22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 10.12.2006 9:41

Komplexní řešení znamená v české politické mluvě

opak konkrétního řešení. Též prostředek k oddálení konkrétního řešení, nelze-li je znemožnit zcela. Viz hesla "poslanecká imunita", "poslanecké platy" a pod.

Novák 10.12.2006 7:02

další nekonstruktivní kritik

Pane Mlejnku, úspěšně jste se zařadil do šiku populistických kritiků pana Čunka. Stejně jako oni hlasitě kritizujete jeho řešení problému romské menšiny ve Vsetíně a stejně jako oni BEZ ZNALOSTI KONKRÉTNÍ SITUACE A ZEJMÉNA BEZ NÁVRHU JAK PROBLÉM NEPLATIČŮ NÁJEMNÉHO ( a nejen romských) ŘEŠIT !!!!!!!!

Pokud si pod "novinařinu" představujete pouze možnost bez informací a znalosti faktů beztrestně plivat po lidech, kteří mají alespoň snahu problémy řešit ( a já netvrdím, že vždy bezvadně) tak "JDĚTE OD VÁLU"!!!!

Novák tata3@seznam.cz

Malý Aston 10.12.2006 9:18

Re: další nekonstruktivní kritik

Souhlasím s Vámi a nesouhlasím zásadně se všemi,kteří mlátí hubou a mluví o lidských právech pro ty občany,kteří je nedodržují.Každý má možnost,když je zastánce nějaké komunity tyto své miláčky podporovat ale ze svého příjmu.Pokud chtějí tito zastánci aby to bylo hrazeno z našich daní,tak musí být jasná pravidla.Z našich daní dostávají různé podpory,které prožerou,propijí.Nájem neplatí,byty devastují a ještě nás obtěžují.Každý kdo  má zájem aby plnili základní povinnosti je nazýván rasista a rádoby humaninisté radí a radí a na svých radách ještě vydělávají.Povšimněte si,že nikoho nejmenuji,platí to pro všechny občany,kteří u nás žijí bez rozdílu národnosti,barvy pleti nebo náboženského vyznání.

Hawk 10.12.2006 11:44

Re: další nekonstruktivní kritik

Problém neplatičů řešit lze. Z dávek se nejprve strhne částka za nájemné + inkaso a teprve zbytek se vyplatí. Pokud si pamatuji, zavedli to někde na Ostravsku. Proč p. Čunek ve Vsetíně tohle řešení programově odmítal nechápu.

EmillXX 10.12.2006 15:39

Re: Re: další nekonstruktivní kritik

Takto to dlouho fungovalo leckde, jenže se to počátkem 90 let zrušilo, patrně to odporovalo "lidským právům."

Hawk 10.12.2006 16:25

Re: Re: Re: další nekonstruktivní kritik

o tom Ostravsku jsem to četl snad před 2,či třemi lety, že to zavedli. Ale přít se o to nebudu

vita 10.12.2006 15:41

Re: Re: další nekonstruktivní kritik

Vždyť to vysvětloval - když se jim prachy rovnou strhnou, nikdy se nenaučí, že je musí zaplatit. Po těch letech, kdy se každý snažil je nazatěžovat žádnou povinností, jsou prostě přesvědčení, že co dostanou, to je jejich (navíc na to mají nárok) a nikomu nic není do toho, co s tím udělají.

Takhle se buď naučí (a visí nad nimi bič - jednou nezaplatíš a jdeš na ulici) nebo nenaučí. A půjdou na ulici.

Nejde zdaleka jenom o ty peníze. Ty jsou dokonce zanedbatelné - jde o to, naučit někoho, kdo to neumí a ani nechce umět, chovat se tak, jak se v naší společnosti má. Podle mě je to nejpromyšlenější pokus, o kterém vím.

Hawk 10.12.2006 16:50

Re: Re: Re: další nekonstruktivní kritik

Což o to, to o o odpovědnosti je  idea  hezká. Jenže co se začne dít až se objeví hafo romských bezdomovců? Kolik míst v děcákách  bude třeba pro odebrané děti? Já to odhadoval jen pro ten vsetínský pavlačák a vycházelo mi to kolem min. kolem 150 - jde o rodiny s hodně dětmi. A jedno dítě v děcáku prý stojí cca 250000 Kč/ rok. (údaje z webu). Takže  ty kontejnery byly asi dost reakce z nutnosti a přibližně za rok jsou náklady na jejich postavení stejné jako by byly náklady na děti z nich v děcáku. Cikáni si zatím  vždycky s bydlením v rámci širších rodin nějak poradili, ovšem pokud je obce začnou masově vyhazovat na ulici, je zaděláno na dost velký prů*er.

Nevím jak Vy , ale já mám veškeré platby formou trvalého příkazu na postžiru, jinak bych byl asi taky neplatič. Ne z důvodu úmyslu, ale sklerozy. Nebylo by i pro tyhle neplatiče jednodušší je přesvědčit, aby to udělali taky tak? Pokud jim na účet budou chodit jen dávky a odcházet nájemné + SIPO nebudou náklady na vedení účtu nijak velké.  Neudrží-li peníze, je to asi dost dobré řešení, určitě lepší než vyplatit peníze a pak čekat jak nezaplatí nájem a poplatky.

A stěhování rodin mimo kraj za promyšlené nepovažuji, tedy pokud to nebyl promyšlený pokus přehodit horký brambor jié obci. A klidně mi nadávejte do pseudohumanistů a pod.

junker 10.12.2006 12:00

Re: další nekonstruktivní kritik

Jako správný lidovec jsi prokázal, že nemáš ducha demokrata. To je nechat právo jinému na jeho názor. Já s tebou nesouhlasím, přesto nebudu říkat, že máš jít od válu. (Mlejnek navíc žádnou "válovou" funkci nemá). Sám moc o váze svých slov nejsi přesvědčen, když užíváš kapitálky, tučné písmo a řadu vykřičníků. Křik není projevem pravdy. Nejsi tedy zvěstovatelem pravdy, ale obyčejný křikloun.

Pan Mlejnek vystihl situaci situaci velmi trefně.

karolina 10.12.2006 2:00

o nicem

ten clanek je totalne o nicem a je to jen takovy vypotek z vypotku co uz byly vypoceny pred nim.Krome donekonecna opakovane voloviny jakoze Cunek zvolil spatne reseni a nic se tim nevyresi,a donekonecna opakovane kraviny o potrebe komplexnich reseni,se tam da najit jen spousta nicnerikajicich plku.A za tohle jeste nekdo dostane zaplaceno.K zastancum vsech tech komplexnich reseni stran cikanu mam jen jediny dotaz-chteli byste bydlet v jejich sousedstvi vy?A dobra,jeste jedna otazka-co si predstavujete pod pojmem komplexni reseni pro cele generace cikanu nedelajicich krome brajglu cele dny nic,zijicich na stedrych socialnich davkach,a plodicich mraky decek o kterych nepremysli jak je uzivi?Ale konkretne prosim,ne obvykle mlzeni.A ted mne napadla jeste dalsi vec-jak chcete vysvetlit,a zduvodnit,nam ostanim,co na to plati dane,proc by se meli mit cikani bezpracne tak dobre,a nemuseli mit zadne povinnosti jen prava.Co by danovy poplatnik mam pravo se ptat,takze mi nenadavejte do rasistu.

Ladislav N. 10.12.2006 2:28

Re: Článek o ničem

Myslím, že není co dodat. Mlejnek plácá, aby popsal papír a vydělal si na chleba...

Ladislav 10.12.2006 8:30

Re: o nicem

Komplexnim resenim muze byt samostatny cikansky stat kde si budou zit po svem a kde je nebude nikdo vecne poucovat a prevychovavat.

Platič Realista 10.12.2006 9:38

Ano, na Sahaře

by to šlo. V Evropě jim nikdo místo pro vlastní stát nevyklidí. Takže zase idealismus.:-/

Ladislav 10.12.2006 15:39

Re: Ano, na Sahaře

Rikam ze je to komplexni reseni.

Pokud bude alternativou obcanska valka a rozklad spolecnosti tak se misto najde i v Evrope. Lepsi se zbavit casti uzemi nez chcipnout zimou a hladem protoze mi shorel dum nad hlavou a kraj ovladaji ozbrojenci kteri strili na vse co se hybe.

Take by se dala zvazovat koupe nejakeho vhodneho uzemi mimo Evropu. Zaplatte dost a pujde to. Jak nasi potomci tak i sami Cikani by nas pak velebili za takove reseni.

albert 10.12.2006 9:48

Re: Re: o nicem

R^R^R^:-D

milanS 9.12.2006 23:05

ČSSD i KDÚ přepřáhli, ODS zaváhala

ČSSD loni vyměnila (pod tlakem událostí, rozdmychaných ODS) své vedení a do čela se dostal populista Paroubek. Staraně stouply preference a dosáhla slušného volebního výsledku.Teď  ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců a nyní se do čela dostal značně populistický Čunek. Nová tvář v politice (a za kterou jsou vidět kroky v komunální politice) vždy přinese své straně růst preferencí  a vpřípadě p. Čunka to bude platit na dvě stě procent. Topolánkovi se zase o kus stížila situce při sestavování vlády. Lidovci nyní nebudou spěchat s předčasnými volbami, počkají na přílivovou vlnu svých preferencí a až bude kulminovat udeří.   Jedinou stranou, která zůstala strnulá je ODS.  Sice na postu prvního místopředsedy se objevil pražský primátor, p. Bém, ale na ostatních postech zůstali salonní politici typu  Nečas, za kterými nejsou vidět žádné výsledky, kromě mlácení prázdné slámy. Gandalovičovo dědictví, v podobě paralýzy dopravní obslužnosti v Ústeckém kraji, kde od Nového roku opět přestane jezdit několik stovek spojů také na preferencích nepřidá.  Když se k tomu přidá prostuduché vystupování předsedy Topolánka, který to zejména v médiích opravdu umí,  měla by se ODS pomalu začít bát předčasných voleb. Šanci přepřáhnout unavené a značně opotřebované koně ODS propásla. Snad na příštím kogresu nebude pozdě ...

Ladislav N. :-))) 10.12.2006 2:38

Re: "...ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců..."

No vida, za co všechno ta ODS nemůže... ;-D

milanS 10.12.2006 11:51

Re: Re: "...ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců..."

Jaký mělo význam rok a půl před volbami rozšťourat ČSSD (aféra Grossův dům), když z toho ODS nic nedokázala vytěžit. Kluka z plakátu, který úspěšně potápěl svoji partaj,  vystřídal Paroubek. A jak dopadly volby v červnu všichni víme a vidíme.  ČSSD posílila. To samé bude teď u lidovců, ti se klepali o pár procent nad hranicí pro vstup do sněmovny. Opět neprozíravostí Toplánka musel jejich předseda Kalousek spáchat svoji politickou sebevraždu. K moci se teď dostali v KDÚ lidé, kteří nejsou nakloněni spolupráci s ODS - středopravé politice, ale bude jim bližší spolupráce s ČSSD. A tak se může stát, že ODS zůstane osamocena ... v opozici.  Dobrý šachista se pozná podle toho, že přemýšlí o pár tahů dopředu. Bohužel Toplánek s Paroubkem v této pomyslné partii ztrácí jednu figurku za druhou.

Ladislav N. 10.12.2006 16:42

Re: Re: Re: "...ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců..."

V lecčems můžete mít pravdu včetně chyb ODS, ale prezentovat její politiku jako záměrné "rozšťourání" ČSSD... Levice (ČSSD+KSČM) ztratila 11 mandátů ve sněmovně). Vykládat to jako "posílení ČSSD" sice lze, ale jde jenom o přesun voličů z KSČm jednou tam a jindy zpět. Paroubkova komunistická nátura komunistické voliče přitahuje...

kybird 10.12.2006 16:54

Re: Re: Re: Re: "...ODS svojí neobratností při sestavování vlády způsobila pád vedení Lidovců..."

Akce "Gross" byla každopádně zbabraná - především špatně načasovaná. Kdyby se pár měsíců počkalo,  volby by dopadly úplně jinak. Dobrým stratégem tedy Topolánek není ani náhodou.

Kobylka Lajda 10.12.2006 8:57

Re: ČSSD i KDÚ přepřáhli, ODS zaváhala

Není Tvůj příspěvek tak trochu "mimo"? No, i Ty jsi asi značně utahaný kůň, to já - kobyla -poznám, protože blábolíš o něčem, o čem se vůbec nediskutuje. Nesjels náhodou v důsledku mikrospánku z cesty?;-D;-D;-D

PRASI DENT 10.12.2006 10:35

Re: Re: ČSSD i KDÚ přepřáhli, ODS zaváhala

 Nedbočil ovšem náhodou na cestu pravou, nevydlážděnou tvými a jinými kobylinci....

junker 10.12.2006 12:01

Re: ČSSD i KDÚ přepřáhli, ODS zaváhala

Je to spíše předzvěst konce lidovců v Čechách.

čenda 10.12.2006 16:00

Re: ČSSD i KDÚ přepřáhli, ODS zaváhala

Kvalita politiků ODS, např. Nečas,dlouhodobý vojenský "odborník" fušuje do práce a soc.věcí, Pospíšil, který snad ještě chodí do školky, Gandalovič, skvělý řešitel dopravní obslužnosti, Tlustý, který tak leda řídil traktor a premiér, který je skvělým morálním příkladem v rodině i podnikání, zcela odráží kvalitu jejich voličů.

P 9.12.2006 22:46

Politologové a NOVA

se chovají stejně. Mají svou pravdu. Redaktor NOVY se ptal Čunka na jeho výroky. Ten mu několikrát zopakoval, že NOVA jeho výroky vytrhla z kontextu. Inu takové mediální masáž. Škoda, že naši televizní radu máme jen pro srandu (a pro koryto), protože normální by bylo to vyšetřit. A buď to ukázat, že Čunek lhal nebo NOVA.

honzak 10.12.2006 6:42

Re: Politologové a NOVA

Ten rozhovor jsem viděl a obdivuji pana Čunka, že tomu redaktorskému vemeni jednu nevrazil. Vyšetření by byl zajímavý precedens, oniby si redaktůrci dávali pak větší pozor. Je zajímavé, že drží hubu Peťa Popleta, ten se zpočátku do Čunka taky navážel svými pravdoláskovými plky.

Valentina 10.12.2006 11:12

Re: Re: Politologové a NOVA

Péťa vsadil na lidovce a koho chleba jíš, toho píseň zpívej.  Jít  proti  novému  předsedovi  strany?

mell 9.12.2006 22:02

Komentátoři a realita

Protože mám k Valašsku docela blízký vztah, tak sleduji podrobně vývoj kolem stěhování neplatičů z "domu hrůzy" ve Vsetíně. Co mě  ale vždy  vytočí, je velmi nízká profesionalita lidí z medii a různých politologů a komentátorů, kteří si "po česku" zlehčují přístup ke své práci. Místo toho, aby si před napsáním svých úvah a zpráv zajeli osobně na místo o kterém chtěji psát, sami si udělali seriozní průzkum názoru popisovaných lidí, tak sedí doma u počítače, přečtou si narychlo (uzávěrka je za chvíli a já potřebuji prachy za práci, kterou předám) pár informací ze zdrojů na internetu a myslí si, že už problému rozumí nejlíp a mohou začít kritizovat a radit. Je zajímavé, že takovíto radilkové jsou převážně z Prahy. Této deformaci padlehl při psaní článku i pan Mléjnek.

Jen jinými slovy napsal to, co už se před ním snažili vypotit "z ničeho" podobní pisálkové a stačilo jim to k tomu, aby za týto výplody dostali zaplaceno. Pro změnu bych chtěl poradit pražákům, kteří ovládají většinu medii, dělejte svou práci líp, když už chcete abychom za ni platili. Vaše výplody mohou mít vliv na myšlení národa, na to čemu jsou lidé ještě ochotni věřit a proč se rozhodují prožít svůj život v zemi, kde se narodili.

AeroKarel 9.12.2006 22:39

Re: Komentátoři a realita

No jo, no, máme hodně "politologů" a málo politologů. Kam zařadit Mlejnka jr. je celkem jasné.

I-Worm 10.12.2006 9:37

Kam zařadit Mlejnka?

no, ani s uvozovkami, spíše "Blekota" nebo "Blábolil"...