1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
John 30.1.2009 9:15

Re: Kouknou Pleva

Soudru musí být hodně natvrdlý, že. Pleva psal o něčem jiném, o nerovném přístupu na trhu, paňatno?

K. Babák 30.1.2009 9:14

Umím počítat

Kdysi - to byl ministrem zdravotnictví dr. Rath - mě nepříjemně překvapilo, že doplatek na insulin Lantus vyskočil přes 400 Kč. (To je prosím lék zachraňující život). Asi se to dotklo více lidí, protože v otázkách V. Moravce to vyčetl Rathovi jeho oponent (nějaký Julínek). Rath na to suveréně, že to je věc lékárníků, které ministerstvo nemůže ovlivnit. Teď jsem za balení Lantusu doplácel 140 Kč, ale musil jsem zaplatit poplatek 30 Kč (2 balení).  Jsem natolik asociální, že překousnu výdělky lékárníků, jen když mi to přinese výhodu.

Vím, že časová shoda není důkazem příčinné souvislosti. Dokonce nebude takovým důkazem, pokud se po zrušení poplatků vrátí doplatky zpět. Ale přeci jen mi připadá logické, že ten rozdíl mohl pocházet z ušetřených peněz za acylpyriny a paraleny. Věřím tomu, že nejvíce peněz se vždycky točí ve spoustě malých útrat. A nerad bych, aby se ověřilo, byť neprůkazně, že ty poplatky fungovaly.

John 30.1.2009 9:13

Re: Když byl ministrem zdravotnictví Rath a upravil zákonem marži léků, tak

Paměť je svině a tobě moc neslouží. Rath napřed snížil jenotnou marži - lékárníci řvali. Potom se naštěstí domluvila marže degresivní a bylo po řevu. Proto malé lékárny zatím ještě nezkrachovali. Ale dlouho to trvat nebude, 30% je zadluženo a je na tom dost blbě. Ale lékárny v městech to nejsou.

franta 30.1.2009 9:09

Kouknou Pleva

nenaříkaj a kouknou se do modré bible. Co radí ODS všem (především ovšem socanům), kteří si stěžují, že málo vydělávají ? Odstěhujte se jinam, běžte dělat něco jiného, změňte profesi atd.atd. Když Vám nevynáší lékarnictví, vezměte si tyto rady k srdci a řiďte se jimi ! Strana se přece nemýlí  

Frank 30.1.2009 9:05

Když byl ministrem zdravotnictví Rath a upravil zákonem marži léků, tak

lékárníci řvali, že budou krachovat a demonstrovali. Kolikpak jich zkrachovalo? Zná někdo jediný případ? A teď už řvou zase.Lékáren je jako máku a máme jich nejvíce na počet obyvatel ve střední Evropě. Je to podnikání, jako každé jiné.Vyřvává někdo kvůli tomu, že soukromé mateřské školky nedostanou korunu, ale ty, které zřídila obec, tak ty dostávají dotace? Když se měl zavěst prodej volně dostupných léků u benzínových pump, lékarníci řvali. Proč asi? A pokud někdo pindá, že se léky zneužívají, tak kdopak ty recepty na léky asi píše? Takže jsou ti doktoři blbí nebo se chovají tržně a chtějí co nejvíce vydělat?

Bac L'Jean 30.1.2009 9:04

Nesmysl

Tak zaprvé, málo komu se podniká v ČR jako lékárníkům (o praktických lékařích nemluvě). Zadruhé, systém zůstává prakticky stále stejně socialistický jako před dvaceti lety, akorát některé zdravotní oprganizace -lékarny, ordinace, extení dodavatelé aj. jsou v soukromých rukou a máme víc než jednu VZP, - to jsou ale veškeré změny, jinak zde funguje socialistický model zdravotnictví opepřený nicneřešícím buzeračním poplatkem.

Mě osobně je nějakejch 30kč u (Y), kdyby na to přišlo, zaplatím klidně víc, zdraví má člověk jen jedno! Tím samozřejmě nemluvím o poplatcích za pobyt v nemocnici - dejme tomu ještě za ubytování / nocleh by se možná platit nemuselo, ale JÍDLO si přece musí koupit i ten poslední bezdomovec, takže nevidím důvod, proč by se měli pacienti nechat v nemocnicích vykrmovat za veřejný peníze.

Chápu, že by v rozvinuté společnosti jako je naše měla fungovat jakási solidarita (chudých s bohatými, zdravých s nemocnými, mladých se starými), ale nic se nemá přehánět. Tento způsob naprosto plně hrazeného zdravotnictví nelze dlouhodobě ufinancovat, ani při mnohem lepších demografických vyhlýdkách, než jaké máme teď.

resumé: chce to změnu, velkou, obroskou, přímo revoluční (a samet stranou). Máme spoustu kvalitních lékařů, spoustu lékařských přístrojů a vybavení na úrovni - stačí změnit organizační strukturu a způsob financování na západ od nás - Atlantikem konče je přece pár dobrých a prověřených fungujících systémů k inspiraci!!

John 30.1.2009 8:59

Re: Je jich jako máku,

Ty musíš být modrobolševik, no fůj, takové blbosti ;-D;-D;-D

woka 30.1.2009 8:55

Re: Je jich jako máku,

a taky je moc autoškol a firem na plastový okna a kadeřníků...bylo by lepší dát to všechno do jednoho podniku komunálních služeb a počet provozoven zregulovat podle směrných čísel dle velikosti města. Bude taková úřadovna, kde bude sedět soudružka a tam přijdeme a vypíšeme žádost. Pak si vezmeme dovolenou, nakoupíme gáblík a budeme čekat na pana instalatéra a klanět se mu už od vstupních dvěří...pane mistr, no to jsem rád, že jste přišel...můžu nabídnout kávičku nebo radši pivečko?...Jo a lékárny...no, bude terno mít známého lékárníka, kterej nám schová podpultovou antikoncepci třeba, protože proč mít deset druhů antikoncepce, stačí  přece jedna dvě... 

Malý Aston 30.1.2009 8:54

Zrušit všechny poplatky!

Všechny poplatky jsou regulační.Proč by měl Kraj platit jen poplatky ve zdravotnictví? Když daruje 30,00 Kč proč ne 1000,00 Kč za dálniční známku,proč ne kolky a poplatky za vydávání pasů,občanek,výpisu z rejstříku trestů,katastrů a dalších poplatků které po nás žádají úředníci ?Také jsou regulační.Platíme daně? Platíme. Všechny služby které nám stát poskytuje musí být zadarmo. Paroubku,Rathe a Drymle máte ještě rezervy.:-D

Honza42 30.1.2009 8:52

Nepotřebuji lékárníky ani lékárny.

Za mých 50 let života si pamatuji asi na dva případy z dětství, kdy lékárník skutečně nějaký lék připravoval. Ve všech ostatních případech vždy zafungoval jako automat na cukrovinky. Vhodí se do něj mince, vypadne krabička. Pokud je na receptu napsáno 1-0-0 řekne "berte ráno", pokud je tam 1-1-1 řekne "berte 3x denně."

Děkuji, nepotřebuji. Expiraci si umím přečíst sám, neliší se nikterak od té na šišce salámu. Tím lékárny nezatracuji, kdo chce, ať tam chodí. Ale mně by osobně vyhovoval zcela volný prodej léků. Zdravotní riziko prodeje v drogerii je asi tak stejné, jako když si tam koupím kyselini sírovou nebo louh a ten vypiju.

Farmaceutům doporučuji, aby si našli místo ve farmaceutickch firmách, kde uplatní své vzdělání. Je mně jasné, že tam je trh tak pro 1% z nich, ale to už je život.

John 30.1.2009 8:50

Re: 30 Kč za každý lék nemá logiku

Počíta umíte, ale počítáte kraviny

http://www.poliklinika-chotebor.cz/pomucky_soubory/Vestnik_MZd_01_08.pdf

Str.5 od.5

John 30.1.2009 8:48

Věstník

Protože volů je nekonečné množství a debilit co kvákají také, posílám pro ty co zvládají chápat text odkaz na Věstník MZ ze dne 20.7.2007. Strana 4 a 5, obvzláště odstavec 5.

A až tady zase bude nějaké pako vyřvávat o 30 kačkách do kapsy lékárníků pošlu ho s chutí do prdele.

http://www.poliklinika-chotebor.cz/pomucky_soubory/Vestnik_MZd_01_08.pdf

Dana 30.1.2009 8:43

Re: V Holešovicích je

Vy si musíte kupovat prášky na bolest zubů? Měla byste se nad sebou zamyslet, asi si nečistíte zuby. Ústní hygiena, to v Holešovicích neznáte?

j 30.1.2009 8:37

Re: Já mu to přeju, ale proč si nato musíte vybrat od babek důchodkyň, to již nechápu...

Protože ta babka po něm taky něco chce

John 30.1.2009 8:36

Re: Uklidněte se, nebu´dte frustrován....Usmívejte se.....

Neboj, vždy mě potěší vidět vola v akci.;-D

John 30.1.2009 8:35

Re: Je jich jako máku,

Nechceš soudruhu zregulovat třeba hospody nebo benzinky. Takový nárůst, to není zdravé a uvědomělý souhruh by jich měl nejméně polovinu zaříznout.;-€

Nomen 30.1.2009 8:34

Uklidněte se, nebu´dte frustrován....Usmívejte se.....

Nomen 30.1.2009 8:33

Já mu to přeju, ale proč si nato musíte vybrat od babek důchodkyň, to již nechápu...

John 30.1.2009 8:33

Re: Představa, jak budou demonstrovat tisíce zkrachovalých lékárníků, je strašná....

Lepší než zástupy dementních Nomenů.

John 30.1.2009 8:32

Re: Pláčete hezky, ale na špatném hrobě.

A ti podnikatelé v dopravě museli zaplatit všichni, nebo to za vybrané uhradil kraj s peněz daňových poplatníků. No?

Nomen 30.1.2009 8:32

Představa, jak budou demonstrovat tisíce zkrachovalých lékárníků, je strašná....

John 30.1.2009 8:30

Re: Jen ať zkrachují

Debile, obratem o těch 30 kaček zase přijdou. Část státu - DPH  a druhou část je jim sebrána sníženou marží. Ale když se chceš projevovat jako vůl není nic snadnějšího.

Anubis 30.1.2009 8:29

Re: Cituji:Je to v době, kdy nemá na to, aby dala více peněz na LDN, kde zdraví lidé umírají jen proto, že jedna sestra na patře nemůže fyzicky zvládnout slabé lidi nakrmit a oni tu sílu po infarktu či operacích nemají. Nezvládne dohlížet na to, zda

Pokud by jste měl přehled o výkonech v nemocnicích věděl by jste, že se zastavil např, propad v odkládání operací lékaři měly prostředky na investice a pod. Ano, někde dostali sestry i přidáno. Systém je dlouhodobě poddimenzován a pár měsíců to nespraví, nehledě na to, poplatky nejsou samoosobě spasitelné. Lekárník nejsem, ale v oboru jsem velmi "doma" a oborem se živím, nemohu tedy "plácat". Pokud nevíte, tak humanita a empatie se vyučuje na všech stupních lékařsky orientovaných škol a to humáních i veterinárních (welfer) a tím že lékárníkům tuto vlastnost odpíráte, vlastně ukazujete kvalitu svého myšlení. Svými argumenty pouze odhalujete hluboukou neznalost oboru a pouze politickou  argumentaci.

Antonín Hrbek 30.1.2009 8:26

Re: 30 Kč za každý lék nemá logiku

Patrně neumíte počítat. Když poplatek rovná se snížení úhrady, tak doplatek nebude 100 Kč, ale 60 Kč. Zaplatím stejně a vím přesně kolik stojí lék. Ale vybraly se miliardy za poplatky a ještě víc se prodalo léků.

j 30.1.2009 8:25

Re: Ale přece jenom na el. proud si neplatíte pojištění, na léky ano...

Nechápu souvislost.

pepi 30.1.2009 8:22

Jen ať zkrachují

Začátkem devadesátých let byly v okolí mého bydliště  čtyři lékárny - dnes je na stejné ploše lékáren sedum.  Je vidět jak se jim špatně vede. Vždyť za otočení zadkem a sáhnutí do regálu dostávají NAVÍC pouhých třicet korun - za každé otočení 30 plus podání přípravku opět 30.

Nomen 30.1.2009 8:11

Ale přece jenom na el. proud si neplatíte pojištění, na léky ano...

ninda 30.1.2009 8:05

Re: Nenažraní lékárníci

Má tohle být přehlídka inteligentní diskuze? Urážky, invektivy, přesný odraz celé společnosti, nejen naší polotické reperezentace.

pavel 30.1.2009 8:03

zadarmo ?

v USA je vstup do státních muzeí a památek zdarma. Proč? protože jejich provoz už jednou zaplatili z daní !!!  Chcete říct, že v USA je sociálismus ?  Rovněž pojištěnec neplatí za to , za co se pojistil !!!

j 30.1.2009 8:03

Re: Omlouvám se, bydlím v paneláku...

Proto jsem rád před 10lety z paneláku rád vypadl. Nemohl jsem se vyrovnat s tím , že mi každého půl roku vyšel nový výměr na nájem a inkaso bez možnosti odvolání( státní byt). Raději jsem to riskl a zadlužil se