19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 19.1.2008 16:47

Re: Re: Trochu levné, ne?

Však také Klausovi neupírám spoustu zásluh :

- o zavedení klasické parlamentní strany (demokracie)

- o vůbec zahájení transformace země

- o klidné rozdělení státu..... JIstě by toho bylo více. Však jsem nu také fandil moc ! Ale nemohu s Vámi souhlasit v mnoha věcech. Např. komunistické hodnostáře a nomenklaturníky ve vedení podniků v podstatě zakonzervoval on ( vláda), když sebrala odborářům právo mluvit do vedení st.podniků, tehdy ještě často nezrekonstruovaných. To vláda (Klaus) dal těmto nevydařeným "manažerům" chovat se ve st.podniku jako ve své firmě, bez jakékoliv hmotné zodpovědnosti. Však to také dopadlo... KLause nikdy právo a zákony moc nezajímalo. Prokázal to ledovým klidem při prvním tunelaření Mackem, prvních bankrotech bank... Tam pro mne nastal zlom. KLaus není dobrý člověk a není ani dobrý vůdce. Měl by se uklidit, pomohlo byto samotné ODS a pravici vůbec.

Jenda 19.1.2008 19:41

Re: Re: Re: Trochu levné, ne?

Nechat odbory mluvit do vedeni podniku je nejlepsi zpusob jak ty podniky zlikvidovat. Zcela bezpecne.

Joska 19.1.2008 22:35

Re: Re: Re: Re: Trochu levné, ne?

Obávám se, že nevíte o čem mluvíte.... Jednalo se o "revoluční období", kdy byla šance svěřit vedení podniků do skutečně schopných rukou. Anebo možná víte vcelice přesně! (?)

Modrý kohout 19.1.2008 20:57

Re: Re: Trochu levné, ne?

Tak se musíte smířit s tím co máte.Žádné zákony v ČR nepomůžou,protože pro český lid,žádný zákon neznamená vůbec nic.

Přesná písnička poslanců a senátorů za ODS.  Dříve  samozvaný  "JUDr" Kalvoda ve funkci ministra spravedlnosti tvrdil, že není třeba přijímat nové zákony, že ty stávající stačí řešit všechny lumpárny. Tak to řešily, že na pomoc v ekonomice musely přijít "balíčky" aby nenastal ekonomický kolaps a tuneláři si pěchovali portmonky za dohledu pana Kočárníka.

Pavla B. 19.1.2008 10:37

Jaký má VK názor na euthanasii?

IMHO většinový je nepovolovat...

Ladislav N. 19.1.2008 10:29

Autorovi: Re: "Jsem stoupencem znovuzvolení Václava Klause."

To není důležité, vy ho volit nebudete, od toho jsou v ČR partaje. A když jsme u toho, jaký je vlastně aktuální postoj ODS a ostatních partají k volbě prezidenta? Pokud si pamatuji, v minulých letech se měnil podle výsledků průzkumu "oblíbenosti" V.K. u občanů... ;-P

Karim 19.1.2008 10:02

S vetsinou nazoru VK souhlasim vcetne ekonomickeho liberalismu......

...ale jestli VK bude znovuzvolen nebo ne, je mi celkem jedno. Svejnar je tez liberalni ekonom, nedoslo by takto k zadnemu velkemu prevratu.  Velka nevhoda Svejnara jest v tom, ze Svejnar neni protrely politik a manipulator.

Mirnounka vyhoda Svejnara je v tom, ze neni sebestredny samoliby narcis a ze si nemysli ze je buh. V dsledku toho bypada takovy "neslany nemastny".  Cast ceskeho publika tak na Svejnara nahlizi negativne a cast (kupodivu) positivne. 

Neberu VK to, ze si za nepopularnimi stanovisky stoji a je verny sam sobe.  Cini tak ovsem znacne opatrne. K radaru, reforme  a poplatkum u lekare ma kladny postoj a k olympiade zaporny, ale v techto punktech se vyjadruje velmi velmi usporne, "jako kdyz maluje a s..e".  Naopak tam, kde se jeho nazor shoduje s "pracujicim pivnim lidem"  (fialovy chrchel, zadne niceni prirody neexistuje.....)  tam, se vyjadruje velmi hlasite.   Toto se mi trosicku ale pouze trosicku jako malinkaty populismus tedy jevi...... 

VK se opravdu jako cestny predseda ODS nechova, chova se trosicku tak, jako by se neustale snazil "prazdnemu a falesnemu Topolovi" poradne namydlit schody. Patrne vice nez nejaka reforma nebo rozpoctove schodky by byla na miste nejaka klidna a jista velka koalicka s Tlustym a Zemanem - pak by bylo znovuzvoleni hladke.  To jest pokud zde jde "o penize az v prvni rade"......

JC 19.1.2008 10:55

Re: S vetsinou nazoru VK souhlasim vcetne ekonomickeho liberalismu......

"Mirnounka vyhoda Svejnara je v tom, ze neni sebestredny samoliby narcis a ze si nemysli ze je buh. "

Četl jste vůbec ten jeho bombastický životopis? Že se nestydí, aspoň v těchto zeměpisných šířkách. V USA je to možná normální, ale zdejším lidem přemrštěná sebechvála zrovna moc nevoní. ;-O

exalted 19.1.2008 11:14

Re: Re: S vetsinou nazoru VK souhlasim vcetne ekonomickeho liberalismu......

V těchto zeměpisných šířkách se závidí až to hezké není. On vystdoval prestižní školu a Vy ne, že? Jak si to mohl dovolit?

Starý J. 19.1.2008 14:28

Re: Re: Re: S vetsinou nazoru VK souhlasim vcetne ekonomickeho liberalismu......

Nevím, jak jste přišel na to, že JC něco (a především školu) závidí? Z jeho příspěvku to absolutně nevyplývá. Reaguje na to, že Klaus by měl být narcis a Švejnar ne. Jeho, pro nás teatrální životopis, totiž naprosto není skromný. A to se závistí nemá nic společného.

exalted 19.1.2008 16:04

Re: Re: Re: Re: S vetsinou nazoru VK souhlasim vcetne ekonomickeho liberalismu......

Ne. On popisuje své úspěchy v životě a vy to hodnotíte jako teatrálnost a neskromnost. Nevidíte, že zavdáváte příčinu k tomu ptát se, proč volíte zrovna tato slova? Někdo toho prostě v životě dosáhne hodně. někdo skončí jako socka. Snad nechcete aby se zase glajchšaltrovalo a přerozdělovalo podle nějakého spravedlivého skromného a neteatrálního mustru? (Vás?)

Náhodný příchozí 19.1.2008 9:55

Kdo to je?

Zase jen další exemplář, který si potřebuje udělat bodík za to , že podporuje Klause. Haase to protlačilo na poradce hradního paši, kam směřuje tento pán?

Bobo 19.1.2008 11:08

Re: Kdo to je?

Já bych věděl.

Pade 19.1.2008 9:50

Nelze tolerovat ...

Co mi vadí na Václavu Klausovi !

Počátkem devadesátých let, kdy byl ministrem financí, premiérem a předsedou ODS došlo k závažným (kriminálním) událostem. Např. vznik bankovního socializmu – byl proti privatizaci bank, takže mnohamiliardové dluhy státních bank nebyly nikdy splaceny a toto období začalo vyhovovat podvodníkům typu pánů Junků, Mrázků, Krejčířů … Privatizace se nepovedla, řada podniků byla zlikvidována případně rozkradena – chybělo právní zajištění privatizace. Jako předseda ODS nikdy nevysvětlil odkud plynuly sponzorské dary na tajné účty ODS. Termíny „tunelování, korupce“ též vznikly za jeho působení v politice. Jeho ministři Kočárník a Dyba se postarali o topné oleje, kde vznikly mnohamiliardové ztráty. Za posledních několik let si svým kázáním vytvořil v Unii pověst euroskeptika a k tomu má ČR předsedat Evropské unii.ATD...

H.K. 19.1.2008 10:13

Re: Nelze tolerovat ...

 Privatizace se nepovedla. Privatizace v roce 1989 nemusela proběhnout, pokud by komunisté v padesátých letech nesebrali všechno, všem. Z lidí udělali nádeníky a z některých mrtvoly. Kdo by dnes znal Mrázka, Pitra, Koženého, Zgrabu atd. Nikdo. Už dve generace lidí byly odtrženy od majetku a nevědí co to podnikání je.

 Chybělo právní zajištění privatizace. Pokud by jsme čekali na nové zákony, tak dodnes by nebyl privatizovaný ani suchý záchod ve Zlámené Lhotě.

Sponzorské dary na tajné účty ODS. Pokud víte o tajných účtech ODS, tak to oznamte orgánů cinných v trestním řízení.

Bankovního socializmu . Privatizaci bank blokovala ČSSD, v období druhé, menšinové koaliční vlády.

Unii pověst euroskeptika. Je  proti Evropskému superstátu.

Karim 19.1.2008 10:27

Malinka chyba ohledne privatizace bank........

...privatizaci bank ODS oddalovala jak jen mohla, prakticky se snazila o samoprivatizaci banl pomoci bankovnich fondu a la IPB.  (Za tiche npodpory CSSD....)

Duvod? V spravnich radach radach a aparastech bank bylo velmi mnoho ohromne pohodlnych korytek pro ruzne modre i oranzove soudruhy, nekdy ponekud narudleho puvodu.....  jindy zase s modrou plackou s velmi nizkym poradovym cislem.  

Po sanaci temer krachujicich bank musela CSSD sve oranzove i modre soudruhy v bankach ponechat osudu a novi imperialisticti vlastnici je prevazne rychle nahradili zapadnim personalem. Prezila jen pi Livia ve spravni rade Ceske Sporitelny, kterou velky Jack otevrene oznacoval za "politicky dohled"...... 

H.K. 19.1.2008 10:51

Re: Malinka chyba ohledne privatizace bank........

Máte pravdu v tom, že privatizace bank mohla být dříve. Ale, celé transformační náklady by byly přeneseny na bedra lidí tím, že by byly totálně znehodnoceny vklady obyvatel. Všude, kromě Slovenska, se roční inflace byla až 5000 %. U nás kolem 30%. V žádném případě by nebyly transformační náklady nulové.

Bobo 19.1.2008 11:14

Re: Re: Malinka chyba ohledne privatizace bank........

No vlastně, inflace byla i přes to, že vláda do bank nalila miliardy v hodnotě dvou statních rozpočtů.

H.K. 19.1.2008 12:01

Re: Re: Re: Malinka chyba ohledne privatizace bank........

Průměrná inflace do roku 2006 u nás 6.4%, Maďarsko 20.1, Rusko 57%,Polsko 51.1%. Podstatně víc udělala osmiletá vláda ČSSD i když kransformační náklady byly nulové. Všechno se probendilo.

jensina 19.1.2008 14:31

Re: Re: Privatizace se nepovedla

, Budete kvákat stále svoji pravdu o nepovedené privatizaci, vy jste žádnou privatizaci nechtěli, pro vás byl zenit života socialismus. A vo tom to je. 

H.K. 19.1.2008 16:25

Re: Re: Re: Privatizace se nepovedla

Lepe si přečtěte na co reagujete.

Stříbrná 19.1.2008 9:28

Já s článkem souhlasím

Souhlasím s fakty uvedenými v článku. Sám bych jako argument pro setrvání VK v prezidentské funkci ještě přidal uměřený postoj k EU - snahu o prohloubení výhod plynoucích z integrace (odstraňování zbytečných bariér) a obranu proti nastolované centralizaci moci do Bruselu. Dalším vážným argumentem je podle mne i snaha nepodléhat diktátu zelených. Úsilí VK v obou těchto oblastech bude nepochybně časem obecně oceněno, ale je snad zbytečné napřed zabředat do malérů a teprve pak si uvědomit, že to bylo špatně.

Karim 19.1.2008 10:17

Ja se clankem castecne nesouhlasim....

...VK ma sice v mnohem pravdu (a v necem ne) ale sve pravdy "vysvetluje" tak manipulativnim zpusobem, ze muze presvedcovat jiz jen presvedcene a nepresvedcene   vetsinou "zatvrdi". A vyprovokuje casto k neuvazenym silckym vyrokum, kterym zase muze "oponovat" atd atd. 

 Mozna je zde trosicku na vine rys, ktery ma tak trosicku spolecny s autorem clanku  (a naprikald tez s Milosem Zemanem...).  A to sice nez nekoho trpelive presvedcovat v diskusi, tak je mnohem zabavnejsi z protivnika "udelat vola"  a pak se tise doma chechtat, jak se  nekoho podarilo uzemnit, urazit nebo ztrapnit.  

vi 19.1.2008 9:17

Bylo to pro Štěpánka, ale je škoda to nepoužít.

Ta o Budulínkovi je hezká, ale já mám radši tu o Klausovi,kterého miluje 70% národa.To je ten Klaus, který se s Vovkou Železným mimosoudně vyrovnal a vděčný národ splácí 10 000 000 000 Kč. Netušíte pane Štěpánku, kolik tenkrát káplo Klausovi do kapsy, miliarda nebo jen půl miliardy, to byl ten případ TV-Nova, u toho jste tenkrát byl. Jo je to ten Klaus který před soudem zapomněl, kdože mu přinesl miliony v igelitce ach ta hlava. Ten Klaus, jehož žena a syn pumpují stamiliony (miliardy?) z Čezu, zatím co se nehorázně zvyšují ceny elektřiny (včera v televizi oznámili zvýšení o dalších 60% v příštích letech)? To si Vašík bude moci přistavět k hradu další křídlo, pokud tam zůstane. Ale že je Vašík charakter, to uznávám. Slíbil že nejmenuje vládu podpořenou nějakými přeběhlíky a slovo dodržel. Měl tedy mimořádné štěstí, že našel dva "konstruktívní" poslance. Ale dobrý prezident musí mít i štěstí, jinak by ho nemohlo milovat 70% národa.

Jerry 19.1.2008 15:26

pro "vi"

... to "vi" znamená vyjímečná indispozice nebo vypatlaný idiot ?

Jenda 19.1.2008 19:33

Re: Bylo to pro Štěpánka, ale je škoda to nepoužít.

Cenu elektriny vam zvysuji nemecti a rakousti zeleni. A vlastne i ti mistni. Cena je zavisla na nabidce a poptavce. Poptavka roste nebidka nikoli. Nestavi se elektrarny.

Chapu, ze vy byste si predstavoval, aby stat naridil CEZu, za kolik ma elektrinu prodavat, nezavisle na tom, ze do ciziny ji muze prodat treba za ctyrnasobek.

Vacek 19.1.2008 20:54

Re: Re: Bylo to pro Štěpánka, ale je škoda to nepoužít.

Čez má prakticky na výrobu elektřiny monopol a v tom případě by měl stát cenu elekřiny regulovat. A víte že Temelín (i další elektrárny) byl postaven i za vaše peníze?

egoist 19.1.2008 9:16

ještě , že

je natolik slušný  a řekl to hned na začátku , alespoň si ušetřím čas četbou dalšího konstatování , že Kalus je konzistentní..

poletti 19.1.2008 8:48

Interupce

V článku je zmiňován Klausův menšinový názor na interupce. Chce snad bojovat za zákaz, nebo jak to je?

vlasta 232 19.1.2008 8:23

jak lechce se dá napsat urážka

Jsem si naprosto jistá, že ani jeden pisálek v dnešních novinách- nikdy nepřečetl- jedinou odbornou knihu - kterou V.K napsal k problémum- globálního oteplování!  Tito "OSLOVÉ"- by nikdy totiž nemohli psát o tomto problému a názorech V.K.- takové koniny- které píší!  On totiž nikde a nikdy neodmítl- určitý podíl lidské činnosti na tomto svět. problému!  Přemýšlet o tom, že by lidé kteří tu proti němu píší primitivní bolševické štěky- někdy něco od něho četli je """USMĚVNÉ""!  A potvrzuje se mi, že čím větší nevzdělanec- tím větší urážky tohoto člověka- kterému nesahají tito lidé ani po opatky jeho bot!  Ze své osobní zkušenosti - nemohu ani souhlasit- že je V.K ješita!  Dvakrát jsem mu psala soukromý dopis- jednou jako předsedovi vlády- jednou jako prezidentu!  Dostala jsem dvě nádherné odpovědi- kterých si nemírně vážím.