29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ypsilon 30.1.2009 18:42

Re: Poplatky snižují solidaritu ve zdravotnictví

Jo, nejlepší je pečlivě  bádat, zda se dotyčný dostal do existenčních potíží VLASTNÍ nebo NE-VLASTNÍ vinou,  až přestane existovat a tím i nutnost uvažovat o tomhle "problému":-P.

Čím se liší komplikovaná zlomenina, kterou utrpěl opilec, amatérský cyklista a občan spěchající do práce? Léčba zlomeniny bude u všech podobná....

Domníváte se, že na vážnější a dlouhodobější nemoc nedoplácejí nemocní už dnes v tomto pořadí 1) jedinec, rodina , společnost? Chcete tohle pořadí ještě zvýrazňovat? Jen bych dodal , že na vyléčení nemocného má přece zájem i společnost- začne zase platit daně, nebo pokud jde o důchodce, tak bude soběstačnější a jeho rodinní příslušníci se můžou věnovat místo péče o něj práci a placení daní.

Jste zřejmě zastánce amerického systému zdravotnictví se všemi jeho malusy u pojištění, rozprodání  veškerého rodinného majetku...., než může nemocný čerpat státem hrazenou péči a vyléčen šťastně skončí na ulici.... I odborníci přiznávají, že je to systém velmi drahý a nikoli nejefektivnější.

clay 30.1.2009 18:37

Re: vážený pane lekárníku

"nebýt toho, že je lékárník", tak se přidáte? To je mi logika....;-D

clay 30.1.2009 18:36

Re: co mají socany společného s lékarenskými řetězci

už jste viděl prázdnou lékárnu?

clay 30.1.2009 18:33

Re: Odpouštění poplatků

typickej socan...všem zvednout daně....Rv

krok, který stejně nic neřeší, protože k ničemu nemotivuje a nic nereguluje

linda 30.1.2009 18:25

Re: pane Pleva - máte smůlu ale nelituji vás

Pokud jste si ještě nestihli povšimnout, jsou tzv. vyhrazená léčiva, která se mohou prodávat i na pumpě či v drogerii. patří k nim paralen i oblíbený ibalgin. Zeptejte se u své pumpy, proč tyto léky neprodávají. A pokud je prodávají, tak srovnejte cenu s lékárnou ;-)

stiba 30.1.2009 18:23

Re: vážený pane lekárníku

ano, naprostý souhlas

H.K. 30.1.2009 18:07

Re: Nechapu.

...pojišťovnu, špitál, řetězec ambulancí a řetězec lékáren může vlastnit JEDEN  vlastník....

Může vlastnit, ale nevlastní. Pokud není konkurence, tak je to jedno jestli vlastní vše stát nebo soukromník.  Pokud do toho bude "stát" /státní úředník/ zasahovat, bude vlastnit lékárny řetězec výrobců léčiv.  Velcí to unesou a malí to odnesou. Potom to teprve zaplatíme i s úroky.

Mira 30.1.2009 18:03

Re: Autorovi

Toto je velmi správný názor, ale bohužel vidím z této i jiných diskuzí na toto téma, že je to pro cca 90% českého národa naprosto nepřijatelné a nesrozumitelné. Oni prostě nepochopí, že zrušením poplatků u lékařů a lékárníků (o kterých si myslí, že jsou naprosto asociální) zajistí bohužel daleko horší dostupnost kvalitní zdravotnické péče právě pro ty, kteří na to nemají.  A pak budou řvát, jak je to možné. Oni ti bohatší si klidně připlatí i víc než 30Kč a kvalitní péči si zajistí. Až se někomu z vás stane, tak jako mě, že váš blízký příbuzný středního věku naprosto zbytečně zemře pouze proto, že nemocnice neměla peníze na řádné vyšetření a léčbu, budete se na to dívat úplně jinak a solidární spoluúčast budete podporovat.

A jestli si myslíte, že velký obdivovatel vítězného února a blízký přítel mafiánů Paroubek a komunistický synek Drath to s vámi myslí dobře, jste na velikém omylu. Oni pouze potřebují, abyste je zvolili. Za tím účelem se klidně spojí dle slov Paroubka i s marťany a budou tvrdit cokoliv, co se vám bude líbit, i když to jsou prokazatelné hovadiny.

H.K. 30.1.2009 18:00

Re: Poplatky snižují solidaritu ve zdravotnictví

Pokud Vám  rve žíly přispět ze svých daní, dokud jste zdravý a v produktivním věku, na léčbu a léky nemocným, tak mně ne.

Zdraví je vzácný statek a je každého z nás. Moje ani Vaše  zdraví není státu. Každý z nás by měl o svoje zdraví náležitě pečovat. Pokud si vědomě zdraví poškozuje, měl by za to taky platit.  Solidarita by měla být dobrovolná. Měl by platit princip subsidiarity. Pomoc hledat nejprve u sebe a potom u okolí. Pomáhat hlavně těm, kteří se ne vlasní vinou dostanou do existenčních problémů. Nejsou srovnatelné housky v obchodě a péče o zdraví. Kolik DPH za rohlíky zaplatíte záleží na Vás. Možná budou za budoucí vlády ČSSD taky zdarma.

Subsidiarita - pomoc- 1/ sám, 2/ rodina, 3/ společnost solidarita

Socialistická olidarita- .pomoc- 1/ solidarita společnosti, 2/ rodina 3/ sám

 

Grytviken 30.1.2009 18:00

Re: vážený pane lekárníku

Však on se v jejich kůži taky ocitne, to se nebojte. Lékárníci si prostě za Julínka zvykli, že je všechno podle jejich přání, a teď to skončilo a to nemůžou přežít.

Ypsilon 30.1.2009 17:54

Re: Nechapu.

Myslíte si, že stav, kdy  pojišťovnu, špitál, řetězec ambulancí a řetězec lékáren může vlastnit JEDEN  vlastník, bude pro Vai šrajtofli výhodnější? Já o tom dost pochybuji...

pacient 30.1.2009 17:52

vážený pane lekárníku

Nebýt toho , že kopete pouze za sebe a váš obor, tak se k vám s výhradami přidám ,ale takto vám musím sdělit , že jste sobec,individualista,mamonář a nez cítění k druhým.Že je přebytek lékáren, jejich krach na rozdíl od ostatních podnikatelů je téměř nulový a ani tím počtem lékaren neklesají ceny zrovna tak jako u čerpacích stanic, to je skutečnost.To, že váš obor nemůže zaniknout , máte oproti těm občanům, kterým mohou jejich živnosti zaniknout bez náhrady obrovskou výhodu, ale to si vůbec nepřipouštíte, ale naopak budete pomlouvat jejich,žebračenky ,které dostanou od státu ti , kteří svou živnost již nedokázali utáhnout , nebo pracující, kteří chtějí pracovat ,ale o práci přišli bez svého zavinění. A o těch zdravých důchodcích, kteří podle vás čekají v lékárnách, aby ušetřili na poplatcích bych dodal toto, že vám přeji , aby jste se v jejich kůži někdy ocitl i vyA tak bych mohl pokračovat na vaše argumenty, ale asi to nemá smysl, jelikož mi z vašeho článku plyna jasná diagnoza " sobec bez soucitu "

Ypsilon 30.1.2009 17:50

Re: Poplatky snižují solidaritu ve zdravotnictví

Máte tušení jak malé části obyvatel se tohle osvobození od poplatků týká? Pouze lidí , kteří jsou dle zákoma 111/2006 v hmotné nouzi. Takže babka s malým důchodem, která vysolí tisícovku měsíčně za léky a zdravotnické pomůcky (a 5000 Kč limit jí moc nepomůže, protože je nastaven tak, že ne vše se do něj počítá) má smůlu a může akorát uvažovat jestli si zatopí nebo vyzvedne léky v lékárně :-/

H.K. 30.1.2009 17:49

Re: Nechapu.

...nechapu proč se lekarny privatizovaly proč se nenechaly pod pojišťovnou ktere mohly nest zisk..

Vy myslíte, že všechny pojišťovny budou státní? Stát podnikat nemůže, ani neumí.  Nemá svoje peníze. Státní úředníci hospodaří s penězi těch, kteří platí daně. Já nechci, aby státní úředník bral moje peníze a hospodařil s nimi. Pokud to chcete Vy, tak to udělejte.

Ypsilon 30.1.2009 17:43

Re: Poplatky snižují solidaritu ve zdravotnictví

Jenže tenhle systém by právě rád dal housky v obchodě a péči o zdraví do stejné kategorie.Pokud Vám  rve žíly přispět ze svých daní, dokud jste zdravý a v produktivním věku, na léčbu a léky nemocným, tak mně ne. A za vola se nepovažuji.Nazdar:-D

H.K. 30.1.2009 17:41

Re: Poplatky snižují solidaritu ve zdravotnictví

Stát jim je dává,...

Stát nikomu nic nedává, protože nic nemá. Tzv. stát nejprv bere a potom část dává. Stát nemá ani korunu, dělá jenom dluhy, které někdo musí zaplatit.

Stát jim je dává, aby přežili a pak jim je zase bere. To je Kocourkov.

Vy taky věděláváte peníze a potom je utratíte. Od toho jsou peníze. Možná až se nám podaří vybudovat vysněný komunismus, tak nebudeme peníze potřebovat. Budeme chodit do nemocnice, kdy budeme chtít, v obchodě si vezneme na co máme chuť.

Tak přesně to chodí v dnešním zdravotnictví. Jako v samoobsluze kde nejsou pokladny. Není to Kocourkov?

standa 30.1.2009 17:37

Re: Poplatky snižují solidaritu ve zdravotnictví

Pokud je na tom člověk tak špatně, že by mu placení těchto poplatků vážně zkomplikovalo život, úřad mu vystaví potvrzení o hmotné nouzi a od placení poplatků je osvobozen.

Ypsilon 30.1.2009 17:34

Re: Odpouštění poplatků

"Mimochodem, v některých oblastech mají s tím potvrzením o hmotné nouzi lékaři problémy, protože to má většina pacientů

Většina pacientů to bude asi těžko, leda tak v Chánově. Hlásáte nesmysly. Poplatky totiž neplatí dle zákona 261/2007 (část čtyřicátá, § 16a odst 2, písmeno d) jde-li o pojisěnce , který se prokáže rozhodnutím, oznámením, potvrzením vydaným orgánem pomoci v hmotné nouzi o dávce , která je mu poskytována dle zvláštního předpisu (111/2006) ne starším 30dnů.. ;-P 

jj 30.1.2009 17:25

Re: Apatikáři

Pan Jáva kritizuje a hodnotí autora a při tom zřejmě netuší, že ze sebe dělá blbce. APATYKA se to slovo píše!

Pavel 30.1.2009 17:23

Tak myslím,

je celkem všeobecně známo, že názory pana R. se celkem plynule mění podle toho, kdo dá víc. ... a malé lékárny nejspíš nedaly nic ... . :-)

jirka.s. 30.1.2009 17:14

Re: Logika Modrých tupců

Jen politicky stupidní lidé volí proti Bufovi !!!!;-D;-D;-D

http://www.youtube.com/watch?v=DiHvh8KSVFw 

karel 30.1.2009 17:13

Nechapu.

Nechapu proč je čtyřikkrat vic lekaren jak v roce 89 a tehdy se ještě spousta leku připravovala, ovšem v noci a ve svatky je to horši. Nechapu jak to že už polovina lekaren nezkrachovala když je nam tim z hruba co 2. roky vyhrožovano. Nechapu proč nemohou byt u leku stejne ceny jako u novin a pod. když se na recept leky vydavaji ne prodavaji. Take nechapu proč se lekarny privatizovaly proč se nenechaly pod pojišťovnou ktere mohly nest zisk.

Ludva 30.1.2009 17:09

Re: Poplatky snižují solidaritu ve zdravotnictví

Příteli, zamyslel jste se někdy, z čeho platí poplatky ti nemocní ? Z nemocenských dávek nebo z důchodů. Stát jim je dává, aby přežili a pak jim je zase bere. To je Kocourkov.

standa 30.1.2009 16:59

Re: Logika Modrých tupců

Jiříku, my Modří tupci, se uživíme vždycky. Jenom s Vámi to bude horší, až doznáte že peníze by se neměly tisknout na objednávku kohokoli a kdykoli a že když je chci do něčeho dát, musím si je někde vzít.

H.K. 30.1.2009 16:59

Re: Poplatky snižují solidaritu ve zdravotnictví

 Pokud chybí peníze, je možno navýšit pojištění, solidarita se neporuší.

Zdraví je vzácný statek a je každého z nás. Moje ani Vaše  zdraví není státu. Každý z nás by měl o svoje zdraví náležitě pečovat. Pokud si vědomě zdraví poškozuje, měl by za to taky platit.  Solidarita by měla být dobrovolná. Měl by platit princip subsidiarity. Pomoc hledat nejprve u sebe a potom u okolí. Pomáhat hlavně těm, kteří se ne vlasní vinou dostanou do existenčních problémů. Nejsou srovnatelné housky v obchodě a péče o zdraví. Kolik DPH za rohlíky zaplatíte záleží na Vás. Možná budou za budoucí vlády ČSSD taky zdarma.

Ať to zalatí volové, kteří makají od rána do večera.

4. obecná 30.1.2009 16:54

Re: mýtus o šetření na drahé léky

Pro puristy jen dodám, že interpunkci mu odpouštím.....:-P

standa 30.1.2009 16:54

Re: Odpouštění poplatků

Nemáte zcela pravdu. Jen někteří středočeši poplatky neplatí. Babička z Kralup nebo z Neratovic platit musí, jelikož žádné krajské zařízení nemá v dosahu. A aby platit nemusela, hádejte koho bude příště volit? Každý středočech, od února i jihočech a mnoho dalších by měli mít stejná práva. Tzn., že v případě zájmu poslat doklad spolu s potvrzením o trvalém bydlišti panu hejtmanovi k proplacení. Mám pocit, že dnes se porušuje ústava. Všichni občané jsou si před zákonem rovni.

4. obecná 30.1.2009 16:51

Re: mýtus o šetření na drahé léky

Dělám to nerad, nemůžu si pomoct...., ale už je toho moc, milý johny. Která z následujících dvou vět je správně česky:

1.Kdyby jsi znal Wagnera tak by jsi si ani nedovolil ty jeho stupidity tady pověsit .

2.Kdybys znal Wagnera tak by sis ani nedovolil ty jeho stupidity tady pověsit.

Naprosto odhlédám od jejich obsahu....

Ludva 30.1.2009 16:50

Re: je to jednoduché

Myslíte, že darovat někomu příspěvek na léčení je trestné ? Dokonce dary tohoto typu jsou osvobozeny od daní. Nikdo nebrání obcím, aby postupovaly stejně jako kraje.

Kenavp 30.1.2009 16:49

Re: Jen 30 Kč,- ?

S tou tvou demencí se asi lehce nežije , co?