1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Janus 12.12.2007 13:20

Re: Re: hamare,

No, jen esli ho tam nepozvali jen jako výstražný příklad ... ;-)

šakal 12.12.2007 13:20

.... A nejspíš problémy zatraceně vzájemné!...

...:-/

eTony 12.12.2007 13:19

Re: Trochu, anonyme, studuj !

Vízku, otočte kalendář, ve Švédsku už sosani nevládnou, vládne tam bývalé opoziční uskupení. To, že Švédsko nespustilo železnou oponu ještě nic neznamená. Ale co už něco znamená, že švédská sociálnězlodějská demokracie, jako všude na světě, uplácela své voliče jejich vlastními penězi.  A Švédsko už má problémy, on ani ten švédský model nemůže vydržet, to nase re co ?

Štváč 12.12.2007 13:19

Proč ?

Proč nejvíc vadí EU komunistům a obdivovatelům V.K. ? Ne všem voličům ODS, jen stádním typům, kteří by položili životy za V.K. Proč se komunisti shodnou s V.K. na osobě Miloševiče ? Proč jsme neslyšeli jeden kritický hlas od prezidenta na Putina, stejně tak od komunistů ? Proč se V.K. zabývá impotentní klimatologií, když jsou tady celosvětové politické problémy.. ? Proč mlčí velký ekonom k situaci okolo eura, dotací z Bruselu, privatizace ? Proč jede na otevření řeznictví do Litomyšle, kde se podepisuje malým dětem ? Protože tam mu nikdo nedává nevhodné otázečky. Máme skutečně udatného muže v čele státu, jen mi něco nehraje. Ale na to budou znát odpovědi jeho obdivovatelé, on se hloupostmi přece nebude zaobírat.

šakal 12.12.2007 13:19

...Poslyšte,...

...ještě slovíčko...

Ten dodatek tam být nemusí. Dokonce si myslím, že je úplně nesmyslný. Žádný stát se totiž nikdy neohlížel a neohlíží na to, jaký dopad na jiné státy má jeho snaha hájit své zájmy. V mezinárodní politice neplatí dobrodušnost, nezištnost nebo nějaký princip solidarity. Skrze pozorování politiky těch zemí, které samy sebe nazývají "motorem EU", máte možnost přesvědčit se, že každý hájí jenom to, co prospívá jemu samému, případně jeho nejbližším spojencům - pokud je tedy v dané chvíli potřebuje! Je to možná kormutlivé...ale je to velmi lidské a nemyslím, že se na tom v nejbližších staletích cokoliv změní :-/ 

...OSN nebo různé pokusy o nastolení globálního superstátu nefungují  ;-)

Á propos, diskuse o globálních zájmech probíhá (pokud tedy skutečně probíhá!) primárně na úrovni diplomatů, expertů mezinárodního práva, odborníků na bezpečnost, politologů a všelijakých jiných prostým lidem neznámých poradců. "Lid" jako takový, se k tomu nijak vyjádřovat nemůže, protože tomu jednoduše nerozumí (to říkám s plným vědomím toho, že mě za tohle můžou někteří ze zdejších diskutujících zavraždit ;-)).

Politik pak vezme výstup z celého tohoto dosti cynického a pragmatického kalkulu, jímž definice národních zájmů z podstaty je, a pokusí se ho představit veřejnosti nějakou obecně přijatelnou formou: zaobalený do sloganů politické korektnosti a vůbec celé té omáčky, bez níž by byly národní zájmy pro většinu voličů naprosto nestravitelné. No...a voličstvo pak usoudí, zda mu to připadá jako dobrý politický program, a politika buď zvolí...nebo taky ne. To je celé :-) 

Janus 12.12.2007 13:18

Re: Re: Pan Z ielenec

Kde jsou ty finance? Vědí, já bych jim to pověděl;-), ale to by nepřešlo přes místního hlídače ... :-/ Tak jen náznak: (Y)

Ivan Nový 12.12.2007 13:18

Pane Vízku,

bohatí lidé ze Švédska odcházejí. Jinak řečeno, ti co na to mají, tak odejdou.

Janus 12.12.2007 13:15

Re: Re: Ještě jste zapoměl,

Poslechnou, voni Středočechu, voni vydělávaj na exportu elektřiny?8-o A jak to, prosimich, dokážou, když vostatním našincům se ta elktřina furt jenom zdražuje?;-(

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 13:11

Trochu, anonyme, studuj !

Ve Švédsku jsou socialisté u vlády s malými pauzami už více než 70 let. A jakou totalitu jsi tam shledal?  Socialisté ve Francii, ve Velké Británii, v Německu, v Rakousku (skoro ve všech zemích EU) se pravidleně střídají u vládní odpovědnosti - a jakou totalitu jsi tam shledal?  Svobodné volby, tři pilíře moci: exekutiva + legislativa + soudy a svoboda projevu atd...

Totalitní systém znamená vládu jedné strany a trpí se v něm leda jeden vůdce, jedna cesta, jeden názor...  Něco podobného, co by na těchto diskusních stránkách rádi zavedli někteří namodralí ptáčkové...  V demokracii musí být volná soutěž politických stran a svobodné volby samozřejmostí.  Umlčování či dokonce likvidace pravice a ani levice není možná... 

Stachanov 12.12.2007 13:06

kdyby radši EUrobyrokrati přemýšleli, jak nevyvést další kolosální katastrofu

po blamáži se zemědělstvím a biopalivy jě pověst říše dobra silně nahlodaná

Morava K. 12.12.2007 13:04

Re: Berme to vážně !

Pane F.Vízku, konečně rozumné úvahy, kéř by si je přečetli všichni.

Ivan Nový 12.12.2007 13:01

Všimněte si, že se naplnil další scénář ze sci-fi.

To schéma, kdy velká nadnárodní firma ovládla stát a zavedla totalitu. Ta firma se jmenuje Gazprom. Totalitní problémy bude mít Rusko i EU.

Skybird 12.12.2007 13:00

Re: ...Národní zájmy mají skutečně všechny státy...jak píšete...

Šakale, děkuji za obsáhlý výklad s nímž nelze nesouhlasit. A vlastně stejně bych pojem národní zájemtoto bude tučnědefinoval i já. Snad s toto modifikací: "Národní zájmy jsou agregátem potřeb, který přispívá nejlépe ke společenskému, ekonomickému, bezpečnému i demografickému rozvoji státu při respektování takto chápaných národních zájmů států jiných." Jinak by to totiž mohlo svádět ke snaze uspokojovát potřeby státu na úkor států jiných. A to, jak jistě uznáte, zde již bylo a moc se nám to nelíbilo.

Každopádně naši páni politici používají téměř výhradně pojem "Národní zájmy" bez náležité diskuze,bez potřebného upřesnění jako nástroj vhodné manipulace s veřejností a vsugerování ublíženeckých komplexů.Ve skutečnosti o tom, co je národní zájem totiž nemají rozhodovat Topolánkové či Paroubci, ale široká veřejnost.

Morava K. 12.12.2007 12:59

Re: je to s podivem

Vážený, obhajovat človška nadutého, arogantního bezohledného, který s úsměvem nechá reozkrást majetek v řádu bilionu Kč, zbídačit miliony občanů, zničit pohraničí a ke všemu nechá se zvolit komunisty, to je na pováženou-myslete.   

Ivan Nový 12.12.2007 12:56

To už si Pepa Z. Moskvy

vyzkoušel na vlastní kůži.

eTony 12.12.2007 12:56

Vízku,

vy neuveřitelnej žvanile a demagogu ! Socialismus se vyznačuje právě a jen TOTALITOU ! Nechte si kydy na koledu. Stojíte stejně za hov no jako ten zbastlenec Zielenec a vsichni eurohujeři napříč zelenorudým spektrem. Nad svobodou člověka nesmí nic být cenějšího ! A to se vy snažíte pošlapat a stavět hodnotové žebříčky nové dimenze. Táhněte už konečně do hajzlu !

Stanley 12.12.2007 12:51

Kdo seje vítr ...

Dovolil jsem si jednou p. Zeleniece kritizovat a dověděl jsem se, že mu nevykukuji ani zpoza podrážky jeho boty !  U'směvné !  Ale ano, atˇsi pan "páter Josef" hraje na SYbillu , nebo Pythii.    Já mám  na mysli při prezidentské volbě něco jiného !  Prosím a žádám naše politické špičky, ( hlavně poslance a senátory ), aby  se již konečně dohodli na přímé volbě prezidenta námi všemi občany . Takto zvolený prezident bude mít opravdu  velmi SILNY' mandát !  A potom, atˇsi různí "páterové Josefové" věštˇí co chtějí ! Jinak ovšem pane Zeleniec  pamatujte  :  Kdo seje vítr   -   sklízí  BOUŘI !!!

Mirek F. 12.12.2007 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: chátra

přímé důkazy obvykle neexistují... No, to je docela průlomové tvrzení. Spolu s první částí vašeho posledního příspěvku začínáte aspirovat na titul baviče dne.

eTony 12.12.2007 12:47

Re: Re: kdo prispeje k demontazi toto pomatene EUrointegrace

na tyhle voloviny jste přišel úplně sám ?

Mirek F. 12.12.2007 12:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: chátra

Já na rozdíl od vás nejsem tak suverénní abych tvrdil něco, co vědět nemohu. Takže jsem se jen ptal po důkazech, načež jste to - protože je samozřejmě nemáte- začal zakecávat indiciemi. Zkuste být alespoň korektní a nezkreslujte výroky spoludiskutérů.

ok 12.12.2007 12:47

Re: kdo prispeje k demontazi toto pomatene EUrointegrace

po demontáži EU se vás Rusové rádi ujmou. Přeji příjemné spočinutí v náručí ruského medvěda.

Mistr Jan Hus 12.12.2007 12:46

Vašík jistě při čtení tohoto článku významně povytáhne obočí a Zelímu černý puntík.

;-D A možná, že ne jeden. :-)

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 12:45

Fandíte bolševismu? A kádrování?

Inu - máte volbu.  A využil jste jí.  Škoda, že k věci probírané na DISKUSNÍ STRÁNCE  nemáte nic. Také postoj !

ok 12.12.2007 12:44

Re: proč demontáž?

Je to demontáž. Vědomá a úmyslná.

Rusové mají z Klause radost.

Pete Brich 12.12.2007 12:41

jerry

R^;-D;-D;-DPB

F.VÍZEK 88.100.57 12.12.2007 12:41

Lžeš...

Nic dalšího si nezasloužíš, anonyme bohuši:  Jsi lhář !  Styď se !  

VLK 12.12.2007 12:41

Re: ODS nejí jenom její vedení a její čestný předseda...

Dobře. Volil jsem ODS. Volil jsem ji přes to, jaký nesmyslný  "euroskeptický" program měla. A doufal jsem, že to reálná politika změní. Což se děje.

Pete Brich 12.12.2007 12:39

Falešně hudete, Hudče.

Strejda Zielenec musel z vlády odstoupit, protože ho nechtěli v USA kvůli nějakým nejasným vazbám na KGB. Pak byl aktérem "Sarajevského atentátu", který nevyhráli a ODS se nezmocnili. A tak kluci, co spolu mluvěj balili švestky.

PB

bohuš 12.12.2007 12:36

Re: Vízku ty jsi opravdu nenapraviltelný blb!

Vízku, kdybys chtěl být věrohodný, tak bys napsal: Já Vízek, syn živnostníka jsem byl jeden z těch hlupáků co jim skočil na lep a uvěřil jim, protože se socializmem zaklínali dennodenně. Taky jsem byl jeden z těch co ten zvrhlý totalitní režim pomáhali s radostí a ohněm v srdci budovat, nehledě na oběti ostatních spoluobčanů.

Ivan Nový 12.12.2007 12:35

Re: Pane Hudče,

dotacích?