26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mlíčňák 22.4.2009 13:08

Re: jak to zatím vidím, tak jediná partaj, která

Vážený(á) Janoryno,

KSČM má vě většinově volené jednaosmdesátihlavé horní komoře 3 (slovy tři) bezvýznamné senátory. Můžete vysvětlit, jak by mohla při zavedení většinové volby vyhrát?

Malý Aston 22.4.2009 13:48

Re: jak to zatím vidím, tak jediná partaj, která

No tak se přijme zákon a Paroubek ho podpoří že se hlasy komoušů násobí 10x a je vymalováno.:-D

janoryna 22.4.2009 16:47

Re: jak to zatím vidím, tak jediná partaj, která

předtím měli nulu, a v důsledku poliotiky snižování daní a zvyšování dph, zvýšení spoluúčasti na zdravotní péči a privatizaci penzijních peněz stačí 2 volební období. V roce 2004 socany ze senátu vypráskali, teď to musela zachraňovat bémova Praha.

Mlíčňák 22.4.2009 17:43

Re: jak to zatím vidím, tak jediná partaj, která

Mluvíme-li o komunistech, pak nikdy "předtím" nulu neměli, od ustavení Senátu v roce 1996 mají vždy tři až čtyři senátory (přičemž jim mírně nahrává nízká volební účast).

Pokud jde o "socany": jistě, sociální demokraté při většinovém systému klidně vyhrát mohou, ale Vy máte vysvětlit, jak může vyhrát KSČM?

pteryx 22.4.2009 12:17

Toplánek se spolehnul Paroubkovu inteligenci,

neuměl si zřejmě představit že by ten člověk shodil vládu v době předsednictví, což ČSSD nepochybně ubere v příštích volbách dost hlasů. Reformy, které se snažila Topolánkova vláda prosadit se v době předsednictví záměrně zastavily, takže pro torpédování vlády opravdu nebyl důvod. Je třeba si uvědomit, že pokud bychom dokázali ztrátu prestiže republiky vyčíslit ekonomicky, šlo by to do stovek miliard kč (o škodách pro EU nemluvím). Komentář nějakého novináře na této realitě nic nezmění.

hela 22.4.2009 12:42

Re: Toplánek se spolehnul Paroubkovu inteligenci,

přesně takR^

gerontusinza 22.4.2009 14:27

Tak to tedy ani náhodou......Re: Toplánek se spolehnul Paroubkovu inteligenci,

Topolánek se spolehnul  na to, že každý se bude bát ho shodit a tak se choval jako dryáčník..... ten člověk díky svému charakteru a "schopnosti" vládnout nemá nárok na jakékoli ohledy..... Paroubek udělal to co musel... a bylo to jen  dobře......:-/ 

Kecal. 22.4.2009 16:05

Re: Tak to tedy ani náhodou......Re: Toplánek se spolehnul Paroubkovu inteligenci,

Už zase;-O

LOJZA 22.4.2009 14:37

Re: Toplánek se spolehnul Paroubkovu inteligenci,

Správně píšete pokud bychom dokázali vyčíslit. Víte moc dobře, že se to vyčíslit nedá a proto plácáte a plácáte nesmysly a lidi to budou číst a číst a ta hluboká hloupá myšlenka jim utkví v hlavách a začnou mluvit ne o stovkách miliard jako vy, ale o stovkách biliónů a polezou jim při té představě oči z důlků a ČSSD se stane největším škůdcem této země od dob zrzavého Zikmunda. Žádnou ztrátu prestiže tato země neztratila v důsledku pádu vlády a ČSSD žádné hlasy taky neztratila. Tuto vaší myšlenku (naději=vaše přání je otcem vaší myšlenky, jestli se to dá myšlenkou nazvat) vyvrátily poslední průzkumy, neboť naopak rozdíl mezi ČSSD a ODS vzrostl. To jste nezaznamenal? O jakých reformách, které byly záměrně zastaveny mluvíte? Vždyť blábolíte a nevíte co.

Roy Boehm 22.4.2009 15:07

Re: Toplánek se spolehnul Paroubkovu inteligenci,

Ztráta prestiže (sic!) ČR v řádu stovek miliard? A to jste si vycucal ze kterého prstu? Řekl bych, že naše prestiž v EU nestojí (a nestála) ani za zlámanou grešli. A pád Topolánkovy vlády určitě EU nezpůsobí než radost. Takovej Sarközy z toho určitě uchcával smíchy. Když během předsedování padly vlády v Dánsku (1993) a Itálii (1996), taky se svět nezbořil a obě země to ve zdraví přežily.

NObody 22.4.2009 12:01

Potřebovali si nahrabat

Hned po volbách muselo být nejenom Topolánkovi, ale především Klausovi zřejmé, že plichta v parlametu ODS neumožní prosadit svůj volební program.  Místo aby oba uznali realitu, sedm měsíců vystavovali stát trapnému bezvládí. Na co čekali? Kdo vlastně vymyslel  tu podvodnou fintu s přetahováním přeběhlíků? Topolánek nebo Klaus? To on má na svědomí to, co se dělo pak, od  trapně neobratného Julinkova protlačování zdravotní reformy, až po pád vlády. Tohle se přece dalo čekat od začátku. Naskýtá se otázka, proč to tak muselo dopadnout? Vychází mi jediné vysvětlení, potřebovali si nahrabat. Jeden případ za všechny ty, které byly pro každého očividné, tím byl podvod ministra dopravy, který v rozporu se zákonem nahrával své firmě státní zakázky za miliardy, což jsme zaplatili my daňoví poplatníci, K tomu už není co dodat.

westík 22.4.2009 12:11

Re: Potřebovali si nahrabat

Hmm, kam na ty nápady chodíte, NObody?  Do svého nitra anebo k nějaké věštkyni ;-D

portwyn 22.4.2009 12:14

Re: Potřebovali si nahrabat

1) Václav Klaus si nenahrabal o nic více ani o nic méně než za jiné vlády.

2) Václav Klaus vždy prohlašoval, že chce akceschopnou vládu s řádnou podporou ve sněmovně. Nejjednodušší cestou by byla velká koalice. Klausobijci mu láli za to, že chce obnovit opoziční smlouvu. Obviňovat VK, že zavinil neexistenci velké koalice, je obyčejná lež.

3) Máte-li na mysli Topolánkovu menšinovou vládu, tak VK volil zcela standardní řešení - jmenoval premiérem vítěze voleb a jmenoval ministry z jeho nominace. To by bylo řevu, kdyby udělal cokoli jiného...

pteryx 22.4.2009 12:20

to je sice do jisté míry pravda,

ale nic to nemění na tom, že ČSSD si pro torpédování vlády vybrala ten nejméně vhodný čas, aniž by k tomu byla nějak vyprovokována. Naopak, např. kontroverzní ministr Julínek byl preventivně vyhozen, aby neškodil ...

Roy Boehm 22.4.2009 15:24

Re: to je sice do jisté míry pravda,

Nesmíte Jyrku hned podezřívat z nějaké promyšlené akce. On prostě měl svrbění, že už dlóóóuho nebylo hlasování o důvěře. Ani ve snu jej nemohlo napadnout, že Bursík vykopne 33,3333% svých poslanců, a že Dalík nedokáže zkorumpovat Tlustého se Schwippelem. Z Jyrkova žížalího kroucení po pádu vlády bylo jasně vidět, že na tuto eventualitu nebyl VŮBEC připravený.

portwyn 22.4.2009 15:30

Re: to je sice do jisté míry pravda,

;-DR^R^

janoryna 22.4.2009 12:31

Re: Potřebovali si nahrabat, ale nebojte se,

vaše penze bude vyplácena z penzijních fondů. tato reforma se začíná dařit. byly přece zmenšeny příslušné odvody podniků.

Roy Boehm 22.4.2009 15:34

Re: Potřebovali si nahrabat, ale nebojte se,

Nic ve zlém, ale zrovínka reformu penzijního systému poslala vládní koala k ledu hned po svém ustavení. Zmiňované snížené odvody jdou na vrub protikrizových opatření. Penzijní fondy, které u nás nyní fungují, Vám budou tak akorát přilepšovat k důchodu, tedy bude-li jaký. Na druhou stranu, tato krize, která ožebračila miliony lidí šetřících na penzi v různých typech fondů či nákupem akcií, naznačuje, že ta důchodová reforma se bude muset udělat asi na celém světě.

Zeměžluč 22.4.2009 16:19

Re: Potřebovali si nahrabat

No když se podíváte zpětně na Topolánkovo vystupování coby podnikatele s jeho 65-ti milionovým rancem dluhů, tak je vám snad jasné proč šel do politiky a ty průsery s čerpáním dotace na stavbu elektrárny na sev. Moravě? Copak si lidi opravdu nic nepamatujete? Já nevím co potřebujete pořád dokola vysvětlovat. Všichni se hrnou do politiky proto, že za  státní, tedy jisté peníze se nejlíp podniká. O jaké reformě ve zdravotnictví to tu blábolíte, vždyť šlo jen o pokus dostat se na kobylku 200 miliardám státních vočí které, se rok co rok sypou do zdravotnictví ,které nám,  tobě, jemu seberou a pak vykládají že zdravotnictví nemůže být zadarmo, však taky sakra není. Podívejte se na Chrenka a jeho poskoky na ministerstvech - Hroboň, Šnajdr to jsou ti praví, kteří mají tu zlodějinu připravit a pitomý Julínek s tím trpaslíkem co nenávidí normální lidi , tam byli jen jako stafáž! Bohužel to na Chrenlka prasklo díky krizi dřív než si myslel, že má dluhů za miliardy, oni by se ty prachy přeprané přes pojišťovnu šikly, že. Teď podrazáci vládě doplatili na podrazáky v opozici a je vidět, že si podminovali svoji pozici sami, teď se  zřejmě stane z přetahování pomatenců typu Melčáka běžná politická praxe-máme se asi na co těšit.

demo 22.4.2009 20:31

Re: Potřebovali si nahrabat

Nejhorší je na tom fakt, že všichni ti političtí hochštapoléři, hradem a strakovkou počínaje a Valštejnským palácem konče, se cítí být beztrestní, mají jistotu, že na ně je spravedlnost krátká, odhlasovali si proto doživotní imunitu, i kdyby totálně vytunelovali státní kasu až do dna. Tady by už pomohla snad jenom ta středověká spravedlnost, defenestrace.

hafusak2 22.4.2009 11:18

Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

to je samé Paroubek tohle, Paroubek támhleto. Už to nemá smysl. Vláda, která za nic nestála padla, a tohle ji má dodatečně ospravedlnit? Ať si ODS a spol. připraví pořádný program na volby a přestane jalově kecat, protože jestli bude jen žvanit, tak kromě nadávek nebude moci před volbami nic nabídnout a projede to definitivně. Já pro ni brečet nebudu, ale jsou tu jiní, kterým se snad zhroutí svět.

historik 22.4.2009 12:07

Re: Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

Hafusaku a co tak asi teď dělá Paroubek. Má snad ČSSD pořádný program? Tedy, kromě hafusáckých pomluv ODS. Cožpak Paroubek, Rath a spol. spolu s hafusakem jenom jalově nekecá? Co, kromě nadávek, nabízí ČSSD? Úřednickou vládu, protože se sama bojí republiku v celosvětové krizi vést. Třináctý plat důchodcům, za cenu zadlužení. A přitom důchodci jsou snad jedinou komunitou, které se krize netýká. Přidáno dostanou podle inflace která je minimální. Tak čím je krize bije? Zruší poplatky ve zdravotnictví, po kterých první volal jejich současný zavilý odpůrce, populista MUDr. Rath. Zrušit stavbu amerického radaru, kterou rozjednal sám velký vůdce Paroubek. To je program strany, která chce republiku vést? Já pro ČSSD  brečet nebudu, ale jsou tu jiní, kterým se snad zhroutí svět. Když topolánkova vláda z anic nestála, za co stály vlády tří předsedů ČSSD? Co nám zajistily? Pastelky a dluhy v době největší konjuktury.

hafusak2 22.4.2009 12:28

Re: Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

Vy snad máte křišťálovou kouli a z ní věštíte. Nikdo ještě s žádným programem na světlo nevylezl, ale Vy už víte co tam má ČSSD.

westík 22.4.2009 12:37

Re: Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

R^to historik !  Jsem už sice státní rentiér-důchodce, ale 13.důchod oželím !  Nicméně stejně jsem si připadala jako bílá vrána ,když jsem po včerejší návštěvě krajské nemocnice  v Jihlavě zřejmě jako jediná zaplatila "julínkovné" :-(

westík 22.4.2009 12:40

Re: Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

chci tím naznačit, co dělat s tímhle  elektorátem - tedy voliči :-(

J. Souček 22.4.2009 13:18

Re: Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

Historiku, prostuduj si ústavu a zdůvodni, prosím, jak by mohl Paroubek vést republiku. Jalové kecání jsou i další tvé body. Důchodci jsou obecně nejslabší sociální skupina, protože procentuální podíl důchodů je pod 50% průměrné mzdy. Poplatky v zavedené podobě jsou zřejmě od počátku většinově neprůchodné (viz poslední volby). Jednání o stavbě radaru začal poslanec Payne (ODS). Je zvláštní, že ODS nikdy nedotáhne své volební období do konce a vždycky po ní zůstane stát v červených číslech. Že pak ČSSD musí doplácet např. privatizaci bank (97), to co jim chcete vyčítat? Nezapomeňte také na Českou konzolidační agenturu ( p.Charouz 5,5OO,OOO.OOO Kč) a likvidace dalších toxických aktiv z vlády p.Klause. Budete-li se k vyjadřovat nezapomeňte na peníze z velké a malé privatizace a  o tom kde skončily. 

Vocílka 22.4.2009 14:41

Re: Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

Nevím proč hafusákovi nadáváte,on jenom napsal, že by si ODS měla připravit takový program aby získala dost hlasů

k vytvoření vlastní většinové vlády. A pokud ČSSD nemá pořádný program,tím lépe, alespoň program ODS bude o to působivější.

LOJZA 22.4.2009 14:45

Re: Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

Co to melete osobo, která si dáváte jméno historik. Jak jste přišel na to, že se ČSSD bojí sama republiku vést v celosvětové krizi? Kdo a kdy nabídl ČSSD, aby to vzala, a kdo a kdy to jménem ČSSD odmítl?

demo 22.4.2009 20:41

Re: Přestaňte už tím kafemlejnkem točit,

Stručné, jasné a naprosto přesné!!!!!!

JaS 22.4.2009 11:05

Pěkně se to říká,

ale obtížněji udělá - s partou lidí, kteří moc nedrží pohromadě, s takovou silou z druhé strany, které nezáleží  na ničem než na bourání, a s takovou partou voličů z nichž velká část dá víc na sliby než na práci. Čekají nás pěkné s*ačky.