2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 23.4.2009 9:10

Jen více takových pravičáků a volby levice s přehledem vyhraje.

Pokud někdo hodnotí politické strany jako autor příspěvku, pak je jasné, že jeho úsudek se zcela míjí s realitou a proto já, jako občan podporující myšlenky sociální demokracie, jsem tím potěšen. Čím více se pravice bude mýlit, tím je naděje na volební vítězství levice větší.

Pokud by někdo měl objektivně hodnotit demokratičnost chování politických stran, tak musí dojít k závěru, že bezkonkurenčně nejdemokratičtěji se chová KSČM. (Je možné si myslet, že je to jen slupka a mluvit o nějakých temných záměrech jiných, ale to si lze myslet o každé politické straně bez výjimky a tudíž takové uvažování k ničemu nevede.)

Ostatní politické strany se demokraticky nechovají. U ČSSD mně to vadí, u zelených, ODS a lidovců mně to nepřekvapuje.

ČSSD by měla výrazněji posílit levicovost svého snažení a politici ČSSD by neměli podléhat pokušení korupce.

Balsamo 22.4.2009 20:40

Slavíku.

Tvůj zpěv na oslavu odulého Paroubka a dehonestaci Topola je falešný jako celé levičácké hnutí! běž si dát někam za roh facku, ať se probereš!    ;-D

Ing.Josef Novák 22.4.2009 20:08

jsem důchodce

a pořád čekám na tlustou peněženku a důchod 20.000,-, to jste mi slíbili a já vás volil stejně jako vetšina důchodců z Libně a teď vidím že už odcházite, to já tomu Paroubkovi nikdy nezapomenu, budu Vás ale volit znova ,vím že už to nebude tlustá peněženka ale aspoň těch 15.000,- pro nás důchodce by se někde mohlo najít, váš volič ODS

Balsamo 22.4.2009 20:43

Re: jsem důchodce

nebreč! Já mám důchod 9300 a nestěžuju si! Za komoušů jsem bral 1200 a ho*no jsem si koupil, protože v krámech nic jiného neměli, než to bolševické ho*no!   8-o;-€(Y)

Vašek 22.4.2009 17:34

Neúplná fakta

V článku jsou dva důležité faktory,ale jejich vliv není zcela dotažen.Především povolební pat v r.2OO6 měl být řešen novými volbami,to souhlasí,ale co nesouhlas je,že pro to nebyla vůle potřebného počtu poslanců a senátorů.Pro byla pouze ODS a SZ,ostatní-ústavní většina byla proti.Nejasný navíc byl postoj prezidenta,který horoval velké koalici.Druhým nedotaženým názorem je uváděná možnost podat demisi koalicí,dojednat možnost vládnutí do konce předsednictví a pak volby.K tomu by byl zcela zásadní kladný postoj VK,který ale v důsledku koaliční podpory LS nebyl ani možný ve snu.V té době již postoj VK a ODS byl antagonistický.

MYKY 22.4.2009 18:46

Re: Neúplná fakta

VaVaVašku, co to kokokoktáš? ;-D;-D

Na nové vovovolby nebyla třeba žádná ustavní většina a dodododokonce ani nééébyla třeba věvěvětšina!

Prostě stastastačila  100 (slosloslovy stovka), která by 3x (slosloslovy tři krát) nééééépodpořila vládu a volby by z ústavy vyvyvyplynuly samy. A sesesesenát do toho nemohlo propropromluvit. Tááák si to přepřepřeber a óóóprav! :-P

Pete Brich 22.4.2009 16:48

Na obranu ODS bych připomněl nadmutého Roka a na smrt vyděšeného Kalouska, kterak lidu oznámili, že přes noc vytvořili vládu s komunisty v zádech.

Tehdy jsem chápal vytvoření současné obskurní koalice jako hráz proti napochodování Roka do Strakovky. Ovšem že to bylo za cenu, že koalice bude bude plnit program zeleného Khmeru a ty zbytečky programu ODS bude rozkopávat ČSL, to se ukázalo až časem. Poslední chvíle, kdy měl být zelený Khmer vykopnut, byly po prezidentské volbě. Tehdy už zcela zřetelně zvítězila zmiňovaná touha si zavládnout. Utišujícím prostředkem u těch s labilnějším žaludkem měly být vidiny bruselských sinekur, podaří-li se prostrčit Lisabonskou smlouvu parlamentem. Tmel s názvem "kapři si rybník nevypustí" je velice odolný. Proto to překvapení jak u ODS tak u Roka s Falmerem, že se našel čtyřlístek přeběhlíků, aniž to jejich pokladnu nebo ústa něco stálo.

Tak si kluci a holky zavládli. Intenzivní přeměna ODS v US a polibek smrti od Pravdy a Lásky jim dává šanci jako US si jedno období zaprostituovat s Rokem a po jejím vzoru se vytratit do věčných lovišť.

PB

Martin 22.4.2009 17:01

Re: Na obranu ODS bych připomněl nadmutého Roka a na smrt vyděšeného Kalouska, kterak lidu oznámili, že přes noc vytvořili vládu s komunisty v zádech.

No néééé,ty mudrlante,každá vláda od 89r. byla s komunisty v zádech,i Klausova - a všechny další vlády budou komunisty kontrolovány ať se ti to líbí nebo ne. :-D

kmotrdrobek 22.4.2009 16:04

Lisabon a ČSSD

Na jedné straně plná hu..a řečí o přijetí Lisabonské smlouvy a na druhé podražení vlády v době předsednictví EU. Podražení vlády považuji za oprávněné z hlediska opozice, ale zároveň i za protievropské, pokud se tak stane v době řízení celé unie. Tak je tedy pan Paroubek pro a nebo proti EU? Panu Paroubkovi je to očividně jedno, neboť se řídí průzkumy veřejného mínění, což je pro politika neomluvitelné. K tomu jenom vzkaz pro agenturu STEM, aby se podívali, jak dopadl Čs.ÚVVM po únoru 1948, když se stal komunistům nepohodlný.>-!!!!

nup 22.4.2009 15:51

Ano, je třeba zařvat "Dost!"

A voliči to udělali v listopadu, autore. Dost důrazně. Že to adresáti nepochopili, to skutečně není problém voličů.

Martin 22.4.2009 17:07

Re: Ano, je třeba zařvat "Dost!"

ano, oni ti ÓDSáci ještě nepostřehli,že všechny korupční aféry,všechny bankovní i obchodní a podnikatelské !! podvody,dělají z 99% zbohatlíci z pravice. Proto v říjnu řekne většina lidí DOST bolo pravičiakou !!

Dušan Streit 22.4.2009 15:39

Nejenže se Topolánek diskredituje Havlem

On si zadal i s Paroubkem:

http://streit.blog.idnes.cz/c/78764/Co-je-horsiho-nez-Paroubek-Paroubek-Topolanek.html

F. Čech 22.4.2009 15:09

Nevím o čem mluvíte

S jakými hodnotami byla podle vás autore spojována Klausova ODS? Jaké to asi byly hodnoty, které ji přivedly od předvolební mobilisace k odmítnutí reálně sestavitelné 102 členné pravostředové koalice? jaké hodnoty prokázala Klausem vedená ODS neuvěřitelným saltem spočívajícím v dosazení vlády ČSSD s předem zaručenou podporou pro celé volební období v rámci oposmlouvy?  Nebo máte snad na mysli ty hodnoty, které si vybraní ódéesáci spoluze socany přivlastnili v rámci následujícího čtyřletého klientelismu a nekontrolované korupce za to, že se zřekli na Klausův pokyn kontrolní opoziční role? A nebo máte na mysli hodnoty, které ODS do černého fondu věnovali neexistující sponzoři anebo jim je přinesli nějaké tetičky v igelitkách? O jiných hodnotách klausovy ODS opravdu nevím. Právě pro absenci základních hodnot  také ODS pod Klausovým vedením prohrála dvoje parlamentní volby po sobě a Klaus musel být vyšoupnut na Hrad, aby neškodil ODS dál neškodil a Topolánek konečně mohl s ODS parlamentní volby vyhrát.  A to, že se ODS za své hradní koryto odvděčil tak jak se jí odvděčil je jen dalším důkazem jeho lidské "hodnoty"!   

Zeměžluč 22.4.2009 16:01

Re: Nevím o čem mluvíte

To podepisuji, bravo.

Minutus 22.4.2009 14:45

vládnoucí garnitura ODS

se v tomto státě "vyprázdnila" nazývajíc své počínání "reformou". Nedokázali vůbec nic a ani nechtěli dokázat nic jiného, než si nahrabat na privatizacích a od lobbistů. Tato vláda si vládnout nesnažila a autor je snílek, pokud si myslí, že "hodná opozice" kdekoliv bude v zájmu keců o "politické kultuře" nechávat u moci vládu, kterou má příležitost svrhnout. Vláda má vládnout tak, aby opozice tu možnost nedostala.

demo 22.4.2009 20:36

Re: vládnoucí garnitura ODS

Přesně tak!!!!!!

jarda 22.4.2009 21:24

Re: vládnoucí garnitura ODS

konečně to někdo dovedl napsát tak,  jak je to ve skutečnosti

agent 22.4.2009 13:23

svazak radní z prgy zabil

 anšto měl u sebe prachy  tak se vykoupil odpustkem a je čistej jako slovo boži  kdo nema prachy tak nemuže zabijet současný výklad demogracie v čezku co nato soudruh kocab a marti burza ?????? co nato vykladači moralki  v čechistanske bananiše respublice  asi bude ticho a mrtvej brouk(Y)(Y)

Zeměžluč 22.4.2009 16:02

Re: svazak radní z prgy zabil

Nemrxxdá ti?

Malý Aston 22.4.2009 13:07

Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

Jakákoliv reforma čehokoliv ihned narazí,pokud nezajistí více všem a ještě někteří budou nadávat že dostali málo.Je potřeba dělat reformu jako v Maďarsku,mluvit a mluvit a pak vyhlásit státní bankrot.Nebo jít po cestě Klementa Gottwalda. Zase všechno ukrást všem co již něco mají a zase se může několik let jejich výsledek práce prožírat a až se prožere,pošlou se občané do ulic s klíčky že tak si to nepředstavovali a je zase 20 roků klid.Na a my se nacházíme v tomto období kdy jedni říkají je potřeba těm kapitalistům všechno vzít a rovnoměrně rozdělit. A tak se těším na nový 28.říjen 2009 jak budou socani a komouši těm bohatým,tedy nad příjem 20 000,00 Kč měsíčně,hrubého zase všechno znárodňovat a těch dalších klíčníků se již nedožiji.;-P

portwyn 22.4.2009 13:19

Re: Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

Takže bylo správné cokoli ODS udělala a jen zlý Paroubek koupil hloupé Čechy za 30 Kč, takže zrádce Tlustý mohl sám a sám svrhnout vládu?

Nebo i ODS udělala nějakou tu chybu?

Malý Aston 22.4.2009 13:43

Re: Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

ODS udělal jednu zásadní chybu a to,že neměla vytvářet vládu se Zelenými a podrazáky z KDU. Sice na dva roky zabránila vládě komoušů ale to je slabota. Měla pěkně říci,vážení občané my jsme vyhráli ale zelené hlavy budou přinášet blbosti a lidovci jak to bude možné zase nám píchnou kudlu do zad. Tak se i stalo. Již po tom volebním patu a slavnostním projevu soudruha Paroubka měli urychlit předčasné volby. A Klaus? Proč pořad trval na dohodě? Všem to bylo jasné že s prolhaným Paroubkem a hulvátem Rathem žádná domluva a dohoda možná není.;-)

westík 22.4.2009 13:53

Re: Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

 A Vy, Malý Astone, si vážně myslíte, že voličstvo by na ta pěkná slova o blbostech zelených hlav a lidovců vážně slyšelo ?8-o8-o A o tom, že by Klaus tlačil na dohodu ,nic nevím, asi jsem v tu dobu byla někde ve 4.prostoru :-/ Zato jsem velmi zřetelně slyšela, jak Topolánek se domáhal pověření sestavit vládu :-(

portwyn 22.4.2009 14:16

S řadou věcí souhlasím,

vlastně skoro se vším. Ovšem je třeba říci, že ODS se tak nechovala.

Buď z blbosti (pan Topolánek naletěl panu Bursíkovi) nebo z korytářství. Pravděpodobně tam byl mix obojího...

westík 22.4.2009 13:48

Re: Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

no, buďme trochu objektivní: těch reforem hodných toho názvu zase tolik nebylo , a je otázkou, kolik z nich zbude, pokud -nedejbože-Paroubek a spol. se dostanou k moci  ! Myslím, že  státní loupež= znárodnění zase tak moc nepřichází v úvahu; pořád ještě jsme v EU a to, co by za tu státní loupež stálo, je německé, rakouské .....atd. Tzv. nová "elita" by mohla a) více se zadlužit (pokud vůbec někdo ještě ČR bude ochoten půjčit), b) zavést progresivní zdanění (což znamená, že ti s opravdu vysokými příjmy si zvolí jiný daňový domicil. ).  Takže hlavně to odnesou ti, kteří onu elitu zvolili -ono toho totiž k "prožrání"  tak  moc  nezbude:-/

ěšra 22.4.2009 14:44

Re: Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

Nedej -bože je to úplnš jedno kde nic není nebude co rozdávat,cintáme tu všichni a smát se budou komouši,píši to a nejsem od pravdy vůbec daleko a ani nejsem socka ani do leva  a dobře nám tak co jsme si zvolili a zvolíme budeme mít.Dnes se mi dostal do schránky časopis strany věci veřejné.Je to jako před slibem ods před volbami a věřte nemít už za moje leta zkušenosti s tě8-omi sliby zase naletím ale protože jsem baba nad hrobem ,jsou mi už všichni ukradeníRv

Eva 22.4.2009 15:04

Re: Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

Vážení,

Vzpomene si někdo na socialistický program Agenda 2010, se kterým šel Paroubek za Topolánkem kvůli sestavení vlády v 2006 ?

Pokud ano, tak si uvědomnte, že jeho plněním by se nastavili refirmy, o kterých se stávající koalici v demisi ani nesnilo.

Ale Topolánek měl strach ze svých spolustraníků, tak "koryta" zařídil s pomocí pozitivní nebo negativní stimulace opozičních poslanců.

Dobře mu a celé ODS tak.

Zeměžluč 22.4.2009 16:05

Re: Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

Ono totiž už to co bylo k prožírání je zprivatizováno, víme.

Roy Boehm 22.4.2009 15:17

Re: Je potřeba dělat reformy tak aby všechno bylo zadarmo!

Pidiastone, reformy se,aspoň v normálních zemích, dělají proto, aby se a) změnil nějaký nežádoucí vývoj; b) získala nějaká konkurenční výhoda do budoucna. Jenom podotýkám, že to zlepšení by měla přinést reformovanému systému a ne osobě/straně/kamarádům reformátora. V obou případech je vhodné voličstvu dobře vysvětlit, proč se tak děje a jaké změny k lepšímu jim to (byť třeba až v dlouhodobém horizontu) přinese. Reforma typu: "vy teď budete platit u doktora třicetikorunu, a my pak lépe svým kamarádům prodáme úspory ve zdravotních pojišťovnách", nespadá ani do jedné z jmenovaných kategorií. A ještě ke všemu se nikdo ani nepokusil voličstvu naznačit, jak by jim mohla být ku prospěchu. I když, uznávám, že to je úkol, ze kterého by se zapotil i Pepík Goebbels. Tož tak!

janoryna 22.4.2009 12:29

jak to zatím vidím, tak jediná partaj, která

 se pokouší tady uvádět do života určité hodnotové soustavy a z nich vycházející způsob vedení společnosti je KSČM. a teď si představte, že by díky práci našich prozíravých "pravicových" politikům vyhrála volby při zavedeném většinovém systému.  takže, s ohledem na současné trendy většinový systém nikdy !