1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eva D. 31.1.2009 0:06

Re: Optimální počet lékáren

Jano, mně osobně se neomlouvejte, já jsem na tom podobně. Jsem nadšená, že je tu ( v malém městě) více lékáren a konkurují si, a těm lidem v nich nezávidím. Pamatuji, když tu byla jedna, věčně zavřená, protože ve starém baráku v havarijním stavu.

Kdybych měla jet pro 30 Kč do krajské nemocnice, mám to 70 km tam a 70 km zpátky!Ať si ti spořílkové svých 30 Kč užijou, ubožáčci, i kvůli nim u nás kraj pozastavil opravu silnice. Škoda slov!

Kudlanka 30.1.2009 3:46

Re: Optimální počet lékáren

Vážený, na základě teorie "obsluhy" podle hustoty obyvatelstva kdysi dávno spočítala i Státní plánovací komise (SPK) potřebu toaletního papíru na dané období. Na základě této teorie jsme si potom všichni utírali zadek Rudým právem, protože toaletní papír se nedal sehnat. Potom se prý vysvětlilo, že to SPK popletla, protože počítala se spotřebou na hlavu, nikoliv na pr*del. Takže teorie je teorie a košatý je strom života. Jinak vám závidím vaše sebevědomí, jak jste schopen rozhodnout, kolik lékáren je nadbytečných. Což kdyby tak někdo rozhodl o tom, že vy jste nadbytečný? Souhlasím ale s vámi v jednom, nechme působit trh.

Hašek 30.1.2009 13:19

IS

Člověče, nepleťte se mezi diskutující občany!!

To Vaše "všechno vypočítat na základě přesných vědeckých údajů" to jsme si užívali v Evropě v minulém století. Krásně jste se odhalil, stát má být podle Vás Velký kormidelník, který rozumí všemu.

No jen to zkuste říci i jen v hospodě v takových zaostalých zemích jako jsou Švýcary neb Bavorsko!

Těším se, jak dostanete na budku.

Mard 30.1.2009 1:18

Sociální parazit prodá za 30 Kč i svou babičku!

Zkrátka za 5 ks lahváče piva z Lídlu je ochoten primitiv udělat cokoliv, i kdyby musel stát tři hodiny na mrazu frontu na lékárnu a před tím dvě hodiny čekat před ordinací a chytnout tam chřipku. Problém je v tom, co nabídnout těmhle primitivům, kteří při tom mají volební právo a jejich jejiným zájmem je aby všechno bylo zadarmo, což povede ke všeobecnému chudobinci pro všechny.

IS 30.1.2009 1:54

Re: Sociální parazit prodá za 30 Kč i svou babičku!

Existuje opravdu lůza všeho druhu, spodina společnosti, ale nelze ji brát za základ obvyklých společenských vztahů. Není jisté, že primitiv opravdu splní, co slíbil a nezmizí i s  léky. někde v dáli. Je zcela naivní občan svěří recept nějakému otrhanci.  

68 30.1.2009 2:04

Re: Sociální parazit prodá za 30 Kč i svou babičku!

No tak! Co myslíte tím "nějakým otrhancem"? Nedokonale oblečený občan si copak nezaslouží, aby mu byl svěřen recept naivním občanem (občánkou)? Příliš dáte na poslední modu, která taky není všechno.

Cedr 30.1.2009 0:08

Nenažraní lékárníci

Lékárníci před volbami podporovali ODS a za to dostali pašalíka 30 Kč za každou položku na receptu. Počet balení smí být na receptu pouze takový, aby se spotřebovalo nejdéle za tři měsíce. Pak musíte znovu. Soukromým lékárnám nic nebrání v tom, aby těchto 30 Kč, které vybírají pro nic a za nic, vrátili svým zákazníkům. Lékárníci samozřejmě musí zaplatit z těch 30 Kč daně - to si ale myslím je docela zasloužený trest za hamižnost.

Mira 30.1.2009 0:24

Re: Nenažraní lékárníci

Už mě nebaví ty urputné diskuze o 30kč. Uvědomte si, že těch 30 korun je ve srovnání s tím, jak nás všechny odrbává ČEZ, RWE, O2 atd. úplně směšná částka. A těmhle organizacím všichni platíme bez mrknutí oka a všichni držíte ústa. Kolik nezaměstnaných, kolik důchodců a dalších sociálně potřebných je těmito firmami okrádáno tak, že nemají ani na toho doktora? Co s tím udělá obdivovatel velkého února Paroubek, komunistický synek Drath a další soudruzi. Asi nic, protože to jsou pro ně moc velké ryby. Lepší je vydírání lékárníků, zajištění nekvalitní zdravotní péče právě pro ty nejpotřebnější (ti bohatší si vždycky zaplatí daleko lepší).

Všem vám leží v žaludku zisk lékárníků, přitom ve srovnání s manažery ČEZu, RWE, O2 a dalších jsou to skoro socky.

Vzhledem k tomu, že socani ve velkém nabádají ke zrušení nepohodlného zákona, tak mám také návrh. Chci zrušení zákona o daních. Nelíbí se mi platit daně, protože z nich jsou placeni darmožrouti, exhibicionisti, bigamisti, populisti a další neřádi rozlezlí od vlády přes parlament, politické strany po poslední státní úřad.

IS 30.1.2009 2:00

Re: Nenažraní lékárníci

To , že nás někdo odrbává  není důcodem ani omluvou, proč  by tak byl oprávněn činit také někdo další. V porovnání s Billem Gatesem, jsou naši manažeři Čezu socky.

30 Kč znamená pro moji sousedku v 80 letech celodenní stravu.

Daně platit nemusíte, stačí jen se vzdát občanství a emigrovat. Daně slouží k bohumilným úkonům, jako je ochrana vzdušného prostoru republiky, činnsot policie chránící před vrahy, lékařské pomoci při akutních potížích, školství. aj.

 

12345 30.1.2009 3:06

Re: Nenažraní lékárníci

Jaké bylo vysvědčení? Dostaneš nový snowboard?

Pavel 30.1.2009 7:56

Re: Nenažraní lékárníci

Nezlobte se na mne, ale lepší demagog je jen pan Rath.

A pokud máte soucit se sousedkou, vynadejte ji, že se narodila a pracovala za komunitů, kteří ji takto nastavili důchod !!! Pokud si pamatuji, tak v činných letech musele mít  plat tak tako 900,- Kč za měsíc i spremií. A z toho se ji vypočítál důchod.  JInak se může projevit  Vaše solidarita s tím, že ji budete podporovat finančně..

jonnas 30.1.2009 0:26

Re: Nenažraní lékárníci

Výstižný název příspěvku a navích si myslím, že nejde jen o nenažranost, ale otřesnnou nestydatost a podcenění čtenářova úsudku. Pan Pleva plácá dohromady tragické problémy našeho zdravotnictví dokupy s ekonomickými zájmy nejlukrativnějšího podnikatelského oboru a to s pláčem, že ti největší vyžírkové celého systému - majitelé lékáren ( což jsou často i právníci a jiní lumpové) nám krachnou - chudáčkové -klidně je zkrachovalé zaměstnám v mé firmě , ale jako pomocnou sílu . Tím se nechci ovšem doktnout poctivých a pracovitých zaměstnanců , které majitelé odírají už dávno dokonce s poukazem na jakési platové tabulky ( snad socialistické?). Mám v rodině takové nešťastnice - naštěstí obě si už našly práci jinde. Nechápu proč na tomhle poměrně slušném deníku propaguje pan Aston zrovna takovou ostudu. Proč sem tedy nepíší i strojvůdci, majietelé kamiónů, autobazarů, a jiní nenažraní odboráři a stávkující .

Pravá Míra 30.1.2009 1:41

Proč sem tedy nepíší i strojvůdci, majietelé kamiónů, autobazarů,?

protože musí pracovat a odvádět daně, aby nenažraní odboráři a stávkující mohli stávkovat.!!!!

IS 30.1.2009 2:02

Re: Proč sem tedy nepíší i strojvůdci, majietelé kamiónů, autobazarů,?

také aby se tu předváděli deprivované osobnosti. Nic není zadarmo, i provoz netu musí někdo hradit. -

Formelák 30.1.2009 0:26

Re: Nenažraní lékárníci

Cedre , Cedre ... dokázal jsi to !!! Jsi první ... , ale to je taky vše .

Jirka 30.1.2009 0:35

Re: Nenažraní lékárníci

Však si taky říká cedr.To je přece dřevo,jestli se nemýlím.(Y)

68 30.1.2009 0:41

Re: Nenažraní lékárníci

Je to dřevo.  Hodně odolné, ale dá se spálit, hoří lépe než trus.

ninda 30.1.2009 8:05

Re: Nenažraní lékárníci

Má tohle být přehlídka inteligentní diskuze? Urážky, invektivy, přesný odraz celé společnosti, nejen naší polotické reperezentace.

Bula 30.1.2009 9:37

Re: Nenažraní lékárníci

Ovšem lékárník musí zaplatit daně (6 Kč z každých 30 Kč), i když těch 30 Kč nevybere, protože i těch nevybraných 30 Kč musí vykázat jako vybrané, aby nebyl postižen pokutou od pojišťovny za to, že nevybírá poplatky. Nejsem lékárník ani majitel lékárny.