26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 22.4.2009 8:43

Re: Klaus řekl

PRavicove spektrum uzavirala ODA. Tam se ted cpe Klaus s Kajanem.

hlava22 22.4.2009 8:49

Re: Klaus řekl

Souhlasím, jenom ty banky bych mu zas tak nevyčítal, ten bankovní socialismus přetáhl zemi přes kritické období a položil se opravdu jen ten největší šunt. Vyčítám sociální systém a na tom má zásluhu  hlavně Vodička, který orientoval sociální podpory na rodiny a nezohlednil, zda "socka" někdy něco dělala. Výsledek je ten, že pokud jeden z partnerů přijde o práci a druhý má trochu slušný plat, nedostanou nic. Jednoduchým výpočtem pak zjistí, že když nebudou dělat oba, vyjde to na stejno. Výsledek je, že skoro všichni levicoví voliči nikdy žádné soc. dávky nedostanou a nikdo jim to není ochoten vysvětlit. A taky jim není nikdo schopen vysvětlit, že důchod, nemocenská nebo podpora v nezaměstnanosti není sociální dávka.

kritik 22.4.2009 7:52

při širokém rozkročení

snadno uklouznou nohy a upadne se na ústa

Midori 22.4.2009 10:11

Re: při širokém rozkročení

a nafouká na moudí.

Anonym 22.4.2009 7:48

ODS laškující s Havlem už není mou stranou

V době, kdy vznikla vláda, která je nyní v demisi, jsem tady na NP vyjádřil pochybnosti, jak může taková vláda prosadit reformy, jestliže se musí tak ztěžka opírat o ostatní koaliční strany, resp. přeběhlíky. Zdejší přispěvatelé se do mně pustili, že tomu nerozumím a že to půjde docela dobře. Posledním argumentem bylo, že je to lepší než vláda Paroubka.

Když jsem později tady na NP kritizoval Topolánkovo hulvátství, zdější přispěvatelé mi vysvěštlili, že to nic není, ať jen se podívám na Paroubka a na Ratha.

Když jsem prorokoval, že nedostatek sebereflexe po prohraných krajských volbách povede ODS do pekel, našli se na NP přispěvatelé, kteří mi vysvětlili, že jsem v podstatě zakuklený bolševik a že nejdůležitější je být jednotní proti skutečnému satanovi -Paroubkovi.

Pád vlády jsem neprorokoval a vellmi jsem si ho nepřál, ale permanentní omílání toho, že pád vlády jde za Paroubkem (ve spolupráci s Klausem a Bémem!) a je to jeho podpásovka, je nesmysl. Vládu podrazili vlastní poslanci, neboť opozice jasně deklarovala, že se o svržení vlády bude opakovaně pokoušet. Pláč ministrů v demisi je až nechutný a řekl bych, že se dodatečně ukazuje, že většně z nich šlo zase jen o koryta. Opět žádná sebereflexe: to jsme udělali dobře, to špatně. Jen zlost, že jim někdo na písku sebral lopatičky.

Pochvala politiky ODS od Václava Havla (kterého si jinak jako člověka - byť ne jako politika - velmi vážím) je jasným signálem odklonu od hodnot, pro které jsem ODS od jejího vzniku volil. Pánové, díky, už nechci. Vaše politika mi nevyhovuje. Je to zejména proto, že je nečitelná, obojaká, bez jasných preferencí - viz schvalování - neschvalování Lisabonu.

D.P. 22.4.2009 8:11

Re: ODS laškující s Havlem už není mou stranou

Vidím to podobně.

Robert 22.4.2009 8:36

Re: ODS laškující s Havlem už není mou stranou

Zdá se. že jste vystihl vše naprosto přesně. ODS žila v přesvědčení .že stačí křičet -Paroubek, Rath je darebák. Ukázalo se jak to je strašně málo.;-(

V. Hoffman 22.4.2009 8:48

Re: ODS laškující s Havlem už není mou stranou

Len sa nebojte, urcite sa este aj teraz najde niekto, kto vam vysvetli, ze ked nevolite ODS, pomahate Rathovi a Paroubkovi a ze v skutocnosti ste dobre zakukleny bolsevik:-D

Mimochodom, vase pocity PLNE chapem, ja to mam na Slovensku s SDKU velmi podobne.

AKIBUA 22.4.2009 12:33

Re: ODS laškující s Havlem už není mou stranou

Velmi rozumný názor. Nestačí omílat jméno Paroubek a Rath. K únosnému volebnímu výsledku je opravdu potřeba víc než negativní personifikace protivníka. Pro autora článku mohu pouze sdělit, že tímto nářkem své straně neprospívá a nedělá pro ni nic než jenom skučí. Já jsem také nevěřil na pád vlády. Pan Topolánek jako mimořádný klikař měl smůlu, když uvěřil, že to má v ruce a nepotřebuje zeleným exposlankyním dát záminku k hlasování pro vládu. Byla to nešťastná náhoda, že to hlasování spadlo. Ta informace z Reflexu je dosti pravděpodobná. Takže žádný Paroubek pád vlády nezavinil na to neměl sílu, pouze vytvořil příležitost koaličním poslancům. Nebo jinak - v tempu získávání přeběhlíků získal na vtěřinu navrch.

eva k. 22.4.2009 12:38

Re: ODS laškující s Havlem už není mou stranou

Plně s Vámi souhlasím, vystihl jste to přesně, ani mojí stranou už není ODS... ale koho budu volit? To tedy vážně nevím... Vždy jsem se držela toho, že je to jediná pravicová konzervativní strana a i přes některé výhrady jsem je z principu volila.

Nyní bigamista Topolánek může těžko přesvědčovat, že prosazuje tradiční hodnoty. Dalších příkladů by bylo mnoho... škoda slov. Bohužel.

portwyn 22.4.2009 12:59

Konzervativní přestali být

už dávno...

Asi zkusím některou z těch nových stran, ale naštěstí ještě je čas hledat.

PROKOP BUBEN 22.4.2009 7:46

MÁM ZA TO

Že současné vedení ODS nebylo a není schopno partaj podstatně obrodit.....Předvedli totiž více neschopnosti a koryta chtivosti, než je únosné.....

Kiri 22.4.2009 7:44

Ještě nevíte koho volit?

Nemůžete se rozhodnout, koho volit?  Račte si vážení přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz a potom se rozhodněte, chcete-li, aby vám vládl pan Lenivý nebo pan Snaživý.  A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !

westík 22.4.2009 7:27

Konečně objektivní článek !

R^

Standa 22.4.2009 6:53

Koalice

dopadla tak jako vždy, když politici začnou žít ve svých vzdušných zámcích a bez styku s voliči a jejich názory. Zasloužili si to.

V. Hoffman 22.4.2009 6:50

Dobre povedane

A to este nehovorite o tom, ze Topolanek by mohol ustat aj to posledne hlasovanie o nedovere /otazka je na ako dlho/, keby vysiel ohrdnutym ex-zelenym poslankyniam trochu v ustrety.  Pricom Zubovej slo hlavne o moralnu satisfakciu a dokladne vysetrenie kauzy Morava. Lenze potom sa dal Raninec pocut, ze vladu nepotopi, Topolanek /na zaklade starsich vyhlaseni/ predpokladal, ze Schwippel bude hlasovat rovnako ako Raninec a poslal Zubovu s Jakoubkovou do haja. No, a prepocital sa.  

portwyn 22.4.2009 11:56

Bezvýhradné spoléhání na pana Bursíka

bylo v tomto případě silně naivní; Martin Bursík neměl poslankyně pod kontrolou.

Pan Topolánek si nepočínal zrovna prozíravě...

Tomas Pansky 22.4.2009 6:21

Pane Slaviku, dobre napsano, ale ...

... dovolim si nekolik poznamek.  Zminoval jste se o Lidovcich jako o nestabilnim spojenci.  Dovoluji si oponovat.  Lidovci jsou ve stredu politickeho spektra.  Prirozene, jejich vladni navrhy jsou mireny timto smerem.  Tady se ODS chovala dosti arogantne a prezirave.  Napriklad debatu o kauze Cunek mohl pan Topolanek ukoncit tim, ze nebylo nic dokazano, soud pripad odrocil, kauza konci a vlada bude pracovat dal jak by mela.  Misto toho chtel nechat Lidovce se v kauze vymachat a mozna doufal v pretazeni nejakych hlasu.  Jenze tady si nabehl na vlastni vidle.  Dalsim prikladem je zakon o 30K poplatcich.  Tady opet mohl ukazat stredovym Lidovcum mirnejsi tvar a jimi navrhovane zruseni poplatku pro deti a duchodce prijmout.  Tim by zaroven ubral vitr z plachet Socialistum, kteri ze zacatku chteli totez.  Pozdeji, kdyz Socialiste poznali, ze se z toho necha vytezit kapital, prisli s dalsimi triky a poverami.  Byly dalsi kauzy, kdy se pan Topolanek ukazal jako nerozhodny predseda vlady.  Ze by byli Socialiste o tolik lepsi?  Ale vubec ne.  Pravice pouze ztratila kontakt s volici.  top0625top@hotmail.com

-F 22.4.2009 7:08

Re: Pane Slaviku, dobre napsano, ale ...

Vytváříte konstrukce k dodatečné omluvě za křivárny lidovců. Topolánek Čunka podržel a lidovci se mu odměnili tím, že v parlamentu tvrdě vystupovali proti Topolánkovi. Viz neřízená stela Hovorka, Šojdrová. Když ale hrozilo, že by vláda mohla padnot, tak lidovci jednotně hlasovali pro zachování koalice.  Čunek na ministerstvu pro místní rozvoj naprosto selhal a Topolánek muse v bruselu hasit požár, na který založi Paroubek jako ministr a Čunek v tom pokračoval, protože nevěděl co s tím. Takže nedělejte z lidovců  obětního beránka. To co píšete, jsou jen zbožná přání. Jinak jsou lidovci jak oranžový socialisté, my nic my muzikanti. Nechovají se křesťansky a už vůbec ne lidsky, protože každý ví, že rozdávat se může jenom tolik na co kasa stačí. jenom komunisti všech barev  a lidovci to mají na háku. Jde o momentální efekt na voliče. odpovědnost přehodí na ODS.:-/8-o(Y)(Y)

honzak 22.4.2009 7:19

Re: Pane Slaviku, dobre napsano, ale ...

lidovci byli, jsou a vždy budou kurwy, které půjdou s tím, kdo aktuálně vyhraje. A nic na tom nezmění ani relativní mravní integrita jejich vedení, které má o řád méně majetkových průszerů než ostatní strany.

D.P. 22.4.2009 8:15

Re: Pane Slaviku, dobre napsano, ale ...

A na tom jste byl kde? Myslíte ty Čunkovy cesťáky?:-D

Zeměžluč. 22.4.2009 7:39

Re: Pane Slaviku, dobre napsano, ale ...

To je vždycky bolest ODS, že považuje požadavky menších koaličních partnerů za vydírání-vzpomeňte jen Klasovy vlády. On každý požadavek koal. partnera se dá nazvat vydíráním, ale pak jsem s ním neměl jít do holportu. Bohužel o tom to je, když strana která se cítí být velkým lídrem, má volební výsledek takový jako ODS v posledních volbách. Bude muset začít jednou u sebe, třeba nedávat tak najevo to, že je stranou bohatých a arogantních tunelářů mimo jiné a např nepovažovat (ústy svého ministra soc. věcí) každého příjemce sociální dávky za parazita,že. Nesnažit se chabě maskovat pokus o rozkradení solidárního modelu zdravotní péče názvem reforma a začínat zrovna s poplatky a zrovna tak blbě, že stejným způsobem se nevybírají nikde v Evropě. Tato vláda začala podrazy, povýšila je na poiliku(počínaje Kubiceho zprávou, volbou prezidenta, "reformnímy "kroky) a stejně tak skončila. Dodat není co, shazovat vinu není na koho. Zbližování s exprezidentem zatím žádná strana nepřežila bez ztrát preferencí, to je "polibek smrti"  a to nebudu komentovat. Co se týče Paroubka nevidím nikde signály, že by se zmohl a začal předvádět něco lepšího, takže nečekejte žádné zlepšení politické kultury ani stylu vládnutí.  

drak 2 22.4.2009 4:51

Bohužel,

:-Dprvním úkolem většiny zvolených našich zástupců je pooci sobě a svým kamarádům k rychleému zbohatnutí. Dobrý chod státu a blaho občenaů, kteří je do jejich funkcí zvolili je až daleko, daleko..... vzadu!

daimonion 22.4.2009 2:05

VÁCLAV KLAUS se upr dne ...

... a Ivo Slavík se ve stejné tónině dá do zpěvu .... ;-D

Svatopluk 22.4.2009 1:57

OK

R^R^R^

derik 22.4.2009 1:18

Vypadato ze vase dobre minene rady (ze 4.4 a 5.4) si Topolanek nevzal k srdci

A dela presne opak toho proti cemu ho varujete. Da se to vysvetlit jedine tak ze Topolanek nemel zadne "ideologicke zakotveni" a venoval se jen upevneni moci. Za kazdou cenu, pozitivne-negativne, a prakticky s kymkoliv, bez radne vnitrostranicke diskuze, a bez ohledu na dlouhodobe dusledky. To ze obcas precetl nejaky poradci-pripraveny projev nemuselo nic vypovidat o jeho skutecnych nazrorech a postojich. Sam totiz zadnou vizi nebo koncepci nesestavil.

-F 22.4.2009 7:22

Re: Vypadato ze vase dobre minene rady (ze 4.4 a 5.4) si Topolanek nevzal k srdci

Říká vám něco odpovědnost za správu věcí veřejných? Někdo tu odpovědnost mít musí. Topolánek a ODS alespoň projevili snahu nezadlužovat jště více naše nenarozené vnuky a pravnuky. Lidovci půjdou do háje právě pro svůj úzký zájem být za každou cenu u koryta. Lidovci nemají zázemí v mladých lidech a ti kteří se dali k lidovců pro kariéru, tak se zase chovají jako mistři světa, nezávislí na podepsaných dohodácha  a jsou otevřenou opozicí ve vládě, které jsou členy. Lidovci skončí jako OF,ODA, US a všechny ty pidistrany, které se stali pro viliče nezjímavé. Ono  filosofování lidi nakonec přestane bavit a nakonec to projeví ve volbách. Z bývalím komunistou padesátých let Pithartem to nevyhrají.

V komunálních volbách lidoci opakovaně ztratili a zrácí své příznivce. Postavili si proti ním občané, tím, že vytvořili sdružení a vyhráli volby  i u křesťansky založených voličů.

V. Hoffman 22.4.2009 8:52

Re: Vypadato ze vase dobre minene rady (ze 4.4 a 5.4) si Topolanek nevzal k srdci

"snahu nezadlužovat jště více naše nenarozené vnuky a pravnuky" A co take praprapravnucata? Co si len o nas o takych dvesto rokov pomyslia, ze. :-D:-D:-D