29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 10.12.2006 6:48

Re: Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

klasický příklad nekomplexního řešení!!!! Chybí lopata...

honzak 10.12.2006 6:42

Re: Politologové a NOVA

Ten rozhovor jsem viděl a obdivuji pana Čunka, že tomu redaktorskému vemeni jednu nevrazil. Vyšetření by byl zajímavý precedens, oniby si redaktůrci dávali pak větší pozor. Je zajímavé, že drží hubu Peťa Popleta, ten se zpočátku do Čunka taky navážel svými pravdoláskovými plky.

Ladislav N. :-))) 10.12.2006 2:38

Re: "...ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců..."

No vida, za co všechno ta ODS nemůže... ;-D

Ladislav N. 10.12.2006 2:28

Re: Článek o ničem

Myslím, že není co dodat. Mlejnek plácá, aby popsal papír a vydělal si na chleba...

karolina 10.12.2006 2:00

o nicem

ten clanek je totalne o nicem a je to jen takovy vypotek z vypotku co uz byly vypoceny pred nim.Krome donekonecna opakovane voloviny jakoze Cunek zvolil spatne reseni a nic se tim nevyresi,a donekonecna opakovane kraviny o potrebe komplexnich reseni,se tam da najit jen spousta nicnerikajicich plku.A za tohle jeste nekdo dostane zaplaceno.K zastancum vsech tech komplexnich reseni stran cikanu mam jen jediny dotaz-chteli byste bydlet v jejich sousedstvi vy?A dobra,jeste jedna otazka-co si predstavujete pod pojmem komplexni reseni pro cele generace cikanu nedelajicich krome brajglu cele dny nic,zijicich na stedrych socialnich davkach,a plodicich mraky decek o kterych nepremysli jak je uzivi?Ale konkretne prosim,ne obvykle mlzeni.A ted mne napadla jeste dalsi vec-jak chcete vysvetlit,a zduvodnit,nam ostanim,co na to plati dane,proc by se meli mit cikani bezpracne tak dobre,a nemuseli mit zadne povinnosti jen prava.Co by danovy poplatnik mam pravo se ptat,takze mi nenadavejte do rasistu.

Patron Divný 10.12.2006 0:34

Re: Re: Re: Zprehledneni politicke sceny?

Určitě nejsem divnější než vaše logika. V tom, co jsem napsal, nebylo o daních ani slovíčko.

karimatka 9.12.2006 23:50

Re: Re: Zprehledneni politicke sceny?

Vždycky se mi líbí, když si někdo myslí, že když je chlap, je jediný, kdo platí daně. Patřilo by vám to, jste vážně divný.

Doubrava 9.12.2006 23:24

Re: Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

Ale, proboha, ten pan Čunek přece nemůže za to, že mu Berouskův medvěd sundával boty a ožíral ponožky. Krausův pořad "Uvolněte se, prosím" není zdaleka politickou debatou. Má to být zábava. Někdy se to podaří více, někdy méně. Smekám před panem senátorem Čunkem za to, že do toho vůbec šel. Je to po dlouhé době první lidovec, který mi není odporný. Vlasta Parkanová zatím bohužel nepředvedla nic jiného než to, že umí zazpívat píseň "Jako slunečnice každým dnem..." Škoda, že si to s páně Berouskovým medvědem nerozdala ona.

milanS 9.12.2006 23:15

Re: Komentátoři a realita

Bohužel NOVA je stejný bulvár jako Blesk nebo Aha, a ani to nemůže překvapit, protože všechny živí reklamy a sledovanost. Co je však ještě horší, že ani veřejnoprávní ČT na tom není s objektivitou zpravodajství o moc lépe. Podívejte se, jak si svorně lebedí v té tragédii v Havlíčkobrodské nemocnici. To je skutečně humus !

Gerin 9.12.2006 23:09

Re: Re: Re: No ještě chvilku

Volební právo by měli mít jen daňoví poplatníci a bylo by po problému s cikánskými starosty...

milanS 9.12.2006 23:05

ČSSD i KDÚ přepřáhli, ODS zaváhala

ČSSD loni vyměnila (pod tlakem událostí, rozdmychaných ODS) své vedení a do čela se dostal populista Paroubek. Staraně stouply preference a dosáhla slušného volebního výsledku.Teď  ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců a nyní se do čela dostal značně populistický Čunek. Nová tvář v politice (a za kterou jsou vidět kroky v komunální politice) vždy přinese své straně růst preferencí  a vpřípadě p. Čunka to bude platit na dvě stě procent. Topolánkovi se zase o kus stížila situce při sestavování vlády. Lidovci nyní nebudou spěchat s předčasnými volbami, počkají na přílivovou vlnu svých preferencí a až bude kulminovat udeří.   Jedinou stranou, která zůstala strnulá je ODS.  Sice na postu prvního místopředsedy se objevil pražský primátor, p. Bém, ale na ostatních postech zůstali salonní politici typu  Nečas, za kterými nejsou vidět žádné výsledky, kromě mlácení prázdné slámy. Gandalovičovo dědictví, v podobě paralýzy dopravní obslužnosti v Ústeckém kraji, kde od Nového roku opět přestane jezdit několik stovek spojů také na preferencích nepřidá.  Když se k tomu přidá prostuduché vystupování předsedy Topolánka, který to zejména v médiích opravdu umí,  měla by se ODS pomalu začít bát předčasných voleb. Šanci přepřáhnout unavené a značně opotřebované koně ODS propásla. Snad na příštím kogresu nebude pozdě ...

P 9.12.2006 22:46

Politologové a NOVA

se chovají stejně. Mají svou pravdu. Redaktor NOVY se ptal Čunka na jeho výroky. Ten mu několikrát zopakoval, že NOVA jeho výroky vytrhla z kontextu. Inu takové mediální masáž. Škoda, že naši televizní radu máme jen pro srandu (a pro koryto), protože normální by bylo to vyšetřit. A buď to ukázat, že Čunek lhal nebo NOVA.

AeroKarel 9.12.2006 22:44

Re: Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Náš volební systém k těm kompromisům dost nutí. Málokdo je na tom jako ODS v Praze, že může vládnout sama a ukázat jak umí plnit předvolební sliby. Stran cikánů Čunkovi celkem fandím. Jen si nejsem jist, zda je to kvalifikace k řízení celostátní strany. Přece jenom některé věci překračují horizont stěhování pár desítek či stovek cikánů. Ale rád se nechám příjemně překvapit, že pan Čunek zvládá i jiné věci.

AeroKarel 9.12.2006 22:39

Re: Komentátoři a realita

No jo, no, máme hodně "politologů" a málo politologů. Kam zařadit Mlejnka jr. je celkem jasné.

P 9.12.2006 22:32

Re: Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

Já jsem to ocenil. Dokáže se domluvit i s medvědem. Proč Vám to vadí?

mell 9.12.2006 22:02

Komentátoři a realita

Protože mám k Valašsku docela blízký vztah, tak sleduji podrobně vývoj kolem stěhování neplatičů z "domu hrůzy" ve Vsetíně. Co mě  ale vždy  vytočí, je velmi nízká profesionalita lidí z medii a různých politologů a komentátorů, kteří si "po česku" zlehčují přístup ke své práci. Místo toho, aby si před napsáním svých úvah a zpráv zajeli osobně na místo o kterém chtěji psát, sami si udělali seriozní průzkum názoru popisovaných lidí, tak sedí doma u počítače, přečtou si narychlo (uzávěrka je za chvíli a já potřebuji prachy za práci, kterou předám) pár informací ze zdrojů na internetu a myslí si, že už problému rozumí nejlíp a mohou začít kritizovat a radit. Je zajímavé, že takovíto radilkové jsou převážně z Prahy. Této deformaci padlehl při psaní článku i pan Mléjnek.

Jen jinými slovy napsal to, co už se před ním snažili vypotit "z ničeho" podobní pisálkové a stačilo jim to k tomu, aby za týto výplody dostali zaplaceno. Pro změnu bych chtěl poradit pražákům, kteří ovládají většinu medii, dělejte svou práci líp, když už chcete abychom za ni platili. Vaše výplody mohou mít vliv na myšlení národa, na to čemu jsou lidé ještě ochotni věřit a proč se rozhodují prožít svůj život v zemi, kde se narodili.

Kvetla 9.12.2006 21:48

Re: Re: Re: V čem spatřuje autor rasismus p. Čunka?

A kdy bolševici,byť vyhození,něco kloudného vyřešili?Snad jen kriminály pro své odpůrce dotáhli do neskutečné virtuozity lidského ponížení..;-€

Korsika 9.12.2006 21:42

Re: Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Naprostý souhlas, pod tohle se mohu podepsat

Kvetla 9.12.2006 21:41

Re: Docela by mě zajímalo, jak by autor řešil neplatiče.

Jenomže i  ty placené úroky nám dělají každou housku dražšíRvJestli to není tím,že pro své miláčky v bankovím sektoru programově zajišťuje bezpracné lukrativní živobytí .R^.

Kvetla 9.12.2006 21:33

Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Programů je nám vnucovám plný pytel od všech,ale s ochotou je prosadit a naplnit je to horší.V okamžiku "lámání" chleba se jeden politik schovává za druhého-prý v rámci nutných kompromisů - a tak zatím vždy "skutek utek". Ve skutečnosti jsem je vždy podezíral ze srabařiny,schovat se za toho druhého,nenést vlastní kůži na trh.A on viditelně,celému nrodu ukázal,že zde je cesta,jak ze srabu bezbřehé rádobyhumanity ven.Děkuji mu a fandím mu,doufejme jen,že nezklame a že si vybral k sobě osoby ochotné tuhle dlouhodobě neřešenou ostudnou situaci (myslím tím nejenom různé typy Chánovů a Matičních,ale i programové bezdomovectví" konečně programově likvidovat A jako součást sociální podpory by jim ,místo peněz,měli přímo  zakoupit kolečko,fanku,lžíci, kladívko ,olovnici a vodováhu.

Kvetla 9.12.2006 21:11

Re: Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Zákony Třetí říše vydávaly za komlexní řešení Osvětim....:-/ 

AeroKarel 9.12.2006 21:02

Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Ty vsetínské cikány bych mu nezazlíval. Ale od předsedy partaje, byť malé, by člověk očekával nějaký program, vizi či co. Má-li, zatím se to ke mně nedostalo.

Rýpal 9.12.2006 20:08

Re: mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Komplexní řešení? To už jsem někde slyšel... Ach ano, už to mám, používá se to v parlamentu, když dojde řeč na omezení imunity poslanců či na jejich nadstandardní výhody...:-)

Patron Divný 9.12.2006 19:11

Re: Zprehledneni politicke sceny?

Jo. Romové, politologové, sociologové, publicisté... Krucinál, chlapi, to bude makačka, tohle všechno uživit...

george 9.12.2006 19:09

mají komentátoři něco společného s lidmi ?

Čunek byl zvolen velmi silnou většinou předsedou lidovců. A to přes masové útoky komentátorů , novinářů a jiných mediálních pracovníků proti jeho zásahu ve Vsetíně.

Sledoval jsem jednu rozsáhlou diskuzi s ním a nějakou senátorkou. Paní senátorka prohlašovala, že vsetínské řešení je špatné a že rómský problém je nutno řešit "komplexně". Ani slovo o tom, jaké je komplexní řešení a co by se vlastně mělo dělat jinak. Fráze, kecání jak na kostele.

Představme si, že nějaký jiný Čunek provede ve svém okolí fakticky radikální opatření proti korupci. To se demokraticky vůbec nedá provést. Všechna media začnou řvát, že opatření není demokratické. Jinak národ - pokud se lidé přesvědčí, že někdo skutečně provedl tvrdá opatření proti korupci, proti rozkrádání a násilí, zvolí ho lidé za lídra jako dnes zvolili Čunka.

Myslím si, že lidé už nevěří ani jediné straně, ani jedinému politikovi, že jde o něco víc než o rozdělování koryt.

Zažil jsem to na Středním Východě - vytvořte beznaděj pro statisíce lidí a máte rezervoár pro peklo v Afganistanu , Iráku nebo Palestíně. A můžete pak do nekonečna mluvit o tom, že řešení musí být "komplexní", "vyhovovat všem", "konsensuální".  Vsetínský starosta něco řešil, možná že nedokonale.Já si ho za to vážím. Třeba mne v budoucnosti zklame. A masa těch, kteří by se nikdy neodvážili vůbec něco řešit, do nekonečna žvaní a žvaní ...

Veteran 9.12.2006 19:04

Re: Re: V čem spatřuje autor rasismus p. Čunka?

Mnoho zbytečných keců kolem Čunka. je to přessně v duchu takových kecálků jako je Pithart nebo Uhl, kteří nikdy nic nevyřešili, ale jen okecali. Běžte se zeptat na Vsetín jak to tam bylo nedávno a jak je to tam dnes. A to jsou fakta a ne žádné vzletné kecy!!!

I.L. 9.12.2006 18:45

Zprehledneni politicke sceny?

Modri, vedle nich oranzovi (bez prebehliku), populiste lidovci

s raketove narostlymi preferencemi - a kohopak pujdou priste volit Cikani? (A humanitni intelektualove, brzy to bude spolu s Cikany nejpocetnejsi socialni skupina.) Nejspis zelene (ti prozirave nenaskoci na ten "lehce protiprizivnicky" novy vitr v politice ustavujici se trojkoalice...) kterym pak tedy tez raketove narostou preference. Takze by tu pak byla silna opozice "rudi + zeleni" (jejich spojeni nastesti nehrozi :-) a kazdy by si mohl vybrat jasnou barvu, ktera skutecne vyjadruje jeho zajmy...

Papouch 9.12.2006 18:39

Re: Re: Re: Televizní estráda - Kraus x Čunek x Berousek

kdyz reseni ve vysledku funguje, klidne muze byt jednoduche

Jirka 9.12.2006 18:35

Re: Re: Re: Problém Romů a Cikánů

To ani finstina. A to tak poctive, ze pro "on" a "ona" ma jedno slovo.

Finstina (a madarstina asi take, to nevim) nejenze nema budouci cas, ona nema ani sloveso "mit".

Atei 9.12.2006 18:23

Docela by mě zajímalo, jak by autor řešil neplatiče.

Patrně dotacemi ze státního rozpočtu, jak je  v zemi zvykem už desítky let. Výsledky známe  všichni.

Ono je to totiž nečjjednodušší. Je to pro všechny bezbolestné a ten státní dluh  zatím ještě  pořád není tak hrozný.

A inženýr  ekonomie Paroubejk  navíc tvrdí, že se vlastně  ani  nikdy  nemusí splatit.  Stačí splácet  úroky. Pohoda.