15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petra. 9.12.2006 13:15

Pane Mlejnku

popiště, prosím, jak byste problém správně řešil Vy. Myslím to vážně, opravdu by mne to zajímalo. Předem děkuju (bude-li za co).

Jura Jurax 9.12.2006 13:12

No potěš pánbu,

další politolog ... unese vůbec naše malá země takovou nadúrodu politologů?

vládík 9.12.2006 11:35

V čem spatřuje autor rasismus p. Čunka?

Nemyslím, že p. Čunek je ideálním vůdcem jakékoliv strany. Jen nevím, v čem vidíte jeho rasismus. Možná v tom, že zatím co "obyčejné neplatiče" stěhujeme na ulici (pokud tak zní soudní rozhodnutí), v tomto případě učinil  p. Čunek (potažmo vsetínští radní) vyjímku - rasisticky motivovanou. Ať z důvodů sociálních, či politických (ten řev, kdyby opravdu Romy stěhoval na ulici!!!) použil peněz nás, daňových poplatníků, aby jim zajistil "přístřeší" (a jak parádní). Pokud tedy v tomto spatřujete rasismus, je nutno s vámi souhlasit (pro gádže by nikdo takové ubytování nastavěl).

Pokud snad spatřujete rasismus v tom, že p. Čunek, jako starosta obce plnil rozhodnutí soudu (vystěhovat z neobyvatelného domu), je zřejmě problém ve vás - máte rasově rozlišený pohled na občany této země.

Jaryna 9.12.2006 12:53

Re: V čem spatřuje autor rasismus p. Čunka?

Tady se nedá nic jiného, než souhlasit.....Jakýpak je p. Čunek rasista??  Romové dostali nové bydlení a 1. kategorie.....Dostane to bílý neplatič???????Ne, toho vystěhujou na ulici, nebo při nejmenším na něj pošlou exekuci.....Tak  kdo je diskriminován????????

Veteran 9.12.2006 19:04

Re: Re: V čem spatřuje autor rasismus p. Čunka?

Mnoho zbytečných keců kolem Čunka. je to přessně v duchu takových kecálků jako je Pithart nebo Uhl, kteří nikdy nic nevyřešili, ale jen okecali. Běžte se zeptat na Vsetín jak to tam bylo nedávno a jak je to tam dnes. A to jsou fakta a ne žádné vzletné kecy!!!

Kvetla 9.12.2006 21:48

Re: Re: Re: V čem spatřuje autor rasismus p. Čunka?

A kdy bolševici,byť vyhození,něco kloudného vyřešili?Snad jen kriminály pro své odpůrce dotáhli do neskutečné virtuozity lidského ponížení..;-€

Asmar 9.12.2006 11:22

Ptám se autora článku,

jako kritika Čunkových řešení, jaká on navrhuje konkrétní řešení, pokud nějaké má. Abychom mohli porovnávat. Pokud žádné nemá, tak co ho opravnňuje o tom psát ?

LadaHaksna 9.12.2006 13:38

Re: Ptám se autora článku,

Ale autor článku o tom přece píše. A - cikáni zůstanou jací jsou (nevyřeší to žádné sociální inženýrství), tedy nezapojitelní. Bohužel pouze nedodal za B - !?!?

Evropan (original) 9.12.2006 9:46

Zda se, ze

jsem mel vcera pravdu, pan Cunek rekl nahlas to, co si vetsina mysli. Nicmene tady nestaci jen souhlasit, je treba i podporit !

PRASI DENT 9.12.2006 10:53

Re: Zda se, ze

 Čunek je schopen věci řešit, což je pozitivní....Horší je, že je schopen nechat vyvážet místní problém za hranice kraje, kde je už tak dost různých a jiných potíží.....

Karel 9.12.2006 15:21

Re: Re: Zda se, ze

Copak je hranice kraje nějaká magická bariéra? Kdyby je vyvezl za hranici ulice do sousední, tak to je v pořádku? A jaký je mezi tím rozdíl? No tak prostě teď ti lidé bydlí v jiném okrese, no a co? To se mi stalo v životě už taky, prostě jsem nenašel jinde bydlení, tak jsem šel do jiného okresu.

Sibi 9.12.2006 16:03

Re: Re: Re: Zda se, ze

Karle, souhlasím s PRASi-dentem. Co kdyby Čunek pro ně sehnal barák vedle tvého? Jak by se ti ti líbilo? Proti tomu "kontejnerovému" obydlí nemám nic.

Karel 9.12.2006 16:49

Re: Re: Re: Re: Zda se, ze

Nelíbilo. Ale mám pocit určitého klišé, když se napíše, že "vyvezl cikány za hranice okresu". Zní to prostě jako nucené vyhnání. Zatímco kdyby je "vyvezl za hranici ulice do ulice sousední", tak by se nikdo nepozastavil, ač i tam žijí lidé, kteří by nebyli rádi z nových sousedů.

PROROK ELIÁŠ 10.12.2006 10:29

Re: Re: Re: Re: Re: Zda se, ze

Karle, bylo řečeno za hranice kraje, což nemusí být také podstatné.....Doporučuji však výlet na Jesenicko, které by mělo být turistickým skvostem a potom snad pochopíte o čem je řeč....Navíc je tam vysoce nadprůměrná nezaměstnanost....

FS 9.12.2006 9:04

Český patent - mediální kachny

Mě je jedno, jestli si lidovci zvolí do svého čela Čunka. Je mi také celkem jedno, jakým směrem se bude ubírat dál. Důležité pro mě je, že se zvolený předseda nebude paktovat s komunisty. A koneckonců ani se stranami které s komunisty již paktují. Nechci komunisty ve vládě ani jako sloup držící vládu. Z toho vycházím. A z toho by měli vycházet i lidovci na sjezdu. Ještě nikdy jsem neviděl "věřícího komunistu". Voda teče z kopce, v opačném případě by na tom bylo něco divného.

Někdo v zákulisí rozhodl, že Čunek nebude předsedou a den před volbami předsedy nechal jakousi komisi rafinovaně zveřejnit skutečnost, že Čunek porušil lidská práva. Nevím, nevím... Myslím, že stejně jako je zločin spoléhat se na komunisty je také zločin jednou za x let využít cikánského problému k populistickému odstranění nepříjemného kandidáta (který se paradoxně cikánským problémem intenzivně zabývá). Je to samozřejmě věc lidovců. Nebudu jim do toho kafrat. Každopádně to hovoří o morálním základu jedinců, sjíždějících se na společný sjezd. Asi nebude škoda, až se propadnou pod 5% a budeme o nich pouze slýchat z povzdálí.

Škoda, že se Čunek potají scházel s Paroubkem a s jeho "Mužem v černém". Škoda, že se také potají nesešel s Topolánkem, Bursíkem a s Janem Tleskačem. Mohli jsme mít v situaci jasněji. O to ale asi nikomu z pánů nešlo...

Neo 9.12.2006 10:15

Re: Český patent - mediální kachny

A co komuniste jako sloup drzici soudruha Klause ...to vam nevadi? Soudruha, ktery je jako legitimni stranu pozval k sobe na hrad.

FS 9.12.2006 12:32

Re: Re: Český patent - mediální kachny

Oni (rozuměj komunisti) bohužel jsou legitimní. Stejně jako bláboly, které tady vypouštíte vy Neo. To je na druhou stranu velké štestí :-D

Jura Jurax 9.12.2006 13:04

Re: Re: Český patent - mediální kachny

Jojo, milé Neo, zamyslete se. Ono totiž ti komunisté jsou legitimní, protože jednak je při sametu v dobách revolučních pravda a láska zabránila zákazu, rozprášení a ztrestání komunistů - tehdy by to byl lid s gustem udělal - a druhak protože je voliči volí. Sice ty voliče nechápu, ale holt i tací alternativně inteligentní můžou být, co se jim stýská po frontách na cokoliv, kádrových posudcích, tuzexových bonech a vládě pracujícího lidu pod vedením jeho avantgardy - komunistické strany.

 A výroku co komuniste jako sloup drzici soudruha Klause poněkud nerozumím. Mohl byste to trošku rozvinout?

Karel 9.12.2006 15:24

Re: Český patent - mediální kachny

Komunisti a věřící jde spolu dohromady docela dobře: ve vesnici Opatov na Moravě bylo v KSČ přes polovinu těch, co chodili do kostela.

A.S. Pergill 9.12.2006 8:58

Problém Romů a Cikánů

spočívá v tom, že naprosto nejsou schopni plánovat. Kdysi jsme se účastnili nějakého projektu na podporu Romů a při té příležitosti jsme zjistili, že cikánština nemá budoucí čas. Takže to začíní tím, že romské dítě si nemůže říct: "Teď se učím, abych zítra dostalo jedničku", protože tato věta je do cikánštiny nepřeložitelná (případně se dá přeložit s nějakými nestandardními opisy a využitím prvků majoritního jazyka). Pochopitelně s tím souvisí i to, že Romové nejsou schopni v kategorii budoucího času myslet.

Výsledek je jasný: Romové nejsou schopni ani elementárního plánování budoucnosti, proto jsou také vděčným objektem lichvářů (většina z nich by asi dokázala horko-těžko vypočítat úroky, protože přes procenta se ve škole většinou dostanou, ale nejsou schopni domyslet, co to bude v reálném životě znamenat). Jedině pokud přijmou alespoň částečně způsob myšlení majoritní populace, tak se vůbec naučí o sebe elementárním způsobem postarat, a tohle je zatraceně bolestivá záležitost. Čunek to podle mě dělá velice lidsky (např. jim redukuje nebo odpouští úroky z půjček, pokud pravidelně splácejí) a přitom dostatečně tvrdě, aby je motivoval. V detailech mohu mít k jeho postupu výhrady, ale s celkovou koncepcí jednoznačný souhlas.

Oni ti "profesionální Romové" možná ječí také proto, že tento pokus vidí jako reálnou možnost začlenění svých "oveček" do majoritní populace, čímž by měli po žížalkách a museli se začít živit prací a ne superparazitismem, kterým se živi teď.

JH 9.12.2006 9:28

Naprostý souhlas pane A.S. Pergille!

Buď jsou schopni se o sebe postarat a ať se jimi Čunek a rádobyochránci cikánských práv naprosto nezabývají a nebo nejsou svéprávní a ať jim pak seberou svéprávnost, občanky, volební právo a umístí je do pečovatelských ústavů. Nebude toho tolik, protože významná část je už v nápravných a diagnostických zařízeních. Cikánům se to ale stejně nebude líbit, protže budou mít sice kde bydlet, stravu a telku zadarmo a bez práce, ale s chlastem to bude špatný :-(

jirka.s. 9.12.2006 10:58

Re: Naprostý souhlas pane A.S. Pergille!

Já bych to zase tak černě neviděl. Když se dá do krimu propašovat mobil...

vládík 9.12.2006 11:39

Jen drobnost:

Kolik lidí z populace celkem si podle vás s těmi procenty poradí?  Odhaduji hluboko pod 5_%.  Věřte, že velmi reálně.

Jura Jurax 9.12.2006 13:07

Re: Jen drobnost:

Nojo, a co chcete od národa, kde vysocepostavení blbci zrušili maturitu z matiky (Y)

vládík 9.12.2006 15:08

Re: Re: Jen drobnost:

Souhlasím. Jenže to neumí (neuvěřitelné, ale je to tak) ani většina těch, kteří ještě z matiky maturovali.

Jirka 9.12.2006 13:35

Re: Problém Romů a Cikánů

Romština budoucí čas má. http://cs.wikipedia.org/wiki/Rom%C5%A1tina

A pak, jsou jazyky, které opravdu budoucí čas nemají. Například maďarština nebo finština. Že by ale Maďaři a Finové neuměli myslet na budoucnost?

BIS 9.12.2006 13:45

Re: Re: Problém Romů a Cikánů

ASPERGILL je prostoduchy absolvent lekarske fakulty.

Kdyz uz zminujete madarstinu, ta nerozlisuje (tak jako rada jinych jazyku) ani rody ...

Karel 9.12.2006 15:29

Re: Re: Re: Problém Romů a Cikánů

Maďarština možná nemá to, čemu my indoevropané říkáme budoucí čas, ale rozhodně ho vyjádřit umí.

K tomu problému, že co není v jazyce, není možné si představit: zní to pravděpodobně, ale např. Maďaři rody opravdu nerozlišují, a přesto mezi nimi není více homosexuálů;-D

I.L. 9.12.2006 17:41

Re: Re: Re: Re: Problém Romů a Cikánů

Napada mne jiny rasisticky vtip ;-)  o tom jak kdysi chtel bolsevik prekladat do madarstiny  pozdrav "Cest praci" ... Nevite nekdo, jak se tedy romsky rekne "prace" a "cest" ? (praci)

Jirka 9.12.2006 18:35

Re: Re: Re: Problém Romů a Cikánů

To ani finstina. A to tak poctive, ze pro "on" a "ona" ma jedno slovo.

Finstina (a madarstina asi take, to nevim) nejenze nema budouci cas, ona nema ani sloveso "mit".