14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.VÍZEK 88.100.57 6.11.2008 9:28

Re: Co je bolševismus?

Mocní z moci snadno onemocní, pokud chybí silná opozice.  Pro i v ČR potřebujeme silnou "pravici" a silnou "levici", mám-li užít ono poněkud zprofanované dělení.   To je jedinou zárukou, že od pluralitní demokracie nesklouzneme k totalitě...

Meescha 6.11.2008 10:47

Re: Co je bolševismus?

No a rázem tu máte problém. Jak můžete mít silnou levici a pravici, pokud nemáte dvě dominantní strany (právě bez té reálné alternativy, která by něco mohla prosadit)? V USA také uvažují po bolševicku, když v rámci jejich přesvědčení nemají altrenativu (jen dvě silné strany)? Trochu bych s tím bolševismem brzdil, ze všech lidí na naší politické scéně se tak jeví jen jeden člověk - pan Rath, zbytek na tom není tak špatně...

vogel 6.11.2008 9:30

Re: Co je bolševismus?

naprostý souhlas..bohužel bolševické dětičky prominentů KSČ jsou v ODS a jejich bolševičtí otcové jsou v KSČM..část komunistů z bývalé KSČ, kteří tam byli z vychcanosti nebo z nutnosti jsou v ČSSD..jsme obklíčení bývalými bolševiky a komunisty ze všech stran a vládnou nám pořád již 60 let.. 

Meescha 6.11.2008 10:43

Re: Co je bolševismus?

Tak to už je trochu moc. Komunisti jsou rozeseti po KSČM a ČSSD, jen mizivé procento jich je v ODS a jelikož se Vám to nehodí, použil jste nestoudnou lež o dětičkách prominentů KSČ v ODS. Tomu říkám bolševismus, když se chcete držet faktů, tak se jich držte. ODS můžete vytýkat 1001 věc, ale zrovna to, že by byla nasáklá komunisty, to určitě ne...

pepa 6.11.2008 23:19

Re: Co je bolševismus?

A na to jste přišel jak?Pokud je mi známo,největší procento zbohatlíků a tedy voličů ODS pochází z bývalých PZO,kde členství ve straně byl naprosto nutný předpoklad.Kdo jiný měl do začátku prachy a styky venku?

Pája 45 6.11.2008 23:33

Re: MEESCHA

Lžete, "míšo", autor přispěvku říkal, že dětičky komoušů jsou v ODS amáte jich tam dost. Topolánek (otec ředitel Zbrojovky, maminka šéfová sekretariátu vedoucího krajského tajemníka KSČ), Nečas (otec člen StB). Tak vo co gou? 

F.VÍZEK 88.100.57 6.11.2008 11:26

Chce se ještě dodat...

Chtělo by to vysvětlit, proč  ještě po tom všem - co se v minulosti odhrálo - je dnes KSČM třetí nejoblíbenější stranou v zemi.  Proč má v parlamentu tato strana více poslanců než mají lidovci a zelení dohromady.  To všechno po svobodných demokratických volbách !

I ten, kdo je dnes komunistou se těší - ať se to líbí či nelíbí obrovské podpoře občanů České republiky (3. nejsilnější strana ze šedesáti v zemi je KSČM). 

Proč tomu tak je - to je vážná otázka k zamyšlení...  A jak by tomu bylo, nebýt silné ČSSD ?  Strach jenom pomyslet !  

vlasta 6.11.2008 8:54

Autor článku, podobně jako Filip Renč,

to třeba taky "tak ani nemyslel, jen se příliš zkratkovitě vyjádřil". Podle něho je totiž ODS odpovědna za zánik ODA, rozpad čtyřkoalice, neúspěch evropských demokratů atd. Není to spíše tím, že ty další malé tzv. pravicové strany vždycky svého politického protivníka viděly spíše v ODS nežli třeba v sociálních demokratech, natožpak v komunistech? Jak může nějaká politická strana pracovat na tom, aby se jiná politická strana dostala, nebo nedostala do parlamentu? 

Anebo snad autor článku tou další stranou na pravici mínil KDU-ČSL?

JAROSLAV 6.11.2008 9:44

Re: Autor článku, podobně jako Filip Renč,

A proč ne. KDU je daleko pravicovější než celá ODS.Stačí se jen podívat , jak rychle krajští bývalí hejtmani mění rétoriku,jenom aby se udrželi u koryta.Z rázu již nechtějí aby byly poplatky,nemocnice akciovými společnostmi.Je to ubohost.Takovou pravicovou stranu , opravdu nechci.

Klička 6.11.2008 11:01

Re: Autor článku, podobně jako Filip Renč,

Za zánik ODA, rozpad čtyřkoalice, neúspěch Evropských demokratů atd nemůže ODS, ale jejich neschopnost domluvit se na jakéms takéms konsensu. Ono totiž aby v současném (dle mého názoru nedobrém) systému politických stran t. zv. malé strany dosáhly podílu na moci, musí se spojovat a ne rozdělovat. Každá politická strana má své představitele (předsedu, místopředsedy) a také mnoho členů, kteří ten podíl na moci chtějí také. Spojují-li se strany, představitelů zákonitě ubývá a ubývá tak i míst u lizu. To je ten hlavní důvod, proč máme kolem 100 politických stran. Zájem veřejnosti jde zákonitě stranou, důležitý je jen počet míst u koryta. Občané, promněte si oči a prohlédněte!

Klička 6.11.2008 11:17

Re: Autor článku, podobně jako Filip Renč,

Občané, pokud věříte tomu, že kterákoliv politická strana hájí zájmy občanů této země, nebo že se o to alespoň snaží, pak musím zvolat : Ó, jak jste naivní! Bohužel takto naivních je 40% voličů.

A je to 6.11.2008 8:16

K článku

ODS v čele s VK celá léta pracovala na tom aby zde byla jediná ona ta správná pravicová strana.S arogancí Klausovi vlastní přehlížela o definitivně pohřbila koaliční potenciál ostatních středovýcha pravicových stran. Je ště si vzpomínám na ten skutečně pravicový bankovní socialismus v 90 letech.Hospodářství nastartoval pravicovými kroky až Zeman.Příliv investorů,vyjasnění majetkových poměrů  a konec bankovního socialismu to je Zemanovo resp ČSSD zásluha.

vlasta 6.11.2008 8:45

Re: K článku

Mohl byste prosím vysvětlit, jak může nějaká politická strana pohřbít koaliční potenciál jiné politické strany? Neznám případ, kdy ODS po vyhraných volbách nešla do koalice se stranou názorově blízkou, pokud se taková dostala do parlamentu. Aby totiž nějaká politická strana mohla mít vůbec nějaký koaliční potenciál, musí především překročit 5% hranici.

Karyna 6.11.2008 10:45

Re: K článku

Ale může paní Vlasto. Vzpomínám si na první volby po 89.Zakládala jsem místní organizaci KAN ,měla jsem stánek s našimi materiály na Příkopech,všichni nás litovali - rádi by nás volili, protože jsme byli jedinou čistou, neposkvrněnou stranou. Pan Klaus (včetně p. Rumla) vyhrožoval, že kdo nevolí ODS, volí komunisty! Tahle rétorika se udržela dodnes, všimněte si, jak s námi manipulují i po těchto volbách.

Ale 6.11.2008 10:52

Re: K článku

Neboli - ODS je vina tím,  že KAN nedokázal oslovit voliče lépe, než to dokázala ona. Není nad logiku

vlasta 6.11.2008 11:10

Re: K článku

A co udělal KAN dále? Kdyby měl člověk přistoupit na Vaši argumentaci, tak tady ODS už dávno není, protože těch "výhrůžek", jak jim říkáte, bylo ze strany ČSSD už stovky (tisíce). Přiznávám, že i obráceně. Jak to tedy přijde, že dnes tady jak ODS, tak ČSSD pořád ještě jsou? Kdyby to bylo tak, jak tvrdí autor, potažmo i Vy, tak tady dnes není jiná partaj než ODS, protože  zničení jiných politických stran by se mohlo pořídit neskonale levněji, protože by nebylo zapotřebí voleb.

Xury 6.11.2008 9:31

Re: K článku

Slabé nejen argumentačně, ale i faktograficky.

Kolombo 6.11.2008 7:59

Jenže ve sportu

silnější, rychlejší, obratnější, lepší. Dá se to změřit. Co je to "úspěch" demokrata? Když  se mu podaří zblbnout co nejvíc pitomců jalovými sliby tak, aby získal výhodné koryto? Touto schopností se vyznačoval každý schopnější šéf lupičské bandy, kterou držela při sobě lačnost po kořisti.

Ale 6.11.2008 7:49

Já bych Renčova slova nevolil

Ale v ČR skutečně neexistuje jiná politická strana napravo od politického středu s použitelným programem, zaznamenatelnou členskou základnou a existující infrastrukturou.

Stejskalova slova by měla opodstatnění, kdyby Renč tvrdil něco v tom smyslu, že ODS má na pravici právo, nárok, vědecky poznanou (nebo třebas vnuknutou) Pravdu

karel 6.11.2008 7:48

Demokracie.

Pan Stejskal by měl vědět že v kapitalismu neni možna skutečna demokracie, protože majetek rozděluje společnost na rovne a rovnějši. Paradoxně by demokracie mohla byt v komunismu kdyby byl uskutečnitelny.

2! 6.11.2008 8:00

Re: Demokracie.

pletete si vlastnictví a formu vlády. Slovo demokracie znamená "vládu lidu" o majetku v tom slově není nic řečeno

Karel Dopekla 6.11.2008 9:44

Re: Demokracie.

Taky ale existují různé druhy demokracie, například "přímá". Ta naše je kapitalistická demokracie. 

Klička 6.11.2008 10:27

Re: Demokracie.

Pokud pod pojmem "přímá demokracie" rozumíte skutečnost, že představitelé lidu jsou voleni přímo, tedy bez zprostředkování politickými stranami, pak je to ona jediná skutečná demokracie, která vznikla ve Starém Řecku.K tomuto stavu, dle mého názoru jedinému správnému může vést jedině většinový volební systém a to jednokolový, kde ovšem nebudou voleny politické strany a jejich představitelé, ale představitelé (osoby) přímo, napříč politickým spektrem. Já však pod pojmem přímá demokracie rozumím něco jiného a to, že lid vykovává svou moc přímo. To ovšem není demokracie, ale anarchie. Taková "demokracie ani ve Starém Řecku nebyla. Rezumé: V zastupitelské demokracii je nutno volit zastupitele přímo, což jedině může nastolit opravdovou vládu lidu (občanů) a odstranit vždy špatnou vládu politických stran.

Petr Kohout 6.11.2008 7:26

A vy snad znáte jinou pravicovou stranu v ČR ? Jmenujte.

Klička 6.11.2008 10:45

Re: A vy snad znáte jinou pravicovou stranu v ČR ? Jmenujte.

V tom smyslu, jak byly pravicové strany definovány v době svého vzniku, pravicová strana v ČR neexistuje. Není to ani možné, ani žádoucí. Stejné je to se stranami t.zv. levicovými. Je nutno mít na paměti, že jsme  o 100-150 let někde jinde. Zastaralé pojmy "pravicovost a levicovost" jsou pouze zneužívány politickými stranami k ohlupování občanů a to jen v jejich zájmu ovládnutí státu, potažmo jeho občanů. To je ovšem v příkrém rozporu s demokracií, za jakou se snad chceme považovat.

tich@dohoda 6.11.2008 6:57

To je mi jasné, Kačenko, že volíte levici. Pravice by Vám mohla nabídnout tak akorát osobní svobodu

to jste me soudruhu tupy horaku hodne rozesmal /viz vas titulek/ , ja jsem tedy nevolic , ovsem s tou: "osobni svobodou" co nabizi pravice jste me rozesmal , predpokladam, ze pod pojmem pravice mate na mysli modre komunisty/stalinisty z ODS , vtipalku. Takove "svobody" o ktere vy pisete jse si docela "uzil" za normalizace soudruhu, jedna strana, jeden vudce a drzet hubu a krok, kdo ma jiny nazor je nepritel a zradce. "Individualita" modrych komunistu je stejna jako v Cine za "Maocetunga" , jen misto monterek nosi modry komanc sako a kravatu, ovsem lebkovnu ma vyplachlou stejne. Cest :-)

j. 6.11.2008 7:06

Re: To je mi jasné, Kačenko, že volíte levici. Pravice by Vám mohla nabídnout tak akorát osobní svobodu

Kdyby to tak bylo tak vy červení jste už dávno mrtví tak jak to udělali v v Číně. Vzhledem k tomu, že to tak není tak poze žvaníš kraviny.

ladik53 6.11.2008 8:27

Re: To je mi jasné, Kačenko, že volíte levici. Pravice by Vám mohla nabídnout tak akorát osobní svobodu

Osobní svobodu? Jen z poslední doby, třeba svobodnou volbu pneumatik.

pepa 6.11.2008 23:27

Re: To je mi jasné, Kačenko, že volíte levici. Pravice by Vám mohla nabídnout tak akorát osobní svobodu

Jak to pravice myslí s osobní svobodou nám jasně ukázala špiclovacím zákonem a zuřivým odporem ke schválení referenda.

tich@dohoda 6.11.2008 6:41

Už je vás, pane Stejskale, moc. Kdoví, jestli vám v té frontě na populistickou polívku stojí za to stát. Mně tedy rozhodně už ne vás číst. Ztratil jste kredit.

ano soudruzko udavacko /viz vas titulek/ uz je Stejskalu hodne, vlastne je hodne vsech co maji jiny nazor nez mate vy a strana, tak jste to chtela napsat , ne ? Nevsiml jsem si draha soudruzko, zebyste nekdy napsala agitkarum typu soudruhu: Blahy, Bartone, Haase, Petrika a dalsim modrym nastenkarum, ze ztratili kredit/ze je jich "hodne"/. Vlastne ani nemuzete, ono totiz kredit nikdy zadny nemeli, mozna tak u vas a vasi modre rektolezecke party. Cest :-)