29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nomen 30.1.2009 4:44

Cituji:Je to v době, kdy nemá na to, aby dala více peněz na LDN, kde zdraví lidé umírají jen proto, že jedna sestra na patře nemůže fyzicky zvládnout slabé lidi nakrmit a oni tu sílu po infarktu či operacích nemají. Nezvládne dohlížet na to, zda vypi

A tato situace se změní, když zaplatím v soukromé lékárně ve Frymburku 60 Kč za recept???....A sester bude dost???....

A co proti tomu dosud pan lékárník udělal...???

Kudlanka 30.1.2009 3:46

Re: Optimální počet lékáren

Vážený, na základě teorie "obsluhy" podle hustoty obyvatelstva kdysi dávno spočítala i Státní plánovací komise (SPK) potřebu toaletního papíru na dané období. Na základě této teorie jsme si potom všichni utírali zadek Rudým právem, protože toaletní papír se nedal sehnat. Potom se prý vysvětlilo, že to SPK popletla, protože počítala se spotřebou na hlavu, nikoliv na pr*del. Takže teorie je teorie a košatý je strom života. Jinak vám závidím vaše sebevědomí, jak jste schopen rozhodnout, kolik lékáren je nadbytečných. Což kdyby tak někdo rozhodl o tom, že vy jste nadbytečný? Souhlasím ale s vámi v jednom, nechme působit trh.

12345 30.1.2009 3:06

Re: Nenažraní lékárníci

Jaké bylo vysvědčení? Dostaneš nový snowboard?

Kačka 30.1.2009 2:43

Re: Optimální počet lékáren

Ať si je lékáren, kolik chce, ale proč je mají  pacienti sponzorovat nesmyslnými poplatky? Zamyslete se, zda tyto poplatky něco řeší. Takhle jen nekriticky papouškujete argumenty usvědčených lhářů z ministerstva zdravotnictví, takže do KLDR byste se měl přesunout spíš Vy. Šťastnou cestu! :-/

Tis 30.1.2009 2:11

30 Kč za každý lék nemá logiku

30 Kč za návštěvu lékaře má omezit naštěvu lékařů simulantům. 30 Kč za lék v lékárně nemá jiný smysl než přispívat bohatým lékárníkům k zvyšování jejich standartu. Když mi lékař předepíše lék, tak si ho vezmu, nemohu riskovat zdraví.

68 30.1.2009 2:04

Re: Sociální parazit prodá za 30 Kč i svou babičku!

No tak! Co myslíte tím "nějakým otrhancem"? Nedokonale oblečený občan si copak nezaslouží, aby mu byl svěřen recept naivním občanem (občánkou)? Příliš dáte na poslední modu, která taky není všechno.

ijon tichy 30.1.2009 2:04

Re: Optimální počet lékáren

Plácáte samé nesmysly.Proč by měl někdo nařizovat,jaký má být počet lékáren?Nejdřív to budou lékárny,pak třeba obchody a kina a nakonec nám budete říkat co si máme myslet.Táhněte do KLDR! tam to mají zpracovaný!

IS 30.1.2009 2:02

Re: Proč sem tedy nepíší i strojvůdci, majietelé kamiónů, autobazarů,?

také aby se tu předváděli deprivované osobnosti. Nic není zadarmo, i provoz netu musí někdo hradit. -

IS 30.1.2009 2:00

Re: Nenažraní lékárníci

To , že nás někdo odrbává  není důcodem ani omluvou, proč  by tak byl oprávněn činit také někdo další. V porovnání s Billem Gatesem, jsou naši manažeři Čezu socky.

30 Kč znamená pro moji sousedku v 80 letech celodenní stravu.

Daně platit nemusíte, stačí jen se vzdát občanství a emigrovat. Daně slouží k bohumilným úkonům, jako je ochrana vzdušného prostoru republiky, činnsot policie chránící před vrahy, lékařské pomoci při akutních potížích, školství. aj.

 

IS 30.1.2009 1:54

Re: Sociální parazit prodá za 30 Kč i svou babičku!

Existuje opravdu lůza všeho druhu, spodina společnosti, ale nelze ji brát za základ obvyklých společenských vztahů. Není jisté, že primitiv opravdu splní, co slíbil a nezmizí i s  léky. někde v dáli. Je zcela naivní občan svěří recept nějakému otrhanci.  

IS 30.1.2009 1:50

Optimální počet lékáren

Není problémem  na základě teorie obsluhy podle hustoty obyvatelstva, rozmístění lékařů spočítat optimální počet lékáren a podobně  benzinových stanic, supermarketů, zastávek autobusů atd.  U lékáren to vycházelo někdy v roce 1995 cca 1700 -1800 pro ČR. . Nedávno čísla citoval Rath. Nyní je lékáren  přes 2200, přesný údaj vede SUKL, tj 400 - 500 lékáren je nadbytečných. Čím se živí je poněkud záhadné. Většinou doplňují sortiment potravinovými doplňky, drogistickým zbožím a kosmetikou.  U nás byla 1 lékárna a nyní je jich šest, obsluha se může uzívat, nejmenší vzdálenost je 50 metrů. Za 1. republiky něco takového nebylo možné, existoval zákon o vzdálenosti cca 1 km) obchodů téhož druhu. Přebujely i čerpací stanice. jenže trh je nemilosrdný, čerpací stanice už zanikají a tak stejně zanikají uměle udržované lékárny. navíc se určitě prosadí prodej některých léků mimo lékárny.  Paralen v  čerpačkách by byl docela užitečný zejména v noci.  

Pravá Míra 30.1.2009 1:41

Proč sem tedy nepíší i strojvůdci, majietelé kamiónů, autobazarů,?

protože musí pracovat a odvádět daně, aby nenažraní odboráři a stávkující mohli stávkovat.!!!!

Mard 30.1.2009 1:18

Sociální parazit prodá za 30 Kč i svou babičku!

Zkrátka za 5 ks lahváče piva z Lídlu je ochoten primitiv udělat cokoliv, i kdyby musel stát tři hodiny na mrazu frontu na lékárnu a před tím dvě hodiny čekat před ordinací a chytnout tam chřipku. Problém je v tom, co nabídnout těmhle primitivům, kteří při tom mají volební právo a jejich jejiným zájmem je aby všechno bylo zadarmo, což povede ke všeobecnému chudobinci pro všechny.

68 30.1.2009 0:41

Re: Nenažraní lékárníci

Je to dřevo.  Hodně odolné, ale dá se spálit, hoří lépe než trus.

Jirka 30.1.2009 0:35

Re: Nenažraní lékárníci

Však si taky říká cedr.To je přece dřevo,jestli se nemýlím.(Y)

Formelák 30.1.2009 0:26

Re: Nenažraní lékárníci

Cedre , Cedre ... dokázal jsi to !!! Jsi první ... , ale to je taky vše .

jonnas 30.1.2009 0:26

Re: Nenažraní lékárníci

Výstižný název příspěvku a navích si myslím, že nejde jen o nenažranost, ale otřesnnou nestydatost a podcenění čtenářova úsudku. Pan Pleva plácá dohromady tragické problémy našeho zdravotnictví dokupy s ekonomickými zájmy nejlukrativnějšího podnikatelského oboru a to s pláčem, že ti největší vyžírkové celého systému - majitelé lékáren ( což jsou často i právníci a jiní lumpové) nám krachnou - chudáčkové -klidně je zkrachovalé zaměstnám v mé firmě , ale jako pomocnou sílu . Tím se nechci ovšem doktnout poctivých a pracovitých zaměstnanců , které majitelé odírají už dávno dokonce s poukazem na jakési platové tabulky ( snad socialistické?). Mám v rodině takové nešťastnice - naštěstí obě si už našly práci jinde. Nechápu proč na tomhle poměrně slušném deníku propaguje pan Aston zrovna takovou ostudu. Proč sem tedy nepíší i strojvůdci, majietelé kamiónů, autobazarů, a jiní nenažraní odboráři a stávkující .

Mira 30.1.2009 0:24

Re: Nenažraní lékárníci

Už mě nebaví ty urputné diskuze o 30kč. Uvědomte si, že těch 30 korun je ve srovnání s tím, jak nás všechny odrbává ČEZ, RWE, O2 atd. úplně směšná částka. A těmhle organizacím všichni platíme bez mrknutí oka a všichni držíte ústa. Kolik nezaměstnaných, kolik důchodců a dalších sociálně potřebných je těmito firmami okrádáno tak, že nemají ani na toho doktora? Co s tím udělá obdivovatel velkého února Paroubek, komunistický synek Drath a další soudruzi. Asi nic, protože to jsou pro ně moc velké ryby. Lepší je vydírání lékárníků, zajištění nekvalitní zdravotní péče právě pro ty nejpotřebnější (ti bohatší si vždycky zaplatí daleko lepší).

Všem vám leží v žaludku zisk lékárníků, přitom ve srovnání s manažery ČEZu, RWE, O2 a dalších jsou to skoro socky.

Vzhledem k tomu, že socani ve velkém nabádají ke zrušení nepohodlného zákona, tak mám také návrh. Chci zrušení zákona o daních. Nelíbí se mi platit daně, protože z nich jsou placeni darmožrouti, exhibicionisti, bigamisti, populisti a další neřádi rozlezlí od vlády přes parlament, politické strany po poslední státní úřad.

Cedr 30.1.2009 0:08

Nenažraní lékárníci

Lékárníci před volbami podporovali ODS a za to dostali pašalíka 30 Kč za každou položku na receptu. Počet balení smí být na receptu pouze takový, aby se spotřebovalo nejdéle za tři měsíce. Pak musíte znovu. Soukromým lékárnám nic nebrání v tom, aby těchto 30 Kč, které vybírají pro nic a za nic, vrátili svým zákazníkům. Lékárníci samozřejmě musí zaplatit z těch 30 Kč daně - to si ale myslím je docela zasloužený trest za hamižnost.