3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Otazníky nad ODS

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
alois 16.8.2006 10:33

Pane Jičínský.

Nebo ještě lépe, soudruhu Jičínský, přestaňte již konečně obhajovat a zaštiťovat se tím vaším bastardem, který se zove Ústava ČR.

malstoka 15.8.2006 21:33

Zase slova jako řemen

Člověk, který se podílel na těch nejhorších protidemokratických zákonech, včetně pendrekového zákona, chce nás poučovat o demokracii. Odpusťme mu, je ve věku, kdy poučovat si přisvojují lidé, kteří již zapomínají, že v mládí byli mladí. Znáte ten jak staršímu pánovi zazvoní mobil se službou upozornit ho, že by se měl vymočit, bohužel to nestihl, protože zapoměl jak rozepnout kalhoty.

Herakleitos 15.8.2006 21:56

Re: Zase slova jako řemen

Opět uhýbáte od problému, který je obsažen v článku. Nemáte argumenty a blábolíte něco o minulosti, což nemá s článkem nic společného. Jičínský má pravdu a perfektně to vystihl. Tak jak vy reagujete, tak nějak se reagovalo v 50. letech vy hrdino. Než mi začnete spíla do bolševiků tak vás upozorňuji že nejsem komunista ani soc. demokrat.

opozičník 15.8.2006 22:18

Re: Zase slova jako řemen

Pane malstoka, zamyslete se nad tím co krátce řekl herakleitos a až budete příště reagovat na článek, tak si ho řádně přečtěte a porovnejte se současnou situací. Pokud chcete potlačit argumenty, tak zase jen argumenty a ne blabolením, jak rika herakleitos. Mimochodem je to můj nejoblíbenější filosof ( Herakleitos z Efezu )

Koumeles 15.8.2006 21:29

V kazdym odstavci min. jednou ODS, to neni spatnej prumer na nejstarsiho sibala v kurniku

;-D

Starý J. 15.8.2006 20:19

Zebro

Cituji Vás:… nechtěl bych být přítelem někoho tak...řekněme limitovaného...kterému se disent za normalizace vejde do věty "S těmi vyhazovama si jenom dělali komunističtí papaláši pakárnu mezi sebou."…

Nebudete ani mým přítelem, snad to přežiji. Plně se pod větu Stanislava podepisuji. A snad ještě lépe to vystihl Malý Aston:…. Když komunisté likvidovali komunisty v roce 1969 nebyl dosti rychlý v převleku kabátů a stal se disidentem ale komunistickým….

Pevně věřím, že jednou historie plně vyhodnotí události roku 1968. Na samu podstatu „Pražského jara“ mám vlastní názor, který zde nebudu prezentovat. Že vůbec nešlo o odstranění vlády jedné strany ale snad nikdo nepochybuje.

            Zajímává je v této souvislosti ještě jedna věc: Málem celý svět teď mluví o kauze Grass, PEN ho chce vyloučit, Nobelovku chtějí vzít, kde kdo je prý šokován. Ten pán sloužil tři měsíce u SS – bylo mu 17 let (!!!). Celý život však psal proti fašismu, teď měl sílu se přiznat a veřejně se kát.

Jak je to u nás? Každý komunista z nejhoršího období padesátých let, který v šedesátém osmém cítil příležitost vylepšit si korýtko, kterého pak vlastní strana nakopala, si dnes bezostyšně dělá nárok na uznání a dokonce úctu. Přesto, že v nejhorších letech byli aktivními členy zločinné KSČ. Takových Jičínských, Uhlu, Vízků jsou dnes doslova mraky, všechny Havel vytáhl znovu na nejvyšší funkce. Všichni jsou přesvědčeni, že na ně mají nárok, všichni se důrazně dožadují funkcí a obdivu za „statečnost“. Opravdová statečnost však byla u těch postižených z padesátých let. Mluví se vůbec o nich?  Dočkali se snad uznání, nebo funkcí?  Takže mě, jako pamětníka a „třídního nepřítele“ rozhodně nedojmete „statečností“ Jičínských, Uhlů,  Vízků a podobných. Téměř BEZ VYJÍMKY jsou dnes názorově zpět tam, kde začínali.

H.K. 15.8.2006 20:47

Re: Zebro

Je to tak. Vlezli medvědovi do klece a chtěli mu sebrat koryto a on je sežral. Teď se snaží udělat z toho hrdinství.

opozičník 15.8.2006 21:11

Re: Zebro

Starý, až budeš Jičínskému sahat po kotníky, tak se přihlaš do diskuse.

Starý J. 15.8.2006 22:30

Re: Re: Zebro

Jsem šťastný, že Jičínskému nesahám ani po kotníky. Jsem šťastný z toho, že nemám na svědomí neštěstí jiných, kteří působení Jičínských v padesátých letech pocítili. Byl jsem v té době na jiné straně barikády, než byl soudruh Jičínský a jsem tomu rád!

Dena 15.8.2006 21:24

Re: Zebro

;-)R^

Zebra 15.8.2006 21:41

Re: Zebro

Nu, správně jste usoudil, že pro vás platí totéž. Pokud jste přesvědčen, že jediným motivem dění v osmašedesátém byl osobní prospěch některých komunistů a že tito se nyní důrazně dožadují funkcí...a že o obětech komunistů z padesátch let se nemluví,žijete zřejmě v jiném světě, ve kterém vás klidně nechám.

Btw "téměř bez vyjímky" je protimluv.

Stanislav 15.8.2006 22:15

Re: Re: Zebro

Jediným snad ne, ale častým rozhodně.

Téměř bez výjimky je sice nekvantifikovatelný, nicméně funkční termín. Je užitečný, nepíšete-li zákon nebo ústavu ... ;-) Jsa uživatelem českého jazyka by vám to mělo být zřejmé.

Zebra 15.8.2006 22:48

Re: Re: Re: Zebro

Jediným určitě ne, takže Starý je mimo. Domnívám se, že tímto vaším uznáním jsem dosáhl maxima dnes možného a jsem spokojen. Jako domácí cvičení si zkuste motiv osobního prospěchu aplikovat na Jičínského. V r.68 vysokoškolský učitel a významný expert a funkcionář vládní strany, po prověrkách komisí, třídící lidi na chlapy a sráče podle toho, zda souhlasili či nesouhlasili s okupací, řadový podnikový právník, později nezaměstnaný. Prospěchář jako vyšitej, co ?

Pokud je něco téměř bez výjimky, má to přece jen nějaké výjimky, že. Co takhle většinou, převážně, zhusta, často, ... ?

Stanislav 15.8.2006 22:59

Re: Re: Re: Re: Zebro

Starý také neřekl "všichni". To, že někdo poté, co se aktivně podílel na tom nejtužším komunismu, co tu kdy byl a pak obrátil po 1968 bych přirovnal k omluvě, poté co spácháte zločin. Budiž vám to polehčující okolností, ale nikoli cestou k beztrestnosti. Svědomí je holt krátkodobá záležitost.

Nebo právnické "zpravidla"? Už kecáme o ničem ... :-)

Stanislav 15.8.2006 23:02

Re: Re: Re: Re: Zebro

P.S. Pražskojaráci mnohdy neměli na výběr -- souhlasit, nebo ne.

Richard iii 15.8.2006 17:43

!!!

Soudruhu Jičínský, více úcty by jistě bylo žádoucí, ale začni laskavě zametat před vlastním prahem, odtud pramení všechna dnešní neúcta. Když už si musíš stěžovat, stěžuj si Paroubkovi a na Paroubka. Čest!

huhu 15.8.2006 17:23

parta zbabělců

to co předvedl Paroubek a parta čssd poslanců při "nehlasování" o předsedovi, tím že ani neodevzdali hlasovací lístky jasně ukázalo vztah Parobka k demokracii. Nevěří ani vlastním poslancům a ti se předvedli jako parta nesvéprávných zbabělců a lezprdelků....blábol soudruha Jičínského je opravdu blábolem starého bolševika, který poučuje o demokracii...

šašek 15.8.2006 15:58

tady se dnes sešlo kádrováků

a každý demokrat, některý dokonce i občanský

Jan z Rokycan 15.8.2006 17:06

Re: tady se dnes sešlo kádrováků

no, možná, že jenom "občasný"!!!!R^R^;-D;-D8-o8-o;-P;-P

fafni 15.8.2006 18:55

Re: tady se dnes sešlo kádrováků

Ti co meli rodice v jachzmovskem gulagu,ti co smeli vystudovat az po napraveni delnickou tridou,maji pravo kadrovat kreaturu,ktera vyhazovala lidi ze skol a prosadila do ustavy vedouci ulohu zlocincu.

BuBu 15.8.2006 20:49

Re: Re: Házení hráchu na zeď !

To můžete sice 1000 x opakovat . . . ale pro diskutující dobytek, který propaguje oranžovo-rudou - tak pro toho budete vy, jáchymovští,  pouze reakcionářský póvl ! Ti mají panečku žaludky - těm nevadí, že z nich všichni slušní lidé blijí !

I.L. 15.8.2006 15:08

Ta tridni nenavist

vetsiny mistnich komentatoru je opravdu pozoruhodna, je to malem jak Rude Pravo pocatkem 50 let... Mili "modri" hosi, s timhle pristupem ale nazenete akorat dalsi volice (kterym je na bliti z takovychto

expose) socanum - a ti Vam pak budou opravdu vladnout :-)))

milan007 15.8.2006 14:48

co k tomu napsat ?

Snad jen to, že jste špatný právník, mizerný politik a špatný člověk. Nerad napadám autory myšlenek, snažím se polemizovat spíše s myšlenkami. Ve Vašem případě to nejde.

Rak 15.8.2006 16:42

Re: co k tomu napsat ?

Velice slušně komentováno. Jen se divím, že pan Jičínský nešel už dávno do zaslouženého důchodu a nenechá naše "moudře navržené poslance" na volebních místech svých stranických kandidátek nechat opsat ústavu některého ze států, které dlouhodobě nemění a nekritizují  svojí základní listinu vždy, když  to vypadá, že někdo "vyvolený" buď o koryto přichází, nebo se k němu nemůže dostat. Nepochybuji, že by měl potom čast pro náš stát z takto opsané ústavy vytvořit nejméně dalších pět možných ústav, vhodných pro budoucí časy. Pro časy minulé už dokázal co stvořil.

 

Karel008 15.8.2006 14:18

Vážení přátelé, po přečtení článku laskavě zvažte, jaký je to gauner, ten soudruh Jičínský. Mimo jiné, spluautor těch nejobludnějších zákonů.

Marta 15.8.2006 16:23

Re: Vážení přátelé, po přečtení článku laskavě zvažte, jaký je to gauner, ten soudruh Jičínský. Mimo jiné, spluautor těch nejobludnějších zákonů.

  souhlas Karle008.

Ladislav N. :-))) 15.8.2006 19:06

Re: Re: Vážení přátelé, po přečtení článku laskavě zvažte, jaký je to gauner, ten soudruh Jičínský. Mimo jiné, spluautor těch nejobludnějších zákonů.

Ale je to velký bojovník za myšlení, které šíří jeho rodná KSČSSD! Zasloužilý ;-O bojovník!!

grr 15.8.2006 14:16

No zdravstvuj .....Jičinskij!

Ten chlap se vůbec nestydí  vylézt na ulici potom, co nám všem nablil ten svůj ústavní paskvil a ještě nás mlátí špinavým šnuptychlem za to, že se opovažujeme protestovat !  Bože, už aby tihle zabednění geronti bez špetky svědomí vymřeli, jsou jak obtížnej hmyz.....

Haf 15.8.2006 13:56

bolševik zůstane bolševikem, i kdyby trakaře padaly

Ústava, zejména ta Pičínskýho a vedoucí úloha VyVolenejch, jako von Komunist, kontinuita práva a neplatnosat rozvodů a další blafy - už ho konečně ignorujte, (ústava je posvátná, zákony na  zlodějinu ne, ty se můžou vobcházet - Rychetskej, Pičínskej, Sokol i Kalvoda - jedna verbež - už dost vás všech bylo, i s tou hůre Veseckou...) (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

VIK 15.8.2006 13:49

Ústava je pro nás, ne my pro ústavu. A soudruh Jičinský byl hlavním tvůrcem. Špatným tvůrcem