26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lékárník 18.2.2009 19:28

Re: Jak smutné...

No a jak v tom řeznictví poznáte, který řezník má maso kvalitní a který ne (což mi přijde mnohem důležitější než cena) ?? To bohužel nepoznáte, poznáte právě jen tu cenu. Nedala byste raději více peněz za kvalitnější maso ??  Pak byste možná ani tolik léků nepotřebovala :-(

(mírně off topic, omlouvám se)

jana 11.2.2009 18:59

Re: Ukázka demagogie.

Praktický lékař tyto léky předepsat může, ale musí na zadní stranu receptu uvést  jméno a identifikacni čislo odborného lékaře, který medikaci doporučil. Musí to mít ovšem uvedeno v kartě pacienta (stačí založená propouštěcí zpráva z nemocnice). Bohužel tyto problémy často vznikají z neznalosti zákona. Ovšem někdy problém pramení z toho, že si lékař nechce plýtvat svůj finanční limit na preskripci léků.

Ladislav N 3.2.2009 4:15

Re: komunista IS IP: 89.102.11.xxx (jindy) "Zdravotnictví za minulého režimu bylo na vyšší úrovni než americké..."

Milý komunisto IS, normální je, platit si i lékaře a léky (a nechat si je pak proplatit pojišťovnou podle míry, na kterou si každý platí pojistné). Vy chcete všechno zadarmo, tak se holt na ty, co opravdu nutně potřebují lékařský zásah a drahé léky, nedostane. Takový systém byl i za vás, když jste měli monopol na moc.

Ladislav N 3.2.2009 4:09

Re: WC v nemocnici

Normálně (třeba i v nákupním středisku) se za použití WC platí 5-10 Kč. Kdyby každý v nemocnici tuto částku musel zaplatit, to by bylo rudého řevu, že hajzl v nemocnici má být zadarmóóó!! Tak ho mají zadarmo. Jako za komunistů. Na "hajzlbábu", která by se o záchodky v nemocnici celý den starala, nemají peníze. A někteří pacienti jsou navíc prasata. Jiní zase kradou toaletní papír. A je to. 30 Kč za návštěvu lékaře je prý moc peněz...

Ladislav N :-))) 3.2.2009 4:00

Re: Ukázka demagogie.

Ivan je na NP svými žvásty dávno "profláknutý" komouš. Idiotovi nic nevysvětlíte, chce všechno zadarmo. ;-P

Mi 2.2.2009 21:40

Re: Jana - Za komančů

Řekla bych, že to na co si myslíte, že máte nebo nemáte, je otázkou priorit a ne finanční situace.

Mi 2.2.2009 21:26

Re: LÉKÁRNY

Když jsou na jedné ulici troje potraviny, tak to znamená, že jejich zboží je předražené a majitelé jsou vydřiduši? Když na náměstí desetitisícového města jsou čtyři drogerie a v ulici vedle další dvě, znamená to, že zboží je v každé z nich předražené a majitelé jsou vydřiduši?

Mišák 2.2.2009 18:02

Re: Jak smutné...

Pokud má babička jen 6000 Kč penze, tak toho v životě moc do zdravotnictví na daních neodvedla (zřejmě nemá žádné vzdělání a dělala jen nekvalifikované práce - asi jako vy?).  Má opravdu mít nárok na špičkovou péči zdarma? A pokud je sociální případ, zaplatí za ni sociálka, samozřejmě za potvrzení. Takže vaše argumentace je zcestná.

Alenka v říši divů 2.2.2009 14:54

Re: v úvodu svého článku píšete...

Na módu je 80-100%, proto pak ty výprodeje SLEVA o 70% jsou pořád ještě ziskové. Sdělila mi majitelka butiku.

Alenka v říši divů 2.2.2009 14:52

Re: Opravdová pleva.

Ah bože,vy jste duševní chudák. Za a) pokud skutečně slyšíte až z laborky,kanceláře nebo odněkud ,jak se personál baví,těžko přitom vidíte,že právě rozvažuje koktadlo ,nalévá lihobenzin nebo kontroluje včera vydané recepty. A kdyby tam byli dva lidé, byla by provozní doba 7-15 a o dovolené 7-12,aby to stihli.

Alenka v říši divů 2.2.2009 14:40

Re: Tak nevím

On se vám zdá nafrněný,protože se nebratříčkuje,vite? Má odstup.Protože jednou se na pacienta usmějete,podruhé přeptáte na zdraví a potřetí už vymáhá prodat Framykoin něbo něco jiného na recept.

George 2.2.2009 14:36

Nebylo by na čase mluvit o zdravotnictví věcně ?

Právě jsem se vrátil z Bulovky a to z onkologie. Mohu vzít na vědomí, že stará budova už nestačí a že prostředí, ve kterém pacienti čekají na ambulanci, nedopovídá dnešní době. Dobře - nejsou peníze.

Ale jdu na záchod / který je nově o patro níže/ a zjišťuji : jsou tu nově zřízené dva záchody pro ženy a muže. Jsem muž , tak tam jdu. Po toaletním papíru ani památky. Žádné papírové ručníky ani mýdlo.  Z á c h o d   n e s p l a c h u je . Kdyby pan primář nebo někdo,  kdo za to odpovídá,  dal v čekárnách do rohu kasičky, jako jsou v každém supermerketu a napsal, že na tyto základní hygienické pomůcky nemá peníze, sešlo by se podle mého mínění spousta peněz. Rozhodně by to stačilo na vybavení toalety.

Kdyby to byla restaurace, hygienik by ji zavřel a dal pokutu. Ale je to nemocnice, tak se nic neděje.V době, kdy je nebezpečí chřipkové epidemie.  Pan Julínek řekl, že za poplatek 30Kč má pacient nárok na zvýšenou péči. Má nárok na evropskou úroveň záchodu ? Moc děkuji primáři onkologie na Bulovce za případnou odpověď.

Alenka v říši divů 2.2.2009 14:34

Re: chdáci lékárníci...

Navím jak v Jihomoravském kraji, ale u nás v pražské lékárně má řadový lékárník podle délky praxe 25-30tisíc Kč. To mi vzhledem k průměrnému platu v ČR 20-21 tisíc nepřijde tak závratné, aby to někdo musel závidět.

Alenka v říši divů 2.2.2009 14:32

Re: Antiplíva

Vy nemáte ani slušné chování. Jestli vy vlastníte lékárnu a přitom nevízte,o čem kolega píše,jste živým důkazem,jak špatné bylo povolit otevírat toto výlučně zdravotnické pracoviště každému dacanovi, který o tom nic neví.

Alenka v říši divů 2.2.2009 14:24

Re: Apatikáři

V testu byly 2 otázky úplně správně,to,že to blbý redaktor nepochopí,je problém někoho jiného než lékárníků. Na ty další odpovídaly i farm.asistentky,které o lécích na předpis nemohou tolik vědět . A těch pár špatných odpovědí i od lékárníků by bylo v drtivé většině špatně  i od lékařů, protože šlo o nové poznatky , staré rok dva, a nejsou ještě v literatuře.

Alenka v říši divů 2.2.2009 14:20

Re: Jen 30 Kč,- ?

Vaše přezdívka nesedí. Ve všech příspěvcích od lékárníků za poslední dny jste mohl xkrát číst,že poplatek je kompenzován odpočtem z ceny ( čili snížením doplatku pro vás nebo ceny pro pojišťovnu) mnohdy vyšším,než bylo 30.,Nikdo si nemastí kapsu,lékárny jsou tímto mechanismem přinejlepším  " na svém". V mnoha z nich ,hlavně tam, kam chodí převážně důchodci s chronickými nemocemi a zásobami léků na 3 měsíce, jsou na tom kvůli regulačním poplatkům hůř,než kdyby se nevybíraly a cena se nemusela snižovat. Např.u nás je lékař,který píše pacientům 6 balení léku s celkovým odpočtem 144Kč , po zaplacení 30Kč na tom lékárna "trhne"  minus 114 Kč a ještě z těch 30Kč odvede DPH! Mohl by přitom napsat totéž ve dvou velkých baleních, na nichž by byl minus 18Kč, což je přijatelnější - ale nechce. Ukažte mi jiné podnikání než zdravotnictví,kde jsou takovéhle povinnosti a kde by je bez řečí opravdu plnili! Hlavně že na nás div nenasadíte psí hlavu.

George 2.2.2009 14:18

Re: Jak smutné...

Chudáci ubozí lekárníci. Měli bychom znovu jít manifestovat, aby se měli lépe. Proti nim je babička s 6000 penze úplný uhlobaron.

Alenka v říši divů 2.2.2009 10:40

Re: Pleva

Dneska. Dokud se regulační poplatek neplatil, byl Paralen jednou z nejnákladovějších položek ve spotřebě léků na recept. Protože nikdo,kdo šel k lékaři ,si ho nekoupil. A napsaný ho měli i ti bez teplot.

Alenka v říši divů 2.2.2009 10:35

Re: Jana - Za komančů

Jste ubožák. Já pašovala rodičům toaleťák v roličkách ze 100km vzdáleného města, kdykoli byl!

Alenka v říši divů 2.2.2009 10:34

Re: Goniometrická funkce

Asi jste slyšel o tangens, že? A tahle se jmenuje arctangens.  Vy asi v matematice nebudete tak silný, když si myslíte, že se ty funkce týkají úhlů...Ale klid,já měla včetně maturity z matematky vždycky jedničku a na arctg se taky nepamatuju.

Alenka v říši divů 2.2.2009 10:31

Re: Jana - Za komančů

Když přijdu so super- nebo hypermarketu, tak opravdu nemám pocit,že by si lidé to zboží nemohli dovolit. Mají vozíky narvané potravinymi po vršek . A pokud si na spotřební zboží a vánoční dárky  zhovadile berou půjčky ,místo aby si napřed uvědomili, jestli to vše opravdu potřebují a napřed našetřili, pak kupovali , je to jejich hloupost. 

Alenka v říši divů 2.2.2009 10:23

Re: Jak smutné...

Jak už tu zaznělo, řezník nemá skladem než několik desítek druhů zboží, lékárna má nejméně 3000 druhů. Kromě toho, lék při výdeji na recept má povinně sníženou cenu o tzv.odpočet.  Když si koupíte Glyvenol, stojí 211,- .Když ho budete mít na recept, vyskočí vám na účtenku cena přípravku 195,- . Jak byste to potom pacientovi chtěla vysvětlit? Kolik těch cenovek by tam muselo být?

Alenka v říši divů 2.2.2009 10:17

Re: LÉKÁRNY

 Když na každé ulici jsou dvě i více lékáren,pak to znamená, že mají obrovskou konkurenci a uživí se , jen když o své újmě snižují ceny léků s vysokými doplatky! Tam,kde by se správně mělo doplatit 200 Kč, doplatíte jenom 150,- , abyste příště přišel zase!  Jenom naprostý blázen si může myslet,že několik provozoven se stejným předmětem podnikání znamená vysoký zisk, je to přesně naopak. A pokud se zeptáte,proč se tedy na stejném místě otevřela další lékárna, tak proto,že v ČR si ji při zajištění odborného personálu smí otevřít každý a není možné to nepovolit. Stát regulaci odmítl.Když se o to Česká lékárnická komora v 90.letech pokusila tím, že od nelékárníků( různých s.r.o., a.s. aj.) požadovala za udělení licence milion , dostala pokutu od ÚOHS ! Kdyby si ji směl otevřít pouze kvalifikovaný lékárník, byla by jich třetina, protože ne každý má k tak rizikovému podnikání odvahu. Na rozdíl od jiných oborů totiž  to specifické "zboží" - léky vázané na předpis - nemůžete prodat. Vážou v zásobách veliké peníze a jste odkázán na to, jestli předpis na ně někdy přijde. Nemůžete je frknout do výprodeje, když už mají krátkou použitelnost.

 

IS 2.2.2009 0:19

soudružko Evo, banální brufen si každý kupuje sám

Petr 1.2.2009 23:17

Re: Jak smutné...

Aha,takže byste chtěla vidět cenovky a doplatku asi u milionu leku, ktere v lekarne jsou,tak to aby byly lekarny velke jako supermarkety,nejdriv myslet,pak psat

standa 1.2.2009 18:37

Re: Jak smutné...

R^

Eva 1.2.2009 17:09

Investice do zdravi.

Uz moje babicka mi rikala, ze zdravi je to nejcenejsi co mame a je nutno do nej investovat. Skoda, ze nas to nikdo nenaucil. Jsem lekarnice a ne nejmladsi a neprala bych nikomu co si denne vyslechnu. Velice snadno jsme si zvykli na spickove leky a rychle zapomneli na to co u nas bylo a co lide byli ochotni zaplatit za pasovany Brufen ze zahranici.Zakon a narizeni je pro mne zavazujici a nechapu, ze je tak snadne jej porusovat. Vzdyt kazda hra ma sva pravidla. Jsem optimista a tak verim v brzkou napravu takoveho bezpravi co se na nas soukromnych lekarnach deje.

Janina 1.2.2009 15:54

Re: Jak smutné...

Já rozhodně lékárnu jako řeznictví neberu. Když totiž přijdu do řeznictví, mám možnost se předem seznámit s cenou zboží a podle toho se rozhodnout.,jestli nakoupím zde, nebo v řeznictví za rohem. Popřípadě něco koupit tady, něco tam.

Pokud přijdete do lékárny, až při placení u pokladny se dozvíte, kolik  doplácíte, zda vám ta pětistovka, co máte v peněžence bude stačit, nebo se ztrapníte a ani nevíte, zda byste v sousední lékárně nepořídil levněji.Pokud navíc máte všechny léky napsané na jednom receptu,stejně musíte kuopit všechno na jednom místě, ne něco tady a něco tam.

Pokud by jakýkoliv obchodník neměl své zboží označeno cenovkami, dostal by se do vážných problémů.Ne tak v lékárně, kde nejsou ani cenovky, ani viditelně vyvěšené ceníky.Výsledná cena , kterou na vás lékárník vychrlí, je někdy opravdu překvapením.8-o8-o8-o

Miki 1.2.2009 14:52

Re: LÉKÁRNY

Výborně, to je Praha. Ale jsou i mnohem menší města (5 tisíc obyvatel), kde jsou třeba lékárny jenom 3. A určitě ne na každém rohu. A kvalita poskytované péče se liší  v každé z nich. Už Vás vidím, jak jdete do lékárny, kde Vám nedají žádné nebo mizivé informace k užívání léku.

Miki 1.2.2009 14:35

Re: V Praze jsou lékárny na každém rohu a v malých městech nic

Vám se to řekne, proč si nezaloží lékárnu na vesnici. Ve vesnici do lékáren nechodí zas tolik lidí, hlavně pokud tam není zdravotní středisko a třeba u nás ve vesnici provoz lékárny sponzoruje i obecní úřad, aby si senioři nemuseli jezdit do 7 km vzdáleného města. A uvědomte si taky, že nefarmaceut, musí mít v lékárně odborného zástupce (farmaceuta), kterého musí taky platit. A obvykle jsou potřeba v lékárně minimálně farmaceuti 2. Takže dohromady musí uživit 3 lidi. A věřte tomu, že ve vesnici to opravdu bez podpory jednoduché není.