21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emil XX 12.12.2007 20:43

Re: Re: ... voni ausgerechnet maj co povidat ...

Kde je Klaus a kde jsou "atentátníci?";-D

Mejla 12.12.2007 18:09

Vedení EU se stalo koncentrací galerky, socialisto-komunistů a různých hochštaplerů.

Jména jako Železný, Bobovize, Ondřej Liška apod. jen dokazují úpadek a zprofanovanost vedení EU. Hajlování socialistů různých zemí duní Evropou jim v patách jdou věrní multi-kulti, gendeři a zlověstný fanatický islám. Lidé i firmy se stále více soustřeďují na to, jak "získat dotace" než na vlastní tvorbu hodnot a odstup za USA a Asií se stále zvyšuje.

Skybird 12.12.2007 18:15

Re: Vedení EU se stalo koncentrací galerky, socialisto-komunistů a různých hochštaplerů.

Mejlo mejlíš se ! Víc ti vykládat nebudu, neboť zaslepenci neprozřou.

Jenom podotku, že kdybychom v EU nebyli, tak se budeme plácat osamoceni jako kapr na suchu.

Hlavsa 12.12.2007 18:22

Re: Vedení EU se stalo koncentrací galerky, socialisto-komunistů a různých hochštaplerů.

Pane Mejlo, to jste mě dal. Po Vašem varování jsem okamžitě běžel přeměřit odstup USA a Asie ode mne. Můžu Vás upokojit. Je pořád stejný. Dotace z EU se na mě taktéž nehrnou. Možná se zastavily o tu soc. - kom. galerku. Možná by stálo za úvahu  za to zjistit, kam vlastně tečou.  

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 18:05

Pan Zieleniec zná Václava Klause lépe než kdokoli z nás. Vidí i za "kulisy".

Každou jeho větu beru vážně, přemýšlím o ní.  Ale navíc bych se ještě zastavil u otázky veřejné debaty kandidátů na prezidentský úřad, protože postoj prezidenta mě udivuje. Proč?

1) Václav Klaus je oficiálním kandidátem ODS na prezidenta zhruba dva týdny (od kongresu ODS) a už PŘEDEM odmítá jít do debaty před celým národem s případným protikandidátem,  ať to bude kdokoli.  Proč ?  I volitelé (= poslanci a senátoři) potřebují vidět, jak jejich voliči na kandidáty reagují, jak se oni prezentují, jaká je odezva na ně v médiích.  Vždyť sám Klaus vydává pro občany sborníky Rok první, Rok druhý, Rok třetí, Rok ...  Tam je ale oponentura nulová...

2) Další protikandidát se zatím už "rýsuje":  je to profesor, je to ekonom, je to znalec poměrů v demokratickém světě včetně USA, který  v 90.letech "za kulisami" jako poradce uměl mnohé říci k vývoji u nás.  Společných témat pro kvalifikovanou debatu s V.Klausem se nabízí  obrovské množství.  A bylo by to zajímavé sledovat !

3) Nejde o to, co v ČR bylo a "jak bylo" a jak "mělo být"...  a koho "přiškrtit".  Jde o to, JAK DÁL.  Občané by mohli při debatách  lépe a na vlastní oči porovnat, kdo z těch dvou kandidátů je více zahleděn do minula, kdo je za zenitem, kdo se již vyčerpal a kdo naopak může přinést něco NOVÉHO...

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 18:10

Přesvědčme prezidenta !

Pokusme se přimět Václava Klause k debatě s každým nominovaným kandidátem .  Před zraky národa by se kandidáti měli "do sebe pustit" a řešit otázku: JAK V ČESKU DÁL !   O minulost (a její chyby a přednosti) a ani o zásluhy už tolik nejde.    Bude-li oficiálním kandidátem Jan Švejnar, potom pro diskuse před kamerami je celé moře témat: oba jsou profesory, oba jsou ekonomy.  Ať se ukáže, kdo je dobrý a kdo "až příliš"...

Může se ukázat, kdo z nich je za zenitem, kdo z nich "vyhořel", kdo bude pro ČR přínosem, kdo žije minulostí a kdo myslí spíše na budoucnost...   Volitelé (poslanci a senátoři) by poté měli snazší rozhodování... Reakce voličů by je lépe "nasměrovala".  

V.Klaus sice podle MF DNES předem odmítl veřejnou debatu s každým protikandidátem a také to "zdůvodnil. Ale:  Že by se bál, to neřekl... Že by "kašlal" na lidi, to  neřekl...  Že by ignoroval moderní metody komunikace, to neřekl...  Proto je šance, aby svůj postoj změnil... Dejme znát, že si to přejeme!  

brana 12.12.2007 18:51

Re: Přesvědčme prezidenta !

Ano pane Vizek - president by mel plnit sve pracovni povinosti a mam dojem, ze tak cini. Jeho role spociva v zastresovani narodnich emoci, nikoliv v rizeni statu. Proto me pripada - obvzlaste po procteni zdejsich postoju -  ze jeho narodostredne lavirovani vuci EU je spravnou a i politicky nutnou reflexi prani vetsiny obcanu.  Rozjitrenost s kterou  vetsina obcanu pohlizi na EU je bez terapeitickeho pristupu neutisitelna. Chapu  V.K. jako nutne sedativum na delsi ceste k rozumovemu vnimani EU - jako drenaz emocionalniho pretlaku.  Ps.Generace se potykame s problemem sebeurceni.

pane bože, to je ale blábol 12.12.2007 20:57

Re: Re: Přesvědčme prezidenta !

Klaus jako sedativum, vy jste emocionálně vůči EU v přetlaku ? Jediný, kdo tady dělá dusno, a celá ODS to po něm slepě papouškuje z důvodu absolutní absence inteligentních a svéprávných jedinců, je právě poněkud obsedantní všeználek a účetní z Hradu.

H.K. 12.12.2007 18:55

Re: Přesvědčme prezidenta !

U nás presidenta volí poslanci a senátoři. V.K. pracuje v poltice od roku 1989 a téměř všichni  znají jeho názory. Pan Švejnar měl možnost taky něco udělat při přestavbě hospodářství. Nevím proč se v této době něco pro ČR neudělal.

Věclav Klaus je kandidátem ODS. Voliči ODS  znají názory V.K. a není potřebné, aby je znovu opakoval. Voliči ODS si svoje volitele nasměrovali tak, aby měli snadné rozhodování.

badaxe 12.12.2007 19:21

Re: Přesvědčme prezidenta !

Milý (je to jen slušnost, v reálu si o vác nic podobného nemyslím) Vízku,

je komické psát reakci sám na sebe, možná kdybyste se zamyslel dospěl byste k tomu že normálně pracující a uvažující člověk zvažuje čemu věnovat čas, zda žvanění v TV, nebo tomu zač jej zaměstnavatel (tedy daňoví poplatníci) platí. Sotva je to za tlachy v TV (a nic jiného podobné debaty nejsou), spíš je to za úřadování na Hradě. A vzhledem k tomu že voliteli prezidenta jsou poslanci a senátoři nemá podobný "souboj" logiku, oba kandidáti navštěvují jednotlivé parlamentní kluby (Švejnar to už udělal, Klaus začal dnes) a to je důležité. Možná byste měl tlačit na přímou volbu, pokud chcete vidět podobný pořad v TV kde se budou "trumfovat" kandidáti na prezidenta, jinak to nemá smysl. Nikterak mne neuráží že Klaus tuhle blbost odmítl (spíš u mne získal body) a vzhledem k tomu že Švejnara nezná téměř nikdo (ani v ČR ani jinde), fandím Klausovi.

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 19:44

Volitelé...

by měli znát pokud možno názory voličů, respektovat je, případně se k nim alespoň svými postoji blížit. Český volič má jistě matadora české politiky V.Klause už v krvi (ministr financí, předseda vlády, předseda Sněmovny, prezident).  Jde ale o mediální OBRAZ, protože málokdo z politiků navštěvuje každou českou domácnost už 18 let. Ale každý další kandidát je pro voliče velkým otazníkem.  Společné debaty vedené třeba i na "americký způsob" a porovnávání kandidátů - to všechno může pomoci při rozhodování volitelů, protože reakce voličů ( a médií) je i pro ně (=poslance, senátory) důležitá.

Opakuji: Mediální obraz Václava Klause veřejnost zná. Hrstka z nás zná skutečného V.Klause i z parlamentu, z osobních jednání a setkání, prostě "ze života"...  Pan Zieleniec odešel z ODS dobrovolně, vymezil se proti V.Klausovi sám,  řádně to zdůvodnil ...  I mnozí další se distancovali - a byli dokonce celoživotními kamarády Klause a jeho rodiny. 

Pan Zieleniec - kdysi nejbližší spolupracovník Klause a zakladatel ODS -  analyzoval situaci a učinil závěr, který nám předkládá k úvaze...  Klausovi nefandí, vy fandíte: on zdůvodňuje, Vy nikoliv. Oba postoje jsou legitimní.  Jejich výměna je na diskusních stránkách normální. 

ANO i NE pro Klause = možné, přijatelné, běžné a normální... Povinná láska k hlavě státu uzákoněna zatím nebyla.

Goral 12.12.2007 19:43

Re: Přesvědčme prezidenta !

Váš nápad přesvědčit presidenta se jeví ztrátou času , neboť většina občanů chce právě Klause dále presidentem . Vítězství Klause v televizním duelu by mohlo býti kontraproduktivní vzhledem k dřívějším nejoblíbenějším politikům , kdy divák (občan) hodnotí vzhled a na více nemá ( vynikající Gross,Buzková,Fischer,Dlouhý - kde ty loňské sněhy jsou !)  I ve škole hodnotí učitel(profesor) , nikoliv žák ! Většina z menšiny lidí , kteří jsou antiKlausovci je vesměs mdlého rozumu,neschopna hodnotit sebe sama , natož druhé lidi . Jinak probíhá úspěšně setkání Klause s voliči . Dnes s KDU -ČSL. Václav Klaus dnes nemá v Česku konkurenta - tak proč zbytečně ztráceti čas , když  pár vlivných lidí má na Klause alergii, ,jelikož mu nesahají ani po kotníky !

VladaPing 12.12.2007 19:31

Nemilý Františku Vízku Re: Vidí i za "kulisy".

Dovoluji si Vás upozornit na pár zcela demagogických nepřesností (to je ještě silný eufemismus pro blbost) ve Vašem diskusním příspěvku :

I volitelé (= poslanci a senátoři) potřebují vidět, jak jejich voliči na kandidáty reagují, jak se oni prezentují, jaká je odezva na ně v médiích. To je sice pravda, ale, proboha, nechtějte nám tvrdit s vážnou tváří do očí, že ve volebním systému, kdy voliči volí jednotlivé partaje a nikoli jednotlivé kandidáty, záleží zvoleným poslancům něco na mínění voličů, či zda si vůbec někdy vzpomenou na cosi, jako je poslanecký slib, kde se, mimo jiné, něco povídá, že se bude hlasovat v souladu se svým svědomím - to u většiny poslanců jaksi zůstalo v parlamentním bufáči utopené v tuzemáku. Nezáleží a to ani zbla. Jediné, na čem jim záleží, je prokázat loajalitu svému stranickému vedení, tedy aby byl opět nominován na volitelném místě kandidátky pro příští volby. Poměrně přesvědčivě to prokazuje Váš guru Jiříček Paroubkovic...

 je to znalec poměrů v demokratickém světě včetně USA,  ano, to máte asi plnou pravdu, je velmi pravděpodobné, že profesor Švejnar zná fungování demokracie. Nechci tvrdit, že tato znalost jej přímo vylučuje z možnosti pochopit nesnesitelnou lehkost fungování demokracie u nás, ale zajisté mu značně znemožňuje pochopit fungování této společnosti vůbec.

Mimochodem, nebylo by od věci přečíst si takhle naší Ústavu azopáknout si, co vlastně president smí a může ?

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 19:48

Jeden o voze a druhý o koze...

Pokud pan Švejnar „na to“ nemá, je tím spíše  potřeba přimět pana Klause k debatě s ním.  Švejnarova neschopnost  a Klausova genialita by vyplavaly na povrch jako olej na vodní hladinu...  A stalo by se to na veřejnosti !  Příležitost pro pány profesory jako hrom !

VladaPing 12.12.2007 20:14

Re: Nevím, zda je to ve Vašem případě dyslexie, ale ve svém příspěvku jsem...

snad jasně uvedl, že neexistuje žádný reálný důvod pro diskusi mezi možnými kandidáty na presidenta a v první části svého diskusního příspěvku jsem uvedl PROČ.

Znovu tedy opakuji: presidenta nevolí národ, ale poslanci (s vyjímkou senátorů jsou vybráni k volbám poměrným principem), tedy libovůlí stranických sekretariátů, kterým jsou též zavázáni. Mnohdy i písemně....

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 20:41

Ale i já jsem reagoval...

Voltel (= poslanec + senátor) by měl znát, jak reagují jeho voliči na možné kandidáty a dát se tím případně i ovlivnit...  Proto by debata byla užitečná i při daném volebním systému. Ostatně: všichni politici vystupují v  médiích a jdou se svými názory "na trh" a sledují reakci médií... 

Není dobré dělit občany na " ty nahoře" a "ty dole"...   Bylo by  dobré je sbližovat a ne kopat propast... Informovanost v dnešní internetové době se "nosí"  !

VladaPing 12.12.2007 21:21

Re: Pane Vízku, debata není o tom, co by měli volitelé (poslanci a senátoři) dělat a jak by se měli chovat.

Je přece nad slunce jasnější, že naši zastupitelé jsou příkladem morálky, slušnosti, nezkorumpovatelnosti a osobnosti, sloužící nezištně zájmům lidu, který je do jejich obtížné, leč navýsost důležité práce pro blaho vlasti a lidu zvolil a tím na ně přenesl nelehkou úlohu vésti tuto zem ke světlým zítřkům. Toto je krásné.

Leč, bohužel, nepravdivé. Tedy, pokud nejsou (cizími rozvědkami? Marťany?) zmanipulovány přenosy z jednání poslaneckých sněmoven obou komor, zápisy, uveřejňované na webu z jednání - například dojemná shoda oposice a vládní koalicí ohledně náhrad a dalších prebend s funkcí poslance spojených, pak si každý, byť pouze nepatrně soudný, člověk udělá představu o stavu skutečných priorit poslanců našeho zákonodárného sboru (tedy, alespoň většiny z nich). Tato představa se ovšem velmi, tuze velmi, liší od předestavy volitele, Vámi uváděné.... 

Emil XX 12.12.2007 20:58

Takže zaveďme většinový volební systém a přímou volbu

presidenta.

nepolitik 12.12.2007 16:43

Tento blábol je jasnou ukázkou toho

kam až může klesnout zhrzený spolupracovník. RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

Ivan Nový 12.12.2007 15:56

Ubrání se EU Gazpromu?

Ne. Tak k čemu nějaká EU a Brusel?

ivoš 12.12.2007 16:22

Re: Ubrání se EU Gazpromu?

Dobrá otázka. EU možná, Moravské naftové doly s jistotou;-D.

Josef Z. 12.12.2007 15:37

Konec diskuse.

Nechte už toho tlachání. Odcházím  podepsat petici na ochranu Cikrta proti osobnostem. Na  shledanou v Bruselu.  Váš Josef.

červotoč 12.12.2007 14:59

Zloduch...

Pane Zielence Vy jste byl, jste a budete jistě dál takový zloduch nabádající své vyvolené a vyhlédnuté ke zlu a špatnostem.Vy prostě nejste dobrý člověk.:-(

Dotaz 12.12.2007 14:54

Pane poslanče evropský,

a tak teda za koho budete nakonec kopat? Už se v tom nějak neorientuúújúú... :-)

http://domaci.ihned.cz/c1-22602370-skromach-resenim-pri-vahani-svejnara-je-dienstbier

F. Čech 12.12.2007 14:49

Čtěte Štváče

Dnes se tady konečně v komentářích vyskytl bystrý člověk zvaný Štváč, který klidně, bez emocí, demaskuje soudruha Profesorisima, který naší zemi uškodil víc než kdokoli jiný .Pokud bude zvolen podruhé a nebude muset už brát ohledy na své příští zvolení může tento stát, který zatím jenom ožebračil (svým věnováním národního majetku nemajetným a nenažraným privatizačním fondům a následným sanováním rozkrádaných firem bankovním socialismem)  a pak v Evropě a ve světě zesměšnil totálně zničit!  Zastavte tohoto nebezpečného  sebestředného a zarputilého maniaka. Dalších pět let.s ním v čele už republika nemůže vydržet!  Kdo nechápe proč přečtěte si Štváče.

westík 12.12.2007 15:16

Re: Čtěte Štváče

 to Čech: zvědavá otázka: kolik platí za takový  příspěvek ? To víte, před vánocemi ......každá koruna dobrá :-/

miki 12.12.2007 15:21

Re: Re: Čtěte Štváče

štváč...to myslíš toho rudého duba, co tady každý den třepe voletem za Paroubka?

Sony 12.12.2007 14:21

Eurohujer v poslední politické funkci!

Politické prasátko,které se dobře živí v EÚ a taková individua jako Štváč,kteří úlohu Miloševiče pochopí teprve až bude klečet v mešitě!

Tomáš 12.12.2007 14:50

Re: Eurohujer v poslední politické funkci!

Čau převlečenej Panasonicu. Zkus prosim příště napsat něco co má hlavu a patu a zároveň se týká tématu článku, k němuž je diskuse připojena.

lydie belostná 12.12.2007 13:59

proč jste za sebe vyslal

ty  mladičké   přitroublíky?