8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Semiramis 2.8.2006 12:38

Re: Vaculík nemá pravdu

jaký mrtvý závod? ODS získala víc voličských hlasů než ČSSD!  I v přepočtu na mandáty. 

ladik53 2.8.2006 12:59

Re: Re: Vaculík nemá pravdu

Tak ať sestaví vládu a vládne

onlooker 2.8.2006 21:29

Re: Vaculík nemá pravdu

Jaký pokus dva? To, co se dva měsíce děje, je pouze secvičná.

Švrk 2.8.2006 7:37

souhlas

To proloženě napsané  mi hovoří z duše, pane Haas 

tom 2.8.2006 7:08

předčasné volby

Té co tady píšete,je přesně to co navrhuje trojkoalice Paroubkovi,ale jak můžete vidět,ten nepřistoupí na nic.On chce za každou cenu vládnout a proto nechce ani zvolení předsedy PS.to mu umožňuje dál vládnout i bez mandátu,rozhazovat naše peníze a kupovat voliče pro další volby.Dokud bude u nás člověk jako je Paroubek u moci,nelze říkat,že žijem v demokracii.Uznat porážku ve volbách je základní slušnost a samozřejmost v každé demokratické zemi.

tady se bavím nejvíce 2.8.2006 7:03

Jediný současný program ČSSD je zajistit pro sebe beztrestnost

Paroubkovi nejde o nic jiného, než o beztrestnost. Jestli tohle nepochopil pan Topolánek, tak by mu to měl někdo říci.

halladin 2.8.2006 7:21

Re: Jediný současný program ČSSD je zajistit pro sebe beztrestnost

Paroubek je ve vládě tak krátce , že pokud by měl být za něco zavřen, muselo by to být za jeho činnost na magistrátě.

A to by s ním museli zavřít polovičku pražské ODS, v čele s Bémem :-D:-D:-D

huhu 2.8.2006 8:54

Re: Re: Jediný současný program ČSSD je zajistit pro sebe beztrestnost

Paroubek by měl být zavřen i za náměstkování v RáJi....(Y)

pefben 2.8.2006 9:43

Re: Jediný současný program ČSSD je zajistit pro sebe beztrestnost

Je jedno, jestli to pochopí. Přistupovat by na to neměl.

mike 2.8.2006 5:53

No hura

Konecne to dochazi i poradci prezidenta republiky. Skvele. Treba se to nakonec povede.

kocour 2.8.2006 11:29

Re: No hura

Já myslím, Miku, že nejen poradci prezidenta a nejen oni jsou v obraze o něco déle. Jenže oni nejsou předseda ODS.

mojo 2.8.2006 5:36

Autor opravdu nepochopil...

Další velkou chybou, které se autor dopouští je předpoklad, že volební program je posvátná kráva, které je třeba se za každou cenu držet.

Ukažte mi člověka, který věří volebním slibům do posledního písmenka! Vždyť jim nevěří ani sami volební lídři! (viz prohlášení M.Topolánka na adresu programu ODS). Volební program je „reklamní produkt“, který má straně vyhrát volby. Snad by mělo cenu brát jej doslova, pokud by český volební systém umožňoval některé ze stran dosáhnouti nadpoloviční (ne-li dokonce ústavní) většiny v parlamentu. Není snad u nás duše, která by věřila tomu, že jakákoli strana toto dokáže. Naprostá většina soudných lidí si je vědoma toho, že žádná ze stran nebude mít reálnou možnost svůj program realizovat do poslední litery. Volební program je v českých podmínkách jakousi utopickou vizí, která má naznačit, jakým směrem by se ta která strana vydala, pokud by jí bylo dopřáno vládnout si po svém gustu.

A proto si je většina národa vědoma, že každá ze stran bude muset své reálné vládnutí přizpůsobit daným podmínkám. Prohlášení, které navrhuje p.Haas by bylo trapným pokusem ODS vyhnout se hledání možných cest. My, občané ČR, máme dnes to štěstí, že můžeme porovnat praktické vládnutí obou z dnešních hlavních soupeřů – ODS i ČSSD. Upřímně: vidíte tam tolik nesmiřitelných rozporů…? Já ani v nejmenším. S trochou ironie bych dokonce mohl říct, že ČSSD ukázala víc pravičáctví (např. při privatizaci bankovního sektoru než ODS) a ta naopak hodila ČSSD rukavici, co se týče sociálních výdobytků. Čili prostoru pro shodu programovou je zde víc než dost.Jenomže by se muselo chtít…

Renata T. 2.8.2006 6:45

Re: Autor opravdu nepochopil...

No, co se dá dělat, Mojo, schytáte to!

Lájoš B. 2.8.2006 9:01

Re: Autor opravdu nepochopil...

pokud ovšem ODS a ČSSD voličům začnou splývat, zvedne se poptávka po někom novém, neokoukaném. Příklady z Evropy tady máme, Hajdr, lePén, ...

Pete Brich 2.8.2006 10:39

Pročpak se Rudá garda tak bojí nových voleb?

Došly škvarky na uplácení voličů?

To přece nemůže vadit. Ten druhý bilión dluhů se bude dělat snáze než ten první.

PB

mojo 2.8.2006 5:17

Autor nepochopil...

Autor se spolu s Ludvíkem Vaculíkem dopouští jedné veliké, bohužel však velmi rozšířené chyby: v České republice (s jejím volebním systémem) se politický „závod“ nekončí dnem vyhlášením výsledku voleb. Terminologií formule 1 jsou v Čechách volby pouze měřeným tréninkem a jejich vítěz získává pouhopouhou výhodu „pole-position“ – tedy prvního na startu. Ovšem volební výhra ho nikterak neopravňuje domáhati se výhry v závodě samém. Tuto pole-position si (po právu) vybojovala ODS a má tedy právo nejvýhodnější startovní pozice. Ovšem je třeba míti na paměti, že druhý vzadu (ČSSD) má ztrátu zcela nepatrnou a vítězství si může snadno vybojovat, pokud bude v závodě samém obratnější a rychlejší než ostatní soupeři. Pokud dnes slýcháme výhrady a výtky na adresu Jiřího Paroubka, jde o naprosté nepochopení logiky závodu! Má snad jet pomaleji než soupeři…? Má na rovinkách brzdit, aby vítěze tréninku (nedejbože!) nepředjel…? Zní to směšně? Tak se rozhlédněme a všímejme si rozhořčených komentářů kritizujících postoje a taktiku ČSSD. Jsou přesně v tomto stylu: my modří jsme vyhráli trénink, tak nás proboha nechte vyhrát a nedělejte cavyky!!!

Zde můžeme s reminiscencemi na sport přestat. Další chybou autora je, že zjevně neví, co je úkolem politické strany. Doporučuji mu přečíst si (prakticky jakoukoli) příručku politologie. Úkolem politické strany je chopit se moci, nebo alespoň co největšího podílu na ní. A jsme opět u toho samého: pokud zde z mnoha stran slýcháme nářky typu „jde jim jen o koryta“ , máme tu čest s lidmi zjevně nevědoucími. ANO, JDE JIM O KORYTA A NENÍ TŘEBA SE NAD TÍM POHORŠOVAT! Je to jejich úkolem! Nebraňme stranám v touze po moci. Pokud nám někdo bude balamutit mozky slovíčky o veřejném blahu – mějme se na pozoru!Pokud nám někdo bude balamutit mozky slovíčky o veřejném blahu – mějme se na pozoru!  

Pokud nám někdo bude balamutit mozky slovíčky o veřejném blahu – mějme se na pozoru!  

mojo 2.8.2006 5:19

Re: Autor nepochopil...

...nevím, proč je tam poslední věta třikrát (nebylo ty mým záměrem), nicméně je to možná symbolické.

mike 2.8.2006 5:57

Re: Autor nepochopil...

Kdyz na chvili prijmeme nesmyslnou analogii, tak Paroubek nikam nejede, ale postavil se napric trati a sedi v kopkitu se zalozenyma rukama.

lola 2.8.2006 6:12

Re: Autor nepochopil...

nevědomost hříchu nečiní ale někdy trochu nasere

tom 2.8.2006 7:11

Re: Autor nepochopil...

jenom ten malý rozdíl,že ODS nevyhrála trening,ale nejdůležitější závod.

jonáš 2.8.2006 7:41

Re: Re: Autor nepochopil...

No časovka je bezesporu důležitá, ale ještě nevyhrává Tour ;-D

Lájoš B. 2.8.2006 8:55

Re: Autor nepochopil...

Paroubek se chystá v závodě využít nedovolenou pomoc zakázaných mechaniků.

from hell 2.8.2006 2:58

PV rulezz

omg tak tohle jsem fakt necekal, jak dlouho to je kdy skoncili volby?Panum z ODS trvalo dva mesice, nez si zablokovaly vsechny cesty a doslo jim, ze se proste po techto volbach ke korytum nedostanou.Nasleduje cestne a chlapske reseni situace - predcasne volby, jeste by v tom chlapskem hypotetickem prohlaseni Topolanka mohlo stat, ze se omlouva jak ze sebe udelal hnupa a neuveritelne se ztrapnil kdyz vytvarel vladu, ktera nemohla ziskat duveru v parlamentu, ale jinak ok:) ...mimochodem to placani po ramenou, ktere tady ted pravicaci praktikujete je neuveritelne smesny, jenom jsem vas na to chtel upozornit:)... to by vam nesezrala ani moje babicka, cestne a chlapsky se totiz mate chovat porad a ne az zjistite, ze jste ve srackach a nic jinyho vam uz nepomuze, v te chvili uz totiz zadnou cest nemate a muzete o ni akorat zvanit.Rv

Hasan 2.8.2006 2:44

Výborný článek.

Vyjednávání ODS směřuje podle mého názoru spíše k tomu,aby se někteří lidé udrželi u moci a už to nemá nic společného s tím co jsem volil.To není kompromis.To je zrada.

rejpal tady & tam 2.8.2006 2:22

Pat v šachu ukončí hru. Pat v politice by to měl udělat taky a začít novou partii.

Zdá se, že poradce čestného předsedy ODS v tom má jasno. Tomášův rozbor nemá chybu a jeho řešení je nejenom rozumné, ale, jak pro ODS jako stranu, tak i pro voliče čestné. A souhlasím také s tím, že v výhledově ziskové  nejen pro ODS, lidovce a zelené jako politické strany, ale hlavně pro Českou republiku na její cestě ke skutečné demokracii.

Bravo a díky!

mojo 2.8.2006 5:50

Re: Pat v šachu ukončí hru. Pat v politice by to měl udělat taky a začít novou partii.

Současná situace není patem! Pat je takové postavní figur, které neumožňuje dále pokračovat ve hře. Toto u nás ještě ani ZDALEKA nenastalo. Možností řešení je více než dost. Patem to nazývají ti, kteří se těchto možností obávají, v panickém strachu z možné prohry nechtějí ve hře dále pokračovat a raději by stavěli figury znovu. Říká se tomu zbabělost a utíkání z boje...

Ladislav N. 2.8.2006 9:12

Re: Re: Pat v šachu ukončí hru. Pat v politice by to měl udělat taky a začít novou partii.

Pat je stav, kdy ten, kdo je "na řadě", nemá kam táhnout, aniž by porušil pravidla hry (přebarvil figurky na šachovnici)... Topolánek vyčerpal možnosti navrhnout Paroubkovi řešení  přijatelná ODS a koalici. Ten všechna odmítl.

Je načase, aby začal nabízet Paroubek. ;-)

Aleš 2.8.2006 7:54

Re: Pat v šachu ukončí hru. Pat v politice by to měl udělat taky a začít novou partii.

Článek v zásadě správný s výjimkou jednoho zásadního zkreslení

Nemůžeme, díky obstrukcím a chytračení sociální demokracie, plnit to, co jsme vám slíbili ve svém programu.

Skutečností přece je, že k prosazení tohoto programu ODS nemá mandát, má jen 100 trojkoaličních poslanců. Za to p. Haase určitě pan president nepochválí. 

 Proto pokud nechce kompromis, tak se musí vzdát sestavování vlády.  To sedí.

Martin 2.8.2006 2:21

Jenze druhemu se nalezi cest a slava

a ne neustale chacha ty jsi porazeny - a to i od tech co nedosahli na bramborovou

pokud vim tak jsou na stupinku vitezu 3 mista a ne jen jedno ale mozna vaculik a modraci maji sve vlastni styly vyher

lola 2.8.2006 6:22

Re: Jenze druhemu se nalezi cest a slava

už jste někdy slyšel při vyhlašování výsledků v závodě:první vítěz,druhý vítěz a třetí vítěz,já zaplaťpánbůh ještě ne,tlachale, vstávat a opláchnout se a sofort !