1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dulcibelka 30.1.2009 14:08

Re: Antiplíva

R^ A je klid.

patrik 30.1.2009 15:16

Re: Antiplíva

kolik stojí tři krabičky Bistonu?no Halko

marie 1.2.2009 1:01

Re: Antiplíva

Drahý pane ,Vy nejste lékárník, možná jste řezník majitel, ale o lékárně nevíte vůbec nic. Proto je tady tolik lékáren, protože dovolili, aby ji vlastnili i řezníci jako jste Vy.

Alenka v říši divů 2.2.2009 14:32

Re: Antiplíva

Vy nemáte ani slušné chování. Jestli vy vlastníte lékárnu a přitom nevízte,o čem kolega píše,jste živým důkazem,jak špatné bylo povolit otevírat toto výlučně zdravotnické pracoviště každému dacanovi, který o tom nic neví.

Mila_N 30.1.2009 12:53

Asi chodím do jiného zdravotnictví

Cituji ...Lékárník zase dostane 30 Kč za položku (druh léku). Tato částka je stejná, ať máte na receptu jedno nebo šest balení...

To však není pravda, dosud (do 2007) jsem šel 1x k lékaři, napsal mi 4balení na celý rok (byly bez doplatku), takže 0.

Nyní jdu 1x na kontrolu - 30Kč, dostanu napsané 2 balení (opakovaný recept,na půl roku) a v lékárně dám 60,- a čeká mě to ještě jednou takže +dalších 60, pokud to lékař nepojme za kontrolní tedy s 30,- Kč dalšími.

Výsledek - min. 150 Kč (v tom horším 180) a nic se pro mě ve zdravotnictví nezměnilo, krom toho výdaje.

BastaJosef@seznam.cz 30.1.2009 13:02

Re: Asi chodím do jiného zdravotnictví

Vidíte a pak že celá politika ČSSD není založena na Jidášových 30 stříbrných korun!!!

I-Worm 30.1.2009 13:48

Re: Asi chodím do jiného zdravotnictví

vidím, že nedovede poznat ani rozdíl mezi 30 a 150.

Karel 30.1.2009 12:36

Pane Pleva

nepište bludy a nedělejte z lidí blbce. Bydlím ve větším městě, kde v okolí 1km mého bydliště bývala za komunistů jedna lékárna. Nyní je jich v témže okolí osm. Ty lékárny tu nejsou ze soucitu k lidem ale proto, že dobře vydělávají. Pokud by to tak nebylo, určitě by jich tu tolik nebylo.

Pavel 30.1.2009 12:42

Re: Pane Pleva

Proč Vám to tak vadí? Tak choďte do té jedné z dob komunizmu a ostatní nepřežijí. Chcete místo toho herny nebo prázdné obchody?

IS 30.1.2009 12:44

U nás kromě lékáren je v okolí ještě 8 heren.

Pavel 30.1.2009 12:50

Re: U nás kromě lékáren je v okolí ještě 8 heren.

Bude víc, když lidi nemají práci, tak chlastají a hrají hry. Po každé lékárně bude další herna. Až vzniknou superlékárny, bude to jak se supermarkety. Zádné malé lékárny, jen vysoké ceny a omezená nabídka zboží. Neznám jediný supermarket, kdy bych koupil vše co potřebuji najednou.

Kuchl 30.1.2009 12:44

Re: Pane Pleva

Dobrá řeč .Ať se zredukují , ALE ZA ROVNÝCH PODMÍNEK PRO VŠECHNY ! A o tom to je ,jak říká Pitkin a potažmo i autor článku8-o

Andrea 30.1.2009 13:29

Re: Pane Pleva

R^R^R^

hank bukowsky 30.1.2009 12:33

soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

lekáren je přebytek. A jak děl soudruh Klaus, když je konkurence veliká, musí se s cenou dolu a nikoliv se udržovat socialisticky poplatky při životě. A jak děl soudruh Husák, nech odpadne, čo je nezdravé, a soudruh Klaus ho parafrázoval: kdo nestačí konkurenci, musí zkrachovat.

Je to kouzelné, když vlastní mantry stojí proti nám , co? No tak (protože jde o nás), vyhlásime dočasnou neplatnost ideologie. Do doby, než se nám opět k potírání jiných hodí.

Bože, jak vy jste úboze trapní. Kdyby jste napsali, že to chceme, protože my - třída elit máme z toho prachy, tak by to člověk bral. Ale těch pitomých obézliček, co se kvůli tomu navymyšlíte.

Honza 30.1.2009 12:51

Re: soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

Je mi líto, ale tady o konkurenci vůbec nejde, proč se alespoň nesnažíte to pochopit anebo se dívat, co píší ti, co se v oboru pohybují!

Náhodný kolemjdoucí 30.1.2009 13:16

Re: soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

Ti co se v oboru pohybují píší tak, aby z toho něco měli. Ani jeden lékárník nenapsal,"Jsme v tržním prostředí, musíme se postarat sami o sebe(jako v jiných soukr.firmách)". Navíc každý může pomocí slev a bonusů kompenzovat poplatek. Lékárnící totiž nikomu nic ze svého pak nedají, jen od nikoho nic nedostanou. A těch 30 kč není podloženo náklady, takže žádná ztráta jim z toho nevznikne.

Vlado Z 30.1.2009 14:11

Re: soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

Máte pravdu, že lékárníkům tím klesá zisk, ale nemáte pravdu, že by těch 30 korun nebylo podloženo náklady: současně s poplatky byl zaveden nový systém maximálních doplatků za drahé lléky-např. insulinová analoga, který snížil maximální výšku doplatků. Takže těch 30 korun bylo chápáno jako kompenzace lékárnám, za toto snížení marží-teď nebudou mít ani jedno ani druhé. V našem městě to lékárny neohrozí, jsou pořád přecpané, ale v malých městech či býv. střediskových vsích s malým počtem zákazníků s tím můžou mít problém.

Mnohem větší problém je, že kraje porušuje princípy svobodného podnikání-a to, že se za daně všech občnů zvýhodňuje vybraná skupina lékáren-ty ve vlsatnictví krajů a Agelu, oproti ostatním. Když voláte po tom, aby lékárny fungovali jako jiné soukromé firmy, tak by jste se jich měl právě Vy zastat.

Minutus 30.1.2009 14:55

Re: soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

Musí s cenami dolů. Když to nebude tak dobrý kšeft, ani Agel se do toho nepožene.

Vlado Z 30.1.2009 15:16

Re: soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

Píšete od věci, Agel si už vybojoval, že bude mezi těmi, kterým to kraje budou z našich daní proplácet. Zatímco drobní lékárnici budou mít o to menší zisk, Agel tratit nebude, vše mu pěkně proplatíme-Já i Vy.

Ivan 31.1.2009 15:41

Re: soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

Princip svobodného podnikání porušují především farmaceutické koncerny a Julínkovo ministerstvo, které "nevidí".  Čímpak se dá zdůvodnit, že lék je v ČR prodáván za vyšší cenu než v pár kilometrů vzdáleném Německu nabo Rakousku?  Dále je trh narušen tím, že  lékárny prodávají podvodné přípravky na hubnutí a zvýšení mužné síly a že běžné léky jako acylpyrin  nejsou k dispozici v supermarketech a na benzinových pumpách.

Lékárny podnikají ve skleníkovém prostředí, jinak by z nich jako je tomu obvyklé u jiných podnikatelských aktivit ročně krachoval dosti velký počet. (Z nově založených firem do dvou let v normálním prostředí asi 30% zkrachuje.)

vojcek 30.1.2009 13:12

Re: soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

mně zas přijde navýsost trapné o každém prohlašovat že je soudruh, ať je to jakkoliv nesmyslné spojení.

Kolombo 30.1.2009 12:23

Nejjednodušším řešením,

které by nikoho nepoškodilo a zamezilo zbytečným tahanicím by bylo dobrovolné, nepovinné zdravotní pojištění. Současné tahanice o charakter zdravotnictví zdraví víc škodí než pojídání léků možná prospívá. V zemi s normálním obyvatelstvem snad není povinné zdravotní pojištění špatný nápad, ovšem v Česku je to pitomost. Ani jiné formy pojištění nejsou bez užitku, ovšem tam, kde je víc vykuků, podvodníků a úplatkářů než normálních klientů se těm normálním pojištění nevyplatí. A pokud nemají možnost takové "pojištění" neuzavřít, jsou jen obětmi zlodějů a lumpů, co se tváří jako bůhvíjací "humanisté".

John 30.1.2009 12:24

Re: Nejjednodušším řešením,

Obávám se, že bychom se potom opravdu dočkali těch mrtvol na ulici.

IS 30.1.2009 12:39

povinné ručení aut jako zdravotní pojištění

U aut je povinné ručení ochranou například před zdravotními následky, které vám způsobí někdo jiný. Povinné ručení aut tak kupodivu patří take mezi specifická zdravotní pojištění. V případě epidemie (chřipka, tubekulóza aj.), jestliže vás někdo nakazí, pojištění zajistí léčbu.  Kdyby byl někdo mimo pojištění (případ USA) může se před cizími vlivy (je třeba postřelen) chránit jen soudní žalobou, což u nás by znamenalo soudní spor třeba 10 let a souvislost  nakazy při epidemii je právně téměř neprokazatelná.  Pojištění samo o sobě není zavrženíhodné, principy fungují, ale musí mít mechanismy proti zneužití  ke kriminální činnosti.

Kolombo 30.1.2009 13:34

Re: povinné ručení aut jako zdravotní pojištění

Neměl jsem na mysli povinné ručení, neb to má chránt oběť nehody před vinníkem, který je bez vindry a nemá možnost nahradit škodu. Měl jsem na mysli třeba havarijní pojištění, která by bylo fajn nebýt vysokého procenta podvodů. Pokud pojišťovna namísto potírání podvodů páchaných zejména vlastními zaměstnanci může prostě zvýšit pojistné, začne se pojištění vyplácet pouze podvodníkům, kteří si myslí, že peníze vložené do pojištění se jim musejí "vrátit" . Havarijné pojištění je na rozdíl od zdravotní daně naštěstí možno zrušit.

Malý Aston 30.1.2009 12:22

Výdejci léků jsou ti co sežerou 200 miliard Kč které tečou do zdravotnictví!

A je to tady,za černou díru ve zdravotnictví mohlou lékárnici.Již chápu proč je likvidoval Kléma jako první.Pod vlivem zde působících diskutujících občanů souhlasím a navrhuji lékarníky znárodnit.Rath to také navrhuje a ten tomu rozumí.Lékárnici neblbnětě,zadarmo dejte lékárny Rathovi a on Vás možná i zaměstná.:-D

IS 30.1.2009 12:41

Malý Aston jako provokatér, argumenty chabějí.

Kdo zaplatí darovací daň?

Kuchl 30.1.2009 12:19

Je to tak

Bože jak hluboko jsme klesliRv

Lájoš 30.1.2009 11:51

Kolik lidí po přečtení článku prohlédne ?

Jednomu se nechce věřit, že v Česku je tolik zabedněnců, kteří dají na oranžovo rudé vábení.

IS 30.1.2009 11:45

Optimální počet lékáren a vlaků..

Dostalo se mi poměšných poznámek k teorii obsluhy, ze které se vycház při stanovení počtu lékáren . Teorie se yučuje se na školách a její závěr v případě, že neexistují žádné vnější vlivy, je v podstatě totožný s optimalizací, jak by ji nastavil volný trh.  Setkali jsme se již s "optimalizací" školství, běžná je v dopravě. nebo snad někdo viděl, že by do práce jezdil snad volnotržně, obvykle podle jízdního řádu. Nastavit optimum není jednoduché, řešení vyžaduje někdy značný výpočetní výkon. V podstatě základní výpočet vychází z ideálních podmínek volného trhu . Lze do něho vkládat i jiné podmínky - mimo tržní  a sledovat, jak se blíží výsledek skutečnosti.

U lékáren  je zřejmé i bez výpočetu, že v případě dvou, nacházejících se ve vzdálenosti 50 m od sebe s frontami až 1 zákazník, nelze o optimu mluvit, v pozadí jsou jiné vlivy. U nás je v daném prostoru více lékáren než obchodů s potravinami. Jedí snad lidé méně potravin, než léků, nebo jsou lékárny sponzorovány ještě jinak?  Současný počet lékáren neodpovídá tžním podmínkám a je jeich asi 400 navíc.