8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 3.8.2006 3:29

Re: Re: Re: Jen víc takových mesiášských

Co je v ČR pravice?

Richard iii 2.8.2006 17:32

Něco na tom je

Jistě, něco na tom je, protože přistoupí-li Topolánek na Paroubkovo "komplexní řešení", pak zradí sám sebe i své voliče. Přistoupí-li na to kdokoliv z ODS a nahradí Topolánka, oslabí ODS pro další volby a zradí ... viz výše. Ale co dělat? Má ODS nechat Paroubka ve Strakovce? Má se Topolánek obrátit zády a říct "už s tím pppp...Paroubkem jednat nebudu, protože on jednat nechce"? To by byla prohra. Takže jediná možná cesta je dál jednat a získávat spolupracovníky na všech stranách, zejména v médiích. Že to nejde? Ale jde! Pravda, pomalu, někdy zatraceně pomalu. Ale podívejte se na Paroubka, který v neděli vystoupil v ČT1. Ani v náznaku se neodvážil sposťáren, které Topolánkovi dělal před volbami a těsně po nich. Čím víc novinářů bude říkat: "Paroubek prohrál", tím dříve se věc vyřeší.

Jana 2.8.2006 16:43

souhlas

 Naprosto souhlasím s Vašim prohlášením i s výrokem pana Vaculíka.

Největší nevýhoda pana Topolánka je, že jedná slušně, ale jsem tomu ráda.

 Bohužel to na  takové bezostyšné lidi jako je pan Paroubek neplatí.

Alex 2.8.2006 16:36

Bramborové knedlíky jsou o tom, že jsou v nich brambory.

Politika je podle autora jen nějaké vyprávění, pohádka "o něčem", a protože to něco bude určitě zas jen "o něčem", tak je to vlastně pohádka o pohádce. Skutečnost neexistuje, protože i ona je pouze "o". Od autora bychom čekali, že nám sdělí  něco podstatného "o politice" - tedy "co je politika", ne že politika je jen (výpovědí) o něčem. I když ... o něčem (nebo o někom) nám přeci jen možná politika něco vypovídá...

No a když si na chvíli odmyslí 2.8.2006 19:23

Re: Bramborové knedlíky jsou o tom, že jsou v nich brambory.

že se autor dopustil jazykového klišé, můžete se pak zabývat tím, co chtěl sdělit. A třeba dokonce zjistíte, že má pravdu.

jepice 2.8.2006 19:38

Děs běs,

píšu nadpis příspěvku do řádku pro jméno, a to už jsou vedra pryč. :-(

prof. Vypečený 2.8.2006 16:27

Ideologicky v pořádku,hlavně poslední věty článku.

Zdalipak se jimi někdy řídil ten,jemuž radíte !

Šedovous 2.8.2006 15:01

Ale Tomášku no tak fuj !

Citovat či ohánět se zaprděným starostalisnitou Vaculíkem....

Ten člověk komunistou byl, je a zůstane.....přesně u takového platí že bývalý komunista je nonsens nebo ten oxymoron jak tu přišlo nedávno do módy....

A to jeho dílko "2000 slov", prý kontrarevoluční výzva. Checht.Četl jsem to jen jednou a dnes už po právu zapomněl. Pryč s Vaculíkem !

Ikar 2.8.2006 15:44

Re: Ale Tomášku no tak fuj !

Platí přísloví, že nemýli se a chyby nedělá jen blbec. Vaculík udělal životní chybu že byl v KSČ. Ale omluvil se a začal jinak. Takže má mít šanci dokázat, že to byla opravdu chyba. 

Článek pana Hasse bych podepsal v plném rozsahu. Jsem členem ODS, ale nové opo smlouvy nebo podobné taháky na lidi, to by byla opravdu když ne smrt, tak určitě těžká nemoc pro ODS.

Ladislav N. :-))) 2.8.2006 16:07

Re: Re: Šedovous

Tenhle náš Šedovous je názorově asi "členem KSČ" víc, než Vaculík. Přestože tvrdí, že je bezpartijní.. ;-P

gebosch 2.8.2006 14:26

Zákonitost

NICMÉNÉ SOUDÍM, ŹE KAŹDEJ Puchejř MUSÍ PRASKNOUT...

karel 2.8.2006 13:02

pane haas-větší duševní ubohost jsem již dlouho nečetl-to je opravdu váš výtvor-to jste tady velmi ubohý-když nás nenecháte vládnout-tak předčasné volby-to by jsme mohli volit několikrát do roka- řeči o slibech voličům-to je gol-to jen ods dávala sli

Andy 2.8.2006 13:20

Re: pane haas-větší duševní ubohost jsem již dlouho nečetl-to je opravdu váš výtvor-to jste tady velmi ubohý-když nás nenecháte vládnout-tak předčasné volby-to by jsme mohli volit několikrát do roka- řeči o slibech voličům-to je gol-to jen ods dávala

uklidněte se, člověče ;-D;-D

Ladislav N. 2.8.2006 13:23

Re: Re: pane haas

Koukám, že jeden komunista odkoukal metodu propagandy od Kajana... a vy mu ještě pomáháte... ;-P

Křupan 2.8.2006 13:20

Re: pane haas-větší duševní ubohost jsem již dlouho nečetl-to je opravdu váš výtvor-to jste tady velmi ubohý-když nás nenecháte vládnout-tak předčasné volby-to by jsme mohli volit několikrát do roka- řeči o slibech voličům-to je gol-to jen ods dávala

Vy jste ODS nevolil, tak o co vám jde?

janabok 2.8.2006 13:39

Re: milý Karlíku,

ten článek nebyl evidentně určen pro Vás, a le pro voliče ODS a ostatní svobodymilné...

netrapte se...

jonáš 2.8.2006 14:08

Re: Re: milý Karlíku,

Jasně, ostatní se přece k těm předčasnejm volbám nemusej obtěžovat, že ;-P

from hell 2.8.2006 18:03

Re: Re: milý Karlíku,

haha, lool, voliči ODS potrebuji povzbuzeni a instrukce jak se čelem a statecne postavit k problemu, ktery tu vzniknul, omg vic takovych hlodu a zacnu si myslet, ze jste se z te politické "krize" vssichni zblaznili

Bubik 2.8.2006 13:52

tu větu fakt budete prát na všechna fóra?

;-(

J. Roupec 2.8.2006 12:59

Podléháme podivné iluzi

Podléháme podivné iluzi, že vše, co se dle ústavy má vyřešit hlasováním, je třeba domlouvit předem a že to hlasování už je jen takové formální slavnostní potvrzení té dohody. A dokonce, že se osobám s platným mandátem svobodně hlasovat ani nedovolí, protože vůdce rozhodne a oni jen slavnostně přijdou k té urně.

Dle mého názoru je mise pana Topolánka u konce - byl pověřen předběžnými jednáními, ta vedl s výsledkem, že vládu programově i personálně sestavit dokáže. Tečka. Nikde není napsáno, že vláda má mít zajištěno, že v hlasování získá důvěru, ono ani nejde, aby 200 lidé předem slíbili, jak budou hlasovat, takový slib je nezávazný. A designovaného premiéra zatím nemáme, čili jednání o vládě jsou dále neaktuální, alespoň ta oficiální.

Problém je poslanecká sněmovna. Pokud ta je ochotna ustavit své orgány jenom za podmínek, že bude jediný kandidát na předsedu, který bude zaručeně zvolen, pokud bude předem známá vláda a její programové prohlášení, pokud budou předem známy výsledky hlasování na měsíce dopředu (orgány sněmovny, vláda, rozpočet, snad i volba prezidenta a obsazení všech možných postů a nejlépe i všechny zákony na celé funkční období dopředu), pak se obávám, že je něco špatně.

Malý Aston 2.8.2006 14:01

Re: Podléháme podivné iluzi

Špatné je,když občané voliči jdou svobodně a tajně volit a poslanci to mají zakázané. Špatné je to,že jsou politici tlačeni k tomu,že se musí vždy domluvit a to dle přání jedněch nebo druhých.My voliči jsme tu možnost něměli,my jsme nemohli jít a kontrolovat,jak volil soused a podle toho reagovat. Tuto výsadu mají jen poslanci,řízeni svými ale námi nevolenými sektretariáty.Tady nejde o to,zda bude vládnout levice nebo pravice,tady jde o to,že nevládne a ještě dlouho nebude vládnout nikdo.Pokud se domluví dvě strany a to ODS a ČSSD na nějakém kočkopsovském programu,bez vyhlášení nových voleb s lichým počtem poslanců,tak skutečně nás občany se svými volbami obtěžují a spějeme potichoučku k diktatuře jedné strany.Neznám,jak se rozhodnou naši politikové,zřejmě budou státotvorní,pro blaho nás a pro blaho své se domluví.Pěkně nám to zdůvodní a za 4 roky nás budou znovu obtěžovat,aby se zase dohodli.Mám dojem,že voby je nejlepší zrušit.

franta 2.8.2006 14:27

Ach jo, zas jeden, co má patent na rozum

"tak skutečně NÁS občany se svými volbami obtěžují", ... "za 4 roky NÁS budou znovu obtěžovat" .. "Mám dojem,že voby je nejlepší zrušit".

Myslím, že by bylo vhodné, Astonku, abyste mluvil jenom za sebe. A co se týče  zrušení voleb, je zajímavé že jako antikomunista máte stejné nápady jako kdysi komunisti.   

myloš 2.8.2006 18:03

Re: Re: Podléháme podivné iluzi

R^

onlooker 2.8.2006 21:41

Re: Re: Podléháme podivné iluzi

Astonku, "poslanci to mají zakázané" protože existuje podplácení a kdyby hlasovali podle svého svědomí a vědomí, tak by někdo určitě hlasoval podle svého bakšiše. A tak ať radši nehlasuje vůbec, protože byl volen ne proto, že má vědomí a svědomí, ale protože je členem určité strany.

Malík 2.8.2006 12:54

F. Čechu, to si snad děláte legraci, anebo jste se dočista zbláznil!

Pamatuji si, jak jste tu čtyři roky opakovaně, do omrzení, čtil síru na "NEMRAVNOU" (váš termín) Opoziční smlouvu a až do nebe velebil "charakterního" Špidlu, který ji sice podepsal, čtyři roky z ní tyl ale před volbami 2002, když se mu to hodilo, vykřikoval, že s ODS, to tedy  nikdy!

Teď, když ČSSD prohrála volby, najednou horujete zase pro spolupráci s ODS, a to jen proto,  aby se Paroubek za každou cenu udržel u moci!

Vy jste se, člověče, asi opravdu zbláznil, anebo jste korouhvička non plus ultra a nevidíte si do úst.

www racek 2.8.2006 12:38

hmm, pane haas, nedaří se, co?

ono totiž bylo zvoleno 200 poslanců ... a jen 81 z nich je pravověrných.  a odjakživa, 100 na 100 byla remíza ... i když, jedněch 100 není moc pevných ... hádejte kterých.

bavím se velmi dobře ... kdy vám dojde, že  ta silná slova jsou na nic. jen zatvrzují soupeře ... už jste se někdy musel s někým dohodnout?  ten váš tokeš (topo ... jakeš) je už všem pro srandu. nejvíc pro kalouska, který si s ním dělá co chce. a on se v jeho režiii ztrapňuje.

fakt vám vadí oposmlouva?

kocour 2.8.2006 12:39

Re: hmm, pane haas, nedaří se, co?

A hele, další, kdo otevřeně přiznává, že KSČM a ČSSD jedno jsou ...

franta 2.8.2006 14:21

A kocoure platí taky

že ODS a Zelení jedno jsou ?

Ladislav N. 2.8.2006 14:31

Re: A kocoure platí taky

Souhlasí se společným koaličním programem?  Ano - Ne ?

Dana 2.8.2006 12:46

Re: hmm, pane haas, nedaří se, co?

Racku, a co slova z druhé strany, slova Paroubkova? Ta nejsou "silná" a tudíž řečeno vámi: "ta silná slova jsou na nic. jen zatvrzují soupeře ... už jste se někdy musel s někým dohodnout? "

Jen ještě úplně od věci: mám takový dojem, že jste před volbami psal, že budete volit KDU-ČSL. Pokud je to pravda,potom se opravdu nestačím divit tomu, co píšete. Pokud jste volil KDÚ -nevadí vám, že vás chce Paroubek zakaždou cenu smést z povrchu? Ale tohle je osobní a nemusíte reagovat.