10.6.2024 | Svátek má Gita


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Renata D. 15.9.2006 8:28

Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Hospodařil tak jak mu přikázala rada města.

huhu 15.9.2006 8:33

Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

??? vy víte, že prodej pohledávky fě BBCash schvalovala Paroubkovi rada města ?

Renata D. 15.9.2006 8:36

Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Jistě, všechny tyto transakce musí schvalovat rada nebo zastupitelstvo. Platí to tak u  nás i na všech úrovních samosprávy. V době prodeje už patřily pohledávky ze zkrachovalé banky městu - jinak to udělat ani nešlo.

huhu 15.9.2006 8:41

Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

víte jaký měl Paroubek limit ? nepředkládal ten návrh ke schválení zrovna Paroubek, byla to jeho oblast činnosti...

Renata D. 15.9.2006 8:44

Re: Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

To je možný, vždyť v tom je určitě jako člen rady města taky namočený. To že v tom on ale není obhajobou pro Topolánka.

Mard 15.9.2006 10:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Milá Renátko, víš vo tom prdlačku. Já na magistrátě dělal. Co radní dá do rady, to obvykle projde, protože to mají předjednáno. Takže když tam Paroub dá, že se to prodá za třetinovou cenu a že se s nimi rozdělí o úplatek, tak to projde určitě. A pak rade vezme všechny schválené věci, dá to na pořad jednání zastupitelstva jako blok, nikdo to nerozebírá po položkách a zase se to chváli, díky hlasům koalice. Takže je to celkem bezpečná metoda jako si pomoct a nemít ekonomickou ani trestní zodpovědnost za špatná rozhodnutí.

SAPI 15.9.2006 8:39

Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Schvalovala  a schválila  - na doporučení Paroubka, jež se zaštiťoval odborným posudkem. Rada MHMP schvaluje i transakce příspěvkových organizací (nad 20.000 Kč), kterých je zřizovatelem - není to nic vyjímečného.     

Renata D. 15.9.2006 8:41

Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Tady je informace která to dokládá:

Teoreticky jsme mohli vymáhat od VAE celých 16 milionů, ale rada města tehdy usoudila, že prodej za 5,5 milionů je odpovídající," uvedla před rokem a půl v Hospodářských novinách zástupkyně ředitele magistrátu Zdena

http://aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=155769

huhu 15.9.2006 8:43

Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

na doporučení Paroubka, který pohledávku střelil bez využití směnky a pod cenou kamarádovi v BBCash...proč?

Renata D. 15.9.2006 8:47

Re: Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Ať to odnesou oba a bude to v pořádku.  A proč  ten kamarád v BBCash odprodal pohledávku ELTODU za nákupní cenu. Vždyť na tom nic nevydělal. Nějaký hloupoučký kamarád. To se ani s Paroubkem o nic nemohli šábnout.

huhu 15.9.2006 9:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

asi neregistrujete, že VAE Eltodu splácí 8 mil....viz včera zveřejněné smlouvy

Mard 15.9.2006 10:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

No spíš se Paroub šábnul s BB Cash s.r.o. o to co za to mohl dostat. BB Cash nedostal žádný úplatek ani na věci oficiálně nic nevydělal.

Renata D. 15.9.2006 8:55

Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Vy nevíte že to musela schválit rada města?Huhu, proč si proboha nezjistíte ani základní informace které naleznete vyhledávačem tak za 20 vteřin?

gerontusinza 15.9.2006 9:21

Vy jste ještě nepochopila že máte tu čest s připitomělým fandou, nikoli s Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

člověkem byť minimální inteligence? Škoda času a námahy. Hezký den.

Mard 15.9.2006 10:19

Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Asi víte prdlajs o schvalování materiálů na radě ZHMP. Já tam kolikrát seděl, když jsme připravoval pro primátora nějakou důvodovou zprávu nebo návrh.  Co tam Paroub dal, to mu projde, na radnice je koalice, ve které je ČSSD. To by bylo aby mu něco neschválili.

gerontusinza 15.9.2006 11:36

Doufám že už tam tací jako vy nejsou ,pokud ano, volt takovou partaj která korupci vymete.Re: Re: Re: Re: Re: socanská metoda podvodu jakov ČKA

Hádejte jakou?

Zebra 15.9.2006 8:22

Haasovo pračka charakterů

Vhoďte do ní spolumajitele zadlužené firmy a nota bene jejího ředitele zodpovědného za „nevydařený podnikatelský záměr“, který firmu přivede do dluhů, nezaplatí ani pětník a navíc si za svůj podíl na této zadlužené firmě koupí třetinu bytu na Hradčanech. Co vám vyleze – jiskřivé zářící Mirek Dušín, který s písní na rtech blahosklonně přijímá dary řinoucí se z rohu bohyně Fortuny.

Nemusí to tak dopadnout vždycky. Dobře se pamatuju, jak do ní nedávno spadnul bývalý primátor, který se už nemohl dívat nebo neměl žaludek nebo měl prostě strach z velkolepých zlodějen provozovaných na radnici, kam ho jeho strana nechal zvolit aby této vypucoval imidž. No a vypad nevděčnej křivák, kterej bez důkazů poplival radniční Mirky Dušíny a pokousal laskavou ruku matičky strany.

Má to i třetí program: Paroubek do Haasovo pračky spadnul křivej a vypad ještě křivější.

huhu 15.9.2006 8:27

Re: Haasovo pračka charakterů

vyasi nechápete, že s pohledávkami se obchoduje denně a dlužník o tom ani nemusí vědět. Podstatná otázka je, proč Paroubek se nepokusil neinkasovat záruční směnku a prodal pohledávku jakési BBCash se ztrátou. Z toho kouká podvod podobný těm socansklým ala Peru...

Renata D. 15.9.2006 8:31

Re: Re: Haasovo pračka charakterů

Máte pravdu, stálo by asi za to zjistit, kdo a jak hlasoval v radě města při schvalování odprodeje dluhu nastrčené firmě BBCash? A pak bude všem jasno.

tony 15.9.2006 8:42

Re: Haasovo pračka charakterů

Paroubek je křivák (nejen povolební chování), těžko ho více pokřivit.

bruner 15.9.2006 8:18

v článku

je použito několika nepřesností, které jsou však velmi důležité. Společnost VAE, a.s. byla založena v r.96. Hlavně však :

1. FÚ při podobném postupu oznamují orgánům činným v trestním řízení, že statutární orgány porušují povinnosti při správě cizího majetku tím, že znehodnocují majetek společnosti (ne firmy to je něco jiného). Zde nic takového nikdo nečiní-proč? Srovnejte rozhořčené reakce advokáta T.Sokola, který několik takových lidí obhajoval

2. p.Topolánek se nezbaví dluhu tím, že říká, že ho nikdo nevyzval. On sám měl povinnost plnit v platebním místě a pokud nemohl, tak měl složit plnění u soudu. Z hlediska práva je stále dlužníkem, pravda, věřitel se zřejmě zbavil důkazního prostředku, ale co když ne a směnku má někdo, kdo s ní vyrukuje (v současné době je ale asi právo již promlčeno a p.Topolánek je mimo donucení soudem. Sám od sebe ale může stále plnit).

3. autor buď z neznalosti či jinak se dopouští takových drobných nejasností

PP 15.9.2006 9:22

Re: v článku

Jen maličkost: není "dlužníkem", spíš "ručitelem" = dokud jej nikdo nevyzve, opravdu se nikam dostavovat (a) nemusí, (b) nemůže.

Marťa 15.9.2006 14:02

Re: v článku

Nevíte jaký měla směnka charakter - zda byl vyplněn třeba údaj o splatnosti; navíc jsem někde už četla, že směnka byla zničena - pravděpodobně před všemi povinnými ze směnky - jinak by samozřejmě neměli jistotu, že ji někdo nevytáhne. Topolánka nikdo k umoření dluhu nevyzval! - tj. směnka nebyla uplatněna, neměl tedy povinnost plnit. myslím, že váš bod č.2 je úplný nesmysl. Povinnost plnit měla hlavně společnost VAE jako dlužník, ale také až po uplatnění směnky. Prvotně je samozřejmě povinna platit na základě úvěrové smlouvy, teprve pak dochází k uplatnění zástavního práva ke směnce. Případ je určitě trochu složitější a posuzovat ho z několika málo údajů není možné, stejně jako nemůžete autora peskovat za nejasnosti, když sám asi těžko víte víc.  

Rpuť 15.9.2006 8:09

Tome, gratuluji - zásah na komoru.

Už žluč bublá, škvíří se a čudí. Dneska tu bude maso:-D

grr 15.9.2006 8:06

Večerníček: Neudal jsem jen Topolánka

"Večerníčkovu stopu je možné vysledovat ještě v jedné politické kauze. Loni na jaře novinářům mailem rozeslal tip, aby se zabývali okolnostmi, za nichž nabyl luxusní byt tehdejší šéf KDU-ČSL Miroslav Kalousek. MF Dnes tehdy řekl, že jej o rozeslání informace požádal jeho známý. Nejprve tvrdil, že "ten člověk" je z okolí tehdejšího šéfa ČSSD Stanislava Grosse. Po hodině vzal svá slova zpět. "Původně jsem si myslel, že je od Grosse, ale není," uvedl tehdy. " Proto je ten kalous takovej bledej, řekli mu, co na něj mají, tak chtěl paroubovi přinést hlasy lidovců darem. Hm. nevyšlo to. Ale staník gross se zjevně baví dobře.

Jaroušek 15.9.2006 8:02

Co vlastně "provedl" pan Topolánek?

Vtip je v tom, že Topolánek získal od společnosti ELTODO „všimné“ ve výši 2,5 mil., a to tímto mechanismem: předtím než společnost ELTODO zrušila zástavní právo na akcie VAE v majetku Topolánka a než zničila směnku, byla hodnota těchto akcií s pozice Topolánka nulová, neboť s nimi nemohl nakládat a zhodnotit je. Firma ELTODO učinila tyto kroky přes fakt, že VAE v dané době a dokonce ani do nynějška nesplatila svůj dluh a navíc, jak dokládají veřejné zdroje, byla i v následujících letech několikrát předmětem exekuce kvůli jiným nespláceným závazkům. Poté co ELTODO zrušilo zástavní právo a zničilo příslušnou Topolánkovu směnku, náhle získaly akcie VAE hodnotu vyjádřenou kupní cenou, kterou dostal Topolánek od kupce akcií, tedy od Hilla. Šlo o 2,5 mil. Kč, které díky libovůli ELTODA získal. Ke snaze ODS mást veřejnost a svádět vinu za tento pro První městkou banku nevýhodný obchod na Paroubka je třeba říci: s ohledem, na charakter činnosti dozorčí rady v bance nemohl celý úvěrový obchod s VAE ovlivnit, původní úvěr byl poskytnut v r. 1998, tedy před nástupem P. do PMB (leden 1999). Stejně tak Paroubek nebyl před 1999 poradcem člena představenstva PMB Šilhána, jak lživě tvrdí dnešní tisk. Poskytování úvěrů patří v každé bance do působnosti managementu, nikoliv dozorčí rady. Všechny nesplacené úvěry PMB včetně úvěru VAE vznikly před r. 1999. Ani následně nemohly orgány PMB oceňovat tyto nesplacené úvěry ‚činily tak specializované firmy Deloitte and Touche a HZ Praha, na jejichž profesionalitu se město spolehlo, když tyto úvěry byly na ně z PMB postupovány.

(pokračuje)

Jaroušek 15.9.2006 8:03

Re: Co vlastně "provedl" pan Topolánek?

(dokončení)

Topolánek ve středu dokazoval, že žádnou finanční ztrátu žádnému věřiteli nezpůsobil. Tím však, že Topolánek byl zbaven povinnosti splácet dluh, stala se soukromá firma sponzorem jeho bytu, který si později koupil i za peníze z dříve bezcenných a později zázračně zhodnocených akcií. Žádná škoda nevznikla, neboť soukromá firma ELTODO tento postup za škodu nepovažuje. Topolánkovi lze proto asi opravdu vyčítat pouze mravní šibalství jako Grossovi (taky on přece nikomu finanční újmu nezpůsobil), finančního šibalství se dopustilo ELTODO, ovládané stejně jako PMB ODS. Doufejme, že i Topolánek skončí stejně jako smutná postava jeho předchůdce na úseku finančních hrátek s bytem – Stanislava Grosse. Doufejme?

(oficiální stanovisko ČSSD)

Rpuť 15.9.2006 8:06

Máte zpoždění, Jaroušku - stanovisko oficiální, leč ze včerejška.

Chápu, že je fuška to usledovat - v tom fofru...;-D

Renata D. 15.9.2006 8:07

Re: Re: Co vlastně "provedl" pan Topolánek?

Topolánek ve středu dokazoval, že žádnou finanční ztrátu žádnému věřiteli nezpůsobil.  - to je hezké.  Znamená to, že když přestanu splácet splátky na hypotéku, které je tvořena z velké části i z úroků, ve chvíli kdy výše splátek dosáhne nominální hodnoty hypotéky (t.j zhruba v polovině doby), nezpůsobím bance žádnou škodu a nebudou to po mě dál vymáhat?

Akai 15.9.2006 8:15

Re: Re: Re: Co vlastně "provedl" pan Topolánek?

Samozřejmě že tím bance škodu způsobíte. Ale když najednou nemůžete splácet a banka se rozhodne že vaši pohledávku raději prodá za polovic, končí tím pro vás závazek k bance a začíná k novému vlastníkovi pohledávky. Je na bance aby se rozhodla jestli je to pro ni výhodnější.