1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 30.1.2009 10:10

Re: Proč asi?

To víte, švec totiž škodí kapitalistovi tím, že opravuje poškozené. Kapitalista potřebuje prodávat nové! Jinak z toho kouká krize!

Real 89.176.75. 30.1.2009 10:09

Re: Nejde o poplatky ale o geniálního Paroubka!

Všichni věřili Jůlínkovi ! Asi v poměru 13: 0 !;-D;-D;-D Vy jste ale pako !8-o

Real 89.176.75. 30.1.2009 10:08

Re: Postrádám tady Clayovo vysvětlení,

nesmysly !

Real 89.176.75. 30.1.2009 10:07

Re: Postrádám tady Clayovo vysvětlení,

On Clay blábolí úplné nesmysli ! A k tomu  pochybnému autorovi nahoře ! LDN nemají peníze , protože exekutiva vládnoucí ODs snížila meziročně dotace o 60% ( na 40%)  Zřejmě jako mstu krajům a pacientům za prohrané volby !

Malý Aston 30.1.2009 10:07

Geniální Julínek!

Byl to geniální nápad nechat čechůny platit u doktora,v lékárnách i v nemocnicích.Najednou si všichni uvědomili,že nic není zadarmo a jak mají vytáhnout 30,00 Kč začínají přemýšlet. Za blbých 30,00 Kč naučil Julínek všechny ekonomicky přemýšlet.Kolik se musí vrazit prachů do školství a vysokých škol a občané se tam nic nenaučili. Julínek to dokázal.Najednou jsou v lékárnách věrnostní karty,přineseš recept a jako v Tesku šup a dostaneš slevu.Možná to dojde i tak daleko,že Vám uvaří i kávu.Když budou chtít přežít musí jít s cenou dolů.Trošku blbě se do toho sere Rath,neboť jeho zadarmo krajské lékárny podráží nohy těm ostatním lékárníkům a drží ceny od distributorů a výrobců zbytečně vysoké.Ale co chcete po Rathovi,který své vzdělání získal ještě za komoušů.:-D

chemik 30.1.2009 10:04

Re: Postrádám tady Clayovo vysvětlení,

Blbe!

K. Babák 30.1.2009 10:03

Re: Umím počítat

Kdybyste uvedl, jaký byl doplatek na ten penicilin a to druhé antibiotikum (pokud bylo dostupné) před dvěma lety, byly by to už tři položky.

Hariet 30.1.2009 10:03

Proč asi?

Nehodlám to číst, stačí mi titulek. Lékáren je všude  plno...  Ale ševců - opravářů  - jen tři ve městě. Proč asi?protože by se neuživili. Nedržte ruku nad lékárnami, svobodná ruka trhu rozhodne. A spravedlivě....Rv

John 30.1.2009 10:02

Re: Postrádám tady Clayovo vysvětlení,

Vy toho postrádáte daleko více, ale s tím se netrapte, lepší to nebude.

Jinak odkaz na vámi požadované je níže, ale pouze pro text chápající.;-D

doktor 30.1.2009 9:54

Postrádám tady Clayovo vysvětlení,

že lékárníci z těch 30 korun za položku na receptu nic nemají. Proč se tedy vlastně bouří? Jinak článek je plný omylů a nepravdivých tvrzení - specifikovat je by bylo delší, než samotný článek Pavla Plevy.

Morgan 30.1.2009 9:47

Naprosto souhlasím

Když přišla v Německu krize, přišel Hitler, navezl se do Židů a národ byl nadšen... (tedy jen chvíli, že).

Přišla krize. Přišel Rath, navezl se do lékárníků, "národ" je nadšen - ušetří 30Kč. (tedy jen na chvíli, že).

Bacha na to.;-€

Tomas 30.1.2009 9:44

Re: Nejde o poplatky ale o geniálního Paroubka!

něco na tom bude...

Tomas 30.1.2009 9:42

A je to tu zas. 4x více lékáren než před rokem 89

To je špatně? Proboha proč? Kdo vůbec může za to, že je tolik lékáren. Snad lékárníci? Už jsem jednou psal - jestli je to tím, že lékárny jsou dotované a nebo tím, nebo je to tím, že lidi tam chodí a utrácejí víc a víc peněz za prášky všeho druhu. Řekl bych že je to ta druhá možnost. Lidi dnes jsou shnilí cokoliv pro sebe udělat. Když se nachladí, místo teplé postele a čaje s citrónem lezou do lékárny pro prášek, když maj kila navíc, místo pohybu a cvičení lezou do lékárny pro prášek, když chtějí rádoby pro své zdraví něco udělat, místo pomerančů a jablek koupí v lékárně umělé vitamíny atd. adt.... Lidé jsou prášků chtiví a tak se nedivme, že lékárny nekrachují. Vzhledem k tomu, že nekrachovaly ani před zavedením 30-ti korunového poplatku, nemyslím si, že 30 Kč způsobuje blahobyt lékárníků. Mě rozhodně nevadí, že máme 4x víc lékáren než před rokem 89. Stejně tak mi nevadí, že máme mnohonásobně víc řezníků, a že řezníci jezdí v mercedesech a nedřou bídu s nouzí. Proč by také mělo.

Honza42 30.1.2009 9:41

Re: Nepotřebuji lékárníky ani lékárny.

A kromě povzdechnutí by nebyl přece jenom nějaký argumentík? No tak, zatlačte!

xtl 30.1.2009 9:40

ad zapomnětlivost

Příklad se zapomnětlivostí ukazuje na hodnocení informací z protilehlých stran. Vzpomeňme, když Rath zavedl opatření, která měla snížit spotřebu léku u nás dvojnásobně překračující spotřebu v západních zemích, bylo to v "nezávislém" českém tisku prezentováno pod titulkem "Rath připravil firmy o miliardu na lécích", přestože tyto peníze současně ušetřily zdravotní pojišťovny. Když podobné opatření zavedl Julínek a navíc zvýšil v opozici k předvolební tzv. smlouvě ODS s občany přímou spoluúčast pacientů, bylo to zapomnětlivým a pomaleji myslícím občanům ČR prezentováno naopak jako vysoce úspěšný pokles plateb zdravotních pojišťoven za léky. Nezdá se mi fér zákonem vynucovat navyšování zisků farmaceutickým firmám a prodejcům jejich výrobků přímým dotováním z kapes spoluobčanů, když k tomu má sloužit ústavní zákon o poskytování bezplatné lékařské péče na základě veřejného zdravotního pojištění.

Bula 30.1.2009 9:37

Re: Nenažraní lékárníci

Ovšem lékárník musí zaplatit daně (6 Kč z každých 30 Kč), i když těch 30 Kč nevybere, protože i těch nevybraných 30 Kč musí vykázat jako vybrané, aby nebyl postižen pokutou od pojišťovny za to, že nevybírá poplatky. Nejsem lékárník ani majitel lékárny.

dulcibelka 30.1.2009 9:35

Re: Umím počítat

R^

Bac L''Jean 30.1.2009 9:34

Re: Umím počítat

Těžko soudit podle jedné položky, mě zase vrtá hlavou, proč zaplatím za obyčejný penicilin 80Kč a za jiný antibiotikum (nepamatuju si název - vzhledná oranžovobílá krabička, podstatně lépe zabalené, komfortnější užívání po 12ti hodinách, zahraniční produkce) neplatim kromě "regulačního" polatku vůbec nic. Podle lékaře - mohl jsem si jako jinak "zdravý" člověk na tu angínu vybrat jeden z nich. Já si vzal penicilín >-, kolik lidí by si vybralo jako já?

Monika 30.1.2009 9:33

Re: Nepotřebuji lékárníky ani lékárny.

Pane nechtěla jsem na váš blábol reagovat ale nemohu jinak, jste velmi hloupý a ještě to dáváte na buben, ach jo.

čtenář zdrojů 30.1.2009 9:33

to je křiku kvůli poplatkům

Většina lékáren žije hlavně z prodeje léků za hotovost. Pouze lékárny v nemocnicích jsou na tom opačně. Zkuste si vy všichni vzpomenout, kdy naposledy jste byli v lékárně s receptem a kdy jste tam šli pro volně prodejný lék nebo vitaminy. Fronty jsou ve většině lékáren u pokladen za hotové a nikoli u pokladen za recept. Tyhle pindy o tom, že lékárníci zkrachují kvůli poplatkům, jsou nesmyslem.

Stejně to musí být těžký byznys to lékárnictví. Skoro bych řekl, že většina lékárníků si musí ještě chodit pro sociální dávky, aby uživili rodiny. Alespoň to tak vypadá podle jejich neustálého naříkání. Jistě si vzpomínáte, jak loni lékárníci protestovali proti zlegalizování prodeje volně prodejných léků mimo lékárny.

j 30.1.2009 9:33

Re: Katastrofický důsledek poplatků

Jenomže doktor chce přirozeně aby k němu pacient chodil co nejvíc to vám asi nedoťukne. Má z toho prašulky ale jen do té chvíle dokuď je má taky pojišťovna. Potom se ty platby trochu zpoždďují doktoři a nemocnice přestávájí platit svým dodavatelům a musí přijít zachránce Drath a nacpat tam pár miliard a jede se dál dokud to není ve stejném stavu. Ale ušetříme 30Kč a k doktorovi jdu kdykoliv když se mi nechce do práce.

Didi 30.1.2009 9:33

Re: zadarmo ?

V tom případě požaduji mít možnost pojistit se levněji, na nižší částku, s tím, že si některé služby budu platit hotově.

Jenže to by muselo u nás začít fungovat místo zdravotní daně zdravotní pojištění.

Malý Aston 30.1.2009 9:30

Nejde o poplatky ale o geniálního Paroubka!

Tak si to přiznejme,všechno špatně a čím hůře bude tím lépe pro Paroubka a jeho křiklouny.Copak někdo věří Rathovi a Drymlovi že jim jde o nějaké zdravotnictví? Na Drymla to již prasklo a na Ratha to ještě čeká.Pročpak nejel Paroubek do Davosu? Tam mohl vystoupit a navrhnout jeho geniální návrhy jak řešit světovou finanční krizi.Všichni tam jsou jen Jirka bude jezdit po Česku a přednášet svým socanům jak by to řešil,kdyby ho k tomu pustili a přesvědčovat že jedině on je ten kterého si zase musí zvolit do čela a návrh na tajnou volbu předsedy ČSSD  již není pravda a novináři to popletli.Socani tady vládli 8 let a udělali co? Kulové.Všechno co neudělali a udělat mohli nyní hází na jiné. Chvilku jim to budou občané žráti ale s touto politikou dlouho nevydrží jako s ní nevydržel Sládek.:-D

John 30.1.2009 9:29

Re: Katastrofický důsledek poplatků

Obecně platí když nečemu nerozumím tak se nevyjadřuji. Dopadá to tragicky.Rv

Anubis 30.1.2009 9:28

Materiál ke studiu Nomena

R^ Dík, toto je výborný odkaz. Tak co, pane Nomen rozumíte textu?? ;-D;-D;-D

Honza42 30.1.2009 9:25

Re: Nepotřebuji lékárníky ani lékárny.

Ano jen některé léky lze skladovat při pokojové teplotě. Pouze ty co jsou v regálech hned za lékárníkem, což je zanedbatlné množství. Kdo byl někdy v lékárně přece ví, že lékárník z regálů prakticky nevydává. Pořád běhá dozadu do lednice. ;-D;-D

Jaké zneužívání profesí? Co to blábolíte za nesmysl? Když si sám spravím odpad, tak jsem zneužil profese instalatéra??

Je jediný dovůd proč nejsou léky volně v prodeji. Politicko-lobistický.

Figel 30.1.2009 9:24

Re: Katastrofický důsledek poplatků

No, musím uznat, že tohle je opravdu, ale opravdu naivní představa.

j 30.1.2009 9:20

Re: Kouknou Pleva

Doufám, že toto vykládáte i sklářům

xtl 30.1.2009 9:19

Katastrofický důsledek poplatků

Autor tohoto příspěvku ukázal na katastrofický důsledek zavedení tzv. regulačních poplatků či vstupenek do ordinace, což je zvláště pikantní pro kojence, a dokázal, že různé nepřehledné poplatky a doplatky za léky jsou nesmysly, které zdravotní službu pacientům nijak nezlevňují, ale naopak celý systém nutně prodražují, protože vyžaduje dodatečné náklady na svůj provoz a umožňuje bezpracné zisky různých farmaceutických dealerů a prodejců prodejních automatů na vstupenky do ordinace. Hrůzná komplikovanost tohoto v podstatě vysoce stupidního systému má snadné řešení - zrušení všech poplatků a doplatků a odpovědnost za kritizované tzv. zneužívání lékařské péče nechat na rozhodnutí odborníků, tedy lékařů.

Anubis 30.1.2009 9:19

Re: Nepotřebuji lékárníky ani lékárny.

Viděl jste pane někdy instalatéra spravovat těsnění? Vytáhne šroubovák dvakrát se sehne a něco profoukne a je to. ..... Hluboce si vážím práce instalatérů a neposuzuji  je takto povrchně. Jen jsem je použil jako příklad. Tak by šlo zneužít spousta profesí. A k tomu skladování a kyselině. Právě pro takový názor nejde dát  léky k přímému prodeji. Jen některé léky jde skladovat "při pokojové" teplotě, je spousta indikací k použití Magistra liter atp. Všiměte si, že i když byly některé léky uvolněné k volnému prodeji, tak se jejich prodej moc nerozšířil. Proč asi. Zkuste si otevřít s nimi krám a pak se ozvěte.