29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 30.1.2009 12:37

Re: mýtus o šetření na drahé léky

Tak to je blábol a ne článek. Pokud chcete srovnávat, tak srovnejte cenu za položku z prodaným objemem a budete se procentům honě divit. Paralen stojí tak 10 korun, tak mi ty miliony připadají hodně šílené na počet obyvatel. Lék na asthma stojí okolo 1200 korun.

Naprosto nechápu, proč si lidé nemohou koupit léky do 50 korun sami a proč to potřebují brát na recept zdarma. Vy v tom už nevidíte ztracený čas lékaře, administrativu v lékárně a další administrativu ve zdravotních pojišťovnách, které to musí zpětně uhradit. Toto ta pitomá statistika vůbec nezohledňuje.

Karel 30.1.2009 12:36

Pane Pleva

nepište bludy a nedělejte z lidí blbce. Bydlím ve větším městě, kde v okolí 1km mého bydliště bývala za komunistů jedna lékárna. Nyní je jich v témže okolí osm. Ty lékárny tu nejsou ze soucitu k lidem ale proto, že dobře vydělávají. Pokud by to tak nebylo, určitě by jich tu tolik nebylo.

hank bukowsky 30.1.2009 12:33

soudruhu komentátore, sociální citlivko s lékárnami

lekáren je přebytek. A jak děl soudruh Klaus, když je konkurence veliká, musí se s cenou dolu a nikoliv se udržovat socialisticky poplatky při životě. A jak děl soudruh Husák, nech odpadne, čo je nezdravé, a soudruh Klaus ho parafrázoval: kdo nestačí konkurenci, musí zkrachovat.

Je to kouzelné, když vlastní mantry stojí proti nám , co? No tak (protože jde o nás), vyhlásime dočasnou neplatnost ideologie. Do doby, než se nám opět k potírání jiných hodí.

Bože, jak vy jste úboze trapní. Kdyby jste napsali, že to chceme, protože my - třída elit máme z toho prachy, tak by to člověk bral. Ale těch pitomých obézliček, co se kvůli tomu navymyšlíte.

Kuchl 30.1.2009 12:31

Re: Opravdová pleva.

Jak můžete o lidech tvrdit , že se flákají , co děláte Vy! Nebo Vám chybí sebevědomí a potřebujete někoho buzerovat . Pokud jezdíte zbůhdarma sem a tam  autem , tak na tom nejste snad tak špatně .Cosi máte v nepořádku viz.název autora:-)

Pavel 30.1.2009 12:30

Re: Bohatnoucí distributoři léčiv zachrání ekonomiku?

Proč s tím máte problém? Časem se to srovná. Nějaká zkrachuje, nějaká vydrží. U nás na ulici přežila ta, co byla levnější a měla víc léků ihned k odebrání. Řezník tam u vás asi není, když všichni jezdíte do happyhypermarketu. Aby to pak s lékárnami nedopadlo stejně, možná se za pár let budete divit, že jediná lékárna je v nemocnici 10 km od vás. To už tu za soudruhů bylo.

John 30.1.2009 12:25

Re: názor

Svatá prostoto.

Pavel 30.1.2009 12:25

Re: Pane Plevo,

Vy jste to krásně pochopil. Asi máte trochu problém se čtením a zapamatováním textu. Mně je zcela jasné, co tím chtěl pan Pleva říci. Škoda, že nejsou k dispozici čísla, kolik se v lékárnách ušetřilo peněz tím, že se přestaly předepisovat běžné léky do 50 korun. Tyto peníze a další peníze na dary z krajských rozpočtů budou zatraceně chybět. Můj známý, který má mimochodem dvě malé děti, umírá. Umírá proto, že u nás ho nikdo nevyléčí a na léčbu ve Švýcarsku nemá a nikdo mu to nezaplatí, protože nejsou peníze. Hlavně, že bude Paralen zase zadarmo.

Pojem zdravý důchodce znám velice dobře. To je osoba, díky které navštěvuji lékaře tak jednou za tři roky, až když opravdu nevím co s nemocí a potřebuji nějaká antibiotika. Mimochodem nejdražší léky byly v době, kdy tomu šéfoval Rath, pravidelně beru léky na asthma, tehdy se mi opravdu protočily panenky, co jsem platil za 4 balení. Myslím, že to bylo okolo 800 korun. Teď s 30 korunami příplatku je to slabý čajíček, můžu si to v klidu dovolit.

Dejme zase prostor oranžovým, ať se z toho po..... a naše děti obzvlášť.:-/

John 30.1.2009 12:24

Re: Nejjednodušším řešením,

Obávám se, že bychom se potom opravdu dočkali těch mrtvol na ulici.

Vodička-sapér 30.1.2009 12:24

Re: Opravdová pleva.

Sova   byla ve starořeckých  bájích symbol moudrostii,  dodneška  jí  mají Athény ve svém znaku. tak se tady nesnažte , Vy  spíš nějaká stará česká strako,  hlasitým kříkem , jí kazit reputaci! Kšáá!

John 30.1.2009 12:23

Re: Tak nevím

:-D

Kolombo 30.1.2009 12:23

Nejjednodušším řešením,

které by nikoho nepoškodilo a zamezilo zbytečným tahanicím by bylo dobrovolné, nepovinné zdravotní pojištění. Současné tahanice o charakter zdravotnictví zdraví víc škodí než pojídání léků možná prospívá. V zemi s normálním obyvatelstvem snad není povinné zdravotní pojištění špatný nápad, ovšem v Česku je to pitomost. Ani jiné formy pojištění nejsou bez užitku, ovšem tam, kde je víc vykuků, podvodníků a úplatkářů než normálních klientů se těm normálním pojištění nevyplatí. A pokud nemají možnost takové "pojištění" neuzavřít, jsou jen obětmi zlodějů a lumpů, co se tváří jako bůhvíjací "humanisté".

Malý Aston 30.1.2009 12:22

Výdejci léků jsou ti co sežerou 200 miliard Kč které tečou do zdravotnictví!

A je to tady,za černou díru ve zdravotnictví mohlou lékárnici.Již chápu proč je likvidoval Kléma jako první.Pod vlivem zde působících diskutujících občanů souhlasím a navrhuji lékarníky znárodnit.Rath to také navrhuje a ten tomu rozumí.Lékárnici neblbnětě,zadarmo dejte lékárny Rathovi a on Vás možná i zaměstná.:-D

John 30.1.2009 12:22

Re: lékové interakce ?

U okýnka volný prodej dostaneš informaci o volně prodejných léčivech. Pokud máš lék na recept ptej se lékárníka. Tvoje blbost, že to nevíš, ale nezeptáš se.

lary 30.1.2009 12:21

Re: Tak nevím

Kromě kvalifikace ale musí být personál nafrňěný a ten se blbě shání.

John 30.1.2009 12:20

Re: Tak nevím

Co je např. svaz dovozců automobilů?

Kuchl 30.1.2009 12:19

Je to tak

Bože jak hluboko jsme klesliRv

Konkurence 30.1.2009 12:18

Re: Tak nevím

Je tak akorát kartelová dohoda lékáren. Co to je to grémium majitelů?

John 30.1.2009 12:14

Re: lékové interakce ?

Stačí, acylpyrin je volně prodejný lék. A laborantka má na to patřicné vzdělání.

John 30.1.2009 12:11

Re: mýtus o šetření na drahé léky

Kdyby jsi znal Wagnera tak by jsi si ani nedovolil ty jeho stupidity tady pověsit.

John 30.1.2009 12:10

Re: Optimální počet lékáren a vlaků..

Správně soudruhu, regulovat  a zase regulovat. ;-D

John 30.1.2009 12:10

Re: soudruhu Johne, co občan , to l=kárník a zavládne blahobyt ?

A to jsi vzal kde komunisto?

John 30.1.2009 12:09

Re: Tak nevím

Pěkná blbost, omezení neexistuje. Je pouze tvrdá konkurence lékáren.

IS 30.1.2009 12:03

Re: lékové interakce ?

Ona mi ta obsluhující přímo řekla, že je laborantka, abych ji omluvil. Zřejmě se krimminálu nebála. Navíc, kupuji-li lék, který je na předpis a volně, tak i u okénka na volný prodej musím dostat odbornou inromaci. Stejně tak očekávám odbornou informaci  i u volnýh potravních doplňků, zda se nesnášejí s některými léky, které užívám. Je vám známo, že proenzi a jiné léky podobného složení (glukosamin a td.) se nedoporučují  užívat současně s léky na ředění krve (acylpyrin). A když si koupím volně acylpyrin, tak stačí laborantka?    Zřejmě jste už nebyl dlouho v lékárně.  Nejde o to, co mluvil důchodce v pořadu, ale jak nevýrazné byly odpovědi odborníků.

Rybák 30.1.2009 12:02

Re: Autorovi

Aby tento vysvětlující text pochopili lidé ( a voliči), kterým je určen, pak byste ho musel patrně převést do komiksové podoby. Nemá to smysl. Paroubek i Rath to dobře ví, vždyť kolik lidí vyráží ráno na každodenní pouť supermarkety, aby zjistili, kde jsou nejlevnější brambory. " Nechci slevu zadarmo" praví se v jedné povídce autorů Šimka a Grossmana. I desetikorunový poplatek povede k prohraným volbám.

Vlad 30.1.2009 11:58

Re: názor

No jo, ale když v tom podniká stát, tak snad má právo si určovat své ceny. Jako soukromníci. Nebo má povinnost mít vždy cenu vyšší než soukromník? Já v tom vidím :-) neviditelnou ruku trhu.

F2 30.1.2009 11:54

Re: Optimální počet lékáren a vlaků..

IS to je zkratka inženýr sociální ?

Moravák 30.1.2009 11:53

Re: Tak nevím

To nejde tak snadno, protože lékárníci velmi účinně brání jakékoliv konkurenci - a to přes státní regulace a nejrůznější absurdní předpisy. Kromě finančně silných obchodních řetězců prakticky nikdo nemá šanci. Ale i tak je to tak výnosné, že se lékárnám v severních Čechách platit lékárníkům s východní Moravy aby k nim jezdili na víkend prodávat :-D

Vlad 30.1.2009 11:52

Re: soudruhu Johne, co občan , to l=kárník a zavládne blahobyt ?

Je to přesně tak: Podnikat může absolutně každý.

Jenže - jaksi - každý nemůže, někdo musí třeba i pracovat rukama :-)

IS 30.1.2009 11:51

Re: mýtus o šetření na drahé léky

soudruhu Johne, nemáte-li jako bolševik argumenty, snažíte se zesměšnit lékaře - snad primáře z akreditovaného pracoviště. Jako bolševik si jistě pamatujete leninské heslo učit se, učit se a zase se učit. Máte plnou možnost udělat podobný výpočet a "vygumovat" Wagnera ze scény v ČR. Zdá se ale, že jste se  naučil jen plivat.

Lájoš 30.1.2009 11:51

Kolik lidí po přečtení článku prohlédne ?

Jednomu se nechce věřit, že v Česku je tolik zabedněnců, kteří dají na oranžovo rudé vábení.