27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 27.10.2008 14:27

Může mi už někdo sakra říct,

jakéže jsou to ty reformy a co je na nich tak životně důležitého? Sice jsem ODS volil, ale netušil jsem, že se zachovají jako princezna Koloběžka, co nepřišla-nepřijela neoblečená-nenahatá...

Marie Dubanová 4.8.2006 20:53

??

Pan Pehe je naprosto jedinečný,neboť řekl:"prezident má dvě možnosti,buď Topolánka přesvědčí,aby uznal politickou realitu a začal jednat s ČSSD,která bude podpořena jen ODS a ČSSD" ;Je docela možné,že si pan Pehe spletl i století - ani náhodou pana Pehe nenapadlo,že by  měl -   uznat politickou realitu - i pan Paroubek,je zřejmě pro pana Pehe utajeno,že pan Paroubek a jeho ČSSD prohráli volby;Jak může"nabádat"hlavu státu,k něčemu podobně nesmyslnému?

Marie Dubanová 3.8.2006 19:04

úvahy?

některý z diskutujících - byl článkem velice pohoršen,a napsal,že cituji:"soc.dem.tu není od toho,aby plnila program ODS",ale v tom s ním nelze nežli souhlasit,protože ČSSD se příliš nezabývá plněním ani svého vlastního programu;Netuším jestli"to co se tady děje",měla ČSSD jako program,ale v případě,že ano - pak jej "plní"beze zbytku: - "Šťastně a vesele se zvyšuje počet nezaměstnaných,stále jsou vysoké daně,snižuje se počet živnostníků;,zvyšují se  - doplatky za léky;snižuje se počet lékáren;snižuje se počet zdravotnických zařízení;stále se zvyšují ceny energií;a předseda vlády a ČSSD - je ze zásady proti všemu a proti všem a -  to tedy z principu,takže, z téhož principu - odmítá"připustit"že jeho ČSSD prohrála volby;...atd.atd.

Pepa z depa 2.8.2006 21:55

autor je mimo

pane autore, já jsem volil soc.dem., pan Paroubek má moji plnou podporu a nejsem zvědav na vaše stesky, že vám v něčem brání. Hlas jako hlas, poslanec jako poslanec, všechny hlasy mají stejnou hodnotu a vy jich prostě nemáte dostatek, abyste si vystačili sami a abyste si dělali co chtěli.

Je tu zastupitelská demokracie, systém měří všem stejným metrem a když jste nedostali dostatek hlasů tak nekřičte a nenadávejte protivníkovi. Ten tu rozhodně není od toho, aby vám pomáhal.

A když není schopna sehnat podporu pro vládu ODSka, měla by dostat šanci i druhá nejsilnější strana. Třeba se jí to povede. Až na třetím místě jsou předčasné volby. To byste pak mohl chtít opakovat předčasné volby tak dlouho, dokud nezíská ODS jasnou většinu, ale pochybuji, že by vám to česká společnost dovolila, to byste mohl zavést rovnou pravicovou totalitu.

Bubik 2.8.2006 22:25

a co si josefe myslíte, že autor píše?

1/ Topolánek vyhrál ____ 2/ Topolánek a Bursík a Kalousek sestavili trojkoalici, ta ovšem má 100 mandátů ______ 3/ Trojkoalice kvůli zaťatému postoji druhé stovky nemá šanci ( to nemyslím pejorativně)_____ 4/ Šanci bude mít tehdy, když se vykašle na svůj program a kooptuje jiný____ 5/ to by neměla udělat a měla by to zabalit

Jestli se to povede druhé straně, která zatím nemá taky dost hlasů, to autor neřeší.

Tak v čem jste v rozporu?

Pepa z depa 2.8.2006 23:05

Re: a co si josefe myslíte, že autor píše?

autor píše": Nemůžeme, díky obstrukcím a chytračení sociální demokracie, plnit to, co jsme vám slíbili ve svém programu." Soc.dem. za to ale přece nemůže. Soc.dem. tu není od toho, aby plnila program ODS. Za to můžou voliči, že nedali dostatek hlasů ODSce. A když nedostala dostatek hlasů, tak holt nemůže prosazovat politiku, na kterou by potřebovala víc hlasů. Topolánek to nechápal dva měsíce a je zbytečné házet špínu na soc.dem. Poctivé by bylo říci: Nemůžeme, díky tomu, že jsme nedostali dostatek hlasů ve volbách, plnit to, co jsme vám slíbili ve svém programu. Nejsme schopni sehnat většinovou podporu pro náš projekt vlády. Je možné, že náš hlavní soupeř tuto většinovou podporu získá. Proto požádáme prezidenta, aby pověřil našeho soupeře pokusem získat většinovou podporu pro svoji vládu. Pokud ani on neuspěje, požádáme vás voliče o znovuvyjádření v předčasných volbách.

Správný Ferdik 3.8.2006 7:04

Re: Re: a co si josefe myslíte, že autor píše?

Pepo z Depkou, ty jsi takový malučký vychcaný socdemácký příhlupek  - a myslím to upřímně ty pablbe

Pepa z depa 3.8.2006 8:51

Re: Re: Re: a co si josefe myslíte, že autor píše?

dík za poznámku k věci :-)

lonťák 2.8.2006 23:45

Pepa z depa je úplně mimo

To se máš teda čím chlubit, žes volil bolševiky! Dost lidí už má plné zuby těch socansko-bolševických parchantovin a "holení". Asi to bude chtít dva státy, anebo občanskou válku. Trojky vidle už mám nachystané v pohotovosti. Už žádné klíče!

tygr 2.8.2006 23:55

Re: Pepa z depa je úplně mimo

tak pozor aby jsi nedostal přes držku jako první ty demagogu!

Ladislav N. 3.8.2006 3:27

Re: Re: Pepa z depa je úplně mimo

Už se ta rudá chátra začíná rozlejzat i sem....

Pepa z depa 3.8.2006 8:55

Re: Pepa z depa je úplně mimo

Tobě též děkuji za věcnou odpověď!:-)

karel 3.8.2006 17:02

Re: autor je mimo

pepa z depa a IQ jak z tykve....koalice ma 100 hlasu ,pokud vim socani ani komunisti zadnou koalici dohromnady nedali tak co chces?ze jsi je volil je tvuj problem...s tim bych se nechlubil...Rv(Y)

P 2.8.2006 21:51

Situace se mění

každou hodinu. Ráno to vypadalo, že ODS se vzpamatovala. K večeru bylo ve zprávách o jednání Paroubek-Topolánek, že to nemohou voličům udělat, aby šli znovu k volbám. Reakce na tuto zprávu nechala Kalouska klidným, ale Bursík zuřil. Vypadá to, že Topolánek podělá vše, co se dá. Naštvaný Bursík podpoří Paroubka a ODS se může jít klouzat. Snad příště budou v ODS chytřejší.

F.Vízek 2.8.2006 21:18

Opakuji podesáté...

Není až komické, jak  vehementně někteří politici a novináři prosazují předčasné volby, když ještě NEZAČAL ani první ústavní pokus a předseda vlády nebyl ani poprvé jmenován? Copak je Ústava republiky cár papíru? Není stejně komické, když strany s volebním MINIvýsledkem (KDU a zelení) sami sebe vydávají za div ne spasitele a mluvčí širokých mas.

Co všechno je v Česku normální ?

Není stejně komické, když strany s volebním MINIvýsledkem (KDU a zelení) sami sebe vydávají za div ne spasitele a mluvčí širokých mas.

Co všechno je v Česku normální ?

Strašidlo D.Z. 2.8.2006 21:39

Re: Opakuji podesáté...

Soudruhu Vízku,Ty jsi pro svou ČSSD zrovna takový dáreček, jako Janýška Dzp. pro ODS.Nijak Ti nevadí,že s pidihovno stranami jste to táhli osm let.Aź Bursík prigne k ODS a zbylí zelení si uvědomí,že jsou vlastně levice,to bude sranda.Jak nám to potom vysvětlíš včetně jízdy po kolenou s prosíkem k KSČM?

huhu 2.8.2006 21:43

Re: Re: Opakuji podesáté...

soudruh Vízek je hlavně spokojen, že ze sebe konečně nemusí dělat co není. Soudruzi tč. v čssd jsou opět s těmi nevyloučenými, nevškrtnutými a nepřeběhlými v jedné rodné straně....

Strašidlo D.Z. 2.8.2006 22:19

Huhu,přestaňte chlastat. :)

karel 3.8.2006 17:07

Re: Opakuji podesáté...

pane vizku....koalice je sdruzeni tri stran...podepsali smlouvu a kolik kdo ma hlasu ? to se preci secte ze?! a cocani a komousi zadnou koalici nepodepsali...proc taky kdyz je to komunisticka sebranka at se vam to libi nebo ne...to co socani za poslednich osm let provedli v teto republice se bude hodne dlouho napravovat ale o tom radsi nic nechcete vedetRv

polit 2.8.2006 21:08

názor

z diskusních příspěvků je vidět, že zde máme značnou spoustu radikálů,ale bohužel radikalismus nikdy neprospíval,neprospívá a nebude prospívat chodu společnosti,pouze situaci zhoršuje.Politika vždycky je, byla a bude uměním kompromisu.Když se radikálové dostanou k moci,nastane vždycky větší či menší totalita. Například na zelených (mimochodem v celé Evropě levicoví) je vidět,že pro vidinu vládních postů  se vzdají  i svých ideálů. Nikdo nebrání ODS,aby jako vítěz voleb,sestavila menšinovou vládu.Srovnávat volby se sportem je dost naivní.

Xaver X.X. 2.8.2006 20:04

Tomáš Haas by se měl zamyslet, zda je efektivní psát dlouhé články...

najmě když se dají shrnout do méně, než pěti vět...ale jinak nic proti ničemu...:-)

Strašidlo D.Z. 2.8.2006 21:33

Re: Tomáš Haas by se měl zamyslet, zda je efektivní psát dlouhé články...

Fuj,fuj, jsi zlý a bakaný na poradce.Klausovi může říci jen pár vět,více mu těžko dovolí.Ance může řící je pár vět,více mu těžko dovolí.Tak ho nech alespoň někde vykecat. I u Šumaváka mu to zkrátili.:-D

zoch 2.8.2006 19:32

Na slovíčko,pane Haasi .

Své sliby a proglamace zahodila Občanská demokratická strana již v roce 98 a jako poradce čestného předsedy,který se na onom veletoči podílel měrou zásadní ,byste o tom měl cosi vědět.Ona aktivita byla dokonána změnou volebního zákona,která se nyní vrátila jako to australský dřevo.

Co se týká onoho věnce,byl za vítěze spravedlivě vyhlášen Topolánek,ale jak jistě víte,vítěz ještě nemusí postavit vládu. Příklady jsou z celé Evropy a patří to k běžné realitě,že teprve v parlamentech se láme chleba. K parlamentní praxi nějak patří ono vyjednávání,dohadování a přetlačování. Vy to ale víte a to je ta poťouchlost. Nějak se zde zaklínáte ctí ,kterou ODS dávno jako partaj poztrácela ( myšleno vrcholové vedení ) a sázíte na skalní fandy. Chtěl jsem daleko průrazněji napsat,že politika se nikdy nedělala pro fandy a na ulici,ale nějak mi zatrnulo,když jsem si vybavil řeč toho šmejda Štěpána....

O přechytračení soupeře šlo vždy především i ODS a nějak si nevzpomínám na zásadovost a to raději pominu volbu  hlavy státu.Pokud je ODS v něčem zásadová,pak je to boj o pozice a funkce. Samozřejmě není sama,ale dělat z ní čístého opeřence je asi trošku přehnané.Chybí sebereflexe,pohled zpět a sebekritické zhodnocení. Ti,co jsou tam dnes jako čelo jsou produktem oné "operace" 98,kde primární nebyla zásadovost,nýbrž posty.A to v té době mohlo mít vedení zásadovost i posty. jenže zásadovost nebyla ani třeba a při její aplikaci by asi vše nešlo tak akorát....Kde je dnes důvěryhodnost těch lidí ?  

Ad obstrukce : Pojem NULOVÁ TOLERANCE přinesla na pol. scénu ODS. Nyní začíná sklízet plody této politiky,kdy se snažila shodit každého předsedu vlády od voleb 2002.Já socany nevolil,ale nemohu se jim divit. Obstrukci ČSSD nedělá. Paroubka nic nenutí složit funkci,pokud nebudou splněny podmínky stanovené v Ústavě. Vyjádření Klause k Paroubkovi, že je liché spoléhat se na druhý či třetí pokus resp. pověření v tomto smyslu vyústilo v nesmiřitelný boj o předsedu PS z odkazem na Ústavu.Lze se divit?

Xaver X.X. 2.8.2006 20:07

... a to je právě to, čemu já říkám odtržení se od kontinuity...

Kázat je dobré, ale bez fundamentu to nezní a nezní a nezní...Ano, máme chyby, jsme hloupí...ale má to své hranice.

divana 2.8.2006 19:24

tento článek je optimistický už i tím, že zatím ho nesmetla cenzura

ale do kdy... a jak čtu reakce, někteří se na cenzuru a ostatní s tím spojené, těší. těm toho paroubka přeju. ale proč já ?

Hawk 2.8.2006 20:24

Re: tento článek je optimistický už i tím, že zatím ho nesmetla cenzura

No jo, když nebude vládnout ODS nastane konec civilizace.

Bubik 2.8.2006 22:27

Re: Re: tento článek je optimistický už i tím, že zatím ho nesmetla cenzura

to jste napsal JEN Vy

pařez 2.8.2006 18:48

Jen víc takových mesiášských

a tudíž pokryteckých (viz ODS jako bojovník proti korupci) blábolů. Ať zase zní tyto Klausovy misijní zvěsti - jaká nakonec byla realita a kam nás to nakonec dovedlo, ví každy. Kam se hrabou osvědčené demokratické teze o politice jako "umění možného" atd.

Andy 2.8.2006 19:20

Re: Jen víc takových mesiášských

a co tedy chcete, pařezi ?  Víte, co je pokrytecké, víte, co se stano, víte, co se stalo. Co by tedy podle vás měla ODS udělat ?

mojo 3.8.2006 3:12

Re: Re: Jen víc takových mesiášských

 Reformovat se, nebo zaniknout...

V současné podobě kompromituje pravici, což mne štve zcela zásadně!