1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PierreH 30.1.2009 7:59

Absolutní pravda

Jen se obávám, že lidé jsou nepoučitelní a skočí na každou blbost. A co bude zítra? ..........

j 30.1.2009 7:59

Re: Je jich jako máku,

Nebo ať jich je klidně 300 to také nevadí nemusím chodit daleko a budou si ještě víc konkurovat

Nomen 30.1.2009 7:58

Omlouvám se, bydlím v paneláku...

Pavel 30.1.2009 7:56

Re: Nenažraní lékárníci

Nezlobte se na mne, ale lepší demagog je jen pan Rath.

A pokud máte soucit se sousedkou, vynadejte ji, že se narodila a pracovala za komunitů, kteří ji takto nastavili důchod !!! Pokud si pamatuji, tak v činných letech musele mít  plat tak tako 900,- Kč za měsíc i spremií. A z toho se ji vypočítál důchod.  JInak se může projevit  Vaše solidarita s tím, že ji budete podporovat finančně..

petr 30.1.2009 7:54

Je jich jako máku,

v Brně bylo po revoluci 35 lékáren, dnes je jich 135. Klidně ať jich polovina zkrachuje.

j 30.1.2009 7:51

Re: To je stejně inteligentní blábol, jako když si někdo stěžuje na ceny elektřiny a Vy mu řeknete...tak si postavte elektrárnu....

Nomene a vy jste o té elektráně ještě nepřemýšlel, já ano. Pokud nebydlíte v paneláku

Vašek 30.1.2009 7:51

Re: Optimální počet lékáren

Tak ještě jednou pro ty s delším vedením: Vy žádnou lékárnu nesponzorujete! O těch Vašich 30 Kč je snížena platba lékárně z pojišťovny. Takže pokud půjdete do krajské lékárny, tak naopak Vás sponzoruje krajský úřad. 

Pavel 30.1.2009 7:50

Re: Optimální počet lékáren

Nezlobte se na mne, ale pokud nejste schopna pochopit, že tou  30,- ti kačkou jste více solidární s těmi, kteří potřebují nákladnější léčbu, tak to Vám nikdo nepomůže. A jak to teda je - o tu 30,- kačku dostane ten lékarníky némě proplaceno za lék. a jak to jde. Vče je v cenách.Platí-li pojištovna z léku 50,- a Vy doplácíte 50,- tak je lék za 100,-.

Pak vyjdou poplatky a ceny se upraví takto : za stejný lék již pojištovna zaplatí je 20,- ( plus 30,- reg. poplatek) a vy doplatíte svých 50,- Kč. \tímto cena zústává stejná, akorát vy jste připěla na to, že pojištovna bude mít více peněz na drahé léky.

Jindra S. 30.1.2009 7:43

Re: 30 Kč za každý lék nemá logiku

A proč simulant vlastně jde do lékárny pro lék, který vyhodí? A za který pravděpdobně zaplatí doplatek? Mně to pořád není jasné.

Frank 30.1.2009 7:41

Toto ustanovení platí od 1.1.2008 ?

Dále jsem to ani nečetl.

Nomen 30.1.2009 7:36

To je stejně inteligentní blábol, jako když si někdo stěžuje na ceny elektřiny a Vy mu řeknete...tak si postavte elektrárnu....

Nomen 30.1.2009 7:33

Re: Cituji:Je to v době, kdy nemá na to, aby dala více peněz na LDN, kde zdraví lidé umírají jen proto, že jedna sestra na patře nemůže fyzicky zvládnout slabé lidi nakrmit a oni tu sílu po infarktu či operacích nemají. Nezvládne dohlížet na to, zda

A proč tedy dosud sester  v nemocnicích - od doby poplatků neustále ubývá??? Čím se proboha živíte??? Jenom tímto plácáním??? Vždyť to nemá logiku stejně jako základní článek???

Jak to, že nyní se v lékárnících projevil záchvat humanity a empatie k  pacientům???

j 30.1.2009 7:22

Re: a co marže?

Marže a lichva. Ty seš opravdu trochu mimo 

j 30.1.2009 7:19

Re: V Holešovicích je

Martička by to chtěla zadarmo

:-) 30.1.2009 7:17

Re: V Holešovicích je

no a až těch přebytečných 10 lékáren zavřou, tak ten ataralgin budete kupovat za 80 a budete ráda.

Mimochodem - pokud jste zaměstnaná - vám nejde plat za práci do kapsy? Aha, on vám ho posílá zaměstnavatel na účet..tak to jo.

Alča 30.1.2009 7:17

Pláčete hezky, ale na špatném hrobě.

Každý, kdo dnes podniká (předpokládám, že Vám šlo v článku o soukromé lékárny), musí počítat s tím, že na něj dopadnou následky rozhodnutí různých stupňů státní správy. Takže doporučuji každému lékárníkovi, ať jde za svým zákonodárcem a argumentuje přesnými čísly. Pokud se něčeho domůže, bude mu dobře, pokud ne (a měl by jít o žebrácké holi ;-P), pak se musí přeorientovat na něco jiného. Taková je hlavní zásada trhu. A nevím, co by měly říkat jiné obory, kterých se nesmyslná opatření dotýkají se stejným efektem, jen tak hlasitě nepláčou. Mám teď na mysli třeba podnikatele v dopravě, kteří honem museli doplatit daň za depozitovaná vozidla. Prostě je to dnes otázka nabídky a poptávky, trhu - nečekejte zde nějakou objektivitu a spravedlnost - není.

Kiper 30.1.2009 7:11

Re: V Holešovicích je

A co malá města, tam přihlouplý pražáku nebydlí lidé?

Kiper 30.1.2009 7:08

Re: a co marže?

A co náklady, přeci jenom je rozdíl mezi mzdou prodavčky se základním vzděláním a vysokoškolsky vzdělaným lékarníklem  nebo mezi požadavky na technické vybavení lékarny a prodejny rohlíků.

Marta 30.1.2009 7:08

V Holešovicích je

 asi přes 12 lékáren. Takže když zavřou polovinu, tak se nic nestane. Včera jsem v Tržnici v lékárně koupila ataralgin na bolest zubů za 69, 20 kč. Mě málem omývali. když na komunardů ho mají za 46,-kč. Lékárnici jsou vesměs šmejdi zlodějský.Všechny ty poplatky jdou jim do kapsy!!!

:-) 30.1.2009 7:06

Re: 30 Kč za každý lék nemá logiku

Vždyť to tam jasně napsal: O částku, kterou vybere lékárna za recept, se sníží úhrada zdravotní pojišťovny za léky. Takže až se zruší ty poplatky, tak se zvednou doplatky za léky a bude to. Občan, který dnes platí za dvě položky na receptu 60,- Kč potom zaplatí doplatek +100 Kč, ale bude spokojen, protože neplatí poplatek.

jiří 30.1.2009 7:03

a co marže?

V článku se zmiňujete o maržích, ale jejich výší jste si nechal pro sebe. Kdyby byla taková marže, kterou mají v lékárnách v obchodech s potravinami, tak to v tisku nazvali lichvářstvím.

Anubis 30.1.2009 6:58

Re: Cituji:Je to v době, kdy nemá na to, aby dala více peněz na LDN, kde zdraví lidé umírají jen proto, že jedna sestra na patře nemůže fyzicky zvládnout slabé lidi nakrmit a oni tu sílu po infarktu či operacích nemají. Nezvládne dohlížet na to, zda

Čím se vážený pane živíte, že nerozumíte obecnému pravidlu, že za práci se platí. Jestli je lékárna státní nebo soukromá, je naprosto proto fuk. (Státní dnes ostatně není žádná). To že pojišťovna zkrátí poplatky lékárnám o vybrané peníze, znamená, že jí víc zbude na platby v nemocnicích. Z toho vyplývá, ano, když vy (i já) zaplatíte 60Kč, bude víc peněz třeba na sestry. A pan lékárník  proti tomu udělal to, že chodí každý den do práce, stojí za tárou, objednává, prodává léky a zaměstnává další lidi. Mě se to zdá dost a dobré.

Antonín Hrbek 30.1.2009 6:54

Re: 30 Kč za každý lék nemá logiku

Vážený vlastenče, když lékárník z 30 Kč za položku nic nemá a navíc má s tím ještě spojenou administrativu, tak proč se o těch 30 Kč tak perou?

Co je lékárníkům do toho, jestli lékař předepíše lék skutečně nemocnému nebo simulantovi? A jaký je to podnikatel, který usiluje o snížení spotřeby léků a de facto o snížení svého odbytu?

Ne podle slov, ale podle skutků poznáte je!

Ne

Anubis 30.1.2009 6:46

Re: Pane autore.

Tak si tu lékárnu, když o tom tolik víte otevřte! Co vás štve, že něco funguje? Že máte léky dobře dostupné? Pokud svůj svět vidíte okem kamer médií a novin (honba za senzací, přoč by se "to" jinak prodávalo,) Na kolika LDNkách jste ležel?!  Znáte to prostředí jen z televize? Nechte se zaměstnat ve špitále, pokud na to psychicky a znalostně máte, a pak mudrujte vy.

j 30.1.2009 6:37

Re: Prvá věta článku:Každý musí z něčeho žít.

A ty jdeš pěšky se síťovkou, to musíš bít nasra... závistivej ubožáčku

EVa 30.1.2009 6:35

Milý draku,

chápu, proč drakům princové stínali hlavy, ale tady jaksi chybí ta princezna. Špatný stav v LDNkách a v podobných ústavech není zaviněn tím, že je někdo tuneluje, ale spíš špatným dohledem ze strany státu a zřizovatele. Takhle se dá vykrást jakýkoliv podnik. Sám mám matku v plně hrazeném domově, je naprosto bezmocná a musí ji i krmit a zatím jsem nezjistil, že by ji personál zanedbával nebo že by strádala. Ale někdo se holt musí občas podívat, jak to zařízení funguje a v tom to je. Autor článku má pravdu a vědí to i ti nejhloupější socani, včetně sexy mozku. Tomu se to jenom momentálně hodí do krámu - a až mu Ráth začne přerůstat přes hlavu, pak to začne být zajímavé.

drak 2 30.1.2009 6:27

Pane autore.

;-)Včera jsem se dobře bavil při uveřejnění článku Vašeho prezidenta Havlíčka, který byl před tím na blogu. Než něco napíšete, tak si sežeňte a ověřte informace. Proti r.89 je nárůst lékáren více než čtyřnásobný.Pan Havlíček na tuto otázku včera neodpověděl. Já znám jednu skutečnost a od toho se dá odvodit další a včera to bylo také zmíněno. Havířov-89 - 5 lékáren, dnes 24. Režie, mzdy ostatní náklady!! Potkal jste chudého lékárníka? Já. ne. Pokud argumentuje špatným stavem v LDN-kách. Před  asi půlrokem v televizi nějaký kritický pořad. LDN-ka v tunelované nemocnici Dačice- vybráno od pacientů, vč. státu(na omezenou pohyblivost) , měsíčně 6OO tisíc kč, skutečné náklafdy- to je ta jedna sestra na 3O pacientů mizerně placená + ost. režie vč. lékaře 2OO tis. kč..  Čistý vývar - 4OO tis. kč za měsíc. Existuje lepší šolich? A kpřede branou čeká řada dalších, kteří doufají, že si koupí za svůj důchod slušný konec života! Opak je pravdou. Je to džungle, které vládnou jen peníze! Morálka ohleduplnost se nenosí. A včil mudrujte!!;-O

Ferda vlastenec 30.1.2009 6:24

Re: Optimální počet lékáren

Mazej na Kubu, krávo!

Ferda vlastenec 30.1.2009 6:23

Re: 30 Kč za každý lék nemá logiku

Hlupáčkusocanskej, těch 30 korun nezůstane lékárníkovi, protože o těch 30 korun dostane miň od pojišťovny. Když ti lékař předepíše lék, tak si ho vezmeš, protože jsi nemocnej. Simulant si lék vyzvedne a vyhodí, když má zaplatit 30 korun za položku, tak si ho nevyzvedne. A takovejch lidí není zase (v zemědělství, stavebnictví aj.) zas tak málo. Pochopil jsi to, nebo prostě nechceš? Jinak jestli to nevíš, cena léků  (i těch vyhozených cca 500 tun ročně) je vyšší než 30 Kč.

Nomen 30.1.2009 5:25

Prvá věta článku:Každý musí z něčeho žít.

Ano, to jistě. Ale musí si jezdit pro rohlíky v Audině???