26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 19.1.2008 13:50

Václav Klaus není žádný nadčlověk . . .

. . . ale jeden z nás - i se všemi svými klady a zápory, které bezpochyby má !

Soudný člověk, který nespadl z Marsu a který v té naší, malé, středopevropské, post-bolševické zemičce žil a žije  - musí uznat, že momentálně není široko-daleko nikdo, kdo by ho mohl s úspěchem nahradit . . . natož být ještě lepší !

Pokud profesor Švejknar nevidí, neslyší, ani nechápe - že je pouze a jen loutkou v rukou Pupkatého Mussoliniho . . . a že je pro něho pouze "Antiklausem" (protože jiného Antiklause Duce nenašel) - nikoliv kandidátem na presidenta . . . . . . . . tak pokud toto pan profesor nepochopil, tak už toto je ten nejpádnější důvod, proč ani ve snu nemůže pomýšlet na presidentské křeslo ! 

Naprostý souhlas s článkem ! R^R^R^

klaus 19.1.2008 14:30

Re: Václav Klaus není žádný nadčlověk . . .

Miluji Klause, na celém světě nenajdeš takového poloboha---- zdravím modré straky!!!!

Marek 19.1.2008 17:08

Re: Václav Klaus není žádný nadčlověk . . .

kAŽDEJ BY BYL LEPŠÍ NEŽ KOMUNISTA KLAUS.

brblal 19.1.2008 19:04

Re: Václav Klaus není žádný nadčlověk . . .

A Ty jsi podržtaška ješity Klause.Za celých pět let si nevzpoměl na slib,že bude nadstranický.Škodí republice svými vyjádřeními.Sám však uznávám,že proti pivnímu Vencovi Veškrnovi ehm,ehm,je vystupováním o dvě třídy výše.

Starý J. 19.1.2008 13:30

To, že odpůrci Klause naprosto nemají

ujasněno, co tedy Klaus vlastně je (kromě ďábla všech ďáblů), tady píši již velmi dlouho.

Pokud se týká populismu - to jde vyvrátir velice jednoduše: Jak může být populistický člověk, který zároveň vše, co dělá, dělá podle odpůrců šatně? Jak může být populistický, když společnost údajně polarizuje (i když má z politiků aleko největší důvěru)? Jak může být proruský a proputinovský, když komunisté mu nemohou přijít na jméno a raději budou volit amričana Švejnara?

Tak by se mohlo ukazovat na neujasněnost v kritice Klausových odpůrců donekonečna!

Starý J. 19.1.2008 13:32

Re: To, že odpůrci Klause naprosto nemají

oprava...vyvrátit ...podle odpůrců špatně...daleko největší důvěru....

Hromská klávesnice!

tatina 19.1.2008 13:22

Pan Klaus je pro mne stále

hlavní kandidát na presidenta.Je spousta věcí,s kterými nesouhlasím v podání pana Klause,ale podstatně více je těch,s kterými souhlasím.Ale ani tyto věci nejsou pro mne důležité,protože jestli si u pana profesora vážím nejvíce,tak je to ta jeho přímá a upřimná povaha.Někomu se zdá,že je to všeználek,ale chtěl bych jen tak podotknout,že není mezi námi moc lidí,kteří toho přečetli více něž-li pan profesor.Čtení je učení a učení je taky i vědění.Ti,co jej nejvíce pomlouvají nepřečetli ani setinu toho,co pan Klaus,a pokud o něčem pan Klaus mluví,tak určitě ví o čem je řeč.

janoryna 19.1.2008 12:58

pravice správně volí klause

a nikoliv švejnara. klaus není eurohujer a prohlubuje spolupráci s ruskem. Švejnarův americký pas není lepší než vyznamenání od šéfa KGB. Nebo chcete, aby byl švejnar guvernér 52. státu severomerické unie - czechistan.

Ladislav N. 19.1.2008 13:05

Re: Česká sovětská socialistická republika ...

To už jsme tady měli... Rv

USA s radostí. ;-P

Josef 19.1.2008 13:08

Re: pravice správně volí klause

Antireklama na prezidenta Václava Klause. ;-DR^

František I. 19.1.2008 13:10

Re: Re: pravice správně volí klause

Czechistán bez KGBáckého synáčka Švejnara beru.

exalted 19.1.2008 15:56

Re: pravice správně volí klause

Proč ne? Lepší než být gubernií Ruska!

Přímá úměra 20.1.2008 22:34

Re: Re: pravice správně volí klause

R^R^R^

martin kolář 19.1.2008 12:58

čitelný klaus

Celý článek je srandovní agitka člověka propadlého nekritickému kultu osobnosti. Nejvíce mne pobavil výrok o čitelnosti v.k. .  To je asi ta rozplizlá reforma nereforma kterou pak za něj museli dělat socánci, jeho chlubení po celém světě že on udělal reformu a v ČR  není ani 3% nezaměstnanost okolo r. 95, a ono to bylo spíše kvuli jevu známému jako "bankovní socialismus", takže lapsus i Klause jako ekonoma na světové scéně, to vše k pobavení sktečných reformátorů jako Balcerovič nebo Mikloš, on jako pravicový politik si dodnes nenastudoval Ustavu, neví k čemu je v demokracii Ústavní soud, jeho hlavním politickým partnerem na Slovensku je stále Mečiar a jeho StB klika, k radaru se pro jistotu vyjádřil nemastně neslaně, ponižování před Putinem nedávno, snaha na sebe upozornit ani ne jako prezident ČR ale spíše na svou vlastní osobu... vlastní partaj kterou založil úplně vycucal a nechal ji jako prázdnou skořápku, v souvislosti s EU nechápe že důležitou součástí liberalismu je  federalismus ..

pokud je V.K. čitelný pak je např. Jan Śvejnar chodící akvárko ...

František I. 19.1.2008 13:08

Re: čitelný klaus

Ach moudrý Koláři, které ty reformy udělali socani? To jako že za babku prodali české banky a ještě doplatili? Bankovní socialismus byla Klausova chyba? Věřím, že mnozí mají od přírody o několik hodně závitů v lbi méně, ale i tací, tedy i vy, byste si mohl vzpomenout, kdože to byl guvernér CNB, který rozdával licence a určoval úroky. Také se už ani nedivím, že pro mozkově nerozvinuté je problém si vybavit reformy, které zlořečený Klaus prosadil. Ale beru, i tací musí žít a jsou na světě šťastni.

martin kolář 19.1.2008 13:32

Re: Re: čitelný klaus

Vážený pane Františku I. proč se bojíte podepsat ???  Pokud jde o banky, jste obětí klausovy demagogie druhé poloviny devadesátých let, jeho výpady proti ČNB byly téměř obsedantní.  Asi jste si nevšiml že když končila vláda v.k. na konci roku 97. byla většina bank v podstatě v bankrotové situaci. Velké státní banky vlastněné FNM (KB,ČS), IPB (divoká privatizace). ČSOB nikoliv, to právě souvisí s tím že byla vlastněna většinově ČNB a NBS nikoliv FNM, pracovala v jiném etickém klimatu tehdy a nebyl tam morální hazard  od vlády .. "změkčete nám sociální dopady a my to potom ze státní kasy zaplatíme. ". Nové vlády(tošovského a potom  zemanova) museli zahájit finanční sanaci bank a přípravu privatizace, samozřejmě  za daných podmínek.  Nemám rád socialisty, jsem pravicový volič, ale  privatizaci KB a ČS provedli dobře,, potom zvrtali  částečně IPB, ale stát by cáloval stejně, možná trochu méně.. Váš odkaz na úrokové sazby je nelogický, problém bylo právně etické klima a morální hazard.

Nekamunuji V.K. za to že se mýlil, to je lidské, vadí mi demagogie a snaha házet věci na jiné. Znovu podotýkám že jsem pravicový volič, ČSSD ode mne hlas nikdy nedostane ..

  

Starý J. 19.1.2008 14:10

Re: Re: Re: čitelný klaus

Jste-li tak dobře se vším obeznámen, jak jste mohl zapomenout na to, že Zeman před volbami v roce 96 prosadil v parlamentu rezoluci, že vláda Klause již nesmí privatizovat nic, a předvším ne banky?

martin kolář 19.1.2008 14:45

Re: Re: Re: Re: čitelný klaus

hm .. děkuji za poznámku.  V této době se v politických kruzích silně projevoval jev

který lze nazvat jistým "hospodářským nacionalismem"  . Jedním z hlavních apoštolů této politiky byl V.K.  , v jeho případě šlo o jednak naprosto špatný odhad toho jak se "český kapitalismus vyvíjí, špatný odhad uvěrové situace, v roce 96 již asi začínal tušit, hlavně byl varovný  deficit běžného účtu, ukázalo se že ani ne 3 % nezaměstnanost byla více méně uvěrová bublina + další tzv. "klausovy reformní" polštáře... které se vyfoukly ..  klaus začal připravovat své výpady proti ČNB které rozjej naplno na začátku 97. Jistě že značnou roli v celém rozjetém vlaku hrál i rozbíhající se politicko-ekonomický klientelismus.. atd

ČSSD je kapitola sama pro sebe , v podstatě je to populistická strana,, nicméně po krátkou dobu od 98. jednali dobře a zprivatizovali banky(po nezbytné sanaci) jako dobrý liberál . Znovu opakuji , nejde mi o kamenování v.k.   , jde o to aby byl tento trapný kult osobnosti

konečně prolomen v samotné ODS, kult který tak poškodil konstituování celé české

politické pravice ... bohužel .. a v.k. bylo přiděleno místo v dějinách které mu po právu náleží .. ;-)

Joska 19.1.2008 16:27

Re: Re: Re: Re: Re: čitelný klaus

Souhlasím s Vámi doslova.R^

ax 19.1.2008 15:00

Re: Re: Re: čitelný klaus

Doufam, ze si p. Martine koupite dnesni MF Dnes. Zrovna tomu, co tu popisujete jako desnou hruzu od V.K. a jak skvela byla CNB v letech 94-97 je tam venovan celostrankovy clanek s slusnym popisem co, kdo, kdy, jak a s jakym nasledkem. O tom, ze to neni jen zblebt na objednavku svedci nazory ruznych ekonomu a vchnol podava potvrzeni lidi z CNB, ze si na hru s menou a nasledne s bankami nevybrali tu spravnou dobu.

Jestli je na hrade ten nebo onen, ono je mi to vlastne jedno, on ty blbosti, co generuje nase slavna PS nenapravi, takze neni treba kazat bludy.

martin kolář 19.1.2008 15:07

Re: Re: Re: Re: čitelný klaus

díky ale můžete mi hodit odkaz, nemůžu to tam najít, jak se to jmenuje ?? reagoval bych ale

 .. .. předpokládám že to mají i na webu ::

PRASIDENT 19.1.2008 16:03

Re: Re: Re: Re: Re: čitelný klaus

Klaus je přečten......Zprvu to byla detektivka, která posléze pokračovala hororem.....

Pete Brich 19.1.2008 14:00

Švejnar je chodící akvárko ...

To beru!! Je do něj vidět jak do hubený kozy!!;-D;-D;-D

PB

richard 19.1.2008 16:19

PRO KOLÁŘE !!

Koláři to učí kde že největší formou liberalismu je federalismus ?

Malý Aston 19.1.2008 12:50

Není to pravé ořechové!

Již ta diskuze,který kandidát je krásnější a lepšejší přestává občany zajímat.Neznám jeden důvod,proč nemáme Antiklause třeba 3 nebo 4. To by byla paráda.To by se nám pomlouvalo,ale když jsou jen dva rychle se ti nebo oni vyčerpají a není již co nové psát.Jsem pro rychlou nápravu.Hlavní hledisko musí být,že kandidát nesměl od určitého roku žít v České republice.Který rok vezmeme jako hraniční,rozhodneme v referendu.Z databáze Stb a BIS vezmeme jména všech čechoameričanů,čechoaustralanů,čechozápaďáků a nějaké rusočechy a pro Zielence i nějaké čechopoláky.To by bylo aby se nenašlo dalších pár Antiklausů.Já zásadně budu podporovat kandidáta na úřad prezidenta,který zde nežil od roku 1948 a není rusočech.Jen tak zajistíme,že to nebude nějaký spící agent KGB nebo amerických imperialistů.Jen si to přiznejme,každý kdo tady žil od roku 1948 kolaboroval s totalitní KSČM a podporoval Národní Frontu v čele s Kučerou,šéfem páně Paroubka a na každého se něco dříve či později vyhrabe.Pokud neprojde tento návrh,navrhuji na funkci prezidenta Jakeše,neboť komouši staří,mladí i socky jasně prohlásili a podepsali,totalita u nás nikdy nebyla a největším demokratem byl Jakeš a podepsal to i Veškrna,Ruml a ten Urban co řídil zasedání Občanského fóra.Není přeci normální,aby 50% levičáků podporovalo nějakého čechoameričana,když tam chtějí nějakého rusočecha.:-D

Delta 19.1.2008 12:34

Člověče, mám pro vás návrh: Zkuste se V.Klause vycpat a budete ho mít na Hradě pořád...

Jen dejte pozor, aby se do něho nedali moli a občas ho nezapomeňte vyluxovat...

Starý J. 19.1.2008 14:14

Re: Člověče, mám pro vás návrh: Zkuste se V.Klause vycpat a budete ho mít na Hradě pořád...

A že Vám tam nevadil Havel? Byl tam 12 let! Proč jste si ho Vy nevycpal?  Havlovi příznivci nedávno meditovali nad tím, že by klidně mohl být volen i tentokrát, protože ústava jen říká, že nesmí být více, jak dvě funkční období za sebou. Byly toho plné noviny. A Havel tomu dal korunu prohlášením, že kdyby to mělo někoho řádně naštvat, tak by do toho šel! Nevíte, kdo byl ten někdo, koho chtěl naštvat?

Modrý kohout 19.1.2008 20:20

Re: Re: Vím koho chtěl naštvat

No přeci vás, pane Starý J.

Modrý kohout 19.1.2008 20:38

Re: Re: Koho chtěl Václav Havel naštvat

Vím, kdo byl ten někdo koho chtěl Václav Havel naštvat. byl jste to vy, pane Starý J. Kdyby Václav Havel kandidoval na prezidenta, tak byste to nepřežil a zlosti byste zmodrál celý.

Homolka tobolka 19.1.2008 12:24

historia magistra vitae

A proč po Ceasarově vzoru nezvolit Klause doživotním diktátorem? I naše respublica je v krizi.