9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Renata D. 15.9.2006 8:18

Re: Re: Re: Re: Co vlastně "provedl" pan Topolánek?

Jistě, to máte pravdu. Ale bance přesto škoda vznikla - takže věta že VAE s Toplánkem v čele žádnému věřiteli škodu nezpůsobila není pravdivá. 

Jahus 15.9.2006 9:16

Re: Re: Re: Re: Re: Co vlastně "provedl" pan Topolánek?

PMB vznikla samozřejmě "škoda". Za ni však nese odpovědnost pouze sama neboť se jako věřitel (tedy majitel pohledávky) rozhodla svůj majetek (pohledávku za VAE) prodat. Musela by jste prokázat vliv dlužníka na rozhodnutí věřitele. Což je silně hypotetické a nevím jak to prokázat.

Odpovědnost za svoje rozhodnutí musí nést PMB. 

bruner 15.9.2006 8:29

Re: Re: Re: Co vlastně "provedl" pan Topolánek?

to je pravda, že nezpůsobil škodu. Topolánek byl rukojmím ze směnky a ten je povinen plnit jako ručitel, tedy až poté co věřitel dlužníka (zde akceptanta nebo směnečníka - nevíme jaká směnka byla vystavena) k plnění vyzval. Jelikož to zřejmě nikdo neudělal, tak je p.T.z obliga.

A ohledně škody? Ta by mohla vzniknout jedině tehdy, pokud někdo poruší svoji právní povinnost.Samotné nesplácení není škodou neboť v majetku společnosti je stále pohledávka za dlužníkem. A prodej pod nominálem rovněž není škodou.

Renata D. 15.9.2006 8:35

Re: Re: Re: Re: Co vlastně "provedl" pan Topolánek?

A jakpak chcete účetně odprodej nesplacené pohledávky odepsat. Jedině do nákladů proti kterým nemáte výnos (nebo je výnos nižší než hodnota pohledávky jako v tomto případě). Čímžto utrpíte ztrátu na hospodářském výsledku. A to se dá škodou jistě nazvat ne-li ovšem plnění zajištěno jinak - např. někomu pomocí obálky do kapsy. I na škodě se dá vydělat.

Radek 15.9.2006 7:56

omluva M.Zemanovi

Miloši Zemane,měl jsi pravdu,že jsou novináři žumpa,ale ten pán Haas není snad novinář,ale prostě blb.Omlouvám se jiným blbům,ale je to tak.

dvd 15.9.2006 7:59

Milý Radku

co takhle argumentace : výrok A není pravdivý neboť platí B - jenomže toho asi se svým rozhledem nejste schopen. Ono bezargumentačně nadávat primitivovi stačí, že ano?

Akai 15.9.2006 8:09

Re: Milý DVD

A to opravdu doufáš že ze socana vypadne něco inteligentního, natož pak kultivovaného ? Blázníš ? Vždyť mají velký vzor a nízké IQ. ;-D

grr 15.9.2006 7:48

Staník Gross rád kouká na pohádky (nejradši na Tři oříšky...)

Tentokrát se spokojil s Večerníčkem. Rozhodl se, že sestřelí parouba i topolánka jedním vrzem, protože když jemu udělali bebí, nebude nikdo ušetřen. Na řadě jsou kalous a další. No...akorát se ptám, jak dlouho nás tu budou  estébaci jako přibyl a jejich kámoši jako Gross a spol. řídit skrze média?

Renata D. 15.9.2006 7:48

Jasně prokázané odkoupení vlastního dluhu za zlomek ceny.

Jak prohlásili zástupci ELTODO, pomohli prostě VAE na základě jejich prosby s vyřešením dluhu.  Případ je jasným odkoupením pohledávky dlužníkem přes nastrčenou firmu (zde BB Cash), která na transakci nic nevydělala ani neprodělala (koupila i prodala za 5.5 mil.) a následným rozdělením zisku s transakce mezi VAE a ELTODO zhruba na půl na půl.  Prodělalo jedině město na základě rozhodnutí rady města (ODS a ČSSD) v době trvání opoziční smlouvy, kdy si šli oba parťáci pěkně na ruku (a na pražské radnici to trvá dodnes).   Je-li odkoupení vlastního dluhu přes nastrčenou firmu trestné či nikoliv nevím, je to prostě běžná praxe , na které se určité podnikatelské kruhy dobře přiživovali. Že by to byla dobrá kvalifikace pro premiéra je ovšem otázka.

Renatko 15.9.2006 7:56

máte v tom trochu zmatek

Firma VAE se na premiéra nijak nekvalifikovala;-)

Renata D. 15.9.2006 7:59

Re: máte v tom trochu zmatek

Ovšem díky pomoci tohoto "kšeftu" došlo k odblokování jinak bezcených akcií Topolánka a zisk do kapsy ve výši 2,5M.  Takže poměr výnosů je 5M pro ELTODO, 2.5M pro VAE a 2.5M pro Toplánka.

jonáš 15.9.2006 12:18

Re: Re: máte v tom trochu zmatek

A minus deset pro pražský rozpočet, nakonec je to hra s nulovym součtem ;-D

Vlali 15.9.2006 8:01

Re: máte v tom trochu zmatek

jen maličkost. Kdy už bude v politice podnikatel co byl úspěšný. Zatím jen Macek, Kraus, Topolánek.

gerontusinza 15.9.2006 7:45

Pane Haasi, zajímavé srovnávání.

Neplatiče a vyžírku srovnáváte s někým kdo i podle vás přehlédl, že firma vybraná ODS napsala, že pan Topolánek je tak chudý ,že nemůže splácet. Takže pan Paroubek maximálně mohl být uveden v omyl komplotem této firmy a pana Topolánka. Stavět tyto dva do jednoho kouta je svinstvo do nebe volající a ubohé. Pamflet s odpovídající duševní ubohostí autora..

dvd 15.9.2006 7:57

Re: Pane Haasi, zajímavé srovnávání.

jak víte, voni entelygente, že onu firmu vybrala ODS, když městské finance měl v zastoupení ČSSD  pod palcem jistý Paroubek?

gerontusinza 15.9.2006 8:02

protože jí vybrala rada voni blbečku a v radě má většinu ODS. Re: Re: Pane Haasi, zajímavé srovnávání.

To jen vy mlžíte a kecáte, jako pan Haas

Akai 15.9.2006 8:03

Re: protože jí vybrala rada voni blbečku a v radě má většinu ODS. Re: Re: Pane Haasi, zajímavé srovnávání.

Jako slint dobrý, a nějaký fakt, argument nebo tak něco by nebylo ?

Akai 15.9.2006 8:04

Re: protože jí vybrala rada voni blbečku a v radě má většinu ODS. Re: Re: Pane Haasi, zajímavé srovnávání.

Je tak těžké napsat : Mlžíte v tomto ...., kecáte v tomto .....

Nechci radit, ale takhle to dělají inteligentní lidé.

Renata D. 15.9.2006 8:02

Re: Re: Pane Haasi, zajímavé srovnávání.

Asi nevíte jak to funguje na úrovni obecní samosprávy.  Vše musí schválit rada města. Paroubek jako náměstek zde byl už jen jako výkonný úředník plnící rozhodnutí rady. Ovšem na tom rozhodnutí se též spolupodílel jako člen rady města, takže jeho podíl viny je stejný jako u ostatních členů rady.

Vlali 15.9.2006 7:45

pěkné , ale

Jak se vyjádřil bývalý primátor Prahy a manažer Eltoda Koukal "nedělali jsme to z Charity". Kdyby to bylo myšleno jako přesvědčení o ziskovosti této samotné akce pak dobře. Není zajímavé, že Eltodo získává obecní zakázky všude tam, kde vládne OdS. Inu to ovšem vstupujeme do bolestné oblasti protikorupční hesla před volbymi a skutečnost, která je tristní.

Veselý 15.9.2006 7:34

Zajímavé

to co je zde uvedeno jsem nevěděl. Teď musím přemýšlet, jaký je rozdíl mezi pány Paroubkem a Topolánkem.

3nečok 15.9.2006 7:48

Re: Zajímavé

18; 20-2 - asi takový

Akai 15.9.2006 8:02

Re: Zajímavé

Rozdíl je minimálně v tom že Topolánek nemá chování řeznického psa.

Standa 15.9.2006 7:11

Paroubkova Pohádka analytická

Pan Haas před náma tajil firmu Eltodo, to tedy nebylo ani trochu pěkné. Taková správna kapitalistická firma. Tak správně tržně se chovající. Předpokládám, že když byl v kurzu Kožený tak také psal pan Haas jak je vynikající pan Kožený. S takovou firmou podnikat je pohádka. Půjčím si 5 milionů (můj podnikatelský záměr možná vyjde,možná ne), mám akcie( z 1.vlny) a obraz po babičce(malovala ho sama) a podle mého názoru stojí více než 5 milionů. Možná neprodejný, ale to nevadí. Eltodo odkoupí můj dluh a zničí ho. Pak po mě nebude nic vymáhat, stejně jim stačí 2,5milionu. A ten zbytek, pánové bude můj, není v tom žádný podvod a já nejsem přeci žádný podvodník! Pan Haas mě ochrání a postaví se za mne. Pane Haasi, řekněte nám o dalších podobných firmách (možná tam bude i nějaká banka) a netajte tom před námi. I ostatní chtějí podnikat. Snad si to všechno nenecháte pro sebe? I vy jeden šibale.

 

Hustoles 15.9.2006 8:46

Re: Paroubkova Pohádka analytická

Dobrý den, Stando, je vidět, že i tak polopatický rozbor, který pan Haas sepsal, je na Vás příliš složitý. Ale to nevadí, netrapte se tím.

loula 15.9.2006 6:41

Už mě nebaví číst tyto slinty,

ani obvinění z levé strany, ani obhajoby z pravé strany. Uzavřeme to takto (navrhuji). Nějaká firma si půčila peníze a nesplatila je.  Řadou transakcí se podařilo tento dluh "umořit" tak, že na to doplatili - jako obvykle - daňoví poplatníci a účastníci celé transakce (Topolánek jako představitel dlužníka a Paroubek jako představitel věřitele) se rukou společnou a nedílnou šábli o "zisk". To je asi nejvěrohodnější verze, věřit tomu, že v modelu, kdy politik hlídající pokladnu tyto prostředky půjčuje jiému politikovi spřízněnému s nadřízeným toho dozorčího nad pokladnou, jde o čisté a transparentní vztahy, je čirá naivita.  

páječ 15.9.2006 5:06

není se o čem bavit, klientelismus ve vztahu Eltodo - Topolánek přiznal i Koukal:

V Eltodu krátce působil bývalý pražský primátor Jan Koukal (ODS). Předtím, právě za jeho šéfování města, dostala firma velkou zakázku na osvětlení. Koukal tento týden otevřeně řekl, co musí dělat firma, která chce být úspěšná.

"To, že se firmy, které se ucházejí o veřejné zakázky, snaží točit kolem politiků, je pravda. Bylo by bláznivé, kdybychom tvrdili, že to odkoupení pohledávky ze strany Eltoda (vůči firmě VAE - pozn. autora) bylo z ryzí lásky k bližnímu," řekl MF DNES Koukal.

páječ 15.9.2006 5:07

Re: není se o čem bavit, klientelismus ve vztahu Eltodo - Topolánek přiznal i Koukal:

Koukal práskl své bývalé spoluklienetlisty. Asi ho omrzel život. ;-)

AAA 15.9.2006 10:21

Re: Re: není se o čem bavit, klientelismus ve vztahu Eltodo - Topolánek přiznal i Koukal:

A nebo se kolem nej uz prestali tocit :)

emerson 15.9.2006 2:08

Paroubku paroubku

.... rak si říkám - jste všichni v lihodomě tak praštění, nebo vážně věříte tomu, že podobné rádobykauzy mají šanci... vždyť ti přece muselo bejt od začátku jasný, že si spíš nas.ereš do vlastního hnízda...