3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Esmerald 4.10.2009 1:12

Otázka pro slovutný Senát a parazitní Senátory.

Když jste již jednou, paraziti, ratifikovali tuto smlouvu i v Senátu, dobrovolně a pod přísahou svého vědomí a svědomí, proč vlastně až nyní, dlouho po honění bycha přicházíte s nějakými požadavky na Ústavní soud vykonat vaši práci ? Chcete snad, aby Ústavní soud rušil vaše vlastní ustanovení ? Proč jste je teny deělali ? Přiznáváte tím, že jste takoví tupci, kteří řídí stát jako ožralci, nezodpovědní za svá vlastní rozhodnutí a jako důsledek navíc budete pak Ústavní soud zesměšňovat co-by " třetí parlamentí " skupinu ? 

bašata 4.10.2009 0:33

Je to velmi jednoduché...

President si hlavu lámat nemusí.Má dvě možnosti,buď smlouvu podepíše, nebo odstoupí.Jeho osobní výlevy nikoho nezajímají!

realista 4.10.2009 12:07

Re: Je to velmi jednoduché...

vždy jsou dvě možnosti, ale začíná to: buď smlouvu podepíše, nebo nepodepíše.Když nepodepíše, buď zůstane, nebo odstoupí. Když zůstane, jsou dvě možnosti....atd

cc 3.10.2009 23:49

V ostatních státech žijí blbci?

V ostatních státech žijí blbci? Že s EU souhlasí? Nebo nám tu naši dobrodinci něco zatajují a mlží?

jenicek 4.10.2009 1:57

Re: V ostatních státech žijí blbci?

Ano, v ostatních státech žije mnoho blbců. Jak myslíte, že dopadne referendum až se zeptají v Británii?

Mgr. Milda 4.10.2009 8:59

Re: V ostatních státech žijí blbci?

pne Jeníček, vy jste hvězdopravcem? Spíše ale poradcem našeho lišáka presidenta. Odněkud ty voloviny mít musí.

jenicek 4.10.2009 9:48

Re: V ostatních státech žijí blbci?

Ano, jsem.:-P Nebo si myslíte, že v Británii budou dělat referendum s mohutnou podporou pro ANO! To už tam vyrobili v parlamentu. Jenže referenda bez vymývání a strašení končí tradiční odpovědí "jděte dopr.dele" jako ve Francii a Holandsku.

joni 3.10.2009 23:45

nalít si čistého vína

Když si  parlament nedokáže  vynutit ratifikaci třeba i s pomocí  ústavního řízení o velezradě presidenta  Klause, jak už bylo navrženo některými zákonodárci, měli bychom začít vážně zvažovat vystoupení z EU. Zemička ,která  nedokáže respektovat konsensus a pravidla téměř půlmiliardového demokratického společenství v národních státech EU , nemá v takovém společenství co dělat. Se všemi důsledky, které to pro ní může mít:-)))

68 4.10.2009 3:04

Re: nalít si čistého vína

Čistého vína mohutně nalévati sobě máme zapotřebí. Jen ale nepřelejvat, neucmrndávat. A nevožírat se.

Jirka 3.10.2009 23:25

Je třeba nalít čisté víno!

Jde o Spojené státy Evropské (USE). To jako kroky do budoucna. Bude-li každý stát z křemene, bude celá Evropa z kvádrů (nebo z kádrů?). Zatím se nedá nic rozumnějšího dělat. Studená válka sice není, ale ekonomické tlaky z Ruska, Číny jsou enormní. Pak je tu hrozba pomatenců jako je Severní Korea a Irán. Dále hrozí stěhování národů kvůli klimatickým změnám z Afriky. Nestraším, pouze používám rozum.

Půjdeme do toho sami s hlavou vztyčenou? Z hlediska historické zkušenosti:  Poláci snad ano, ale my ne! Z hlediska budoucnosti je potřeba se spojit a ubránit alespoň něco. Pokud budeme mimo Evropu, neovlivníme už vůbec nic. Putin nás poplácá po ramenách a to bude asi tak všechno. Pak budeme říkat: díky za každé dobré ráno. Budeme platit za Klausovu  ješitnost a narcisismus.

joni 3.10.2009 23:46

Re: Je třeba nalít čisté víno!

Přesně tak.

V 4.10.2009 3:48

Re: Je třeba nalít čisté víno!

kdyz spojit, tak proc ne s Amerikou? Prece tu neni jen to Rusko, nebo jste snad slepy? Ja vim, my Ameriku nechceme, protoze nechceme vice volnosti, ale prave naopak vice dohledu, a ten dneska prichazi z Bruselu

Vsechno co zavani vetsi volnosti nam smrdi, jak ubohy narod jsme to my Cesi...

kruc 4.10.2009 5:53

Re: Je třeba nalít čisté víno!

KONEC HYSTERIE.

Když prezident nepodepíše, zůstane nám koruna a budeme Unií obklopení jako Švýcarsko. A je Švýcarsku špatně?

Koruna pomalu roste a kdo bude chtít vydělat na rozdílu kursů, bude investovat u nás.

Mgr. Milda 4.10.2009 8:57

Koruna se zotavila, protože v Irsku referendum dopadlo dobře

to ale neznamená, že koruna poroste do nebe. Než ji nahradí euro, zažijeme ještě divoké časy. Z jara už koruna nabíhala k 30 Kč za euro, teď osciluje mezi 25 a 25,5 Kč za euro. Jakmile poklesne důvěra ke stabilitě  ČR, což se stane, pokud bude ÚS příliš dlouho dělat ciráty, pak se může letošní jaro opakovat. Spekulovat lze na baissu i na haussu.

V květnu se rozhodne mnohé, pokud budeme volit správně, narazí V. Klaus při podhrabávání republiky  na tvrdou vodu.

hanka 3.10.2009 22:56

nacionalističtí separatisté typu Klause patří do Srbska

Mgr. Milda 3.10.2009 22:55

Máme do jisté míry situaci podobnou Rakousku- Uhersku

do říšského sněmu, tedy do Bruselu, vysíláme svého zástupce, stejně jako činí i ostatní účastníci tohoto zasedání. Co tam bude dohodnuto, závisí silně i od schopnosti našeho zástupce, takže poslat tam někoho, kdo není schopen pochopit, oč jde, vede ke ztrátě našich pozic.

Je to riziko, ale i šance. Kdo nevsadí, nevyhraje. Mimo tuto hru máme jako možnost pouze náš český pašalík, budeme se tu ještě desetiletí hádat o nic, mezitím si politici a jejich přátelé rozkradou ještě to, co dosud nestačili.

Defurák 3.10.2009 22:20

Klaus má ještě jedno řešení

Jako čestný muž může prohlásit :

JSEM BYTOSTNĚ PROTI LS ALE JAKO DEMOKRAT RESPEKTUJI ROZHODNUTÍ SNĚMOVNY a SENÁTU, KTERÁ VYJADŘUJÍ VULI OBČANU. PROTO ABDIKUJI !

potom bych mu klidně nechal postavit sochu na Hradčanském náměstí vedle Masaryka a schválil bych zákon  : "Václav Klaus se zasloužil o českou republiku".

Jinak jest pouhým extrémistou a případem pro psychiatra.

Mgr. Milda 3.10.2009 22:29

Re: Klaus má ještě jedno řešení

je zde ještě jedno nebezpečí- psychopat, který se zafixoval na jednu ideu a prohrál, má sklony ke zkratu. Bylo by mi líto, kdyby V. Klaus něco nepředloženého provedl, třeba se zastřelil, oběsil nebo skočil z Daliborky. I když vím, že zbabělci jeho druhu takový násilný konec zpravidla nevolí, spíše volí spací prášky, měl by být nejdříve hospitalizován, aby se veškerá nebezpečí eliminovala.

karel-smichov 3.10.2009 22:37

Re: Klaus má ještě jedno řešení

Souhlas! Vžádném případě bych nesouhlasil se sochou!

68 3.10.2009 23:10

Re: Klaus má ještě jedno řešení

Sošku? Malinkou?...No tak!...Bustičku?

miroslavb 4.10.2009 11:11

Re: Klaus má ještě jedno řešení

pane Defurak:: teprve ted ctu neviditelneho psa a prispevky: chtel jsem napsat totez jako vy. nas nynejsi pan president by mel podepsat a abdikovat. tak by zachoval svuj oblicej a cesti historici by ho mohli alespon jednou pochvalit.

Karlos 3.10.2009 21:21

Pokud Lisabonská smlouva vstoupí v platnost,

stane se toto: nové oblasti budou postoupeny na úroveň regulace EU - energetika, humanitární pomoc, vesmírný program, sport, civilní ochrana, správní spolupráce. V případě energetiky dojde ke sloučení politik. Výlučnou pravomocí EU se stane obchodní politika. Smlouva z Nice říká, že obranná politika "může" vést ke společné politice. Lisabon říká, že "vede" ke společné obranné politice. Bude zavedena společná azylová politika. Environmentální politika se bude řídit podle principu předběžné opatrnosti. Vše se dá snadno najít a ověřit zde http://register.consilium.europa.eu/pdf/en/08/st06/st06655.en08.pdf

Už jsem napsal níže, že Lisabon je totéž, co Smlouva o Ústavě pro Evropu, kterou v referendu zamítla Francie a Nizozemsko (pročpak se zde neopakovalo referendum?). To potrvdili i politici hájící Lisabon. Angela Merkelová:"Základy Ústavy jsme zachovali, to je fakt." Guliano Amato (místopředseda Konventu a bývalý italský místopředseda):"Gordon Brown může předstoupit před parlament a říct, "vidíš, podívej, je to úplně nečitelné,typická bruselská smlouva, nic nového, není třeba referenda." Další prohlášení zde http://www.openeurope.org.uk/media-centre/bulletin.aspx?bulletinid=61   Klaus má pravdu.Diskutujícím níže, kteří chtějí žít v superstátu, jejich názor neberu - ale nesouhlasím s nimi ;-) Já osobně doufám, že Klaus se svým postojem vydrží. Přeji hezký zbytek večera  :-D >-

širák 3.10.2009 22:23

Re: Pokud Lisabonská smlouva vstoupí v platnost,

Blbe !!

Mgr. Milda 3.10.2009 22:31

Re: Pokud Lisabonská smlouva vstoupí v platnost,

Karlos není idiot, jak by se zdálo, spíše placený agent SWR. Takové báchorky mohly vzniknout pouze v Byzanci.

Karlos 4.10.2009 9:31

Re: Pokud Lisabonská smlouva vstoupí v platnost,

Vidím, že svou argumentaci máte podloženou zcela jasnými, nevyvratitelnými, racionálními argumenty ;-P;-D :-D Vážený pane, ty "báchorky",jak píšete, jsou napsány černé na bílém v textu Lisabonské smlouvy. Stačí si to přečíst v odkazu výše. Pokud neumíte anglicky, půjčím Vám slovník :-D Ale vzhledem k tomu, že jste Mgr., nebude to zřejmě třeba :-P:-D. Přesto ještě jedna citace od Valéryho Giscarda d´Estainga (autora Ústavy):"Veřejné mínění bude směrováno k přijetí návrhů,které se neodvažujeme předložit přímo, aniž by o tom veřejné mínění vědělo.Všechny dřívější návrhy budou v novém textu, ale budou určitým způsobem schovány a zamaskovány." http://www.openeurope.org.uk/media-centre/bulletin.aspx?bulletinid=61 Zdá se, že Brusel byl s touto strategií u občanů jako Vy velice úspěšný. Nebo jste "spíše placený agent" Bruselu? ;-):-D      

Jiří Heincl 4.10.2009 10:37

Re: Pokud Lisabonská smlouva vstoupí v platnost,

Konečně jeden nevulgární a věcný příspěvek. Všimněte si, že argumenty zastánců LS jsou většinou nadávky, v lepším případě prý volba EU, nebo Rusko, eventuálně vyloučení z Evropy. To jsou opravdu nesmysly. Rád bych si přečetl, jakým způsobem nás Rusové ovládnou, pokud nebudeme ratifikovat LS. Pokud je mi známo, v případě neratifikování LS byť jedinou zemí EU, bude dál platit smlouva z Nice.

Bohužel se mi zdá, že racionální argumentace v případě LS je házením hrachu na zeď. Gaussova křivka rozložení IQ i zde platí bez výjimky.

Jindra S. 4.10.2009 7:29

Re: Pokud Lisabonská smlouva vstoupí v platnost,

Ano, soudruhu, kdo hlásá jiný názor, toho nejdříve odsoudíme slovně a následně bychom v rámci sjednocené Evropy, mohli vymyslet i nějaký zákon, ať ta referenda můžeme dělat bez obavy, že lidé skutečně rozhodnou.

Palanka 3.10.2009 20:43

EU bez nás?

Když pan Klaus a ostatní (t.j. seznam všech, kteří byli od 17.11.1989 u moci) dopustili roz-

dělení a následně rozkradení středně bohaté republiky , tak co je  ještě k podepisování

tzv.parlamentem a parazitním senátem odsouhlasené L.S. ?Dokázali jsme rozbít Rakosko,

tak co nám brání rozbít EU.  Kdo bude platit státní dluh, vytvořený stranickými elitami? Hrají

naši aspiranti na defenestraci na pomoc od EU za podpis L.S.?

janoryna 3.10.2009 20:21

lisabon je horší než RVHP

ale není dobojováno. pamprzident, rusko a komunisté jsou s námi !

Jelínková 3.10.2009 19:44

Raději Lisabon než Rusáky

je moje pevné přesvědčení.Klaus pro mně už není zastánce státu jehož je představitelem.Zase mají všichni plné řeči svobody a chtěla bych vidět ,jak by ji vlastními těly chránili kdyby museli.Raději budu s demokratickými Němci a svobodnými Američany než s mocechtivými Rusáky -

neboť:kam vstoupí noha ruského vojáka, tam zůstane -

to si nepamatujete  ???8-o8-o