9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. :-))) 2.8.2006 10:15

Re: Re: držeti se svého

Komunisti už lezou z postelí... ;-D

Vlali 2.8.2006 10:44

Vaše poznámka je hloupá

Vy sám (a že s Vámi souhlasím i nesouhlasím) víte, že je nutno něco udělat se státními financemi. Jste-li jen trochu soudný víte, že taková reforma se musí dělat se souhlasem pokud možno většiny politického spektra (aby se nestala předmětem volebního boje). Nejste-li příliš zaslepen přízní pro radikální pravicové řešení, jistě víte, že řešení "napříč" je nejlepší a trvalé.

Semiramis 2.8.2006 12:31

Re: Re: držeti se svého

Ten příkop, co o něm mluví Aleš, není ani tak mezi stranami, ale mezi uraženým pařezem Paroubkem a ostatním světem. Kdyby ČSSD zastupoval někdo méně ješitný, už by dohoda dávno byla.

Vlali 2.8.2006 12:47

Re: Re: Re: držeti se svého

Obávám se, že ten druhej debil je to samý v bledě modrým (hele i barva sedí).

vládík 2.8.2006 9:33

Bohužel, ale chtějte to na Bémovi

R^R^R^R^

hodne neRath 2.8.2006 9:15

velmi presne.....

ostatne "kompromis" sam o sobe ma hodnotu nulovou... a jest k nicemu

irenak 2.8.2006 9:07

Dobrý názor

Připojuji seR^R^.

Kajan 2.8.2006 9:04

Ano. od ODS, jako její spoluzakladatel, čekám to, že bude za každých okolností ctít důvod své existence, tedy hájení systému speciálních pravicových principů !!! Dzp.

-OK- 2.8.2006 8:59

jednoznačný souhlas

Děkuji autorovi a děkuji všem dnešním diskutujícím. Po dlouhé době jsem si přečetla celou diskusi, neboť je věcná, argumentačně přesná. Díky a hezký den -ok-R^

Tomas 2.8.2006 8:59

Nálada voliče ODS

S prohlášením souhlas - nakonec nezbyte zřejmě tak jako tak nic jiného, než nechat Paroubka, ať se taky "pokusí..." Ostatně jsme přeci všichni demokrati, ne!

A především voličům Soc. dem a jejich vůdci bych si dovolil vzkázat: ODS volili v těchto volbách lidé, kteří nesnášejí Paroubka. V poslední době už to u některých jedinců hraničí s fyzickou obsesí. Varianta velké koalice je pro tyto lidi evidentně smlouvou s ďáblem, přijatelnou snad jen za předpokladu nějakého krátkodobého slepence s cílem rychlých předčasných voleb. Vůbec, předčasné volby jsou myslím voličům ODS za této situace celkem sympatické.

Pokud jde o Topolánka - neumím si osobně představit, že bych na jeho místě dělal něco výrazně jiného, než ten člověk dělá... Jednat s Paroubkem je jako jednat s Hizbaláhem - v našich zeměpisných šířkách, dle tradice, ovšem bez raket.

JK 2.8.2006 8:56

Není to přesná analýza

Vadí mi tam podsouvání názoru, že kompromis je cílem. Když to dotáhneme ad absurdum, stačilo by přece legitimizovat KSČ za tichou podporu vládě a bylo by. Takovýto kompromis přece je také možný. Topolánek ho neudělá. Dále, po volbách si každý mohl spočíst, že velká koalice by všechny převálcovala. Topolánek to opět neudělal. Dokonce tvrdošíjně odmítá opustit své trpasličí partnery, kteří mu s největší pravděpodobností v případě vítězství vrazí kudlu do zad, tak jako činila kdysi ODA , Luxovo KDU-ČSL, případně nedávná nebožka US. Proto si myslím, že problém je přesně opačný, neschopnost Topolánka přijít s takovým kompromisem, který by mu zachoval tvář a přitom uspokojil Paroubka.

Ladislav N. :-))) 2.8.2006 8:58

Re: ...přijít s takovým kompromisem, který by mu zachoval tvář a přitom uspokojil Paroubka

A ten váš "kompromis" by měl vypadat jak? Navrhněte jej!! ;-)

JK 2.8.2006 9:01

Re: Re: ...přijít s takovým kompromisem, který by mu zachoval tvář a přitom uspokojil Paroubka

Velice rád bych, ale fakt nemám tolik času. Jistě uznáte, že tvořit je nejmíň 100x těžší než bořit.

Tomas 2.8.2006 9:08

Re: Není to přesná analýza

Je bohužel problém, že Topolánek musí především zachovat tvář před těmi, kteří ho volili (předčasné volby visí ostatně stále ve vzduchu). Nejsem si jistý, jestli už sám kompromis s Paroubkem nepovede nutně ke ztrátě tváře Topolánka a celé ODS. Spíš bych řekl že ano...

Za sebe, jako voliče ODS bych řekl: Nechci žádnou vládu Topolánka s Paroubkem, taková vláda mi k ničemu není. Nechci dohodu - jaká by byla, k čemu a proč? Kompromis prostě není sám o sobě žádnou hodnotou, v tom má pan Haas pravdu.

neuropan 2.8.2006 9:16

Re: Není to přesná analýza

A vy považujete fakt, že se po volbách Topolánek ihned nedal do holportu s Paroubkem, za chybu ? Po Paroubkově projevu či jeho slovy, "po jeho první chybě, kterou udělal ?"

neuropan 2.8.2006 8:55

Prohlášení

Pane Haasi, pod vaše Prohlášení bych se ihned podepsal a poslal jej hned na Jánský vršek. Obávám se, že pro nejen pražskou část ODS platí otřepané heslo, že "rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo." Pozoruji-li z relativní dálky dění v Praze, nabývám stále více dojmu, že "hochů, kteří se vždy nějak dohodnou" je tam pořád dost. Takové ty bémovsko-burgemeisterovské bublinky o tom, s čím by měli resp. neměli problém.

Malý Aston 2.8.2006 8:52

Souhlasím,jakákoliv dohoda s bolševikem Paroubkem je nemožná.

Plně souhlasím,jakákoliv dohoda tříkoalice nebo ODS s ČSSD bude zrada všech voličů,kteří přišli a nevolili bolševiky. ČSSD se jednoznačně spojila s KSČM o tom není žádných pochybností.Dohoda ODS + ČSSD+KSČM bude jen dobrovolné předání moci bolševikům. Nové volby pod heslem" Bolševici jděte na Kubu".

aTeo 2.8.2006 8:16

Ano,

to prohlášení je skvělé...

Jenomže to by přivítal i George Walker Paroubek a vyložil by si ho po svém...

Občan 2.8.2006 8:15

Někdo tady kalí vodu. Bohužel je to poradce nestranného pana presidenta.

jana.l 2.8.2006 8:13

skvělý článek

, jen mám obavy, že Vás (a nás) zase nevnímají, bohužel...

Jaryna 2.8.2006 8:03

Myslím si,

že  "naši hoši" mají sice odvahu, což tedy patří k politice, ale nemají odpovědnost k občanům.....Už by to stačilo......

vojnov 2.8.2006 7:57

kompromis...

Pane Haas, politika je uměním kompromisu.

V letošních volbách to voliči rozdali tak, že mezi "pravicí" a "levicí" je to plichta (pokud tedy uvažujeme Zelené jako pravici, že). Ani jedna se bez druhé nemůže pohnout z místa. Což je dokonalá situace k tomu, aby se kompromisy dohadovaly čestně. Pokud naše pravice není schopná dosáhnout rozumného kompromisu, aniž by vyhrála na plné čáře, pak pánbu s náma a zlý pryč.

huhu 2.8.2006 8:52

Re: kompromis...

to, že jsou již socany komouši považováni samozřejmě za spřízněnou levici je informací o nich samotných...o jaké cti vy sockomouši mluvíte ? To zase půjdete od jednou získané moci až po 40 letech ? Už ted zavedl Paroubek u vlastních poslanců 40 let obvyklou formu tajného hlasování, kdy zastrašení nechodili za plentu....A kompromis se sockomouši ? Nestrašte..(Y)

pefben 2.8.2006 9:42

Re: kompromis...

Ano, zlé pryč. To znamená Paroubek zpátky do RáJe.....

Veselý 2.8.2006 7:50

Ač nejsem příznivcem ODS

takové řešení bych bral jako férové. Je tu ale problém, ODS to měla říct před týdnem, aby pan Paroubek viděl rozhodný postoj. Lidé chtějí vůdce, tím Paroubek je, ODS se jeví zatím jako nemastná neslaná strana.

Dena 2.8.2006 8:09

Re: Ač nejsem příznivcem ODS

lHitler byl taky vůdce a kam to dovedl,jestli je pro Vás vůdce člověk arogantní ,hulvát a narcis tak nevím jestli by jsme nebyly dalším Iránem,Sev.Koreou,Kubou.Musí vítězit slušnost,inteligence atd

vojnov 2.8.2006 8:28

Re: Re: Ač nejsem příznivcem ODS

a to máte pocit, že KDU a ODS tyto vlastnosti vládnou?

Já tedy ne... :-/

(aniž bych tím chtěl naznačit, že ČSSD je stranou moudrosti, slušnosti a inteligence. myslím, že v tomhle si chlapci fakt nemají co vyčítat. jeden za 18...)

pefben 2.8.2006 9:43

Re: Re: Re: Ač nejsem příznivcem ODS

Já ano :-)

Veselý 2.8.2006 11:10

Re: Re: Ač nejsem příznivcem ODS

Nepsal jsem Vůdce, ale vůdce. Takových lidí je více, moderně se tomu říká manažerské schopnosti. O panu Paroubkovi si můžete myslet co chcete, ale v rámci objektivity by se mělo říct, že ČSSD zachránil od bankrotu, myslím pro Grossově aféře. ODS měla svého vůdce Klause. Ani ten nebyl bez chyb, ale na rozdíl od současného vedení ODS, se sebou nenechal orat. Podívejte se jak jednal s Mečiarem.

ladik53 2.8.2006 7:44

Vaculík nemá pravdu

V tzv. mrtvém závodě je i vítězů víc. Mám za to, že je to případ našich voleb. Topolánek, když Paroubek neustoupí, bude muset naklusat na Hrad a oznámit, že se první pokus o sestavení vlády nezdařil. A jedeme dál pokusem číslo dva. Že se mu nechce je jasné, ale odpovědnost nese on a pokud to neudělá chová se úplně stejně jako Paroubek.