1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emil XX 12.12.2007 20:38

Takže to řekněte rovnou

Měla vláda V. Klause připustit, aby inflace nesežrala lidem 60% úspor, ale úspory celé, měla nechat pokrachovat podniky, které nic nedělaly ale pořád si vypůjčovaly na platy zaměstnanců ano nebo ne.

ANO znamená odsouhlasení "bankovního socialismu." Podotýkám, že Miloš Zeman už roku 1990 říkal, že inflaci se nejde vyhnout, neboť ve skryté formě už existuje, mluvil též o očekávaných kraších podniků. Pithart dokonce ve své době tvrdil, že se "těší až u nás zkrachuje první podnik."

A měla vláda např. 2x odlužovat Zetor, který i potřetí spadnul do nesplatitelných dluhů???

Pokud by Klause za toto krizoval nějaký pravičák, dalo by se o tom diskutovat.

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 20:35

No ne ? Ty jsi počítal se mnou?

Dopustit se názoru - to je problém.  A napsat něco k věci - problém ještě větší.  Inu: jsme lidi "různé", některé ...

VladaPing 12.12.2007 20:14

Re: Nevím, zda je to ve Vašem případě dyslexie, ale ve svém příspěvku jsem...

snad jasně uvedl, že neexistuje žádný reálný důvod pro diskusi mezi možnými kandidáty na presidenta a v první části svého diskusního příspěvku jsem uvedl PROČ.

Znovu tedy opakuji: presidenta nevolí národ, ale poslanci (s vyjímkou senátorů jsou vybráni k volbám poměrným principem), tedy libovůlí stranických sekretariátů, kterým jsou též zavázáni. Mnohdy i písemně....

VladaPing 12.12.2007 20:07

Re: Kdo ví ?

Ale víme !

Vízek to určitě nebude !

Přece jen ten život nevypadá tak černě......

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 19:53

Mám názor - a veřejně jej prezentuji, ale nikomu nevnucuji...

Jak úspěšný byl (je) Václav Klaus ? Po šesti letech jeho angažmá (v roce 1997) bylo Česko jedinou zemí Evropy, která měla hospodářský "růst" v mínusu. Krachlo  mu tehdy 17 bank a všechny velké banky musela Zemanova vláda poté zachránit privatizací a před ní je  "nahustit" stamiliardami ze státního rozpočtu.  Dodnes se ze splátek dluhů stát ne a ne vzpamatovat.  Také vyrovnaný rozpočet byl Klausův klam: dluhy byly ukryté v  České konsolidační bance, v České inkasní, v České finanční - odkud je "vytáhl" na světlo boží až Zeman, poté je přiznal a "přilepil" navždy k veřejným financím. Přesto má Česko zázračně nízký veřejný dluh: tak na polovině oněch povolených 60% vzhledem k HDP  (zhruba 30 - 35%). Kdo ví, jak by tomu bylo, kdyby Klaus nepadl...

O úspěšnosti V. Klause přece nemůže svědčit odchod lidovců z vlády v r. 1967, rozpad ODS i konec tehdejší koalice a předčasné volby 1998 a už vůbec ne porážka Klause v těchto volbách.

Ale nyní nejde o minulost. Co se stalo, nemůže se odestát.  Jde o budoucnost - a tady by se mělo ukázat, kdo je mužem budoucnosti: Klaus? Švejnar ?  Kdo ví ?

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 19:48

Jeden o voze a druhý o koze...

Pokud pan Švejnar „na to“ nemá, je tím spíše  potřeba přimět pana Klause k debatě s ním.  Švejnarova neschopnost  a Klausova genialita by vyplavaly na povrch jako olej na vodní hladinu...  A stalo by se to na veřejnosti !  Příležitost pro pány profesory jako hrom !

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 19:44

Volitelé...

by měli znát pokud možno názory voličů, respektovat je, případně se k nim alespoň svými postoji blížit. Český volič má jistě matadora české politiky V.Klause už v krvi (ministr financí, předseda vlády, předseda Sněmovny, prezident).  Jde ale o mediální OBRAZ, protože málokdo z politiků navštěvuje každou českou domácnost už 18 let. Ale každý další kandidát je pro voliče velkým otazníkem.  Společné debaty vedené třeba i na "americký způsob" a porovnávání kandidátů - to všechno může pomoci při rozhodování volitelů, protože reakce voličů ( a médií) je i pro ně (=poslance, senátory) důležitá.

Opakuji: Mediální obraz Václava Klause veřejnost zná. Hrstka z nás zná skutečného V.Klause i z parlamentu, z osobních jednání a setkání, prostě "ze života"...  Pan Zieleniec odešel z ODS dobrovolně, vymezil se proti V.Klausovi sám,  řádně to zdůvodnil ...  I mnozí další se distancovali - a byli dokonce celoživotními kamarády Klause a jeho rodiny. 

Pan Zieleniec - kdysi nejbližší spolupracovník Klause a zakladatel ODS -  analyzoval situaci a učinil závěr, který nám předkládá k úvaze...  Klausovi nefandí, vy fandíte: on zdůvodňuje, Vy nikoliv. Oba postoje jsou legitimní.  Jejich výměna je na diskusních stránkách normální. 

ANO i NE pro Klause = možné, přijatelné, běžné a normální... Povinná láska k hlavě státu uzákoněna zatím nebyla.

Goral 12.12.2007 19:43

Re: Přesvědčme prezidenta !

Váš nápad přesvědčit presidenta se jeví ztrátou času , neboť většina občanů chce právě Klause dále presidentem . Vítězství Klause v televizním duelu by mohlo býti kontraproduktivní vzhledem k dřívějším nejoblíbenějším politikům , kdy divák (občan) hodnotí vzhled a na více nemá ( vynikající Gross,Buzková,Fischer,Dlouhý - kde ty loňské sněhy jsou !)  I ve škole hodnotí učitel(profesor) , nikoliv žák ! Většina z menšiny lidí , kteří jsou antiKlausovci je vesměs mdlého rozumu,neschopna hodnotit sebe sama , natož druhé lidi . Jinak probíhá úspěšně setkání Klause s voliči . Dnes s KDU -ČSL. Václav Klaus dnes nemá v Česku konkurenta - tak proč zbytečně ztráceti čas , když  pár vlivných lidí má na Klause alergii, ,jelikož mu nesahají ani po kotníky !

VladaPing 12.12.2007 19:31

Nemilý Františku Vízku Re: Vidí i za "kulisy".

Dovoluji si Vás upozornit na pár zcela demagogických nepřesností (to je ještě silný eufemismus pro blbost) ve Vašem diskusním příspěvku :

I volitelé (= poslanci a senátoři) potřebují vidět, jak jejich voliči na kandidáty reagují, jak se oni prezentují, jaká je odezva na ně v médiích. To je sice pravda, ale, proboha, nechtějte nám tvrdit s vážnou tváří do očí, že ve volebním systému, kdy voliči volí jednotlivé partaje a nikoli jednotlivé kandidáty, záleží zvoleným poslancům něco na mínění voličů, či zda si vůbec někdy vzpomenou na cosi, jako je poslanecký slib, kde se, mimo jiné, něco povídá, že se bude hlasovat v souladu se svým svědomím - to u většiny poslanců jaksi zůstalo v parlamentním bufáči utopené v tuzemáku. Nezáleží a to ani zbla. Jediné, na čem jim záleží, je prokázat loajalitu svému stranickému vedení, tedy aby byl opět nominován na volitelném místě kandidátky pro příští volby. Poměrně přesvědčivě to prokazuje Váš guru Jiříček Paroubkovic...

 je to znalec poměrů v demokratickém světě včetně USA,  ano, to máte asi plnou pravdu, je velmi pravděpodobné, že profesor Švejnar zná fungování demokracie. Nechci tvrdit, že tato znalost jej přímo vylučuje z možnosti pochopit nesnesitelnou lehkost fungování demokracie u nás, ale zajisté mu značně znemožňuje pochopit fungování této společnosti vůbec.

Mimochodem, nebylo by od věci přečíst si takhle naší Ústavu azopáknout si, co vlastně president smí a může ?

badaxe 12.12.2007 19:28

Re: ... voni ausgerechnet maj co povidat ...

Neúspěšný kandidát na cokoli, se pokouší aspoň zviditelnit (dřív se říkalo zasmrdět, ale moderní slovo to vlastně vyjadřuje taky). Přiznejme si kdo by si na tohohle kašpárka v jeho propadlišti dějin jinak vzpoměl? Proto musí TV udělat pořad k "výročí sarajevského atentátu" (aby to bylo vyvážené měla by udělat podobné pořady i k jiným stranám) aby se mohl olysalý věrozvěst opět předvést. Je zajímavé že se politické zdechliny vždy snaži znovu dostat nahoru, zřejmě je normální práce štve a vidina snadného života za naše peníze notně vábí. Jen doufám že se ten lempl už naučil mluvit česky.

badaxe 12.12.2007 19:21

Re: Přesvědčme prezidenta !

Milý (je to jen slušnost, v reálu si o vác nic podobného nemyslím) Vízku,

je komické psát reakci sám na sebe, možná kdybyste se zamyslel dospěl byste k tomu že normálně pracující a uvažující člověk zvažuje čemu věnovat čas, zda žvanění v TV, nebo tomu zač jej zaměstnavatel (tedy daňoví poplatníci) platí. Sotva je to za tlachy v TV (a nic jiného podobné debaty nejsou), spíš je to za úřadování na Hradě. A vzhledem k tomu že voliteli prezidenta jsou poslanci a senátoři nemá podobný "souboj" logiku, oba kandidáti navštěvují jednotlivé parlamentní kluby (Švejnar to už udělal, Klaus začal dnes) a to je důležité. Možná byste měl tlačit na přímou volbu, pokud chcete vidět podobný pořad v TV kde se budou "trumfovat" kandidáti na prezidenta, jinak to nemá smysl. Nikterak mne neuráží že Klaus tuhle blbost odmítl (spíš u mne získal body) a vzhledem k tomu že Švejnara nezná téměř nikdo (ani v ČR ani jinde), fandím Klausovi.

no, maestro ... 12.12.2007 19:16

... voni ausgerechnet maj co povidat ...

obdivuju uzasnou chucpe byvaleho ministra a prebornika v bodani rezavymi nozi do zad, s niz si prebira projevy panu z ods a vybira si z nich pouze to, co se mu hodi do kramu ... a vubec nejvic se mi libi, jak dodnes dsti ohen a siru na cloveka (toho hradniho pana), ktery mu dokazal, ze nevi, o cem mluvi ... nejsem zastancem ani jedne politisticke strany, ale musim dodat, ze zcela nezaujaty pohled mi rika, ze evropska unie se riti do propasti, a veskere vykriky o tom, jak je skvela pripominaji delirium ...

H.K. 12.12.2007 18:55

Re: Přesvědčme prezidenta !

U nás presidenta volí poslanci a senátoři. V.K. pracuje v poltice od roku 1989 a téměř všichni  znají jeho názory. Pan Švejnar měl možnost taky něco udělat při přestavbě hospodářství. Nevím proč se v této době něco pro ČR neudělal.

Věclav Klaus je kandidátem ODS. Voliči ODS  znají názory V.K. a není potřebné, aby je znovu opakoval. Voliči ODS si svoje volitele nasměrovali tak, aby měli snadné rozhodování.

brana 12.12.2007 18:51

Re: Přesvědčme prezidenta !

Ano pane Vizek - president by mel plnit sve pracovni povinosti a mam dojem, ze tak cini. Jeho role spociva v zastresovani narodnich emoci, nikoliv v rizeni statu. Proto me pripada - obvzlaste po procteni zdejsich postoju -  ze jeho narodostredne lavirovani vuci EU je spravnou a i politicky nutnou reflexi prani vetsiny obcanu.  Rozjitrenost s kterou  vetsina obcanu pohlizi na EU je bez terapeitickeho pristupu neutisitelna. Chapu  V.K. jako nutne sedativum na delsi ceste k rozumovemu vnimani EU - jako drenaz emocionalniho pretlaku.  Ps.Generace se potykame s problemem sebeurceni.

Hlavsa 12.12.2007 18:22

Re: Vedení EU se stalo koncentrací galerky, socialisto-komunistů a různých hochštaplerů.

Pane Mejlo, to jste mě dal. Po Vašem varování jsem okamžitě běžel přeměřit odstup USA a Asie ode mne. Můžu Vás upokojit. Je pořád stejný. Dotace z EU se na mě taktéž nehrnou. Možná se zastavily o tu soc. - kom. galerku. Možná by stálo za úvahu  za to zjistit, kam vlastně tečou.  

ivoš 12.12.2007 18:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: chátra

Mirku F., 29 z 41 je část, nikde jsem vyšší číslo "voličů VK" neuváděl. V příspěvku, na který reagujete je uvedeno 6 doložitelných argumentů. Z nich lze celkem důvodně usoudit (zejména z 1, 2, 3)  že žádný poslanec KSČM s odevzdaným platným hlasem nevolil Sokola, tj. že minimálně 29 poslanců volilo Klause. Jestli chcete, abych za to dal hlavu na špalek, tak to nedám - pokud jste tohle chtěl slyšet, máte to mít.

Ale vsadím se o to- jestli  prokážete, že  byť jen jediný poslanec KSČM volil Sokola (stačí prohlášení v "seriózním" tisku IDNES, Lidovky, Právo, HN, rozhlase či TV - tak jako Rujbrová prohlásila, že volila Klause), máte u mne sedmičku Jacka Danielse. Totéž bych pak očekával od vás, pokud takového poslance nenajdete (termín: 28.2.08). Mail: ivos99@volny.cz

Zatímco jsem zde uvedl doložitelná fakta, vy o volbě Sokola některými poslanci KSČM pouze spekulujete, nemáte k dispozici jediné vyjádření od soudruhů nebo jiný podpůrný argument.

Skybird 12.12.2007 18:15

Re: Vedení EU se stalo koncentrací galerky, socialisto-komunistů a různých hochštaplerů.

Mejlo mejlíš se ! Víc ti vykládat nebudu, neboť zaslepenci neprozřou.

Jenom podotku, že kdybychom v EU nebyli, tak se budeme plácat osamoceni jako kapr na suchu.

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 18:10

Přesvědčme prezidenta !

Pokusme se přimět Václava Klause k debatě s každým nominovaným kandidátem .  Před zraky národa by se kandidáti měli "do sebe pustit" a řešit otázku: JAK V ČESKU DÁL !   O minulost (a její chyby a přednosti) a ani o zásluhy už tolik nejde.    Bude-li oficiálním kandidátem Jan Švejnar, potom pro diskuse před kamerami je celé moře témat: oba jsou profesory, oba jsou ekonomy.  Ať se ukáže, kdo je dobrý a kdo "až příliš"...

Může se ukázat, kdo z nich je za zenitem, kdo z nich "vyhořel", kdo bude pro ČR přínosem, kdo žije minulostí a kdo myslí spíše na budoucnost...   Volitelé (poslanci a senátoři) by poté měli snazší rozhodování... Reakce voličů by je lépe "nasměrovala".  

V.Klaus sice podle MF DNES předem odmítl veřejnou debatu s každým protikandidátem a také to "zdůvodnil. Ale:  Že by se bál, to neřekl... Že by "kašlal" na lidi, to  neřekl...  Že by ignoroval moderní metody komunikace, to neřekl...  Proto je šance, aby svůj postoj změnil... Dejme znát, že si to přejeme!  

Mejla 12.12.2007 18:09

Vedení EU se stalo koncentrací galerky, socialisto-komunistů a různých hochštaplerů.

Jména jako Železný, Bobovize, Ondřej Liška apod. jen dokazují úpadek a zprofanovanost vedení EU. Hajlování socialistů různých zemí duní Evropou jim v patách jdou věrní multi-kulti, gendeři a zlověstný fanatický islám. Lidé i firmy se stále více soustřeďují na to, jak "získat dotace" než na vlastní tvorbu hodnot a odstup za USA a Asií se stále zvyšuje.

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 18:05

Pan Zieleniec zná Václava Klause lépe než kdokoli z nás. Vidí i za "kulisy".

Každou jeho větu beru vážně, přemýšlím o ní.  Ale navíc bych se ještě zastavil u otázky veřejné debaty kandidátů na prezidentský úřad, protože postoj prezidenta mě udivuje. Proč?

1) Václav Klaus je oficiálním kandidátem ODS na prezidenta zhruba dva týdny (od kongresu ODS) a už PŘEDEM odmítá jít do debaty před celým národem s případným protikandidátem,  ať to bude kdokoli.  Proč ?  I volitelé (= poslanci a senátoři) potřebují vidět, jak jejich voliči na kandidáty reagují, jak se oni prezentují, jaká je odezva na ně v médiích.  Vždyť sám Klaus vydává pro občany sborníky Rok první, Rok druhý, Rok třetí, Rok ...  Tam je ale oponentura nulová...

2) Další protikandidát se zatím už "rýsuje":  je to profesor, je to ekonom, je to znalec poměrů v demokratickém světě včetně USA, který  v 90.letech "za kulisami" jako poradce uměl mnohé říci k vývoji u nás.  Společných témat pro kvalifikovanou debatu s V.Klausem se nabízí  obrovské množství.  A bylo by to zajímavé sledovat !

3) Nejde o to, co v ČR bylo a "jak bylo" a jak "mělo být"...  a koho "přiškrtit".  Jde o to, JAK DÁL.  Občané by mohli při debatách  lépe a na vlastní oči porovnat, kdo z těch dvou kandidátů je více zahleděn do minula, kdo je za zenitem, kdo se již vyčerpal a kdo naopak může přinést něco NOVÉHO...

Mirek F. 12.12.2007 17:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: chátra

no, opomenu-li obecné kecy o jiné perspektivě - poněkud omšelý to způsob, jak se vyhnout obhajobě svých tvrzení stylizováním se do pozice hlasatele moudrých obecností - tak ani ve vámi citovaném příspěvku opravdu důkazy nejsou - jen spekulace, které vy vydáváte za dostatečné důkazy. Že někteří komanči volili Klause, je velmi pravděpodobné, leč bez dostatečných důkazů pořád jen tvrzení -Sokol - coby křesťan a disident by se jim hodil třeba proto, že by se proti němu mohli ostřeji vymezovat.

jirka.s. 12.12.2007 17:17

Re: No, pastovat, francku, umíš. to tu všichni víme, ale....

...na  sociální jistoty, zaměstnanost, ochranu zaměstnanců, rovnoprávnost různých společenských skupin, především žen a menšin, ochranu spotřebitele a ochranu životního prostředí v rámci trvale udržitelného rozvoje ti konec konců se/ru! Spíše by mne zajímalo, jak mi chtějí ti sosáčtí eurohujeři zajistit třeba mou osobní bezpečnost, abych se nemusel už ve dvacet hodin bát vytáhnou paty z baráku, jak mne chtějí ochránit před zhovadilými soudci, když některého z oněch nepřízpusobivých, co po mně chtějí peněženku, třeba picnu, a konec konců, jak mne chtějí ochránit před i takovými soudruhy jako jsi ty, vodnruška, grebeníček a famer!

Mirek F. 12.12.2007 17:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: chátra

No vida, pokročili jsme, takže už se jen tvrdí, že část komunistů volila Klause. což já osobně považuji za vysoce pravděpodobné. Ovšem na začátku tohoto vlákna stálo cosi poměrně ultimativního o jednotné volbě Klause prezidentem ze strany KSČM. A já měl tu drzost, že se potázal po důkazech.  

A kromě toho, zkuste mi přestat podsouvat, že tvrdím, že komančové volili Sokola. To jsem netvrdil nikdy, i když to nevylučuji. Použiji-li vašich měřítek hodnověrných důkazů, klidně mohu operovat třeba s rozpory v KSČM, s tím, jak by někteří komanči toužící vyšponovat situaci - což nepochybně rudým cílem je - schválně volili Sokola, aby se proti němu mohli vymezovat...Prostě spekulacím se meze nekladou, ale na rozdíl od vás se netvářím jako všeználek, nemám-li přímé důkazy.

nepolitik 12.12.2007 16:43

Tento blábol je jasnou ukázkou toho

kam až může klesnout zhrzený spolupracovník. RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

ivoš 12.12.2007 16:22

Re: Ubrání se EU Gazpromu?

Dobrá otázka. EU možná, Moravské naftové doly s jistotou;-D.

Ivan Nový 12.12.2007 15:56

Ubrání se EU Gazpromu?

Ne. Tak k čemu nějaká EU a Brusel?

Ivan Nový 12.12.2007 15:52

Štváči,

může se stát slušný člověk eurokratem?

Josef Z. 12.12.2007 15:37

Konec diskuse.

Nechte už toho tlachání. Odcházím  podepsat petici na ochranu Cikrta proti osobnostem. Na  shledanou v Bruselu.  Váš Josef.

ivoš 12.12.2007 15:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: chátra

Hm. Příspěvek z 10:35 byl mimo rámec této debaty. Pokud vám, či někomu jinému projasnil den, jen dobře;-P. Nechápete-li, oč v něm šlo nevadí a když tak si  přečtěte ještě jednou příspěvek z 10:00. Buďte spokojen se svými pravdami., ale neškodí se podívat občas na věci z jiné perspektivy.  Zdravím

miki 12.12.2007 15:21

Re: Re: Čtěte Štváče

štváč...to myslíš toho rudého duba, co tady každý den třepe voletem za Paroubka?