27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Návod na přežití pravice

Kritici vyčítají německé kancléřce Angele Merkelové, že kopíruje sociální demokraty a Zelené. Nejsou daleko od pravdy, nasvědčuje tomu jak volební program konzervativců (plný miliardových dárečků), tak - což je mnohem podstatnější - jejich politická praxe.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 29.7.2013 7:44

Re: Chybí strana pro střední třídu,

Jestli to není tím, že v Česku není dostatek státotvorných, pracovitých, poctivých, v politice se angažujících občanů.

I. Schlägel 29.7.2013 7:42

Re: u naší pravice

Myslím, že i přes nepřesvědčivý výkon pravice stále existuje a bude existovat rozdíl mezi vládou naší současné "pravice" a vládou komunistů. Rozdíl určitě poznáte, až to nastane, to se nebojte.

J. Skála 29.7.2013 7:40

Re: Vyseptane politicke herky

Máte psát česky. Pak by se i překlepy daly rozluštit.

J. Mannheim 29.7.2013 7:38

u naší pravice

je to kromě nacionalistického podtextu taky ono známé vodu kázat a víno pít, tedy v případě právě skončivší vlády je to kalnou vodu z Labe v Ústí kázat a zpíjet se litry ledového ročník 84. Pokud si tohle naše asociální a autistická garnitura neuvědomí, tak tu budou vládnout komunisti do soudného dne, a vlastně, proč ne, když se i konzervativní strany chovají stejně jako komouši

S. Rehulka 29.7.2013 7:32

Re: Chybí strana pro střední třídu,

Ano, strana státotvorná, pracovitá, ale poctivá !

A. Bocek 29.7.2013 6:44

Chybí strana pro střední třídu,

pro tu část obyvatelstva,kterým po nehorázných daních zbyde ještě něco málo na vlastní bydlení, kariéru,děti,kultůru či sport. Tito nepotřebují zbytnělý byrokratický stát, hafol bruselských příkazů,sociální sítě či podporu netáhel. ODS či ČSSD se díky "sponzorům" rychle dohodnou s velkokapitalisty, střednín třídu však oslovují vždy jen měsíc před volbami.

J. Hlubek 29.7.2013 5:51

Je třeba se podívat pravdě zpříma do očí

Naše současná politika není o ideách, ale o osobním prospěchu. Přesto přetrvává nesmyslné škatulkování na pravici a levici. Na jedné straně jsou volební programy jednotlivých stran, na druhé straně reálné konání po vstupu do Parlamentu. ODS se proklamovala jako pravicová strana, na tomto základě dostala hlasy voličů, s kterými si následně vytřela pozadí a reálně, jako nejsilnější vládní strana, dělala ustrašeně poplatnou politiku fašisticko-socialistické TOP 09. Správně měla koalici opustit a přejít do opozice, nechť si TOP vládne třeba s komunisty nebo Marťany. A tady nastoupil ten osobní prospěch, pro stranu a její voliče to bylo špatné, pro poslance a vládní činitele to bylo dobré, nehledě na to, že zdiskreditovali před celou veřejností pravicové hodnoty. ODS je přeběhlíkem ve velkém, oklamala své voliče a přeběhla ke svým ideovým odpůrcům v plném počtu. Nejmenovaní poslanci toho zneužili a nechali si nabídnout neodmítnutelné trafiky. ODS jako pravicová strana přestala existovat a nikdo to již nevrátí zpět. Korporátní a ostatní socialisté zvítězili na celé čáře a jejich cesta ke státnímu bankrotu je umetena. Do té doby si, jistě, všichni nejvlivnější, kteří v příštích volbách dostanou hlasy voličů, stihnou dostatečně nahrabat. V prekérní situaci se ocitli skutečně pravicoví voliči. Spektrum jejich možností se zúžilo, na druhou stranu roztříštilo, Svobodní, Pravý blok, Konzervativní strana ap. a mají velké obavy aby se opět nestali obětmi politického dealu.

V. Vaclavik 29.7.2013 3:26

Re: Vyseptane politicke herky

Clovek je z toho tak znechuceny, ze ho ani nebavi do ty klavesnice poradne mlatit. Oprava: ma tam byt ":s programovym masem omytym v octu"

V. Vaclavik 29.7.2013 3:24

Vyseptane politicke herky

"v jádru konzervativní a zároveň obsahem novou, obecně prospěšnou a jasně odlišitelnou politiku."

Tak to uz barde zacnete vymyslet nejaky ten novy slagr. Lehce se po necem vola, ale nesnadno naplnuje. Priznacne autor jen vola, budme si jisti, ze bida bude pokracovat. Dnesni etablovane i radoby ''nove'' strany jsou vsechny jako presluhujici zavodni herky. 

Autor patri taktez mezi vyseptane, protoze nema co nabidnout, nez jen ten stary mnohokrat ohraty zvanec s proramovym nasem omytym v octu, aby smrdelo cerstve. Dekuji, nechci.

J. Jurax 29.7.2013 1:00

Re: A kdo říká, že je sociální otázka pouze náplní levice? To říkají socani a komouši, že je sociální program pouze "jejich" agenda.

Baťa nebyl socialistou. Přesněji oba Baťové - Tomáš i Jan.

Tomáš Baťa napsal Chudoba = výmluva, blahobyt = povinnost. Tohle muselo každého komunistu i socialistu vyprovokovat k hysterickému vřískotu.

Baťa nedělal dluhy - jeho sociální politika nebyla na dluh. Naopak jeho zásady, důraz na odpovědnost každého za sebe, na samostatnost jedince, na práci, jež vede k blahobytu toho kdo pracuje - to vše bylo v příkrém rozporu se socialistickými a komunistickými ideály.

J. Jurax 29.7.2013 0:43

Re: A kdo říká, že je sociální otázka pouze náplní levice? To říkají socani a komouši, že je sociální program pouze "jejich" agenda.

Proto taky komunisté Baťu srdečně nenáviděli.

J. Jurax 29.7.2013 0:41

No prostě řečeno,

pravice se svými ideály zvítězit nemůže - ono boj mezi tezemi nejlepší pomocnou ruku najdeš na konci vlastního ramene a stát se o mne má postarat, protože mám taky nárok za dané konstelace - dokud je ještě komu brát, aby bylo na to starání - ta první nemůže vyhrát. Proto taky spějeme k úpadku a socialismu - v neposlední řadě za vedení EU.

Ale protože i pod fanglí pravice sdružení politikové chtějí moc a koryta, musí nabízet tovar, o který je momentálně zájem. Protože košile moci je bližší než kabát ideálů.

M. Stuchlik 29.7.2013 0:37

Re: A kdo říká, že je sociální otázka pouze náplní levice? To říkají socani a komouši, že je sociální program pouze "jejich" agenda.

Baťa byl asi prvním a posledním socialistou činy(!) u nás. Naši levičáci jsou jen populisté, kteří zneužívají sociálních problémů obyvatel k získání koryt. Proto nejde čekat, že jejich vlády zlepší sociální situaci obyvatel - přišli by o voliče.

H. Lukešová 29.7.2013 0:27

A kdo říká, že je sociální otázka pouze náplní levice? To říkají socani a komouši, že je sociální program pouze "jejich" agenda.

A že jsou konzervativci nelidští fašisté, kteří chtějí sedřít kůži z dělného lidu. Baťa, náš podnikatel a kapitalista, měl ve svých podnicích také sociální program, dobře dělníky vyplácel, zajišťoval jim dovolené.