26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hela 22.4.2009 10:32

kdyby to Topolánek tušil

kdyby Topolánek tušil,že Paroubek udělá podraz a nesplní slib,že během předsenictví EUnebude na vládu útočit,určitě by o demisy po přednictví uvažoval..a konal by..

hlava22 22.4.2009 10:40

Re: kdyby to Topolánek tušil

ani omylem, držel se koryta po krajských volbách a na kongresu dost nechutným způsobem.

Marat 22.4.2009 13:44

Re: kdyby to Topolánek tušil

Volte Paroubka, ten se koryta štítí. Nemůže spát hrůzou ze strachu, že by mohl být předsedou vlády a to možná na věčné časy. Dokonce z té hrůzné představy uvažoval o sebevraždě. Prý se chtěl oběsit na ocasu té bronzové kobyly, co na ni na  tom rynku sedí bronzový S. Venda.

gerontusinza 22.4.2009 14:32

S vámi a s vaším IQ je to docela sranda......Re: kdyby to Topolánek tušil

a to byste váížně chtěl diskutovat...? A o čem, prosím pěkně, soukmenovče milený.....?;-D

derik 22.4.2009 11:04

Re: kdyby to Topolánek tušil

Pokud by Topolanek byl vedoucim skautu, vzal male deti v zime do hor, nemel dostatecne zasoby jidla, varovani o tom ignoroval, cestou by jeste vyhodil par konzerv, a pak fnukal ze ho z takove vypravy odvolali protoze on je pry uspesny?

Ivan 22.4.2009 10:10

Kdyby.

Autor zapomněl na Kubiceho aféru.  Při opakovaných volbách by ČSSD vyhrála zdrcující převahou, to bylo přece jasné každému.  Kubiceho zpráva byla takovou sviňárnou, že by se voliči od ODS odvrátili už jen kvůli tomu. ČSSD přitom měla (a stále má) v záloze zbraň daleko silnější a tou je rozhodný postoj proti americkému  radaru v ČR. V okamžiku, kdy se stane radar volebním tématem, je výsledek voleb jasný.

gerontusinza 22.4.2009 14:40

Ivane ač s vámi dost často souhlasím tak zde nikoli......Re: Kdyby.

když o někom před národem řeknete, že je mafián tak řada lidí to považuje za něco, co by i mohlo být pravda...... proto, by Kubiceho zpráva "pracovala" i nadále...... Ovšem, když 3 roky žádné výsledky a kecy stále stejné, je jasné i staré Blažkové o co šlo...... takže ten pán zkončil na smetišti a jeho bojs jsou nadále nevolitelní...... No jestli si s nimi chce někdo špinit partaj jeho věc, ale Vondra, Langer,Tlučhoř, Topolánek a Vidím mají myslím zcela "vystaráno"......... ;-)

portwyn 22.4.2009 10:01

K těm lidovcům

Vzpomeňme na to, jak kdosi kroutil lidovcům před volbami krkem za potlesku značné části místních skalních voličů ODS. Ironický bilboard "Miroslav Kalousek - nejčestnější člověk ve státě" byl vítán se škodolibou radostí.

Najednou je pan Kalousek v očích stejných komentátorů "nejlepším ministrem financí, jakého jsme kdy měli". Co že tak náhle?

Faktem zůstává, že ODS na samostatné vládnutí nemá dost velkou voličskou podporu. Topolánkovo spoléhání se na Bursíkovo křídlo v SZ bylo předem odsouzeno k zániku (a tušili to asi všichni kromě pana Topolánka a pražské kavárny). Většinový systém by pravděpodobně nastolil hegemonii levice a la Švédsko. Bez lidovců se tedy ODS neobejde v žádné příští vládě s výjimkou velké koalice nebo vládnutí s komunisty.

hlava22 22.4.2009 10:08

Re: K těm lidovcům

je ovšem potřeba nějak prodloužit délku života. Lidovci a komanči vymírají a mladí voliči, pokud mají zájem o sociální program  se dají spíš k Jirkovi.

Ivan 22.4.2009 10:13

Re: K těm lidovcům

Vzhledem k tomu, že KSČM si počíná demokraticky a jako jediná strana není zatížena korupčními skandály, její členové na místní úrovni opravdu pracují ve prospěch občanů a ne vlastního obohacení se dá čekat, že navzdory zuřivému antikomunismu nedemokratických stran, jako jsou ODS, lidovci a zelení  bude KSČM hlasy nadále získávat. Volí ji hodně mladých voličů pozorujících prohnilost stávající administrativy.

westík 22.4.2009 11:55

Re: K těm lidovcům

no jo , tak nastoupí KSČM-nová "elita",která zatím skrytě bojuje proti staré "elitě" a využívá k tomu "lid"! Protože se zatím nezkompromitovala nějakými činy -kdo nic nedělá,nic nezkazí-tak se najdou  její budoucí oběti z řad voličů! Ona ta "nová elita" bude zpočátku povolná a ke všemu otevřená ,ale po vítězství se bude chovat stejně jako každá jiná-minimálně jako ta předchozí  :-/ Naděje je bohyně klamná .......:-(

portwyn 22.4.2009 11:59

Re: K těm lidovcům

Nojo, ale za ty 4 roky mohou napáchat dost velké škody (třeba v zahraniční politice).

westík 22.4.2009 12:09

Re: K těm lidovcům

to ano, portwyne, ale jak chcete tomu zabránit ?  Jak jsem níže psala, ani chatrnost  různých - nazvěme to pravým jménem- socialistických slibů  nezabrání tomu, aby se neujaly  v myslích  některých voličů..:-(Tyhle sliby se zdiskreditují až v okamžiku,kdy se začínají realizovat , a síla těchto slibů poroste tak dlouho,dokud nebudou zrealizovány -vždyť jsme to již prožili :-(

portwyn 22.4.2009 12:16

Re: K těm lidovcům

Nemyslím, že tomu lze zabránit jinak než seriózní politikou nekomunistických stran. Ty však, jak se zdá, o to nemají zájem. Myslím, že nejsme ve při.

derik 22.4.2009 10:09

Re: K těm lidovcům

Nebudte tak pesimisticky. Kdyz lidovci na 4 roky vypadnou z parlamentu tak se potom lepe prosadi nejaka nova strana. Ne kazdy ma zaludek volit Topolanka a spol.

portwyn 22.4.2009 10:55

Optimismus je opium lidstva

zdravý duch páchne blbostí, jak řekl klasik ;-D

Novou stranu s konzervativním programem by politická scéna potřebovala, ale je otázka, jestli vznikne. Další posthavlovský experiment mi nepřijde přitažlivý - a ODS směřuje přesně tam. 

derik 22.4.2009 11:14

Re: Optimismus je opium lidstva

Nedavno jich dost vzniklo. Snad jim volby do EU parlamentu daji prilezitost zviditelnit se. Potom snad dokazi zabranit propadu hlasu tech kteri uz nebudou chtit volit ODS nebo KDU-CSL. Byla by to totiz velka skoda.

portwyn 22.4.2009 11:43

Re: Optimismus je opium lidstva

Souhlasím.

I-Worm 22.4.2009 10:01

Celé to začalo hrůzou, kterou měla ODS

z toho, že by se mohl Paroubek dostat k možnosti sestavit vládu. Jednak z lačnosti po korytech po osmi letech půstu, jednak možná skutečně dospěli k závěru, že akce Kuboce jim právě neprospěla a příště by mohlo bejt ještě hůř.

derik 22.4.2009 10:19

Re: Celé to začalo hrůzou, kterou měla ODS

To byla osudova chvile. Byla moznost risknout to, Paroubek uz byl dost znemoznen povolebnim projevem, a byla sance ze by KDU-CSL nebo Zeleni nechteli tiskovat historicke znemozneni a nasledne vymizeni ze sceny otevreno podporou CSSD+KSCM. Tehdy mela ODS jasne smerovani, prezidenta, kraje a duveru. Dnes z toho nema nic.

Anonym 22.4.2009 12:24

Re: Celé to začalo hrůzou, kterou měla ODS

Souhlasím a dodávám: Pamatujete? Topolánek se nechal na kameru slyšet, že není žádný důvod, aby nevládl, protože až dosud každá strana, která vyhrála volby, vládla.

Jeho touhla vládnout byla tedy silnější všeho rozumu. (Možná si tehdy ani příliš nezadala s touhou po moci páně Paroubka.)

Výsledek je vpravdě tristní.

J.M. 22.4.2009 9:28

Přesný rozbor,

ono je sice snadné být po bitvě generálem, ale přesto je tento článek tím nejpřesnějším rozborem hodnotového konce ODS, jaký se v mediích objevil. On má ten Klaus zase pravdu v tom, že bez zachování těch základních hodnot se politika stává vyprázdněnou a je už pouhou mechanikou moci. A ta mechanika se Topolánkovi nakonec polámala. To by ještě nebylo tak zlé, kdyby si to ODS uvědomila a pokusila se o návrat k pravicovým a konzervativním hodnotám. Ale jak autor zjišťuje, nestalo se tak a mám velký strach, že nás čeká Paroubkův sociální experiment podle vzoru Fica, Cháveze a jiných blouznivců. A je smutné, že se komouši  po 20 letech kvůli Paroubkovi zase dostanou k politické moci.

Ivan 22.4.2009 10:16

Re: Přesný rozbor,

Nevím jak Chavéz, ale Fico si počíná  dobře a Slovensko už má taky euro. Slovenská ekonomika si vede momentálně lépe než česká a takoví Maďaři jsou při pohledu na úspěchy Slovenska vzteky bez sebe.

Martin 22.4.2009 10:49

Re: Přesný rozbor,

Přesný rozbor ??? Možná,ale viděn zase jen z pravé strany.Autor se schválně nezmiňuje o hlavních chybách ODS a to je Radar za každou cenu,protože to pro některé politiky ODS znamenalo pořádnou odměnu a zdravotnická "Deforma",která v Julínkově provedení znamenala jen nalévání milionů do pojišťoven a farmalobingu,z čehoš Julínkovcům a Šnajdrovcům kynulo taktéž tučné bakšišné.

Nomen 22.4.2009 9:10

Cituji z článku: Znamená to však opustit paroubkovské lpění na egu, které si tak trochu přisvojil i Mirek Topolánek, a upřednostnit hodnoty, s nimiž jeho strana bývala tradičně spojována.

Ano, znamená to udělat hranatou kouli....

hlava22 22.4.2009 9:03

A čím se bude Topolánek živit,

na to jste asi nepomyslel. V podnikání za ním zůstaly dluhy, má dítě a mladou skoromanželku. Určitě má zájem vystřídat Špidlu. Takže když se na jeho počínání podíváte z hlediska soukromých financí, je jeho počínání víc jak pochopitelné.

NobodyWasHere 22.4.2009 8:48

ODS je mrtvá

alespoň pro mne a to už od r. 2006, kdy dala přednost napakování se ve spolupráci s s černými a zelenými mužíčky a dívenkami před rizikem předčasných voleb a začala se měnit na sociální demokracii "západního" typu včetně jejich korupčních praktik (ne, že by Paroubkovi komunisté byli lepší)

Martin 22.4.2009 16:57

Re: ODS je mrtvá

Bóóže,cos to tady vyzvracel za nesmysly ?? Soc.dem západního typu,to bych si rád přečet o tom typu něco bližšího.

gerontusinza 22.4.2009 8:42

Víte pane Slavíku......

je to mnohomluvné a v některých případech i kritické pro ODS  ale poněkud málo...... převažuje ten zlý ošklivý konfrontační Paroubek, který si tak trapně začal tím, že se nakakal na takovou maličkost jako byla Kubiceho zpráva a pak měl tu drzost poukazovat na využívání těch jistě svědomitých poslanců ČSSD, kteří se za ČSSD nechali zvolit a pak prohlédli, že jsou vlastně tzv."pravičáci"........  a lidi této země? vdyť je to vlastně smečka pitomců, kteří si ani demokracii nezaslouží, tak je jim nutno lhát aby ty správné zvolili a ti si pak mohli udělat co chtěli..... vždyť jen ta "elita " ví co je pro ty pitomce co nejlepší...... myslím že i pan Gregr by se měl zamyslet nad tím, jestli má zloději co mu leze do kapsy aby se sám obohatil, ruku přerazit nebo pohladit a respektovat přitom jeho svobodu chování......;-) já bych mu ji samozřejmě urazil, bez ohledu na to, co si o něm sousedka z EU myslí    ...... je to hezké co jste napsal, ale nevystižné a to že teda dost...:-/

Magor 22.4.2009 8:26

Klaus řekl

Sám Klaus přiznal,že český volič je převážně levicový.Znamená to,že rigidní pravicová strana je v Česku  navěky odsouzena k roli opozice.Vznik středopravého subjektu tak může být jediným řešením jak zabránit nástupu komunistů k moci.O to jde především.Krom toho se ODS pod vedení Klause zas tak pravicově či liberálně nechovala.Klaus deregulaci nájmů ani neprosazoval a privatizaci bank za něho dotáhl Zeman.Sociální dávky byly tak velké,že se celé skupiny obyvatel,zejména rómové staly na nich zcela závislé.Retorické pravičáctví zakrylo v podstatě rozbujelý sociální stát.Pravda OSVČ měli nižší daně.