15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dvd 10.12.2006 10:33

Ona to finstina to "mit" dokaze opsat

podobne jako rustina: "u mena jest".

Kobylka Lajda 10.12.2006 8:53

Re: Problém Romů a Cikánů

Plný souhlas. Doučovala jsem romského chlapce z velmi dobře siruované rodiny (ovšem též na podpoře), která má byt zařízený tak, jak se Vám mnohým ani nesní. Jakmile dostanou odkudkoli peníze (ve větších dávkách), okamžitě se zbavují 3 let starého nábytku, kupuje se nový, včetně oblečení atd. Pak 2 měsíce se chodí po známých a půjčuje se - tak 1 vejce, tam hrst čočky, hrnek mouky apod. Když je nejhůř, vezmou si "rychlou půjčku", dluhy sice splácí, tam cítí určitý tlak z institucí, jsou velmi čistotní, ale v práci dlouhodobě nevydrží - stále mění zaměstnání a stěžují si. Úřad si ani neověří, jak na tom rodina ve skutečnosti je, a okamžitě elegantní  matce vyplatí na ošacení a školní vybavení jednorázovou částku 3.800 - nevím na kolik dětí, tato má 2 děti. Ale funguje to. Samozřejmě, že to na ošacení dětí nejde - Romka si koupí, co ji právě napadne. To je zajímavý poznatek o tom budoucím času. Když jsem rodině vyprávěla dějiny Romů, že přišli asi z Indie, okamžitě se rozhodli, že tam pojedou!!!! Strašně lžou, ale to asi není lež, oni tomu věří, ale pro ně jsme dilino gadžo. Je to zajímavý poznatek, nelituji toho marného času, co jsem vrazila do malého cikána ve snaze uchránit ho před propadnutím. Vůbec neměl zájem a ve 4. třídě ještě neznal ani hodiny - zato všechny fígle, jak vybrat automat, jak prodat mobil atd.

Pan Čunek měl zůstat v komunální politice, tam by byl užitečný, paní Parkanová je noblesnější, obratnější. Ale to není můj problém, já lidovce nevolím. Nazdar.

MUDr Jiří Kilian 9.12.2006 8:43

Marketing

Autorovi :

Myslíte-li svá slova upřímně, nechť. Jinak se stať jeví, jak konečně vesměs naznali účastníci této diskuse, jako vyjádření podjatosti vůči Jiřímu Čunkovi, v lepším případě jako pokus o vlastní prosazení skrze laciný a povrchní apel na obranu proti selekci. Kdekdo dnes ťápe o tom,  jak nelze řešit otázku asociálů a antisociálů. A protože se zlepšovateli světa je většinou ta potíž, že nikdy nezačnou sami u sebe, žádný ťápalista neukáže, jak sám s nimi umí žít, asimilovat , řešit jejich problémy a problémy s nimi.

Je ale také možné, že takovéto stati, jichž už pár bylo možno  kdevšade číst v posledních dnech, mají úplně jiný záměr - totiž že jsou objednaným počinem, jehož smysl je ten, aby podpora Čunka byla oslabena a aby tak Parkanová měla více šancí na volebním sjezdu lidovců.  Prostě marketing, že. A první kategorie.  

jirka.s. 9.12.2006 9:22

Re: Marketing

A máte tušení, kdo to platí?

I-Worm 9.12.2006 8:23

Pan Čunek pomohl řadě lidí

jak gádžů, tak i Romů (i když ty satelity, které požadovali v reportáži ČT, nedostali). Toto je v politice nekalá konkurence, svinstvo kazící pozici ostatních bratrů politiků. Proto musí být zničen!

Jura Jurax 9.12.2006 13:09

Re: Pan Čunek pomohl řadě lidí

Že by byl Čunek tzv. slušný člověk? Ale takový přece v politice nemá co pohledávat, toho je třeba likvidovat dřív, než začne ostatním rušit kruhy!

Ornyl 9.12.2006 8:18

Dnes je politologem kdejaký vůl

Tolik nesmyslů a výlevů v jednom článku, to se jen tak nevidí. Jen podotýkám jako občan Vsetína, že se nejedná a několikatýdenní řešení romské problematiky,ale minimálně pětileté.Kdyby dotyčný aspoň pořádně četl výroky Čunka,takj zjistí,že mnohé věci jsou zcela jinak.Na Vsetíně bylo několik pavlačáků.kde bydleli nepřizpůsobiví i Romové. Po jejich opravě tam byli dáni slušní lidé,kteří platí a majetek nenicí. I ROmové-i takoví ve Vsetíně jsou a není jich málo. A tvrdím,že těchto rodin přibylo i v důsledku chování města-převod nájemních smluv na dobu určitou a jejich úprodlužování až po kontrole stavu bytů. JInak tento politolog je stejný pollitologický nedouk jako třeba Pavel Šaradín z Olomouce.

JC 9.12.2006 8:17

Kecy, kecy, kecy

Nic než mlácení prázdné slámy. Čunek měl ty neplatiče prostě vystěhovat na ulici a ponechat je jejich osudu. Tak rozhodl nezávislý soud. Přesně tak se stalo bílým nepřizpůsobivým. Těmto našim milým "spoluobčanům" však zajistil aspoň střechu nad hlavou s tím,  že do svého bydlení musejí mj. vložit i peníze a nějakou práci. Podávají na něj trestní oznámení, protože na nich chce nemožné. Jsou zvyklí pouze válet se, popíjet, házet do automatů peníze z nezasloužených dávek , prostituovat a krást. K hernám a mezi davy okrádaných to mají ovšem z těch vesnic daleko. A nikdo jim nechce přispět na autobus:-/

Alias 9.12.2006 8:12

Pane juniore,

...  "Ne, Čunek není rasista. Věří-li, že svým zajisté razantním opatřením změní zavedené, historicky socializované asociální způsoby chování romské menšiny za pár týdnů, má daleko blíže k marxismu."  ...  To jste myslel vážně?

Domnívám se, že pan Čunek nic takového nezamýšlel. Pan Čunek v pozici starosty města stál před problémem, jak vyřešit stížnosti občanů na existenci "domu hrůzy", na jeho katastrofální stav a na jeho nájemníky, z nichž naprostá většina sice neplatí nájemné, ale všichni si stěžují na nedůstojné podmínky bydlení. A všichni požadují nápravu.

Jednoduchým řešením by bylo neplatící najemníky vystěhovat na ulici.Pan starosta senátor Čunek, však zvolil řešení, které je rozhodně pracnější, náročnější na finanční prostředky, ale které jediné může z dlouhodobého pohledu přinést úspěch.

Vy byste možná situaci řešil jinak. Tak prosím popište jak byste to udělal Vy. Ale pohybujte se v platném zákoném rámci. Starosta nemůže čekat, až se změní zákony.

Mimochodem nenávist není dobrý důvod k napsání článku.

Rýpal 9.12.2006 8:11

Milý autore

Možných řešení problému s rozpadajícím se domem hrůzy bylo v podstatě 5, seřadím je dle Vám blízkého žebříčku politické korektnosti vzestupně:

1) Konečné řešení romské otázky v ČR. 2) Nedělat nic a nechat dům hrůzy spadnout i s Romy. 3) Vystěhovat romské neplatiče na ulici. 4) Vystěhovat romské neplatiče na Poschlu a menší část pak na vesnici (na víc nezbyly prostředky). 5) Koupit za velké finanční prostředky neplatičům zbrusu nové byty v centru města, které tito zcela spolehlivě za pár let vybydlí. Nezmiňuji přitom nepředstavitelné utrpení sousedů a do očí bijící nespravedlnost, když ti bílí, kteří řádně pracují, na takové řešení nárok nemají.

Vím, byl by jste pro do nekonečna opakované řešení č. 5, neúspěšně aplikované již řadu desetiletí, ale řekněte to, prosím, nahlas. 90 % obyvatel tohoto státu už nikoliv!

eMil 9.12.2006 7:58

Prosím vás, k čemu ti politologové vůbec jsou?

Takové povrchní rádobyzasvěcené plácání najdeme na kdejakém blogu. Opravdu potřebujeme všechny ty Pehe, Mlejnky, Doležely a další kádry? A k čemu vlastně? Jaký praktický efekt tohle filozofování vlastně má? :-/

Kral 9.12.2006 10:53

Re: Prosím vás, k čemu ti politologové vůbec jsou?

Co ma clovek studovat aby se stal p? ktery olitologem? ktery kdyby nenapsal tak se ustri papir, ale m.Po ukonceni VS uciliste dostava diplom s titulem "politolog", nebo se nim formuje tim, ze z deseti clanku napise jedenacty

Kral 9.12.2006 10:53

Re: Prosím vás, k čemu ti politologové vůbec jsou?

Co ma clovek studovat aby se stal p?? ktery olitologem? ktery kdyby nenapsal tak se ustri papir, ale m.Po ukonceni VS uciliste dostava diplom s titulem "politolog", nebo se nim formuje tim, ze z deseti clanku napise jedenacty

Jura Jurax 9.12.2006 13:14

Re: Prosím vás, k čemu ti politologové vůbec jsou?

I má to praktický efekt - zdvíhá to sebevědomí. Člověka vždy potěší, nalezne-li někoho hloupějšího než je sám - a tohle potěšení skýtá četba těch politologických blábolů měrou vrchovatou.

richard 9.12.2006 14:54

Re: Re: Prosím vás, k čemu ti politologové vůbec jsou?

R^R^R^;-D;-D;-D

gogo 9.12.2006 7:07

blbečku autore

to není sociální inženýrství...tohle se jmenuje klacek...když nebudeš makat,dostaneš přes záda. Tohle je sice trošku brutální,ale funkční. Všechny zákony jsou svým způsobem klacek,jedeš na červenou, dostaneš pokutu,tedy klackem. Když jsi asociál a nemáš na pokutu, dostaneš klackem doopravdy

honzak 9.12.2006 6:56

moje babička

o takových týpcích říkávala:"málo ho mlátili". A měla pravdu

Kup si byt v Chánově, ty mlíčňáku a zkus tam bydlet alespoň rok! Pak teprve něco kafrej, potroubku.

JAB 9.12.2006 6:49

politologovi

!!Učit se! Učit se! Učit se! !!Nejedná yse o zrušení soukromého vlastnictví prosím, ale kryje se to za poučku o odstranění třídních rozporů. Podle této poučky například nebyla po únoru 1948 už podporována kriminální policie, neb zločinnost měla odstraněníém třídních rozporů zmizet sama od sebe.:-P

Petr H 9.12.2006 6:45

No ještě chvilku

a naštvaní balíci z vesnic napíchnou na vidle různé "Čunky",co jim rozvážejí z měst cigoše po vesnicích.Ono se také za pár let může stát,že "české malebné vesničce" bude starostovat cigán,co vyšel ze 4.C ve zvláštní a neumí číst ani psát.A bude to všechno po demokraticku.Na Slovensku už takových vesnic několi desítek mají a zvykají si horko težko.Za pár let i kdyby na českém venkově přišlo k volbám je čtvrtina cigošů a na druhou stranu všichni ostatní,tak negramotný cigoš bude mít starostování v kapse.I díky  "čunkům".

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=299539

JH 9.12.2006 9:13

Já doufám, že Čunek

nepřestane a prosadí nařízení, že imigranti (i ze Slovenska a Olašska) nebudou mít hlasovací právo a vrátí se tak stará dobrá antická demokracie :-)

Neo 9.12.2006 10:18

Re: No ještě chvilku

""Ze čtyř kandidátů na starostu byl favoritem Gustáv Bačo (Romská iniciativa Slovenska). Muž se základním vzděláním, který žije celý život v dřevěné chatrči v osadě za vsí. Muž, který má chuť něco změnit.

"V obci žije dvě stě gadžů, mají 30 lamp veřejného osvětlení. Nás je 1 250 a máme jich jenom osm. Proč oni mají silnice a my jen cesty?" ptá se důrazně pan Bačo. "Rok jsem byl zastupitelem, tak se toho nebojím, už tomu rozumím."

"Chci, aby všichni v osadě měli přípojku na plyn a kanalizaci," prozrazuje své plány. "Taky bych chtěl, aby si lidé mohli sami vybrat z katalogu baráčky, které chtějí a ne se stěhovat do bytovek, ve kterých nejsou spokojeni. Z EU bychom to zaplatili a nejen pro naši osadu, ale i pro ostatní v okolí.""

lol rofl ;-D;-D;-D

Jura Jurax 9.12.2006 13:20

Re: Re: No ještě chvilku

 ještě - V obci žije dvě stě gadžů, mají 30 lamp veřejného osvětlení. Nás je 1 250 a máme jich jenom osm. Proč oni mají silnice a my jen cesty?"  A kolikže platí na daních a pojištěních ti gadžové a kolikže cigáni? A kolikže dostávají na socdávkách ti gadžové a kolik cigáni? Tím by se nejspíš vysvětlil ten nepoměr ...

Gerin 9.12.2006 23:09

Re: Re: Re: No ještě chvilku

Volební právo by měli mít jen daňoví poplatníci a bylo by po problému s cikánskými starosty...

68 9.12.2006 3:25

Co na to řekl senior? Dal mu pár pohlavků?

Echo 9.12.2006 2:36

Mám lingvistické dilema. Vyjadřuje výraz politolog sprosté slovo nebo duševní chorobu? :)

Echo 9.12.2006 2:41

Re: Mám lingvistické dilema. Vyjadřuje výraz politolog sprosté slovo nebo duševní chorobu? :)

Pokud zde bude autor masturbovat častěji může místo podpisu použít redakční zkratku, třeba <I>jr.

?? 9.12.2006 2:32

Opět pindy salonního novináře, řkajícího si politolog !!!

To co jste předvedl jsou celostránkové "pindy kočky Mindy" !  Jediné co z toho čouhá je nenávist k panu Čunkovi. Znáte lepší řešení ? Proč  je "nedáte do placu ?" Neříkeje tomu laciné řešení. Ono opravdu nen laciné a určitě dalo víc práce nežli ten Váš článek !

PS: Co znamená to junior ? To jako prosíte o shovívavost,  že se to jako teprve učíte a nebo chcete, aby si Vás nepletli čtenáři s vašim tátou??  (Doufám, že váš otec bude natolik rozumný, že vám vrazí pár facek, abyste nedělal ostudu rodině .....:-)!!)

JH 9.12.2006 1:09

Autor popsal zbytečně mnoho papíru / paměti,

stačilo napsat: Nenávidím KDU-ČSL a Čunka. Stručně a jasně. Nic víc článek neobsahuje, to navíc jsou jenom novinářské kecy bez významu.

zalozak 9.12.2006 0:35

Autor sice pise ze je politolog ale spise bych ho oznacil za politovanihodneho primitiva...

Ze pan Autor "Junior"... (nikdy nevim zda se tim naznacuje ze  je dotycny pouhym stinem sveho otce nebo dotycnym jde o to aby kazdy pochopil ze jablko daleko od stromu nepada)... nema rad pana Cunka je jeho vec. Nakonec, ja lidovec nejsem a tak me je funkce pana Cunka lhostejna.

Co mi neni ovsem lhostejne je to ze  vsichni  profesionalni  flakaci  (pocinaje pany vecne senatory ci poslance) a jejich  rektalni  alpiniste (cti politologove) se konstatne snazi diskreditovat cloveka ktery jako JEDINY!!! se pokusil neco udelat. A to zpusobem ktery mozna neni tradicni ale rozhodne neni nijak odsouzenihodny.  V zivote cloveka (kazdeho!!) je mnoho situaci kde ta nejlepsi pomoc je ho nakopnot do zadku. S tim ovsem, ze zaridime aby nedopadl na zed ci na hubu ale pomuzeme mu zit s pohybem tim smerem do ktereho jsme ho pristrcili.   Pan Cunek dal lidem sanci. Kdyby JEDENA JEDINA romska rodina jako vysledek toho co p. Cunek zaridil nalezla lepsi integraci ve spolecnosti - treba tim ze si ten barak opravi, ze pujcku zacne splace (a zapoji se do prace)... tak to stalo za to .

Autor by se mohl inspirovat treba letostnim drzitelem Novelovy ceny, pri sve kvalifikaci politologa je to asi mimo jeho obzor ale treba alespon cte noviny. Ten muz, prisel na "blby napad" ze pujci penize lidem kteri nemeli vubec nic!!!.. aby jim pomohl se postavit na nohy s tim ze mu tyto vrati az je mit budou. Desitky Mlejnku ho prevedcovali ze "socialni inzenyrstvi" v te spolecnosti je nesmysl, ze akorat ty penize ztrati a ze ti lide stejne se o sebe postarat nedovedou........a...ono to bylo jinak. Jiste zivot neni pohadka, mnozi pohoreli, ale mnozi uspeli...a to tom to je.   

Stachanov 9.12.2006 0:12

ale vždyť ono to vůbec není snadné řešení

jak autor přišel na to, že je snadné? vymoci na vládě příspěvek na nové byty, celé to zorganizovat, právně ošetřit, ustát mediální tlak, politický tlak.....

Zásadní je, že Čunek hledá alespoň nějaké řešení tohoto složitého problému. Zavedené koncepce evidentně nefungují ani ve Vsetíně, ani v Chanově, ani nikde jinde. Čunek přišel s jinou koncepcí a zatím se osvědčuje, to jsou holá fakta.