15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mell 11.12.2006 11:34

Re: Jste vůl, pane Mlejnku

Řekl jse to krátce, jasně a výstižně. Politolog ale řekne, že jste populista.

Mell 11.12.2006 11:03

Re: KDU ČSL se zmocnil moravský Joerg Haider

Nějal se ti to popletlo

Ing. Miloslav Franců 10.12.2006 22:22

Darwin, bible a něco navíc

U pana Josef Mlejnka jr. jsem v jeho komentářích zvyklý na často velmi bystré a kvalifikované postřehy a dokonce i úvahy, které stojí za další promýšlení. Tentokrát však podle mého názoru svůj článek pojal pouze v mezích té pomyslné (a bezsmyslné) arény faktů, kaus, kariér a tomu adekvátního pojmosloví odpudivé rutiny dennodenní politiky (nebo politikaření?) Možná, že i on již podléhá útlaku šibalsko-bormannovské doby (nevinná slovíčka z arsenálů ČSSD-ODS)…!!Nejsem věřící, ale doufám, že spojení „křesťansko-demokratická“ politika je schopna alespoň určitá část členské základny KDU-ČSL uchopit jako výzvu ke „kříšení“ právě těch hodnot euroatlantické civilizace, které jsou dnes upozaďovány akcentem na konzum, šílený úprk kamsi a sílící kompeticí jinak blízkých duchovních proudů.Skutečný důraz na smysluplnou aktivitu člověka, jeho permanentní vnitřní znovuzrození, odpovědnost vůči jiným lidem i k přírodě a skrze to také hluboce vědomý přesah do budoucnosti totiž v nikdo jiný než Ježíš zatím dějinách naší planety nereprezentoval. Pro křesťansko demokratické strany obecně (evropsky) tady existuje, mají-li zájem se alespoň utilitárně odlišit od jiných „demo“, ale hlavně „kratů“, nedohledný prostor programových možností. A věřme, že někteří jedinci jsou schopni odhodit i ten obvyklý krunýř a štít krátkodobého prospěchu.

 

 

nené 10.12.2006 19:53

Mlejnek a jeho konstrukce vždy mimo

Čunek.Konečně jeden chlap v politice,který jedná,tak jak má,jak nemájí odvahu jednat tisíce poseroutků,kteří jen žvaní a žvaní a to je vše.Exponentům ODS na všech úrovních se nelíbí,že věřící člověk jedná rázně.Mýty kolující v myslích některých z nás, může být začátek cesty k jiným myšlenkovým pochodům.

PetrN 10.12.2006 19:50

To mi prosím nedělejte

To mi prosím nedělejte, Ladislave. Po přečtení první strany jsem smíchy upadl do komatu!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

PetrN 10.12.2006 19:45

Jste vůl, pane Mlejnku

Jako zastupitel deseti tisícového města, které má s cikány také problémy (i když menší, než Vsetín) musím konstatovat: Jste vůl, pane Mlejnku, nebo spíše korunovanej!!!;-€

Ladislav N. :-))) 10.12.2006 19:31

Re: Trochu studijní literatury pro Katku a spol.

Kdepááák, tohle je úplně jiný čtení:

Zd. Škromach - Rozvoj moderního sociálního státu  (pdf) ;-D ;-P

doxa 10.12.2006 19:12

Re: Re: Re: Re: Konec lidovců v Čechách?

Před sto lety se v Čechách lidovcům říkalo přímo "moravští klerikálové"

Hawk 10.12.2006 18:59

Re: Re: Re: Re: jediná diskuze mimo PSA

Hmm, to jsou mi novinky, že absolvent univerzity získává titul ing. :-))).

MUDr Jiří Kilian 10.12.2006 18:21

Re: Posluchač růstu trávy-soudek Pikhart se kaje!

A zelení se včas stáhli, paní Kateřina se kát nebude:-)))

MUDr Jiří Kilian 10.12.2006 18:19

Re: Re: Re: Re: jediná diskuze mimo PSA

Náhodou, já pana Škromacha poslouchám rád. Vždy mne něčím překvapí a mnohdy si nejsem jist, jestli myslí na stejnou věc, o které mluví.  

Péťa Trávoposluchač 10.12.2006 18:17

Posluchač růstu trávy-soudek Pikhart se kaje!

Já,Pithart,se kaju,pane Čunek,Vy jste ten nejchytřejší z nás a já to uznávám.No a tak mi dejte nějakou pořádnou korytní pfunkci a já Vám rád políbím Vaši přeskvělou(Y)!

MUDr Jiří Kilian 10.12.2006 18:17

Re: Re: Re: Konec lidovců v Čechách?

:-))).... a jejich  nejvyšší byli dosud z Čech. Myslím si, že Pithart to nerozchodí.

MUDr Jiří Kilian 10.12.2006 18:14

Re: Proč ten Čunek proboha tak vadí?

Malé i velké obce mají společnou vadu. Závist v nich je průvodkyní slávy a lidé rádi ubírají čest těm, které vidí vynikat příliš nad průměr. Cornelius Nepos.

Stois 10.12.2006 18:13

Trochu studijní literatury pro Katku a spol.

Doporučuji každému kritikovi rasismu pana Čunka (co si se všemi tyká jak zpíval pan Werich) přečíst knížku "Výchova služebního psa" (prosím bez ironie - by to potřebovala nejedna matka). Je tam totiž v plné nahotě vysvětleno co se v žádné učebnici sociální biologie nikdo neodváží napsat : a to je zaprvé  "VYTVOŘENÍ REFLEXNÍHO OBLOUKU" a zadruhé "důslednost a neměnnost reakcí na podněty neboli nezbytné USTÁLENÍ REFLEXU". Děláš nepořádek = dostaneš na budku. Nechodíš do práce = zemřeš hlady.  Pracuješ a nekradeš = každý si tě váži. A vo tom to je. Naprostá jednoznačnost hodnot a důsledků svého chování. Fakt zajímavý čtení hlavně pro Kateřinu Jaques a spol., ale nevím jestli to nebude moc odborné a příliš rasistické.

jirka.s. 10.12.2006 18:06

Re: Re: Re: jediná diskuze mimo PSA

Ne, to jistě není! Ale hodně to vypovídá o údajném absolventu této univerzity, který si nepamatuje ani datum založení SVÉ Alma mater. (A konec konců i o jeho fanatických příznivcích.)

drak 10.12.2006 17:54

Proč ten Čunek proboha tak vadí?

Předem předesílám, že nejsem členem KDU-ČS a nejsem ani jejich voličem či sympatizantem. Nicméně opravdu by mne zajímalo komu všemu a hlavně proč pan Čunek tak vadí. Dle mého skromného názoru je to ten nejrozumnější člen KDU-ČSL, kterého jsem kdy měl tu čest pozorovat na naší politické scéně a jsem rád, že tam je. Na rozdíl od rozličných neschopných krafalů a pseudohumanistů umí alespoň měřit všem stejným metrem a řešit problémy správným způsobem. A to je asi ten důvod, proč tolika lidem vadí, on totiž problémy řeší namísto aby o nich jen bezcílně a bezmocně krafal a tím ční z řady. Být schopný, neboli čnít z řady je asi v našich krajích tím nejneodpustitelnějším proviněním na bližních. Obávám, se, že proti autorovi článku se pan Čunek rovněž silně provinil.

Alofns 10.12.2006 17:38

Re: Re: jediná diskuze mimo PSA

Je to jistě klíčová vědomost pro náš další vývoj. :-D

doxa 10.12.2006 17:27

Re: Re: Konec lidovců v Čechách?

jenže baštou lidovců je Morava

MUDr Jiří Kilian 10.12.2006 17:05

Re: Konec lidovců v Čechách. Čunek je jejich labutí písní...

Hm, možná neplatiči v pondělí přeplní pošty....

kybird 10.12.2006 16:54

Re: Re: Re: Re: "...ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců..."

Akce "Gross" byla každopádně zbabraná - především špatně načasovaná. Kdyby se pár měsíců počkalo,  volby by dopadly úplně jinak. Dobrým stratégem tedy Topolánek není ani náhodou.

Hawk 10.12.2006 16:50

Re: Re: Re: další nekonstruktivní kritik

Což o to, to o o odpovědnosti je  idea  hezká. Jenže co se začne dít až se objeví hafo romských bezdomovců? Kolik míst v děcákách  bude třeba pro odebrané děti? Já to odhadoval jen pro ten vsetínský pavlačák a vycházelo mi to kolem min. kolem 150 - jde o rodiny s hodně dětmi. A jedno dítě v děcáku prý stojí cca 250000 Kč/ rok. (údaje z webu). Takže  ty kontejnery byly asi dost reakce z nutnosti a přibližně za rok jsou náklady na jejich postavení stejné jako by byly náklady na děti z nich v děcáku. Cikáni si zatím  vždycky s bydlením v rámci širších rodin nějak poradili, ovšem pokud je obce začnou masově vyhazovat na ulici, je zaděláno na dost velký prů*er.

Nevím jak Vy , ale já mám veškeré platby formou trvalého příkazu na postžiru, jinak bych byl asi taky neplatič. Ne z důvodu úmyslu, ale sklerozy. Nebylo by i pro tyhle neplatiče jednodušší je přesvědčit, aby to udělali taky tak? Pokud jim na účet budou chodit jen dávky a odcházet nájemné + SIPO nebudou náklady na vedení účtu nijak velké.  Neudrží-li peníze, je to asi dost dobré řešení, určitě lepší než vyplatit peníze a pak čekat jak nezaplatí nájem a poplatky.

A stěhování rodin mimo kraj za promyšlené nepovažuji, tedy pokud to nebyl promyšlený pokus přehodit horký brambor jié obci. A klidně mi nadávejte do pseudohumanistů a pod.

Ladislav N. 10.12.2006 16:42

Re: Re: Re: "...ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců..."

V lecčems můžete mít pravdu včetně chyb ODS, ale prezentovat její politiku jako záměrné "rozšťourání" ČSSD... Levice (ČSSD+KSČM) ztratila 11 mandátů ve sněmovně). Vykládat to jako "posílení ČSSD" sice lze, ale jde jenom o přesun voličů z KSČm jednou tam a jindy zpět. Paroubkova komunistická nátura komunistické voliče přitahuje...

Hawk 10.12.2006 16:25

Re: Re: Re: další nekonstruktivní kritik

o tom Ostravsku jsem to četl snad před 2,či třemi lety, že to zavedli. Ale přít se o to nebudu

jirkas.s. 10.12.2006 16:11

Re: co se děje jinde

Schizofrenie nebo jenom obyčejná debilita?

Rollo 10.12.2006 16:11

Pan Mlejnek

jenom mele ;-O hubou nesmysly.Hlavu a patu ty jeho úvahy nemají a místo označení politolog by se měl nazývat demagog!

jirkas.s. 10.12.2006 16:10

Re: jediná diskuze mimo PSA

Álfons, nemohl by ses za mně zeptat soudruha inženýra, kdy byla založena Karlova Univerzita? Posledně tvrdil, že někdy kolem roku 1630.

(Nechce se mi kvůli tomu mu poskytovat e-mailovou adresu!)

čenda 10.12.2006 16:00

Re: ČSSD i KDÚ přepřáhli, ODS zaváhala

Kvalita politiků ODS, např. Nečas,dlouhodobý vojenský "odborník" fušuje do práce a soc.věcí, Pospíšil, který snad ještě chodí do školky, Gandalovič, skvělý řešitel dopravní obslužnosti, Tlustý, který tak leda řídil traktor a premiér, který je skvělým morálním příkladem v rodině i podnikání, zcela odráží kvalitu jejich voličů.

vita 10.12.2006 15:41

Re: Re: další nekonstruktivní kritik

Vždyť to vysvětloval - když se jim prachy rovnou strhnou, nikdy se nenaučí, že je musí zaplatit. Po těch letech, kdy se každý snažil je nazatěžovat žádnou povinností, jsou prostě přesvědčení, že co dostanou, to je jejich (navíc na to mají nárok) a nikomu nic není do toho, co s tím udělají.

Takhle se buď naučí (a visí nad nimi bič - jednou nezaplatíš a jdeš na ulici) nebo nenaučí. A půjdou na ulici.

Nejde zdaleka jenom o ty peníze. Ty jsou dokonce zanedbatelné - jde o to, naučit někoho, kdo to neumí a ani nechce umět, chovat se tak, jak se v naší společnosti má. Podle mě je to nejpromyšlenější pokus, o kterém vím.

Ladislav 10.12.2006 15:39

Re: Ano, na Sahaře

Rikam ze je to komplexni reseni.

Pokud bude alternativou obcanska valka a rozklad spolecnosti tak se misto najde i v Evrope. Lepsi se zbavit casti uzemi nez chcipnout zimou a hladem protoze mi shorel dum nad hlavou a kraj ovladaji ozbrojenci kteri strili na vse co se hybe.

Take by se dala zvazovat koupe nejakeho vhodneho uzemi mimo Evropu. Zaplatte dost a pujde to. Jak nasi potomci tak i sami Cikani by nas pak velebili za takove reseni.