14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zítek 6.11.2008 13:48

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Blbouni voliči se nechtějí nechat dál okrádat, proto jsou asi dle Martina blbouny. Bude ale hůř!

milan007 6.11.2008 13:53

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Blbounům voličům není co ukrást , to oni se těší jak si budou žít zadarmo . Pro začátek ušetří 30 Kč u doktora . A hned zbyde na dvě malá piva , nebo půl krabičky cigár.

F2 6.11.2008 13:56

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Neboť komunisté (a nyní i CSSD) staví na nízkých lidských pudech jako je závist a teorii, že sahat do peněžek druhých, není krádež, ale spravedlivé společenké uspořádání.

vlasta 6.11.2008 14:28

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

R^R^.

Goral 6.11.2008 15:28

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Příčina je prostá .Po roce 1968 slušní lidé opustili zemi , ostatní se sklonili pod komunistickou knutou ( deformace morálky , kolaborace , přetvářka , kariérismus pro jinak neschopné lidi - ale jinak všeho schopné darebáky ) . Charakterní lidé v době komunistické okupace převážně hráli druhé housle .Bude trvat několik desitiletí než se tohoto traumatu národ český zbaví - kterak asi vychovává bývalý komunista své děti ? Drobný pokrok lze ale i u postiženého národa pozorovat .Jestliže dříve volilo komunisty téměř 100% obyvatel nyní je to cca 15 % a rudým flákačům tu pšenka nepokvete . V zemích , kde nemají ke svému živení a vykořisťování kapitalisty tak mře tato rudá garda hlady !

Klčka 6.11.2008 17:16

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Ještě bych něco dodal. Před rokem 1989 režim nenutil lidi příliš pracovat. Sice je moc neplatil, ale kdo vstoupil do KSČ a nedělal potíže, měl se vcelku dobře. Musíme ovšem mít na paměti, že to je většina dnešních důchodců a to není málo. V mnoha případech tito nakazili parazitem komunismu i své děti. To jsou voliči KSČM. Naštěstí to příroda zařídila tak, že tady už dlouho nebudou. Pokud stát nezakáže KSČM podle zákona, který mluví o nepřípustnosti a nezákonnosti fašismu a komunismu, budeme must, bohužel, ještě nějaký čas vydržet.

Hrad 6.11.2008 18:28

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

A od 1990 se do své vlasti jezdí každý rok "ožírat", aby oživili své mrtvé vzpomínky a podívali se na  shrbené hřbety svých bývalých spolužáků. Čím to, že tito stařešinové jsou po celý pobyt v bývalé vlasti, většinou "v lihu"? No elita národa.  

Vodák 6.11.2008 15:32

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Když si představím kolik bylo za komunistů v tomto státě lehkoživků, kteří brali peníze ne za práci ale za legitimaci, všelijakých funkcionářů, kolik tady bylo lidí, kteří se měli dobře protože si přikrádali, melouchářů, a.t.d. tak to procento co dostali komunisté od těch, kteří šli k volbám, je překvapivě malé. Vysvětlovat to senátorovi za ČSSD je zbytečné. Nebýt silné ČSSD tak bychom měli naději, že by to tady bylo  jako tam ve střední evropě,  kde komunisté u moci nikdy nebyli. Jak jednoduché. Strach z toho, že by se moje děti měly jako děti v Rakousku nemám. Nechci aby se měly jako děti v třeba v Rumunsku.

F.VÍZEK 88.100.57 6.11.2008 17:50

ČSSD = samý zločin !

Za vlády ČSSD vstoupila republika do NATO, za vlády ČSSD bylo referendum o vstupu do Evropské unie, přistoupili jsme.  Za vlády ČSSD se oddlužily (po řádění Kočárníka a Klause) banky a poté se privatizovaly , aby další dluhy nemohly vršit...  Za vlády ČSSD oscilovala inflace kolem nuly,  za vlády ČSSD se veřejný dluh udržel na polovině Maastrichtem povoleného procenta (tím je Česko druhou nejméně zadluženou zemí Evropy), za vlády ČSSD se přestalo lhát o vyrovnaném státním rozpočtu a přiznal se deficit, který už za Sobotky klesl pod 3% HDP, což je také jeden z "maastrichtských" cílů.

Čili - máte pravdu, milý Vodáku,  za vlád ČSSD  jsme se Evropě vzdálili a vršil se zločin za zločinem !   Brrr !    (Jenom lidé to ne a ne pochopit a letos "utopili"  ODS, KDU-ČSL a Zelené.)

Goral 7.11.2008 13:22

Re: ČSSD = samý zločin !

ČSSD = SAMÝ ZLOČIN .

JJ 6.11.2008 12:49

Prdlacky

Mozna mel rici jedina pravicova parlamenti strana, ale to je v realu to same.

Zebra 6.11.2008 12:31

Horák, máte v nicku chytrý a neumíte si najít nic o Renčově zakázce od Řebíčka ?

Ts, ts, …LN: Renč má milionovou kampaň - www.lidovky.cz,

No a na oplátku byste mi mohl zase vy najít ty ODSsliby práce a potu, fakt se mi to v té záplavě bilboardů s vysmátými studenty, sestřičkami a důchodci s naditou Tlustou peněženkou nedaří najít. Díky předem !

Schuspeitel 6.11.2008 12:58

Re: Horák, máte v nicku chytrý a neumíte si najít nic o Renčově zakázce od Řebíčka ?

nabitá Tlustého peněženka ale existuje !

vita 6.11.2008 13:09

Re: Horák, máte v nicku chytrý a neumíte si najít nic o Renčově zakázce od Řebíčka ?

Tlustý ji má k kapse! Náprsní.

michailus 6.11.2008 12:04

Renč

Kdybych od někoho dostal zakázku za několik milionů, jako dostal Renč za zbytečné dopravní klipy  od ODS, resp. od Topolánkova káma Řebíčka,  také bych svého chlebodárce podporoval, co to dá.

j 6.11.2008 13:05

Re: Renč

To bys to napřed musel umět. V hospodě se to nenaučíš

Pravý hák 6.11.2008 17:01

Re: Renč

Ale pan Renč není jediný režisér, který takové stupidní klipy k bezpečnosti dopravy by natočil. Ti schopnější a kvalitnější režiséři dali ruce pryč od ODS (pana Řebíčka, ministra to dopravy) a nepotřebují milodary od státu, zastoupeného ODS, jako pan Renč. Za ty klipy byly zbytečně přesunuty peníze daňových poplatníků do Renčovy portmonky, více práce k bezpečnosti silničního provozu by za ty peníze udělalo asi během roku 15 dopravních policistů nebo nákup moderní techniky pro dopravní policisty. Ale o ty peníze by modrý pan Renč přišel a asi by zadaro nekvákal s modrými strakámi.

Dr.Sid 6.11.2008 12:03

Vsak at se teda ODS rozpadne

A hned budeme mit 2 strany. :-D

vlasta 6.11.2008 12:16

Re: Vsak at se teda ODS rozpadne

Počkejme do kongresu. Pokud bude zvolen Topolánek nebo Bém, jinak to nevidím.

xxx Kubeš 6.11.2008 11:47

Autor

článku trpí zřejmě zvláštním druhem bystrozraku jestliže vidí, že v našem politickém systému je pravicových formací víc než jedna (pidistrany bych vůbec nebral v úvahu).Svým psaním vyjadřuje jen to, že k levicovým bolševikům nemá daleko.

Radek 6.11.2008 11:35

Příčiny debaklu ODS

ODS se stylizuje do role pravicové strany,ve své politické praxi však vesele praktikuje bolševicko estebácké metody,aby se udržela u moci a dehonestovala politické oponenty.Špinavosti a mafiánské praktiky,které použila v posledních dvou letech,aby se udržela u moci ,jsou už dnes však voliči prokouknuty,a proto ODS utržila takový debakl v posledních dvou volbách do krajů i senátu.K prosazování pravicové politiky v civilizovaném světě patří slušnost,noblesnost,nadhled,pravdomluvnost -prostě politická kultura.Místo toho jsme viděli vydírání,korupci,politické nátlaky na policii a justici,vulgárnost,nenávist  a prolhanost.Pokud se v ODS nenajdou v příštím vedení lidé,kteří se od této praxe dokáží  distancovat,dopadnou pro ODS všechny další volby stejně jako ty nedávné.

Martin 6.11.2008 11:46

Re: Příčiny debaklu ODS

Jenomže stejné zbraně používá i ČSSD. A troufám si tvrdit, že ještě daleko ve větší míře - a vyhrála volby. Tak jak to teda je?

A za sebe musím říct, že pro mne je důležitější, co politici dělají ve své funkci - a ne to, jak při tom vypadají. Ba dokonce určité zneužívání funkce mne tolik neštve - pokud ten dotyčný jinak odvádí dobrou práci (je to taková daň za to, že jsme všichni jen lidé - a příležitost dělá zloděje).  Bohužel je třeba říct, že ODS, i při své malé profesionalitě, je daleko kvalitnější než ČSSD. ČSSD má nereálný program jako někde z poloviny 20. století. A "osobnosti" v ČSSD na mne působí mimořádně neprofesionálně a prolhaně.

vlasta 6.11.2008 12:17

Re: Příčiny debaklu ODS

R^

milan 6.11.2008 12:57

Re: Příčiny debaklu ODS

...a copak vidíte na politicích ODS profesionálního ? Vždyť všechno,co nazvali reformou,bylo provedeno diletantsky.Zdravotní pojišťovna VZP sedí na 45 miliardách a celá se třese,aby si je privatizací spolkla a Julínkovy poplatky to měly zachránit na úkor pojištěnců?? A co bordel kolem čerpání evropských fondů ? A mnoho dalšího.

Martin 6.11.2008 13:21

Re: Příčiny debaklu ODS

Napsal jsem, že ODS, i při své malé profesionalitě, je daleko kvalitnější než ČSSD. A na tom trvám. Váš příspěvek spíše mluví o tom, že neumíte chápat psaný text.

p.s. Kdo nic nedělá nic nezkazí. A jedinou zásadní věcí, kterou Paroubkova vláda dokázala uskutečnit, byl zmršený zákoník práce a bodový dopravní systém (ale to byla spíše práce ministra KDU-ČSL)

Pravý hák 6.11.2008 17:06

Re: Příčiny debaklu ODS

Milý pisateli, trvat si můžeš na čem chceš, ale nic tím nezměníš. Máš pravdu, že ODS je kvalitnější, vynalezli český  tunel a jsou mistry v klientelismu. A to jím nikdo už nesebere. Byli první a první zůstanou.

Klička 6.11.2008 12:58

Re: Příčiny debaklu ODS

Jak to teda je? Je to velice prosté. Ke správnému výsledku je třeba použít definici pojmu "volič", obsaženou ve volebním zákoně. Podle této definice je to občan ČR, který dovršil nejpozději v den voleb 18 let věku. Potom ČSSD získala ve volbách 36% ale ze 40% hlasů voličů. To je 14,4% hlasů všech voličů.Vzhledem k ostatním volčům, t.j. těm, kteří volili jiné strany a těm, kteří nevolili žádnou stranu je to skoro zanedbatelná menšina. Mluvit v tomto případě o vítězství ve volbách je nebetyčná a hlavně zcela nelogická drzost. Jediným vítězem voleb je toiž logicky oněch 60% voličů, kteří odmítli volit politické strany. Dokáže-li mi někdo tento závěr logicky vyvrátit, podřídím se.

Honza 6.11.2008 13:30

Re: Příčiny debaklu ODS

Těch 60% nevolících (lenochů),to jsou lidé pro výsledek voleb nepodstatní.Jako by vůbec neexistovali.Jako 100% se považuje pouze procentní počet volících. Stačí ??:-D

Klička 6.11.2008 14:42

Re: Příčiny debaklu ODS

Vážený Honzo, v žádném případě se nepovažuji za lenocha. Volit chci a volil bych rád už jen proto, že před rokem 1989 jsem nevolil, protože bych musel volit KSČ. Teď je však situace v žádném případě stejná, ale obdobná. Nechci volit žádnou politickou stranu. Chci volit osobnosti, třeba z kandidátek politických stran, ale napříč politickým spektrem. Za současného systému voleb se totiž nedá volit ani podle programů politických stran, poněvadž tyto nemohou být nikdy dodrženy vzhledem k nutnosti tvořit koalice. Dochází tedy k tomu, že každý, kdo se účastní voleb volí t.zv. kočku v pytli, kdy jakákoliv podstatná změna je v nedohlednu. Zakonzervovaný systém moci politických stran je bezpodmínečně nutné změnit, chceme-li, aby nastaly opravdové reformy k něčemu vedoucí. K něčemu smysluplnému.

Martin 6.11.2008 13:33

Re: Příčiny debaklu ODS

Nic vyvracet nebudu, jen si myslím, že 40% voličů je docela velký reprezentativní vzorek populace, abych mohl z toho dělat závěry. I pravicově smýšlející lidé měli stejnou možnost k těm volbám jít, jako měli levičáci.