30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dars 13.1.2009 12:17

Re: ježišimarjá

       Dalším problémem je rozdělení světa na chudé a bohaté. Lidská důstojnost, blahobyt a mír jsou určeny všem bez rozdílu. Jan Pavel II. uznává základní a kladnou úlohu trhu, podniku, soukromého vlastnictví a z něho plynoucí odpovědnosti. Správné fungování trhu však předpokládá určité mravní prostředí, kde vládne spravedlnost a poctivost .  Ono se to dá říci i obráceně..   Kapitalismus je diktatura  bohatych a majetných vůči většině obyvatel.A drsná.

Jura Jurax 13.1.2009 23:24

Re: ježišimarjá

Lidská důstojnost, blahobyt a mír jsou určeny všem bez rozdílu.

Jistě. Buďte si blahobytný a důstojný podle libosti. Ale za svoje. Nakolik Vám Vaše příjmy stačí - tedy nejste-li handicapován a jste-li práceschopen.

Kapitalismus je diktatura  bohatych a majetných vůči většině obyvatel. A drsná. No, nevím, nejsem kapitalista, nýbrž zaměstnanec - a ne manažer, prožil jsem prvních 40 let života za bolševika a mohu srovnávat. A teď se mám nesrovnatelně líp - a nejen co do příjmů, ale i kvality života. Že by to bylo tím drsným kapitalismem?

Hubený 13.1.2009 11:09

Re: ježišimarjá

Titulem který neměl ? Kde,kdy se podepisoval titulem,který neměl ? Ukaž..! Nevíš,jenom lžeš a nadáváš...:-/

conqueror 13.1.2009 11:43

Re: ježišimarjá

"hubený" máš vyhublý mozeček... Křeček opravdu si přisvojil titul který neměl a po kritice si doktorát dodělal...:-D:-D:-D

Jura Jurax 13.1.2009 23:27

Re: ježišimarjá

Bombardére, jestli to nebude tím, že Vám by tolik lidí nenadávalo  jako Křečkovi - leda snad tenhleten hubenej, a to je málo ;-)