepřízně počasí a problémů s palubními radary se šest desítek letounů oddělilo od hlavního svazu a dostalo do blízkosti Prahy. Část posádek nabyla přesvědčení, že má pod sebou Drážďany, a zahájila bombardování. Dne 8. května byla v Remeši podepsaná bezpodmínečná kapitulace Německé armády. 9 května se v Evropě slavil konec vláky.Dne 9. května vzlétla nad naše města sovětská letadla. Zahájila bombardování Mělnicka, Mladoboleslavska, Litoměřicka, Českolipska, Havlíčkobrodska, Jihlavska, Liberecka, Teplic, Znojemska, Prostějovska, Blanenska, Děčínska. V Děčíně zemřou ženy na následky bombardování čekající v době míru frontu na mléku. Odskáče továrna Vitna, Škoda v Mladé Boleslavi. Jsou ničeny domy, zemře 1 800 civilních osob. Přes Pirnu, Tisou se vrací z Drážďan kolona francouzských zajatců. Přežili válku a snaží se dostat domů do Francie. V Libouchci kousek od Tisé vidí letadla s rudou hvězdou na křídlech. Mávají, vyhazují čepice do vzduchu. Mají radost, je konec války a nejdou letadla, spustí kulometnou palbu a celou kolonu rozstřílí.

V. Zadák 3.2.2022 12:09

Rusko bylo ve své historii mnohokrát napadeno, že zbrojit potřebuje.

Dokonce jej napadly i USA.

V. Novak 3.2.2022 12:09

Bylo to v roce 1983, na podzim a nebyly to rakety SS-20. Ty SSSR nepustil za hranice. Taky to nepotřeboval - z Běloruska měl v doletu celou Evropu s výjimkou Islandu. Pokud je Island Evropa...

V. Zadák 3.2.2022 12:07

Na manželku Alexandra III. Alexandroviče jste zapomněl? Nebyla ani z Německa, ani ze Švédska.

K. Svoboda 3.2.2022 12:07

Vážení. Německý národ nepřinesl od nepaměti Nám i celé Evropě, včetně Ruska, nikdy nic dobrého !! Vždy to pokazily. Kdyby nepropašovali Lenina do Ruska, nebylo by socializmu !! Hitler - nepřišel by k nám Rus !! Byly by jsme lepší jak Švýcarsko - viz. Baťovo podnikání a směřování hospodářského vývoje. Po revoluci u nás začalo vadit USA, že vztahy v Evropě se uklidnily a vzájemná spolupráce s Rusi byla vzájemně výhodná !! Myslím si, že obě strany se potřebují. Pak by to klapalo výborně. To USA samozřejmě nevyhovuje. Důvody - mnogo !!! Vždy šlo všem i Hitlerovi o ruské území a zdroje. Pokud tam byl Ožralý Jelcin, všichni tleskali a těšili se jak si budou porcovat Ruského Medvěda. Jelcin jim to zatrhl a je zle !! Podle mě udělal pořádek jako správný hospodář a vrátil národu hrdost. Stejným způsobem řídím svoji rodinu. Demokracie Ano, ale vše má své meze a pravidla !! Krym si vzal proto, že jinak by tam byly USA. Kdyby mě někdo lezl do předzahrádky, taky by dostal přes prsty !! Harašit v Evropě zbraněmi v dnešní globálně propojeném světě je nesmysl !!! Válčit se mohlo např. do r. 1965, kdy měl děda tři prasata, hejno kachen, husí, králíků a plný sklep brambor !! Dělám v energetice čtyřicet let. Stačilo by zasáhnout pár uzlových rozvoden vysokého napětí a to nemluvím o Atomových El. a jdeme všichni do pěti dní do háje zeleného !!! Myslíte, že by jste si něco koupili ?? Nebo, že by někdo dovezl brambory ze Španělska ?? Tak pánové přestat blbnout a Používat Selský Rozum. Je mě sedmdesát a dobře už bylo !!! Podle mě se ve Všem svět v Prd.....l obrací a chudáci moje děti a vnuci !!! Případně se omlouvám za pravopis, ani to po sobě nečtu. Ještě jedna na závěr. Kdo s těch dnešní Hujerů by šel v dnešní době bojovat za VLAST ??? V Rusku by se těch Hujerů našlo asi více !!!!! Jinak se loučím s přáním hezkého dne.:-P[>-]

  • reagovat
  • nahlásit příspěvek
  • J. Ptáček 3.2.2022 12:02

    Jste hnidopich, ale pravdu máte. Píši o těch významných. po odchodu Rurikovců od moci následovaly akce Švédů, Poláků, místních bojarů, motali se tam všelijací Lžidimitrijevové I+II. Oficiálně založil dynastii Michail F. Romanov kolem 1645. Ale zabíhat do těchto podrobností? To podstatné, že Rusové vždy "pekli" s Prusy a že byli nebezpečím Evropy, to se nemění. To jsem měl na mysli. A s tím nebezpečím to dodnes o moc lepší není. Ale budiž, děkuji, upřesňuji.

    J. Kindl 3.2.2022 12:02

    Ceny zemního plynu v Evropě klesají, Přispívají k tomu výrazně vyšší dodávky zkapalněného zemního plynu (LNG) ze Spojených států, které by podle analytiků mohly energetickou krizi v Evropě zmírnit.

    V. Dudák 3.2.2022 11:56

    Skvělé, děkuji autorovi.

    J. Vágner 3.2.2022 11:46

    Válka snad nebude. Proč? Ukrajinské vedení si moc není jisté, na které straně by jim válčila polovina armády a Rusové dobře ví, že kdyby se nechali vyprovokovat, projedou to, protože proti nim na konec bude nejméně desetinasobna převaha. Samozřejmě jaderná válka je něco jiného, byla by to remíza, kterou by asi na konci neměl moc kdo ocenit, ale aby to spustili, tak na to, doufám, naši Západní lídři přece jenom nejsou dostatečni šílenci. Jak to celé dopadne? Další hloupé sankce, jejichž výsledkem nebude nic jiného než sibiřské suroviny k dispo Číňanům. A Evropa vděčně platící dvojnásobné ceny za Americký plyn. Politiky jako byl Kisschinger, kteří by podobným nesmyslům dokázali zabránit už Zapad neprodukuje. Co Česko? Být zase sluhama je pro nás spíš historický standard, ale být sluhama sluhů, kam se aktuálně suneme, tak to chce od našich lídrů doopravdy fištron. To bude dosud nedosaženy rekord.

    J. Kindl 3.2.2022 11:46

    Kateřina Veliká pocházela z Německa. Všechny následující carevny rovněž až po tu poslední. Pouze jedna byla ze Švédska. Petrohrad byl více německé město, než ruské město. Byli tam ubytovaní němečtí úředníci, kteří měli na starosti chod carské administrativy.

    J. Kindl 3.2.2022 11:42

    Proč vzniklo NATO ???? Nebylo to z důvodu, že po druhé světové válce se tehdejší SSSR začínal rozpínat, začal masivně zbrojit, zasahoval do vnitřních záležitostí státu, které tak zvaně osvobodil. Vznik NATO neiniciovalo USA, ale Evropské státy. Nebýt NATO, tak dnes byl komunismus i ve Francii. Vždyť Varšavská smlouva nebyl obraný pakt, ale útočný, Stačí si podívat, kolik válek ve světě vyvolalo SSSR, kolik teroristických organizací zbrojilo SSSR a Varšavská smlouva. Základny má Rusko po celém území od hranic Pobaltských států až po Sachalin. Rakety, které tam má jsou schopné zasáhnou jakýkoliv cíl a to i v USA. Vám je asi hodně, ale hodně líto, že díky USA u nás komunismus skončila a odešla slvná sovětská armáda.

    V. Zadák 3.2.2022 11:39

    Neodklánějte na Čečensko a založte si nové vlákno.

    Nepochybuji, že by se Vám líbil čečenský terorismus v Rusku. Jenže Kadyrov Čečence drží na krátké oprati. Proč jsou Rusové v Osetii si najděte sám a na základě čeho.

    Raději se věnujte Kosovu.

    J. Kindl 3.2.2022 11:34

    Ano Rusko nepotřebuje zbrojit. Je to zcela mírumilovná země, která od své historie se drží hesla :"Dělat lásku ne válku ";-D;-D

    K. Zelený 3.2.2022 11:32

    Tak pro vás ještě jednou: Pro stručnost zůstanu jen u nedávné minulosti - kudy vedly stanovené hranice Ruské federace v roce vzniku 1991? Patřily do tohoto státu Podněstří, Jižní Osetie, Abcházie, Krym, Donbas? Proběhla snad nějaká jednání a byly uzavřeny dohody o rozmístění ruských vojsk s Moldávii, Gruzii či Ukrajinou? Neproběhly, že. Tak co tam ruská vojska dělají? Neproběhla snad jednání a nebyly uzavřeny dohody o vstupu do NATO s pobalským republikami, Bulharskem, Rumunskem? Tak proto jsou jejich armády armádami NATO!

    K. Zelený 3.2.2022 11:31

    Holt jsem se zapřel ve snaze zjistit, kolik se ozve těch, co je definuju v poslední větě svého příspěvku. No, je vás tu dost!

    K. Zelený 3.2.2022 11:28

    S tím trestáním, pomněte Mílo Čečnu. Bacha na ty hrábě!

    Ale jinak, stejně jako pro všechny definované v poslední větě mého příspěvku: Kudy vedly stanovené hranice Ruské federace v roce vzniku 1991? Patřily do tohoto státu Podněstří, Jižní Osetie, Abcházie, Krym, Donbas? Proběhla snad nějaká jednání a byly uzavřeny dohody o rozmístění ruských vojsk s Moldávii, Gruzii či Ukrajinou? Neproběhly, že. Tak co tam ruská vojska dělají?

    J. Slavíček 3.2.2022 11:27

    Nezmíní, ovšem nezmíní se ani o bombardování českých podniků v okupačním pásmu RA, které by do budoucna mohly konkurovat výrobců z USA.

    G. Onion 3.2.2022 11:27

    Myslíte, že to ten trouba;-D;-D pochopí?

    J. Slavíček 3.2.2022 11:22

    Jistě pro Vás nebude problém se podívat kde byla někdy vojska NATO a kde jsou dnes. Podívejte se laskavě na zahraniční základny Ruska a NATO. Bylo by také dobré se podívat na reakci USA, když se Rusko zmínilo o zřízení základen na Kubě atd. Pak i Vy snad pochopíte kdo je agresor.

    L. Harvánek 3.2.2022 11:22

    Rv

    V. Zadák 3.2.2022 11:18

    Tak brzy zase nezemřela. 52 let v tehdejší době málo nebylo. O mírnosti bych se raději nezmiňoval. Připomínám Petra Kuroňského, otce Kateřiny Vilemíny, kněžny Zaháňské.

    J. Slavíček 3.2.2022 11:16

    Pane Holásku, musím se přiznat, že jsem od Vás podobný článek nečekal. Smekám před Vámi. Je to naprosto přesná charakteristika vývoje. USA potřebují zbrojit a jsou ochotni za každou cenu rozpoutat válku Ukrajiny s Ruskem, do posledního Ukrajince a Evropana.