3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vlasta 3.10.2009 16:26

Re: CR ven z EU

R^

Ludva 3.10.2009 16:56

Re: CR ven z EU

Jo, a EU nám stanoví pěkně vysoká dovozní cla. Což pro zemi, která 80% výroby vyváží bude velmi příjemné, ža ano.

Mgr. Milda 3.10.2009 19:11

Re: CR ven z EU

tož, komu se v ČR a EU nelíbí, ať táhne tam, kde se mu líbí, máme dnes svobodu. Dvě třetiny národa jsou pro EU, tak si to ta menšina musí rozmyslet.

messenger 4.10.2009 0:13

Re: CR ven z EU

Takze jsme v pr... EU nas dostane tak ci tak... my Cesi si proste budeme stezovat v kazdem pripade. Hlavne ze je na koho si si stezovat, takze nemusime hledat chyby u sebe.

Pamětník 3.10.2009 15:41

Dík za otevřená slova

Když tak čtu některé diskusní příspěvky, je mi na zvracení. Proboha, zač bojovali naši vzdělanci v době obrozenecké, zač umírali naši legionáři, zač položili své životy lidé v době okupace, zač umírali v lágrech stovky našich nejlepších lidí? To tak snadno odhodíme své právo rozhodovat si o svých věcech sami, třeba špatně.  Tvrdit, že nás EU ochrání od agrese je naprostý nesmysl. Zkušenost ukazuje, že EU je ochotna paktovat se s každým tyranem, je ochotna couvnout před teroristy, islamisty, před každým, kdo si jen dupne. Nejsme početní a velké národy nás spolknou jako malinu, ani se neolíznou. Náš hlas zanikne v křiku početnějších národů a nám zbydou jen oči pro pláč. EU není altruistická organizace, je to uskupení po moci toužících velkých národů. A naši prosťáčkové k tomu volají sláva, oslněni nadějí, že jim snad se stolu mocných spadne nějaký ten drobeček. Hanba národu, který se ze zištných důvodů řekne své minulosti a své svobody.

Mgr. Milda 3.10.2009 16:21

Re: Dík za otevřená slova

velmi pěkně se tu natřásáte, vy a vaši rodiče se aranžovali s nacionálními socialisty i s komunisty, teď máte plnou hubu vlastenectví. Co jste udělal 1968 v srpnu proti ruské okupaci? Nejspíš jste měl, jako náš soudruh president, jiné starosti. Tyhlety flaštence mám rád, kdo nebojoval proti Němcům nebo Rusům, ať drží tlamu!

II.s.v. 3.10.2009 17:03

Re: Dík za otevřená slova

Při osvobozování naší vlasti zahynulo (kromě dalších):

144 000 vojáků Rudé armády, 33 000 rumunů a 190 američanů.

Při osvobozování Brna zahynulo 15 000 vojáků Rudé armády a 1200 domácích.

PS     po celou dobu války pracoval náš zbrojní průmysl (25% světov. obchodu se zbraněmi

a municí) pro Hitlera proti Sovětskému svazu

Vilda 3.10.2009 17:45

Re: Dík za otevřená slova

Jen taková drobnost. Ruští velitelé považovali své vojáky jen jako masu, kterou vrhali do bojů bez ohledu na ztráty. Takže číslo 144000 zasluhuje respekt ke každému z nich, nicméně zodpovědnějším přístupem velitelů mohly být ztráty i poloviční.

A ten zbrojní průmysl neměl na vybranou, tudíž kritika je na vodě!!

Harpyje 3.10.2009 17:03

Re: Dík za otevřená slova

Patetický projev, plný prázdných floskulí a hurá patriotismu. Takhle argumentují protivníci LS! RvRv

kopřiva 3.10.2009 15:39

Pathetický autore!

Klaus přísahal že bude ctít rodinu a nic mu nebránila den na to být přistižen v hotelu s milenkou(milencem?).Takže iluze ponechme stranou.Ten váš pathos není na místě.Teď totiž nastává vrcholný okamžik Klause-po kladném referendu v Irsku budou všechny zraky Evropy upřeny na Klause.A to si musí vychutnat,bude se křenit a natřásat jak husa na vejcích.Pak už klidně podepíše(když ÚS řekne ano).Tak tu nedělejte trapnou propagandu-ne Ls.Rv

občan Čech 3.10.2009 15:28

Václav Klaus

ale před nějakou dobou do kamery prohlásil, že jestli Lisabon projde v Irsku, nebude on jediný stát proti všem a podepíše.

frisco 3.10.2009 14:59

Nepodepíše

Vy vole, nepodepíše, neboť se to jeho "továryšům" nehodí do krámu.

Emi-grant 3.10.2009 14:56

české prdelky

Cituji mantru Béma a odpůrců. "Lisabonská smlouva je politický projekt, ve kterém nespatřuji pro Českou republiku žádnou výhodu. Nezaručuje nám nic kromě ztráty suverenity a omezení našeho vlivu. Negarantuje nám ani lepší, ani bezpečnější, ani svobodnější Evropu, ani řešení hospodářské krize," řekl iDNES.cz primátor." Tato vyjádření jsou projevem  nejhrubší demagogie.

Evoluční vývoj spěje k společné EU. Zajistí to konkurenceschopnost vůči Číně, ochranu před Ruskem, rovnocenější partnerský vztah s USA. A to je sakra velká výhoda pro trpasličí Česko, které se po 20-ti letech mlátí od zdi ke zdi, které je závislé na exportu s globálním světem, při migraci lidí  uvnitř Evropy, které nemá vyjasněny azimuty zahraniční politiky a o ochraně státu ani nemluvě. Ve vyjádření Béma nevidím žádný rozdíl se sockami, kteří vyřvávají, "dělejte si ty svoje reformy, ale nesmí se to dotknout mé peněženky".. Evropský projekt je především založen na kompromisu a neřeší prvoplánově, lokální pomyslné výhody jednotlivých zemiček. Co je ta naše suverenita? Je to náš parlament amatérů a ovcí bučících se svým šéfem? Jsou to všechny ty jejich zmetky a polovičaté nesmyslné zákony na přání lobbyistů. Jsou to ti naši zlatí přeběhlíci? Je to naše soudnictví, s profláknutými soudci, nad jejichž rozporuplnými výroky zůstává rozum stát a kdy se občanského práva musíte dovolávat až ve Strasbuku, v té nenáviděné Evropě.?Jsou to ti komunističtí papaláši na nejvyšších místech státních struktur? V tom jsme opravdu "suverenní!". Absurdita a zneužití moci je právě těch 17 senátorů, a president, který nerespektuje hlasování parlamentu a senátu a svým postojem nás definitivně zařadil mezi národ politickývh diletantů a potížistů. Klausův postoj k Lisabonské smlouvě způsobil nárust vlivu levice, roztržky v pravici, pád vlády a národní ostudu při nerespektování rozhodnutí Ústavního soudu

Emi-grant 3.10.2009 14:56

Re: české prdelky

Ze zkušenosti emigranta můžu říct, že pro občana je důležitá především jistota, že mně stát ve kterém žiji ochrání, že mně neomezí v mých právech a že mohu ve svém státě žít svobodně. K tomu přijde důvěra ve státní instituce a správu státu. Pak si musím klást otázku, zda mohu být hrdý na to, že jsem ČECHEM? Pocit soudržnosti se společností naplňuje především rodina a přátelé. Výrazy Národ a Stát jsou trochu nabubřelé nacionalistické  slogany minulého století.

kulíšek 3.10.2009 18:07

Re: české prdelky

  Naprostý souhlas.>-

eAA00 3.10.2009 23:35

Re: české prdelky

Pane Grante, jen jedna otázečka k Vašim nesmyslům. Tu konkurenceschopnost vůči Číně zajistí L.S. jakým zázrakem ? Cly ? Nebo víte o nějakém tajném receptu, o kterém ostatní ani netuší ? Sem s ním !

Borovec 4.10.2009 0:23

Re: české prdelky

Souhlas s každým slovem! "Jsme malí a velcí si snámi budou dělat co chtějí". Touto blbostí se prostým čecháčkům argumentuje, proč nechceme LS. Jak to tedy, že ještě menším (Dánsko, Belgie, Holandsko jen namátkou) LS nevadí. Spíš vadí, že v tomto zatuchlém pašalíku by do dění mohl hovořit někdo další, než ta parta prcků v parlamentu a senátu s jejich "lobisty"

Vasekpav 4.10.2009 11:11

Re: české prdelky

R^!!

Vilda 3.10.2009 14:09

Autor je obyčejný manipulátor

Od toho aby bylo posuzován soulad LS s Ústavou ČR je jedině kompetentní Ústavní soud. Jeho rozhodnutí je nejvyšší autoritou, kterou musí ctít i prezident. Nemusí souhlasit jako soukromá osoba, ale nemá právo svůj osobní názor zaštiťovat autoritou prezidenta.

Rozhodne-li ÚS v neprospěch LS, pak prezident má povinnost nepodepsat ÚS.

Rozhodne-li ÚS ve prospěch LS, pak prezident má povinnost LS podepsat. Pokud tak neučiní, stává se osobou nekompetentní pro prezidentský úřad a měl by sám abdikovat. Jinak je obyčejným anarchistou, který nectí zásady demokracie a dělby moci. Je pak povinností parlamentu, vyvolat hlasování o odvolání prezidenta!!

Pepa 3.10.2009 14:28

Autor je obyčejný komik

co dodat?

para 3.10.2009 13:14

Vůbec bych se nedivil...

Kdy pan petřík podsouvá čtenáři myšlenky typu : .."Vůbec bych se nedivil, pokud by se v celé záležitost protlačování Lisabonu angažovaly tajné služby Německa a Francie" ... vůbec byh se nedivil, že sympatizuje s mocnou mocností východní či je dokonce jejim agentem at už placeným či dobrovolným jak to činí i nejadna parlamentní strana.:-(

vasekpav 3.10.2009 14:05

Re: Vůbec bych se nedivil...

Tady už nejde o blbý podpis !!To je záměrná polarizace !!!!S možným sestavením nové Klausovy strany ?!SHORA UVEDENÉ NÁMITKY PADAJÍ ,PROTOŽE MŮŽEME KDYKOLIV Z EU VYSTOUPIT !!!8-o>->-

vasekpav 3.10.2009 14:35

Re: Vůbec bych se nedivil...

Ani Francie a Nemecko nejsou Suverení a svrchované státy v EU, to nejde, vždy se musím ohlížet na to co tomu řeknou i jiné státy i kdyby si to sebevíc přáli !?Je to příliš drahé být samostatný a svrchovaný suverení , Spojené státy by o tom mohli vyprávět ?!8-o

Harpyje 3.10.2009 13:14

Zajímalo by mě,

do jaké míry vězí za snahami všech těch užitečných idiotů, kteří na různých internetových fórech prosí na kolenou "pana prezidenta", aby je ušetřil "bruselské diktatury", ruský vliv. Obávám se, že tomu u všech těch "svobod pro Irsko" ;-D a "protestních pochodů na Hrad proti LS" nebude jinak, než u oné neslavné iniciativě Ne základnám.

hlava22 3.10.2009 15:38

Re: Zajímalo by mě,

rád bych se mýlil, ale je opravdu zájmem Ruska nemít jednotnou Evropu. Zájmem Německa a Francie je vytlačit USA z Evropy a to bez sjednocení nepůjde. A že by Rusko zájem o oslabení USA nemělo ?. Výsledkem bude superstát bez armády a energetických zdrojů. Budeme topit směrnicemi a na nepžítele házet razitka.

MustafaDéžo Cikán 3.10.2009 12:43

Klaus je představitel

 českých ultranacistů typu bílého  Pete Bricha. Není divu že ho tito političtí satani podporují.

Mgr. Milda 3.10.2009 16:31

Re: Klaus je představitel

nepřehánějte. Klaus je představitel česko- imigrantských  kolaborantů, člen nomenklatury a s německými národními socialisty nejspíš kolaborovali jeho rodiče, za což on nemůže. On kolaboroval pouze s komunisty. Do jeho současného úřadu mu pomohly zákulisní pletichy, zda za nimi stojí SWR - KGB nebo jiný bohunelibý spolek, můžeme pouze tušit. Podle Snítilého, na něhož má SWR svazek, je to pravděpodobné, ale ne jisté. Náš problém jsou zkrátka vydíratelní poslanci s minulostí, až nám vymřou, bude to lepší.

Pete Brich 3.10.2009 12:28

NE Lisabonské smlouvě! Pane prezidente, máte mou podporu!

PB

VK 3.10.2009 14:34

Díky Pete.

Vaše podpora mi dodala sílu. Bez Vás bych možná podepsal, moc jste mi pomohl. Díky Vaší rozhodné podpoře nepodepíšu.

Václav

MustafaDéžo Cikán 3.10.2009 12:20

Superstát nebo pidistát

Věřím Václavu Klausovi, že lisabonská smlouva je krokem ke vzniku evropského superstátu a proto jsem pro její schválení. V českém národním pidistátu se etničtí Češi chovají, jako by stát patřil jen jim a nás by chtěli buď asimilovat, abychom se stali stejně degenerovanými a neschopnými biologické reprodukce jako oni, anebo odsunout, jak to již jednou udělali z českými Němci. Silná multikulturní EU by jim v tom zabránila. Pro nás je vznik superstátu, na jehož rozsáhlem území budeme mít svobodu pohybu, jedinou obranou proti spontánně šovinistickým a rasistickým Čechům. Je to jediná spolehlivá záruka naší národní existencea naší specifické kultury.