6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
SW 24.8.2009 4:00

Komunisté vábí na totalitní minulost

Za daleko větší problém považuji programovou nečitelnost KSČM. Mnohem větší otazníky vyplývají z nejasného programu KSČM. Co vlastně dál chtějí? Věří v Marxe? V revoluci? Ve společenské vlastnictví výrobních prostředků? Nebo reprezentují jen trochu razantnější formu sociál-demokratismu? Chápu, že komunisté mají problém - první variantu nemohou naplno přiznat, koledovali by si o zrušení a druhá varianta by jim zase odehnala pravověrné voliče a přinutila soupeřit s ČSSD o stejnou cílovou skupinu. A kdo by byl vítězem je nasnadě.

Proto je program KSČM neslanou nemastnou kompilací více či méně radikálních levicových frází, které sem tam naznačují původní komunistické myšlenky, ale jsou natolik rozředěné, aby to nikoho (tím spíše orgány činné v tr. řízení) nepopouzelo.

KSČM se tak dostává do schizofrenní situace, kdy pro veřejnost je určen program nevýrazné chuti a pro vlastní lidi jsou určeny mítinky, kde to páchne duchem Stalina a Gottwalda.

Pro levicového voliče to není nic přitažlivého a samotná naštvanost na profláklost ČSSD a jejich představitelů mu pro ospravedlnění volby KSČM zatím ještě pořád nestačí.

 

Občan 24.8.2009 7:24

Re: Komunisté vábí na totalitní minulost

   Velmi výstižné a srozumitelné. Děkuji. Doplnil bych jen dvě věty:

   1. Smutné konstatování :Ve stejně těžké krizi se potácí levice v celé Evropě.

   2. Otázka: Vidíte v současném světě někoho, kdo odpoví na klasickou otázku "Co dělat?"

  

Suchoř 24.8.2009 12:32

Re: Komunisté vábí na totalitní minulost

s tím se dá souhlasit a možná že východiskem mohl být Mlynářův Levý blok. O nějaké revoluci, aktuální v dobách Marxových, se dnes nedá mluvit ne jen kvůli právnímu postavení strany. Avšak společenské vlastnictví výrobních prostředků z aspektu možného vykořisťování až terorizování člověka a ideje o zabezpečení potřeb podle zásluh resp. o sociální solidárnosti jsou nepřehlédnutelné a původní.

Suchoř 24.8.2009 2:31

vábení jen v hlavách pisálků

není známo, z čeho autor článku čerpal své přesvědčení o nějakém vábení a navíc, ke starým zlým časům. Nejspíše jde o spisovatelskou fantazii

Sumo 23.8.2009 21:37

je to v pytli.

Je to v pytli. Vy se tady hádáte a nevíte, že Topolánek prohral náš stát v kartách. Zítra to  bude v Blesku. Prý teď patříme Kádáfimu.8-o

ps 23.8.2009 22:41

Re: je to v pytli.

tak to má smůlu. putin už dávno vlastní směnku na Česko, podepsanou  paroubkem a filipem.

NObody 23.8.2009 21:21

ODS a Klaus nepohrdli

Jak se zdá, pan Bartoň cudně zamlčel, že ODS a Klaus za jistých všem občanům ČR známých okolností bezostyšně přijali pomoc KSČM, aby dostali svého předsedu po dvakráte na Hrad. A jak přitom jásali, když se to podařilo. Jak se zdá, pravda je poněkud jiná. Nejenom že nejaktivnější polistopadoví kapitalisti a nejaktivnější tuneláři se rekrutují z řad obou zmíněných táborů. Jak to vypadá, ODS přes všecko kamuflované snažení má nepopiratelné vazby na komunisty, viz podivné komplotování pana Topolánka, údajného eurooptimisty, se zarytými euroskeptiky při své návštěvě Varšavy. Jsou to mistři kamufláže. Kdoví co mají ve skutečnosti za lubem?

Nedivící se 23.8.2009 21:09

Ale, ale ..-..

.... nenávistný Partoň zase perlí a plive své zevšeobecňující nekonkrétní jedovaté slitiny. FUJ!

ferda 23.8.2009 21:05

tomuto

Vás vy vyšahanej pošuku taky nechci a přesto tu zvracíte snad každý i volnepracovní den a co nadělám

Kudýš 23.8.2009 22:48

Re: tomuto

Nečtěte to a pak tu neotravujte. Jednoduché.....

ironik 23.8.2009 19:24

Myslet ještě neznamená umět a vědět

8-oBudme trochu  sebekritičtí  znám spoustu  učitelů,inženýrů,dělníků,a pod .různých profesí  o všech se á říct  že myslí jen v rámci své profese jestli opravdu umí a ví je jiná otázka ,třeba ta jak dalece se potřebujeme, a jak když už náhodou umí a ví si  nemyslí  že má patent na rozum (Y) !

Kelner 23.8.2009 18:01

Snaha

Vážený pane, Vaše snaha je obdivuhodná, ale obávám se, že k tomu být novinářem patří také něco znát a něco umět. Pouze lézt někomu do zadku (a dnes asi nesprávného) k tomu ani dnes ani u nás nestačí.

E.E.Kiss 23.8.2009 16:27

Česká novinářská realita

   Čeští novináři pokračují  ve své již tradiční pokleslé režimní servilitě a postupně dostávají část zdejší populace do stavu totální manipulace. Využívají chabé jazykové vybavenosti našich lidí, kteří si nemohou přečíst v zahraničním tisku o doložených faktech a věcných diskuzích, které objektivizují obraz o historii i současném dění  ve světě i u nás doma. Pan Bartoň patří k těm jednodušším manipulátorům - tou opravdovou propagandistickou lahůdkou jsou žurnalistické výplody pánů Neffa, Steigerwalda nebo Doležala. Budiž ale popravdě řečeno, že existují u nás lidé, kteří se živí ještě méně poctivě. Až tito novinářští titáni přestanou psát, bude ale přece jen trochu smutno - bavím se nad některými jejich úvahami stejně náramně jako nad legendárním projevem Milouše Jakeše.

 Těším se na další veselé příspěvky českých novinářských elit a těm z českých občanů, kteří se chtějí o světě i o české kotlině něco užitečnějšího dozvědět, si dovolím doporučit: naučte se alespoň dva světové jazyky a nakoukněte občas do zahraničních médií.

nl 23.8.2009 16:42

Re: Česká novinářská realita

Trapné.

Suchoř 23.8.2009 16:47

Re: Česká novinářská realita

trapné jen pro zavilé nájemné pisálky a agenty CIA

jirka.s. 23.8.2009 17:43

Re: Česká novinářská realita

Zapomněl na vrahy z vólstrýtu, brníku !!! Bóže, ty snad ani jako komouš nemůžeš být nebezpečný, ty jsi jenom neskutečný blb!!!  ;-(

gnomon 23.8.2009 21:39

Re: Česká novinářská realita

     Nejste ani trochu originální. Taky mě už na těchto stránkách nazvali blbem, komunistou,  člověkem s plochou hlavou a jinými  nelichotivými přívlastky. Málokdy jsem na tyto příspěvky odpovídal neboť to vždy znamená, že mému diskutujícímu oponentu došly argumenty.

    Jedna moje známá, která prodávala jízdenky na vlakovém nádraží si historky s neurvalými cestujícími  zapisovala do sešitu ze kterého časem byla objemná  a tučná kniha. Vždy historky předčítala k obveselení svých kolegyň. Asi taky začnu psát.   

Sarka 23.8.2009 17:49

Ja jsem agent Si Aj Ej,

zavilej a desne zlej ;-D ;-D ;-D

Pane Suchor, ze Vas v ranem detstvi strasili perakem a mandelinkou bramborovou? ;-D ;-D Ony se ty nasledky daji poznat i po letech ;-P

Suchoř 23.8.2009 17:57

Re: Ja jsem agent Si Aj Ej,

úsměvy agentů jsem si ani jinak nepředstavoval

ps 23.8.2009 22:46

Re: Ja jsem agent Si Aj Ej,

Už si zase hraješ s ošetřujícím personálem na špióny? Nezapomínej, že Dr. Chocholoušek nemá na starosti jen tebe.

Frank 23.8.2009 17:40

Re: Česká novinářská realita

Trefné, ještě bych si dovolil připomenout modrého blbce Polaneckého.

jirka.s. 23.8.2009 17:51

Re: Česká novinářská realita

Ale copak copak, fando, taky ti ofotil deníček??? ;-D ;-D ;-D 

SW 23.8.2009 22:16

Re: Česká novinářská realita

Něco tomu pořád chybí, mistře pera, vulgo kantore či učiteli ;-P

Suchoř 23.8.2009 13:46

socializmus na bázi demokracie je snad utopií?

Z hlediska produktivity práce a životní úrovně nikoliv. Oprostí-li se od dříve povinného balastu statisícové armády zbytečně živených vojáků a zbrojního průmyslu, pak ještě od dnešních milionových platů a zlatých padáků manažerů krachujících podniků, kocourkova a korupce ve státních zakázkách, kdysi nezbytných desítek pracovníků v účtárnách s děrnými štítky a úředníků bez počítačů na stolech, pak KSČM jako jediná nezkorumpovaná strana má šanci přispět k pokroku.

Z hlediska reality demokracie nelze zapomínat na možnost všemožných Kubiceho zpráv a promyšlených afér před volbami, které dnes obracejí demokracii naruby. Není pak jednoduché porovnat totalitu s takovou špinavou demokracií a nezohlednit i to, že v dobách nadvlády KSČ se volby přece jen konaly, s jakoukoliv možností opozice. Až po sametovou revoluci.

M.Hořický 23.8.2009 15:24

Re: socializmus na bázi demokracie je snad utopií?

Pane Suchoři, jste tak omezený a nebo placený provokatér KSČM?

jirka.s. 23.8.2009 16:23

Re: socializmus na bázi demokracie je snad utopií?

Žeby nový Větší vlatenec ??? V tomto případě bych si však přisadil na Vaši variantu A) . ;-(

Šerlok Homeless 23.8.2009 16:27

Re: socializmus na bázi demokracie je snad utopií?

Ano. Socializmus na bázi demokracie utopií. Zatímco aféry bez katarze (po komunistických zločinech snad katarze přišla?) obracejí demokracii naruby, socializmus se s demokracií prostě vylučuje.

Suchoř 23.8.2009 16:44

Re: socializmus na bázi demokracie je snad utopií?

socializmus se dá uskutečnit ne jen pod vedoucí (totalitní) rolí KSČM ale i za demokracie. Zejména  přesvědčováním voličů o správnosti sociálního a pokrokového programu. Chudých, sociálně závislých a poctivých občanů je násobně víc než tunelářů, kverulantů a zlodějů, líhnoucích se z ODS a její kolaborantů. Ti nemohou mít trvalou šanci v demokracii

jirka.s. 23.8.2009 16:54

Re: socializmus na bázi demokracie je snad utopií?

Co takhle, brníku-suchoři, kdybys sem hodil ten odkaz na jeden jediný zákon na ochranu tunelářů prosazený ODS a jejimi kolaboranty, kterými se tady imervére oháníš???

BTW: Ty jsi, rudá předkožko, evidentně přesvědčen, že ty máš v té demokracii trvalou šanci??? A mohl bys nám, prosím, nastínit svou představu o tom, v čem by ta tvoje šance měla spočívat či jaký post bys v ní asi tak chtěl zastávat???  8-o

historik 23.8.2009 20:10

Re: socializmus na bázi demokracie je snad utopií?

Chudých, sociálně závislých a poctivých občanů je násobně víc Chudých, sociálně závislých občanů je nejvíc mezi našimi opálenými spoluobčany. Myslíte, že jsou také poctiví? Co je na komunistickém programu pokrokového? Kde a v čem komunisté někam pokročili?